Keresés

Részletes keresés

kacagógerle Creative Commons License 2010.11.11 0 0 17

Ha a laptop és a router között vagyok és úgy netezek,10 perecen belül megfájdul a fejem és zúgni kezd a fülem.

Először nem akartam elhinni,de többször kipróbáltam és minden alkalommal így jártam.

Előzmény: drvaniko (16)
drvaniko Creative Commons License 2010.11.09 0 0 16

Örülök, hogy jót nevettél - én is hasonlóan tettem az ostobaságodon és a tájékozatlanságodon!

A mikrohullámú technológiára való érzékenységet Németországban már tanítják az orvosi egyetemen,EMS (ekectro-magnecit syndrome) illetve EHS (electro-hyper sensitivity) a tünetegyüttes hivatalos elnevezése.

A világ szinte valamennyi országában alakultak olyan csoportok, akik tiltakoznak ez ellen a technológia ellen, rosszul vannak tőle (ahogy én is) és szeretnének az országukon belül egy olyan kis területet, ahol mentesülni tudnak a sugárzás alól TELJESEN! Jelenleg erre sehol a világon nincs lehetőség! Minden apró részt besugároztak!

Ha esetleg beszélsz valamilyen nyelven a magyaron kívül (nem úgy értem, hogy tanították, hanem valóban beszéled!) akkor ajánlok figyelmedbe pár oldalt, ahol tudományos kísérletek prezentációjáról, mások történeteiről (hogy hogyan szenvednek a sugárzás miatt)  és egy nemzetközi összefogásról olvashatsz (amelyhez többek között az én családom is csatlakozott):

www.next-up.org

www.buergerwelle.de

www.gigaherz.ch

Amennyiben csak magyarul tudsz érdemlegesen információt befogadni és átadni, akkor van erre is lehetőséged itt az index fórumon:

Elektroszmog, sugárzás mérés topik alatt.

Legközelebb talán érdemes lenne kicsit körbe olvasni mielőtt ilyen értelmes hozzászólásokat írsz! Minden jót!

Előzmény: acosz85 (15)
acosz85 Creative Commons License 2010.08.31 0 0 15
Köszönöm szépen ezt a csodálatos, hozzászólást, volt min röhögnöm egy fél óráig!

Az első kérdésem a témával kapcsolatban:

TE tényleg ennyire HÜLYE vagy?

Mire vagy te érzékeny? Ha valóban komolyan mondtad akkor mielőtt még "mentesítenéd a nyaláboktól" magad, menj el agyturkászhoz meg talán fogorvoshoz, lehet a fogad van hatással az agyad működésére!
Előzmény: drvaniko (14)
drvaniko Creative Commons License 2009.02.22 0 0 14
Ez mind nagyon szép, de mi van azokkal az emberekkel, akik érzékenyek a mikrohullámú nyalábokra?

Hogyan tudom mentesíteni magam a mikrohullám sugárzás elől??? De ne csak a házamban, hanem az utcán, ahol a dolgozom, és ahol megfordulok?

Ha valakinek van valami ötlete szóljon!

Előzmény: kplaszlo (10)
Csöresz Creative Commons License 2008.12.30 0 0 13

Üdv mindenkinek

Nem azért, mert védeni akarom a szolgáltatást, de én tavaj nyáron 3-4 hónapig használtam a szolgáltatást egy egyszerű beltéri wifi antennávaél ( cca. 5 cm és nemhogy lomb, de falak is takarták a tiszta rálátást).

Jelzem az a gépem sajna meghalt, és az új vason még nem igazán sikerült létrehoznom, csak korlátozva a kapcsolatot. Ezt viszont simán a laptoppal, és a régi antennámmal is sikerült.

Pár kérdésem azért lenne (persze költői, de ha valaki jogosultnak érzi magát válaszolhat):

-az a kevésbé hozzáértők számára miért nincs használható leírása a rendszernek

-a csodálatos panorámaképről hiányzik a falu egy része, speciel én is ott lakok. Abba az irányba akkor nem is sugároz az adó, vagy csak megtelt a memória?

