Keresés

Részletes keresés

iegaec Creative Commons License 2008.10.05 0 0 162
g
Kitty Bennett Creative Commons License 2008.09.17 0 0 161

Lassan közös nevezőre jutunk. Éppen ezért érdemes érvekkel, és nem indulatokkal vitatkozni.

Valamely okból két különböző árú  jegyet vettek. Ennek egyik biztos következménye  hogy  az olcsóbbikat nem lehetett módosítani, hogy ellátásban volt-e különbség, azt nem tudni.

Ezeket atényeket aztán ki, ki a maga elfogultságai szerint kezdte csócsálni. (Tisztelet a kivételnek!)

Magam azt gondolom, spórolni akartak, és nem jött be, mivel sor került a változtatásra.

Előzmény: Willie (159)
Horselover Fat Creative Commons License 2008.09.17 0 0 160
Mulatságos újság a Népszabadság, kezdem jobban szeretni mint a Mórickát.

Tényleg felhívta a titkárságot? És a titkárság nem említette, hogy Arni felejtette el a "világszinten híres" politikusunkat? Mert talán minden nap ilyen politikusokkal találkozik?

Most én nem értem, akkor vagy nem hiteles az újság, vagy rosszul kérdezett az újságíró. Ki érti ezt?
Előzmény: iegaec (-)
Willie Creative Commons License 2008.09.17 0 0 159
"Ez nem így van. Felosztják a helyeket, és az azonos árúak egy csoportban vannak. "

Te mikor vettel utoljara repjegyet? Merthogy kurvara nem ugy van mint ahogy te azt gondolod. Eloszor is azert mert a legtobb legitarsasagnal elore kivalaszthatod a helyet van ahol mat jegy megrendelese kozben. Van, ahol a felszallas elott 24 oraval. Ez a gyakorlatban ugy megy, hogy a weblapon magmutatjak neked az ulesterkepet es te raboksz arra a helyre, ahol ulni szeretnel. Soha nem volt meg pelda arra, hogy az turistaosztalyt nem egy blokkban mutattak volna. Azaz barmely helyet valaszthattam.
Masodszor, ha ez nem lenne eleg, akkor szemelyesen is tapasztaltam, hogy a mellettem ulo utas ugyanakkor vette a jegyet mint en megis 3x annyit fizetett erte. Csak az en jegyem kotott idopontra szolt, o meg modosithatta ingyen ahanyszor akarta.

"A transzatlanti járatokon biztosan jobb az ellátás a gép elején lévő részben! "

A gep elejen a first es a business class van tehat ertelemszeruen ott jobb az ellatas, mint a gep vegeben levo economy class-on. Viszont a harom osztalyon belul nincs kulonbseg a szinvonalban. Azaz a turistan az elso sorban ugyanazt az ellatast kapod, mint a legutolsoban (sot megsugom neked, hogy hatul jobb ulni, mert onnan kezdik el osztani a kajat igy meg biztosan van valasztasi lehetoseged, ha viszont elol ulsz akkor lehet, hogy addigra mar elfogy az egyik fele es be kell erned azzal, ami megmarad )

"Hogy ki hol ült, nem tudom, nem is állítottam semmit erről. Az is lehet,
hogy mindkét osztályon lehet flexibilis jegyet venni, de az tény, hogy ebből a szempontból nem voltak egyformák a jegyek!"

Akkor tulajdonkeppen min vitatkozunk? Te sem tudod, hogy ki hol ult en sem tudom. Csak azt tudjuk, hogy kulonbozo jegyeik voltak. En csak arra szerettem volna ramutatni, hogy ez nem jelenti azt, hogy az egyik az elso osztalyon vedeli a pezsgot a masik meg hatul a majszolja a sajtos szendvicset, mint ahogyan egyesek (koztuk te is) vizionaljak...
Előzmény: Kitty Bennett (157)
Kitty Bennett Creative Commons License 2008.09.17 0 0 157

"Ez is majdnem igaz, csak anyiban nem, hogy ugyanakkor ugyanarra a gepre ket egymas melle szolo jegyet tudsz venni ugy, hogy az egyik kb 3x anyiba kerul mint a masik. "

Ez nem így van. Felosztják a helyeket, és az azonos árúak egy csoportban vannak.

