Már elnézést, Hun "elvtárs", maga itt annyire kivetkőzött magából, hogy a maga oroszellenességének a helyretevéséhez már nem is lesz elég a nagykövet elvtárs, hanem be kell hívni néhány hadosztályt az etnikai tisztogatástól veszélyeztett orosz állampolgáraink védelmében. Maga rosszabb, mint Szakasvili, Titó és Imre Nagy együttvéve, jaffojemáty, szenkjuverimács:-)
A magyar kormány megnyilvánulásai helyesek voltak, amelyben kiállt Grúzia területi integritásáért, de ennél még karakánabbul fogalmazott a Fidesz vezetője. Orbán minden mondata helytálló az orosz-grúz konfliktus megítélésében." (Eörsi Mátyás sajtótájékoztatója, augusztus 21.)
"A gondolkodásra való jelen felhívás orbánfanokra nem vonatkozik. Ők továbbra is oroszagresszorozni fognak, ami eleve leköti a szellemi kapacitásuk 99%-át."
Attól tartok, hogy te túl optimista vagy. Én már szélsőjobbtól, szélsőbalig a spektrum minden színében találkoztam értelmes gondolkodó emberekkel, akik akár őszinték, akár cinikusok, de mindig a realitásokból indulnak ki, mégha a következtetéseik néha egészen fantasztikusak is, ám egy Vezér kinyilatkoztatásait szajkózni, ahhoz nem kell szellemi kapacitás. A Vezér kinyitja a száját, s hívei máris kórusban zengik a hülyeség tízparancsolatát. Ez mindössze Pavlovi reflex, minden korcs kutya képes rá.
Beszéljél olyan katonával, aki békefenntartó volt ott. Vajon mit gondol az albánokról, UCK-ról, tényleg csak a szerbek tehetnek-e róla, hogy ez lett a vége.
Jól összefoglaltad, mivé lett a hajdani mdf. Ma már a balsik futószáron ugráltatott kis csicskása, akik a valamikor oly népszerű tavaszi nagytakarítás helyett a mindennapi betakarítás oldalán árulják el a néhai eszméket,ezek a labancok!
Látom te széna helyett fidesz brosuurát eszel reggelire. Ennyi valótlan baromságot csak te lehetsz képes összehordani.Szerény és halk megjegyzéseidre csak annyit tudok mondani,hogy hazugságra épülő hülyeségek.Kár is foglalkozni velük.Arról azért tudhatnál kis jólértesült, hogy elnökasszonyom szólalt meg először,lehet hogy nem a szátok íze szerint.Ti még akkor lamentáltatok. A zsíros állásomról annyit, hogy soha ne legyen több neked.Egy jobb gépészem bármikor lekőröz, továbbá ő kap jutalmat tőlem, de én soha, gyermekem.Az ostoba feltételezéseidre nem is válaszolok, legyen a bizonyítványod.
"Lassan mondom, hogy gte is felértd ésszel: B U T A S Á G."
Túlbecsülöd magadat.
A Koszovó-Dél-Oszétia párhuzam kifejtése nem neked szólt, hanem azoknak, akiknek van agyuk a gondolkodásra, de a tényeket nem nagyon ismerik.
Az csak véletlen, hogy pont a te beírásodra reagáltam, mert te nyomatod ide leggyakrabban a háromsoros disszertációidat. Fingod sincs, mit jelent az, hogy érvelés, egy álláspont megértése és annak cáfolata ellenérvek kifejtésével. A te szellemi csúcsteljesítményed eddig az volt, hogy megtaláltad a betűváltót és be tudtad nagybetűvel is írni azt a szót, hogy butaság :o)
Ez sem neked szól, csak a jegyzőkönyvnek: a szerbek és az albánok oda-vissza mészárolták és üldözték egymást. Sajnos így szokott lenni etnikai konfliktusok esetén, de ezen bonyolult tény megértéséhez túl kell jutni a kifestőkönyves színvonalon, ami újfent erődet meghaladó követelmény volna.
"Grúzia, etnikailag nem "tisztogatott" egy tartományban sem !"
Hatalmas elfogultság és képességhiány kell ahhoz, hogy valaki ne lássa a nyilvánvaló párhozamot a szerb/koszovói és a grúz/dél-oszétiai konfliktus között.
"1990. szeptemberében [...] az oszét törvényhozás kikiáltotta Dél-Oszétia függetlenségét Grúziától [...] Tbiliszi nem ismerte el ezt a határozatot, s decemberben megvonta az autonóm státusát is a területnek, s rendkívüli állapotot hirdetett. [...] 1991 decemberében Dél-Oszétia másodízben is kikiáltotta függetlenségét [...] E határozatokat jóváhagyta az 1992. januári népszavazás is, mire ismét fellángolt a fegyveres harc az oszétok és a grúz kormányerők között [...] ezrek haltak meg, s grúzok tömegesen menekültek el a vidékről."
(Koszovó 1991-ben nyilvánította ki Szerbiától való függetlenségét, amelyet népszavazáson erősített meg. Szerbia, válaszul Koszovó függetlenedési törekvéseire, megszüntette Koszovó autonóm tartományi státusát. A koszovói albánok tömegesen üldözték el a szerbeket.)