-miért nem a templomtornyokra kerültek adók? Túl sokan jutottak volna így igazán ingyenesen a szolgáltatáshoz?

kplaszlo Creative Commons License 2008.08.14 0 0 12

Haláli ez a szerkesztőfelület.... A fele szöveget lenyelte, a maradékot meg vastag betűkkel tette be.

Megpróbálom megint:

4.4 Az antenna helyének kiválasztása

Jelenleg a Nyakason van adónk, 2008 februártól az általános iskola tetején lévő antennaárbocról is szolgáltatunk. Ha az Ön házáról nincs akadálymentes rálátás valamelyik adónkra, akkor a szolgáltatást otthon nem tudja igénybe venni, feleslegesen ne kísérletezzen. Már egy lombos fa takarása is elég a kudarchoz.

A Nyakason lévő adónktól lefényképeztük Zsámbékot. A fotókat a

http://keptar.jacsa.net/v/jacsa/zsambeknyakas/ weboldalon találja. Keresse meg
rajtuk a házát! A fotók késő ősszel készültek, nézze meg figyelmesen, hogy nincs-e útban olyan fa, ami tavasszal kilombosodva megakadályozza a rálátást a házra. Ha az Ön háza tisztán látszik, akkor keresse meg a házán a legmegfelelőbb pontot. Ide fog kerülni az antenna. Olyan helyet válasszon, amelyet létrával, vagy a tetőről kényelmesen meg tud közelíteni. Ez a hely lehet falon, vagy kémény oldalán (ekkor a fali tartót használjuk), de lehet egy meglévő parabola- vagy hagyományos antenna tartórúdja is (ekkor nem lesz szükség a fali tartóra). Végszükség esetén új, maximum 1,5 col átmérőjű árbocot kell elhelyeznie a tető kiválasztott pontján. Ha nincsen internet-elérési lehetősége, és nem tudja megnézni a fotókat, akkor a házáról távcsővel keresse meg az adónkat. A Nyakason az adót a gerincen, kb. a tiszti házakkal szemben találja meg.

Előzmény: kplaszlo (11)
kplaszlo Creative Commons License 2008.08.14 0 0 11

Megnéztem a topiknyitó hozzászólásban található URL-t:

jacsa.NET Internet

Van benne egy PDF-re mutató link:

Szerelési útmutató a Zsámbék.Free WiFi internetszolgáltatás saját eszközzel történő igénybevételéhez

A PDF-ben a 4.4 pontban ez olvasható (vastagon kiemeltem a lényeget):

"4.4 Az antenna helyének kiválasztása

</P>

A fotókat a  http://keptar.jacsa.net/v/jacsa/zsambeknyakas/ weboldalon találja. Keresse meg rajtuk a házát! A fotók késő ősszel készültek, nézze meg figyelmesen, hogy nincs-e útban olyan fa, ami tavasszal kilombosodva megakadályozza a rálátást a házra. Ha az Ön háza tisztán látszik, akkor keresse meg a házán a legmegfelelőbb pontot. Ide fog kerülni az antenna. Olyan helyet válasszon, amelyet létrával, vagy a tetőről kényelmesen meg tud közelíteni. Ez a hely lehet falon, vagy kémény oldalán (ekkor a fali tartót használjuk), de lehet egy meglévő parabola- vagy hagyományos antenna tartórúdja is (ekkor nem lesz szükség a fali tartóra). Végszükség esetén új, maximum 1,5 col átmérőjű árbocot kell elhelyeznie a tető kiválasztott pontján. Ha nincsen internet-elérési lehetősége, és nem tudja megnézni a fotókat, akkor a házáról távcsővel keresse meg az  adónkat. A Nyakason az adót a gerincen, kb. a tiszti házakkal szemben találja meg."