"Ez nem ilvanvaloan, ha felxibilis jegyet akarsz venni, akkor az joval tobbe fog kerulni mintha a legolcsobb kotott jegyet venned, viszont a gepen ugyanazt a szolgaltatast kapod mindeket jeggyel. "

A transzatlanti járatokon biztosan jobb az ellátás a gép elején lévő részben!

Hogy ki hol ült, nem tudom, nem is állítottam semmit erről. Az is lehet,

hogy mindkét osztályon lehet flexibilis  jegyet venni, de  az tény, hogy ebből a szempontból nem voltak egyformák a jegyek!

Előzmény: Willie (153)
JPBemondó Creative Commons License 2008.09.16 0 0 154

"Orbán elnök úr...  nagysikerű hivatalos látogatáson tartózkodott a baráti USA-ban."

:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

Írjál még, porczifika!!!!!!!

Előzmény: Törölt nick (152)
Willie Creative Commons License 2008.09.16 0 0 153
"Nem szenteltem különösebb figyelmet a repülőjegyek fajtáinak. "

Altalaban en sem szokta, mert mindig a legolcsobbat veszem :)

"Az ár többnyire függ a vásárlás időpontjától is. "

Ez igaz (bar nem mindig es nem mindenfajta jegynel)

"Egyszerre vett és azonos típusú jegyek ára, és felhasználhatósága nagyjából azonos szokott lenni."

Ez is majdnem igaz, csak anyiban nem, hogy ugyanakkor ugyanarra a gepre ket egymasmelle szolo jegyet tudsz venni ugy, hogy az egyik kb 3x anyiba kerul mint a masik. Nyilvanvaloan, ha felxibilis jegyet akarsz venni, akkor az joval tobbe fog kerulni mintha a legolcsobb kotott jegyet venned, viszont a gepen ugyanazt a szolgaltatast kapod mindeket jeggyel.

"Mivel a vitatott esetben, éppen a felhasználhatóságban volr eltérés, logikus a következtetés, hogy a két jegy nem azonos típusú volt."

Lsd. elozo pont. Attol meg, hogy ket jegy nem azonos tipusu attol meg szolhat egymas melle.

Persze mindez csak szajtepes, mert nem tudjuk, hogy milyenek voltak a jegyek. Csak azert folytam bele ebbe a vitaba, mert voltak olyanok, akik azonnal fikazasba kezdtek a patas zorban biztos terpeszkedik az elso osztalyon az asszony meg hatul a turistan kucorog.
Azert ennyire nem kene lemenni kutyaba. En pl. nem kedvelem se gyurcsanyt, se fodort, se semelyik politikust kulonosebben (megjegyzem a zorbant sem), de egyikrol sem felteteleznek ilyesmit.
Előzmény: Kitty Bennett (150)
Willie Creative Commons License 2008.09.16 0 0 151
hat ha szerinted a hulye=azzal, hogy valaki nem koveti allandoan nyomon az indexes amokfutasaidat es ezert nem tudja, hogy ket hete miket irogattal ossze, akkor igen erdekes a vilagnezeted. (csak en nem vagyok benne biztos, hogy te vagy a racson kivul)
Ebben a topicban arrol a cikkrol volt szo, amiben vityat azzal vadoljak, hogy nem is volt svarcinal. Sehol nem lattam, hogy kijavitottad volna a topicnyitot, "de volt csak..." hanem megvartad mig kiderul, hogy tenyleg volt es aztan jottel ezzel a "de svarcit nem is erdekelte..." dumaval.

Amugy senki nem akart teged ragalmakkal megfogni csak neha mar olyan szintre viszed a frocsogest, hogy az ember nem tudja megallni, hogy bele ne szoljon. Persze en vagyok a hulye, hogy leallok vitatkozni egy ilyen sulyosan zavart szemelyisegu emberrel mint te vagy...
Előzmény: geszthi (149)
Kitty Bennett Creative Commons License 2008.09.16 0 0 150

Nem szenteltem különösebb figyelmet a repülőjegyek fajtáinak. csak azt írtam le, amit saját tapsztalásomból tudok. Az ár többnyire függ a vásárlás időpontjától is.  Egyszerre vett  és azonos típusú jegyek ára, és felhasználhatósága  nagyjából azonos szokott lenni. Mivel a vitatott esetben, éppen a felhasználhatóságban volr eltérés, logikus a következtetés, hogy a két jegy nem azonos típusú volt.

Előzmény: Willie (142)
geszthi Creative Commons License 2008.09.16 0 0 149
Arrol en nem tehetek hogy te hulye vagy es nem tudod mit irtam mar ~2 hettel ezen topik elott.

