Majd egy fél éve szereztem be új laptopom, amin nagyjából egy hónappal ezelőttig minden rendben volt. Nagy kedvencem a WOT, jól is ment rajta, de aztán valami végett elkezdett akadozni. Mivel a kép szokott akadozni, gondolom a videókártyával lesz gond. De nem értem mire fel. :( A gépem konfiugurációja: i5 6300HQ 2,3 GHz 8 GB DDR4 RAM NVIDIA GeForce GTX 960M
Letöltöttem egy aplikációt, ami megmérte, hogy alkalmas-e WOT-ra, az jött ki, hogy teljesen oké. Mostanában levettem a grafikát, de idővel így is akadozik..... A gépen amúgy van inteles kártya is, az jutott még eszembe, hogy nem lehet-e esetleg, hogy nem vált át és azt használja. Akkor érthető lenne. Előre is köszi!
Sziasztok! 1080ti kártyákkal szemezek, de nem tudom eldönteni, hogy melyik legyen... ti melyiket ajánlanátok, melyik a legjobb közülük? msi-be nem bízok, azt ne is mondjátok kérlek...
Ha más is belefut ilyen, vagy hasonló hibába mielőtt mindenféle cserékbe belekezdene( sajnos én megtettem)
nézze meg milyen BIOS van a gépén. Nekem egy jó régi volt, minek is foglalkoztan volna vele, hiszen minden jól futott a gépemen. Az F2-helyett ma már F9-et ajánlja a gyártó a gép alaplapjára.
A csere után kifogástalanul működik minden az új videokártyával.
Sajnos elhalt a videokártyám, vettem egy geforce GTX 750 Ti-t. A gép elindul, felvillan az alaplapi kép, majd megjelenik, a szöveg, hogy tölti a rendszert utána eltünik minden kép, a Windows letöltődik, hallom a jellegzetes hangokat amikor a jelszót kéri, sőt ha beírom hallom, hogy tovább megy de kép nincsen.
Lenne valakinek ötlete? (a drivereket letöltöttem(egy másik kártyával)
Kommunikációs port Kommunikációs port (COM1) Kommunikációs port ZTE Diagnostics Interface (COM3) Kommunikációs port ZTE NMEA Device (COM4) Kommunikációs port ECP nyomtatóport (LPT1)
Megjelenítés: Videokártya Intel(R) 82865G Graphics Controller (96 MB) 3D gyorsító Intel Extreme Graphics 2 Képernyő Plug and Play monitor [NoDB] (YEGS009205) Multimédia: Hangkártya Intel 82801EB ICH5 - AC'97 Audio Controller [A-2/A-3] Háttértár: IDE vezérlő Intel(R) 82801EB Ultra ATA tárolóvezérlők - 24DB Floppy meghajtó Hajlékonylemezes meghajtó Lemezes meghajtó WDC WD400BB-60DGA0 (37 GB, IDE) Lemezes meghajtó USB1001B Flash Disk USB Device (1921 MB, USB) Lemezes meghajtó ZTE MMC Storage USB Device Optikai meghajtó SAMSUNG CD-ROM SC-148A (48x CD-ROM) Optikai meghajtó ZTE USB SCSI CD-ROM USB Device SMART merevlemezek állapota OK Kötetek: C: (NTFS) 38154 MB (32964 MB szabad) Bevitel: Billentyűzet Szabványos 101/102 gombos vagy Microsoft Natural PS/2 billentyűzet Egér HID-szabványnak megfelelő egér Egér PS/2-kompatibilis egér Hálózat: Hálózati kártya WAN (PPP/SLIP) Interface (100.86.17.81) Modem ZTE Proprietary USB Modem Perifériák: USB1 vezérlő Intel 82801EB ICH5 - USB Controller [A-2/A-3] USB1 vezérlő Intel 82801EB ICH5 - USB Controller [A-2/A-3] USB1 vezérlő Intel 82801EB ICH5 - USB Controller [A-2/A-3] USB2 vezérlő Intel 82801EB ICH5 - Enhanced USB2 Controller [A-2/A-3] USB eszköz USB HID USB eszköz USB kompozit eszköz USB eszköz USB-háttértár USB eszköz USB-háttértár USB eszköz ZTE Diagnostics Interface (COM3) USB eszköz ZTE NMEA Device (COM4) USB eszköz ZTE Proprietary USB Modem
csak egy kérdés: egy gtx 660 (3gb) kártyát kihajt egy négymagos phenom II 920 (2.8 ghz)?
nincs különössebb gondom, csak kíváncsi vagyok, h érdemes lenne esetleg 6 magosra cserélni a procimat. (AM3 az alaplapom, így fx, vagy bármi nemigen jöhet szóba).