"Grúz kormánycsapatok 2008. augusztus 8-án [...] támadást indítottak a nemzetközi jogilag Grúziához tartozó, ám bő 15 évvel ezelőtt elszakadását deklaráló Dél-Oszétia ellen. Utóbbi vezetői Moszkva segítségét kérték a "népirtás megfékezése" érdekében. Oroszország – földön és levegőben – intézett válaszcsapást"
Szerb kormánycsapatok 1999. tavaszán támadást indítottak a jogilag Szerbiához tartozó, de gyakorlatilag már elszakadt Koszovó ellen. A koszovói titkos albán hadsereg, az UCK nemcsak hogy kérte a NATO segítségét, de segítette is a NATO-t a szerb hadseregre vonatkozó információkkal.
A végkifejlet is hasonló: a NATO szarrá bombázta Szerbia katonai, közlekedési és ipari létesítményeit, majd NATO-békefenntartó csapatok települtek Koszovóba. Az oroszok kiverték a grúzokat Dél-Oszétiából, közben egyéb grúz területeket is támadva.
Nehéz nem észrevenni, hogy az augusztus 8-i grúz támadás az 1999. márciusi szerb támadás megfelelője.
A gondolkodásra való jelen felhívás orbánfanokra nem vonatkozik. Ők továbbra is oroszagresszorozni fognak, ami eleve leköti a szellemi kapacitásuk 99%-át.
Kösz jópofa voltál ezzel a mögtettékkel,mintha csak Zabszarót hallgatnám magát, az ő sajátos humorával. De hát az nem nagyon lehetséges mert Zabi (én így becézem viccesen) szemét, de szellemes. Te viszont vagy a kontrája.Mög tudod érteni? Tudod mit jelent a kontra? Googlit lapozd föl oszt összejön a bakfitty.
Amiket leírtál oly nagyfokú tájékozatlanságra engednek következtetni, hogy azt is kétlem egyáltalán tudod-e mi az MDF párt-e vagy valami hülye polgári kör.Olyan ostobaságokat írtál barátom amiből azt is látom, hogy életedben sem voltál közöttünk. Ülj és hallgasd Bíró Zolibácsi meséit ő is olyan hitvány mint a környezeted. Na viszlát neked ugyan többet nem válaszolok, mert senki nem vagy a szemembe. Majd ha találkozol valami normálisabbal ,kérdezd meg ,hogy mi a Néppárt (KDNP) és a Centrum Párt közötti difi, de mindjárt kérdezd meg azt is, hogy mi is a neve a Néppárt volt elnökének. Szerencsétlen és még azt hittem van értelme szóba elegyedni vele.
"Václav Havel véleménye ellentétes azzal, amit utóda Václav Klaus hangoztat. Klaus szerint ugyanis nem vonható semmiféle párhuzam a mai grúziai és az 1968-as csehszlovákiai események között. Klausnak ugyanakkor meggyőződése, hogy a kaukázusi háborút Grúzia robbantotta ki."
Azért a véleményeken nem egyszerű eligazodni ,még ha hivatalban lévő fontosok is mondják, hát még ha nem is annyira fontosok, akik még nincsenek is hivatalban.:-))
Miket tudsz te rólam? ördögöd van, sőt főnöke voltam csak nem akartam belépni a fideszbe, miután nekem jelentett a fél fidesz elnökség Martonyival az élen.
1988-ból való a tagkönyvem és 65-öt töltöttem be. Sanálom, ha kioktattalak nem nagyon akartam, csak a korom miatt ennyire hülye vagyok, vélhetően hozzád hasonlóan. Nem tudok arról, hogy a "sunyi, galád és mocskos viselkedés" jellemzője az, hogy nem forgatja köpönyegét, nem köpköd oda ahol valamikor evett és nem árulózza azt akit egykor követett. Nem tudok arról, hogy a "sunyi, galád és mocskos viselkedés" jellemzője az, hogy miután kilép valaki a pártjából hátraköpve, felvonul az internetre és megpróbálja "szellémével lejáratni azt, nem tudok arról ,hogy a "sunyi, galád és mocskos viselkedés" jellemzője az, hogy valaki névvel címmel mondja ki véleményét és nem "jéghatár" és más fantáziátlan hülyeségeket ír maga helyett. Nem tudok arról, hogy "sunyi, galád és mocskos viselkedés" az, ha valaki a háta mögött udvariatlanul és lovagiatlanul (istenem..) ruházata vagy külseje miatt élcelődik volt társnőjével, védelmére kelek a kigúnyoltnak és megpróbálom helyére tenni a bunkót.
De egy országban élünk, egy országot féltünk. Azért magunk között elmondom, hogy a NATO sem szimpatikusabb mint a Varsói volt, talán csak annyiban, hogy itt mások fogják a puskát és én elvileg nem is érthetek hozzá.Márpedig a puska hurcibálása macerás dolog továbbá veszélyei is vannak. Pl. az, hogy az mondja meg a frankót akinek a kezében van,ugyanakkor sülhet el visszafelé is, na de ez már politika, mitöbb diplomácia amihez mi nem értünk csak a pártelnökök ugyebár.