Es igen, en voltam az elso aki azonnal belinkelte (!) es megnezte az Orban kepnel, hogy errol mit mond Schwarzenegger (mert Sarkozynel mar lattuk milyen is az amikor Orban szerint meghivta a kongresszusra ami mit ad isten nem is letezett).

Es mit talaltam?! SEMMIT!

Hat eppen errol irt cikket az ES (lasd alabb).

Az kulon rohej, hogy akkor amikor ezt szova tettem a jobbos Orban-zombik azzal vedtek, hogy igazam van, mert bar nincs fenn, de ez semmit nem jelent mert AZERT nincs fenn, mert az BARATI talalkozo volt, es nem hivatalos es Schwarzi csak azokat rakja ki a kormanyzo honlapra. Itt meg epp az ellenkezojet mondjatok.

Tehat aki itt pofara esett azok ti vagytok. Egyreszt engem akartatok itt ragalmakkal megfogni (en tagadom le a talalkat aki eloszor berakta a kepet mar ~kethete?! rohejes vagy), masreszt azon ujjongtok, hogy Orban szuper hivatalos latogatasa olyan jelentektelen, hogy a kormanyzo arra nem tartotta erdemesnek, hogy hirt adjon rola honlapjan (de az hogy X.Y szakszervezeti illetovel talalkozott az igen).

Előzmény: Willie (148)
Willie Creative Commons License 2008.09.16 0 0 148
Dragam! (ha mar ilyen bizalas viszonyba kerultunk). Ettol fuggetlenul te horogtel itt, hogy lebuktattad a patas zorbant egy olyan cikk kapcsan, ami azt sejtette, hogy nem is volt talalkozo. az, hogy mekkora jelentosege volt ennek a talakozonak es a talalkozas tulajdonkeppen egyenlo hazaarulas vonal mar csak akkor jott el, amikor vedhetetlen volt a "patas zorban nem is talakozott a svarcival csak urgeborbe varrt buvarkent kuszott be a csatornan es egy ovatlan pillnatban odaugrott a kormanyzo melle/fenykepboltos kephamisitas" allaspont. kb ezzel egyidoben jott elo a patas zorban az elsoosztalyon terpeszkedik vs felesege hatul a marhavagonban szenved szal is
Előzmény: geszthi (146)
fűfüst Creative Commons License 2008.09.16 0 0 147
A szellemesnek szánt történetedhez:
Lázár György nem az ÉS újságírója, hanem egy régóta Kaliforniában élő magyar. Mint ilyen valószínűleg jobban, sőt sokkal jobban tudhat angolul nálad, a képzelgésednél mindenesetre jobban.

Megyesi cikkének címe, sőt szövege is tartalmazza, hogy járt Orbán Schwarzeneggernél, egy mondata viszont inkább úgy olvasható, mintha nem járt volna. Erre ugrottak rá azok, akik úgy vélték, hogy Lévai Anikó mobilképeit esetleg fotosopolta valaki, és ezt ők most leleplezik.

Az, hogy égett-e Orbán, vagy sem, nem tudom, de itt Lázár Gy. cikkének erre vonatkozó része:

'Ilyesfajta találkozók után általában mindkét fél nyilatkozik, kölcsönösen közzétesznek néhány sort, néha fotókat is. Orbán esetében nem így működik a dolog. Nincsen kölcsönösség, nincsen ellenőrizhetőség, nincsenek újságírók, kizárólag a Fidesz szolgáltatja a találkozók történetét és a fényképeket. Ugyanis egyetlen tárgyalópartnere sem tartotta fontosnak azt, hogy akár egyetlen sort is megjelentessen a vele való találkozásról. Olyan angol nyelvű újságot sem találtam, amelyik hírt adott volna Orbán mostani amerikai látogatásáról.
Például Sacramentóban, Kalifornia fővárosában, Orbán találkozott Schwarzenegger kormányzóval, aki nagy pácban van, Kaliforniának ugyanis nincs költségvetése. Schwarzenegger politikai jövője is kérdésessé válhat, ha nem oldja meg a krízist. Amikor telefonon érdeklődöm titkárságán Orbán felől, a hölgy félreért, azt hiszi, hogy Jean Orbanról kérdezem. Jean Orban, a feltűnést kedvelő háziasszony azért került az újságok címoldalára, mert az aszályos Kaliforniában a műanyag pázsit előnyeit propagálja. Elmagyarázom hogy Orbán Viktorról, a magyar ellenzéki párt vezetőjéről van szó. A titkárnő ellenőrzi a kormányzó programját, és kiderül, hogy a találkozó valóban megtörtént, a hölgy ugyan nem emlékszik az eseményre, azon morfondírozik, melyik kapun érkezhetett Mr. Orban a törvényhozás épületébe. Amikor elárulom neki, hogy a pártvezető internetes honlapján fényképes beszámoló is megjelent a találkozóról, meglepődik, a kormányzó titkársága semmit nem tett közé a találkozóról, nem is tudták, hogy fénykép is készült. Arra gyanakszom, hogy a találkát Andy Vajna, Schwarzenegger egykori producere üthette nyélbe, aki szintén ott volt a "munkamegbeszélésen” '