Van a laptopomban egy memória hibás vga: Radeon HD 6850M 1GB, a következőben kérnék tőletek segítséget:
Ha nem engedem 300MHz főlé a memória órajelet akkor teljesen hibátlanul fut. A Gpu tökéletes benne. Jelenleg az AMD GPU clock tootl-al maximálom minden elinduláskor a frekiket és innentől kezdve tökéletesen fut minden (játékok, videók,stb.) ha nem fixálom akkor ha indítok egy programot és memória 300MHz fölé ugrik kifagy/kikockásodik - restart. A tool-al leteszteltem a 300MHz a határ. Az lenne a kérdésem, hogy például valahol a Radeon driverbe nem lehet belepiszkálni/átírni hogy ne engedje 300MHz-fölé a VGA Memót, és ne keljen minden indításkor a tool-al állítgatni? Vagy bármi ötlet érdekelne.
Egy olyan problémám lenne hogy nem tudom feltelepíteni az nvidia gt 525m videokarimnak a driverét!
Eddig minden rendben volt de egyszer csak nem akart működni a driver és nem érzékelte a gép a vidkarit. Az eszközkezelőben mint ismeretlen eszköz van feltüntetve. Hogyha az eszközkezelőben próbálok hozzá új drivert keresni akkor felismeri hogy az egy Nvidia Gt 525m de azt írja ki hogy a "hozzáférés megtagadva". Ugyanakkor ha az nvidia honlapjáról töltöm le akkor pedig elindul a telepítés és a végén kiírja hogy sikertelen a telepítés. Már letöröltem ami fent volt és megpróbáltam egy újabbat feltelepíteni de sikertelen. Az egyik pillanatról a másikra romlott el észre sem vettem volna ha játék közben nem veszem észre az fps hiányt.
Sziasztok! Van egy problémám. Újra lett telepítve a Windows, és video kártya drivert nem engedi felrakni a gép valamiért. Nvidia Geforce 440-ről lenne szó.
Az Nvidia honlapján a Driver Detector-al megkerestettem milyen driver kell hozzá és letöltöttem, de amikor telepíteni akarom mindig azt írja ki hogy nincs internetkapcsolat,közben amúgy meg van, néha meg azt írja ki hogy sikertelen a telepítés :S
Sziasztok! Lenne tippje valakinek mi lehet a gond? Van egy hp d530-as alaplap,proci intel pentium 3000MHZ HT-s. Most egy asus ah3450 256MB-os videókártya van benne.Mindkettő AGP-s.Memória 2x 1G Kingston.450W -os tápegység.Kaptam egy használt Ati hd 2600 pro 512MB-os kártyát.Ami az előző gépben tökéletesen működött.Beleteszem a gépbe és még a biosig sem jutok el.A ventije pörög,a hdd piros ledje folyamatosan világít,de sem a billt,sem az egeret nem kapcsolja.Olyan mintha nem is indulna a gép.
Ezt a kártyát simán elbírja, de a géped többi részének mi adja az áramot? Mert ha azokat is a táp hajtaná, akkor talán azt is el kellene árulnod, hogy mi van még a gépedben.
És az sem mond semmit, hogy 400W-os Chieftec táp, mivel az tápágak terhelhetősége számít leginkább. Ezért kellene a táp pontos típusa is, különben lehetetlen megválaszolni a kérdésed.
de "csak" egy 400W-os chieftech táp van a gépben. Elbírja, vagy cserélni kellene, mert nem akkor akarok koppanni amikor már megvettem a kártyát. Köszi!
inkább olyan foltok vannak a képen,főleg fekete képnél látszódik és gyorsabb jelenetnél késik a kép,persze ez minimális de már a zavaró kategóriába tartozik.
