Mottó: A kommunista nem ismeri a
szégyent, az emberi méltóságot, és fogalma sincs arról, ami a keresztény
etika így nevez: lelkiismeret. A kommunista eltorzult lélek. Egészséges
szellemű ember nem lehet kommunista! Nincs olyan vastag bőrt igénylő
hazugság, amit egy kommunista szemrebbenés nélkül ki ne mondana
Felvettem a Szolzsenyicin szálat, hátha újat mondok valakinek. (Ennyi történt, egy topicnak több szála is lehet.) (A kedvedért megdicsérem Horn Gyulát: Amikor a Tocsik ügy miatt menesztette az ÁPV vezérkarát meg Suchmannt az lelkiismereti döntés volt sztem.)
nem kell neked felsorolnom, tudod te nagyon jól. Az Időkeréktől kezdve egészen a Kormányzati negyedig csak lopás és loás kíséri ferenc műkődését. Szóvivője azt merészelte mondani, hogy a lopást nem leállítjuk hanem megállítjuk, azóta folyamatosan lopnak, már kormányprogramba is vették.
Az önreklámra költött milliárdokat valahol érthetően lopják el. Az MSZP-s, SZDSZ-es zsebében talán hasznosul, de egy "Zsidónak lenni jó" plakát alapból pénzkidobás.
Én csak bátorkodtam felsorolni, hogy miért lehetett minimum 8 évet kapni a Szovjetúnióban. (71. hsz.) Szolzsenyicin szerint a különleges bíróságok úgy ítélkeztek, hogy meg se kellett előtte jelennie a vádlottnak (nem is tudtak volna annyi embert egyszerre mozgatni), csak az ítéletet íratták alá az elítéltekkel később, amit emberbaráti megfontolásokból ki is hagyhattak. Pl. leír egy olyan esetet, hogy -20 fokban felsorakoznak, s a táborparancsnok annyit mond ítélethirdetés gyanánt, hogy vegyék tudomásul mindenki 10 évet kapott, ritka kivétel a 8, na oszolj..
Nem kell ahhoz "élő kommunista", hogy a módszerek tovább éljenek. (Különben is Mo-n nem voltak szovjet értelemben vett meggyőződésesek, az itteni kultúrába akkor még nem lehetett beágyazni, ahogy ők is mondták figyelembe kell venni a nemzeti sajátosságokat.)
Arról szól, hogy a szocibanda szétlopta az országot, oszt eltűntek. Vannak azért kivételek, egy részük a börtönben csücsül, mint Zuschlag Jani, meg a Veres haverja, meg a Lendvai Ildikó egykori kampányfőnöke, meg Kőbánya szoci képviselője.
geszti kartácsnőt ez nem érdekli, mert a tisztánlátását csak az orbánfóbiája zavarja, de az nagyon.