Itt meg az egész olvasható:
http://www.es.hu/pd/display.asp?channel=PUBLICISZTIKA0837&article=2008-0914-1947-35UEOL

Előzmény: pernahajder (112)
geszthi Creative Commons License 2008.09.16 0 0 146
Szivem en voltam az egyik elso aki bemasolta a fenykepet a talakozojukrol az Indexre. Tiz nappal elobb (!!!) mint az az illusztris topik egyaltalan megnyilt, hat mi a csudarol beszelsz?!

Es amit allitottam az igaz. Fenn van a kormanyzoi honlapjan (amire KI adott linket legeloszor ?! No ki?) a hir rola? Megtalaltatok mar, vagy egy nyamvadt zaszlos fenykeppel villogtok meg mindig?
Előzmény: Willie (144)
Willie Creative Commons License 2008.09.15 0 0 144
viszont meg mindig nem ment egyik sem a mea culpa-ba, pedig esztike milyen buszke volt arra, hogy lebuktatta a patasorbant :)
Előzmény: Törölt nick (143)
Willie Creative Commons License 2008.09.15 0 0 142
mondko egy ujat neked: a businees meg business class kozott is lehet jelentos arkulonbseg sot az economy meg az economy kozott is. Meg egyszer mondom 3 fajta First 3 fajta Business es 13 fajta economy arosztaly letezik. A meglevo informaciok alapjan leszurni azt, hogy vityka az elso osztalyon terpeszkedik az asszony meg hatul a marhavagonban kucorog es ebbol rogton egy jo kics patasorbanfikazast rittyenteni azert elegge durva.

Előzmény: Kitty Bennett (139)
6k Creative Commons License 2008.09.15 0 0 141
(pardon, ÉS-cikk mögött)
Előzmény: 6k (140)
6k Creative Commons License 2008.09.15 0 0 140
Az algoritmikailag jól ismert jobber összeesküvéselmélet-generátort baller oldalról a témára alkalmazva kb. valami olyasmi jönne ki, hogy maga Orbán áll a NOL-cikk mögött, Lázár az ő embere, mert ekkora ökörséget épeszű ember nem ír abba a lapba, ahol publikálni szokott - kivéve ha valójában jól le akarja járatni azok között, akiket egyáltalán valamennyire is érdekel az a sajtótermék.

Természetesen csak viccelek, mert ha ez kiderülne, hogy tényleg így van, akkor a generátor - ismét az eredeti oldalon használva - már valami egészen más eredményt adna ki, amiben feltünően sokszor szerepelne Fletó nameg Szilvásy neve. O)
Kitty Bennett Creative Commons License 2008.09.15 0 0 139

Business class meg economy között van némi árkükönbség Lehet, hogy OV kissé smucig a családjához?

Előzmény: Törölt nick (103)
dvhr Creative Commons License 2008.09.14 0 0 138
A beszelt magyar nyelv elso osztalynak nevezi a jobb kiszolgalasu, kenyelmesebb osztalyt, fuggetlenul attol, hogy (most eppen) mi az angol neve. Ismerven Viktorka csaladi szokasait, nem lehetetlen, hogy direkt vett nejenek rosszabb osztalyu jegyet, meg az is lehet, hogy rafizetessel. A svajci negerrel kozos fenykepen egyebkent samlira vagy hokedlire allt?
Előzmény: Törölt nick (103)
Törölt nick Creative Commons License 2008.09.14 0 0 137
Porczika drágám!

Hogy csinálod te ezt a szines szöveget,meg ékezeteket,meg izéket.