Ha megakadna a film, az jelezné, hogy kevés hozzá a proci vagy a VGA. Ha szétesik a kép (kettőnél több darabra), akkor vagy a video sérült, vagy hibásan számol a processzor.
Ez jó hír,akkor viszont fogalmam sincs,próbáltam a felbontást állítani,semmi változás....1.5 gb ram 2.8 as proci....mondjuk nem mai gyerek Asus p4s800 alaplap
vettem egy 22 colos monitort viszont a kép egy kissé szétesik ha filmet nézek,nem vészes de nem tiszta,256 os videókarim van,...akkor valszeg az a gondja mi..........?
A kártyád nvidia-pestises. (Kontakthiba a GPU forrasztásainál.) Idővel végleg megpusztul, amit jelentősen gyorsítasz a lekapcsolt hűtéssel. (A boltos tehát jó tanácsot adott: így hamarabb adhat el neked egy újabb VGA-t)
Ahol tudnak szakszerűen forrasztani, ott most még meg tudnák javítani. (Forrólevegős munkaállomás kell hozzá, de a hőlégfúvó nem elég hozzá.)
"De előszöris valaki hallot arról hogy ezek a videókártyák hajlamosak a párát öszeszedni?"
Mivel hűtöd a kártyát, és hol voltál te a fizika órák alatt??? Az, hogy a szobahőmérsékletű kártyán pára csapódjon ki, csak akkor fordulhat elő, ha a szobádban nagyon magas a páratartalom, és a szoba levegője lehűl, amitől túltelítetté válik, és kicsapódik belőle a víz. De ha nálad ez van, akkor a falakon vastagon tenyészik a penész.
Hali lenne egy kérdésem a lényeg egy GAINWARD 8800 GTS videókártyáról van szó gépembe ez bőven elég .....
elég olcsón szereztem de érdekes dolgokat produkál
De előszöris valaki hallot arról hogy ezek a videókártyák hajlamosak a párát öszeszedni??
és ettől bekockásodni becsíkozódni és csak csökentet módba elindulni??
vagy bekásásodni és 3d mark alat lefagyni ?
Tegnap este ugyanezt elkezte csinálni de mint a multkor is ugyanazt csináltm a kártyával amit az eladó javasolt mert ugye párásodnak ezek a kártyák egyépként ameddig a gép oldala nemvolt feltéve nemvolt vele baj azóta mióta vagy két hete csíkozot kockácott egy napra rá ohogy feltetem megint elkezte csinálni .!!
Szal azt javasolta az eladó hogy szegyem ki a videókártyát húzam le a ventilátor csatlakozót tegyem visza a gépbe simán így járasam vagy 20 percig és indicsam újra tegyem visza a csatlakozót
ez a mócer a multkor helyrehozta a képet meg tegnap is előált ez a dolog csak akkor játék közben bekásáodot a kép egyre jobban és úgy dobot ki a játékból
tegnap 7 percet ment venti nélkül és a 3d mark megint hibátlaul lemegy rajta és a játék is tökéletesen megy
egy szervízesnak írtam az azt miongya ezze tetetm tönre a videókártyát és legközeleb ha elromlik nemlehet má megcsinálni
de mostis működik pedig tegnap megint ugyebár elkezte uyanezeket a hibákat csinálni
Olyan problémám lenne, hogy egy scart csatlakozóval összekötöttem a számítógépemet a televíziómmal és az utóbbi nem kap jelet. Régebben is alkalmaztam már ezt a módszert, akkor egy régebbi Nvidia drivert kellett használnom, hogy működjön. Azóta újra lett telepítve 32 bitesről 64-re, csak már nem tudom a drivernek a számát.
a radeon HD6670 és a 7750 között kéne döntenem. megér majd +10e különbséget? konfigom: Gigabyte GA-880GM - D2H alaplap, Athlon II X2 255 3,1Ghz, 4GB ram. köszi
Nem tudom. Nem ír ki semmit a gép, és a tálcán se jelenik meg semmi az óra mellett (korábban volt egy kis ikon amivel a felbontásokat lehetett állítgatni), tehát elképzelhető, hogy az Általad mondott cucc van fennt. De nem baj, mert a játékok tökéletesen és élvezhetően futnak a gépen.