Na jó: nem itt a polidilin használnám,hanem csak ugy,családilag.

De kimélj meg a számitógépszöveg angol-magyar tükörforditásától,mert azt baromira nem értem.
Előzmény: Törölt nick (107)
Commander Pepe Creative Commons License 2008.09.14 0 0 136

A Népszabadság is sokat süllyedt az elmúlt három évben. Ennyire nincs már mit írni a kormány védelmében, hogy csak ilyen szánalmas írásokra futja?

Alig hiszem, hogy a mostanában nagyon is paranoiás USA-ban egy kormányzóhoz csak úgy be lehetne lopózni.

Milyen vicces lesz, hogy mindentudó Ferit és csapatát egy egy ilyen "politikai nulla" fogja lenullázni. :)

Willie Creative Commons License 2008.09.14 0 0 135
esztike, mielott folytatod az patas orban elleni kereszteshadjaratot, surgos dolgod van a mea culpaban!
Előzmény: geszthi (134)
geszthi Creative Commons License 2008.09.14 0 0 134
"Evvele semmi gond sincs, hogy Orbán nem nyalja a hamburgerevők seggét. Miért baj az, ha valaki nem hazaáruló?"

Uhum..ohom...ohom...

Csak amikor ergozos haborus beszedet kell mondani es felajlanlani a magyarok aldozatat, mert epp azt akartak az amcsik hallani 9/11 utan.

Vagy amikor a Parlamentet nem kerdezve felajanlottak hogy hasznaljak a mi legterunket a szerbek es Ujvidek bombazasara.

Vagy amikor tobbszor hivogatja id. Busht sajat magahoz.

stb.

Előzmény: Veszpremi (113)
Törölt nick Creative Commons License 2008.09.14 0 0 133

Változna valami?

Nem. :)

Előzmény: marmota (132)
marmota Creative Commons License 2008.09.13 0 0 132
és az menti a népszagás sajtót meg a maszopnyikk-csordát? Melyik járt azóta a MeaCulpában?
Előzmény: Törölt nick (129)
promike Creative Commons License 2008.09.13 0 0 131
olvastam a cikket de nem egészen értem azt állítja a szerző ,hogy akép abszolút hamisítvány ?
és egyébként az ?
Törölt nick Creative Commons License 2008.09.13 0 0 129

Arról nem volt vita, hogy járt ott, de úgy volt beállítva a történet, hogy besurrant egy nyitott ajtón és odaállt fotózkodni Terminátor mellé.

Előzmény: marmota (127)
Törölt nick Creative Commons License 2008.09.13 0 0 128

"George Patakival - akár csak George H. W. Bush egykori amerikai elnökkel -, több közép-európai és nemzetközi ügyet beszéltünk át." - egy képeláirás.

Most beszélt az  Mr. H.W.Bush-al, vagy sem? Teljesen bizonytalan vagyok ezügyben.

Előzmény: PuPu (117)
marmota Creative Commons License 2008.09.13 0 0 127

Nyihíí, úgy hiányzott már ebbe a topikba egy ilyen tárgyszerű, elfogulatlan hozzászólás.:-))

Tudod miről van itten szó? Elmondom. Balnyikk olvtársak nagy dörgedelemmel hivatkoztak a lakájmédia egy cikkére, amely szerint OV nem járt S.-nél. Ez az ottjárt/nemjárt dolog amúgy eléggé lényegtelen a magyar politika szempontjából, dehát az igazi balódali ember Orbánnal kel és fekszik (pláne ha zsurnyaliszta :-), így aztán élvezkedtek itt egy picinyt. Miután bebuktak, persze nem a MC-ba vonultak (amolyan gerinces csapat, tudod), hanem jöttek más nyikkek terelni, menteni a menthetőt.

Tehát itten közvéleménykutatásról maszatolni meg Gyurcsány kloákáját fényezni öléggé off. Még akkor is, ha ekkora ripacs, böszme, stb. kormányfőnk tényleg nem volt 90 óta.

Előzmény: Thuma (123)
Navorski Creative Commons License 2008.09.13 0 0 126

Gyurcsány nagyságrendileg okosabb, értelmesebb, logikusabb gondolkozású, és nyugodtabb, amikor kell.

Viccelsz?

Hadd ne linkelgessem be az eltelt pár év Gyurcsány best offokat (most kajáltam),amivel több kárt okozott hazánknak,mint az összes genny pályatársa..

Előzmény: Thuma (123)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!