Előzmény: Volt tüzér (9)
kplaszlo Creative Commons License 2008.08.13 0 0 10

Kukkantsatok be ebbe a boltba:

Gigatechnik Kft

Kapható a boltban minden olyan antenna és szerelvény, ami nagyobb távolságú WiFi kapcsolathoz kell (2.4 és 5 GHz sávokra). Láttam náluk 60 cm átmérőjű kompakt kivitelű  parabolát is 2.4 GHz primer sugárzóval. Profi munka, a primer sugárzó különösen az. Akár pár kilométerről is föl lehet kapcsolódni egy WiFi AP-re (Access Point), ha a PC-be tett adapterhez ezt a nagy nyereségű antennát csatlakoztatjuk és ha biztosított az optikai átlátás a kültéri AP (WiFi "bázisállomás") irányába.

A cégtulajdonos távközlési mérnök, mikrohullámú szakterületre szakosodott, "iparos ember", vérprofi. A WiFi-hez kapható cuccai nem drágák.

A WiFi mikrohullámú frekitartomáynban üzemel, ezért száz-kétszáz méternél nagyobb távolságokon mindenképpen szükség van az optikai átlátásra, akár egy fa lombozata is annyira lecsökkentheti a jel erősségét, hogy nem jön össze a kapcsolat. A nagy nyereségű antenna használata két előnnyel jár:

- a nyereségnek köszönhetően párszáz méterről akárt több kilométerre is föltornászható a vételhatár, nagyobb nyereségű parabolával jobban, közepes nyereségű helix antennával vagy yagi antennával kevésbé. A boltban yagi is kapható a 2.4 GHz sávra ha jól emlékszem 6k forintért.

- a nyereséges működéssel együttjáró szűk nyalábolás elég jó védelmet nyújt a zavaró idegen jelforrások ellen.

Némi kísérletezéssel, "reszelgetéssel", hangolgatással jár a dolog, ha az ember belevág, de általában megéri. 1-2 km távolságon belül lévő WiFi "bázisállomás" esetén biztos a működőképesség, ha korrekt az antenna és a kábelezés.

Előzmény: locsemege (7)
Volt tüzér Creative Commons License 2008.08.12 0 0 9
A piros pötty jelzi a kérdéses adó helyét.
Előzmény: blackman (3)
schlumberger Creative Commons License 2008.08.12 0 0 8
Ingyenebéd nincs! :-)
Előzmény: locsemege (7)
locsemege Creative Commons License 2008.08.12 0 0 7
Távolabbra mindenképpen házfalra szerelt antenna kell, meg ilyesmi?

Attól tartok, igen.
Előzmény: blackman (5)
locsemege Creative Commons License 2008.08.12 0 0 6
A kommunikáció kétirányú, azaz duplex. Te kell, hogy elküldd a lekérést, amire jön a válasz. Ráadásul a TCP CRC-vel ellenőrzött, tehát nyugtáznod is kell a vett csomagot, hogy helyes CRC-vel megjött, vagy negatív nyugtát kell küldened, ha kéred a csomagot újra, mert az hibás. Ugye ebből látható, hogy látszólag, felhasználói oldalról nézve egyirányú - download - forgalom esetén is kétirányú kapcsolatra van szükség. Nyilván azért egy ilyen kültéri berendezés érzékenysége is lényegesen nagyobb, mint egy soho router-é, de úgy gondolom, valós probléma, hogy néhány 10 mW-tal egy zajos csatornán nem is olyan egyszerű probléma annak a 300 m-nek az áthidalása.
Előzmény: blackman (5)
blackman Creative Commons License 2008.08.12 0 0 5
huh,ez a felvetés érdekesnek és fontosnak hangzik. De nem egészen értem.
Ezek szerint közvetlenül az adó tövében (a hegytetőn) üldögélve lehet csak sima wifi kártyával fogni a netet? Távolabbra mindenképpen házfalra szerelt antenna kell, meg ilyesmi?
Na de akkor ez mitől wifi?
Előzmény: locsemege (4)
locsemege Creative Commons License 2008.08.12 0 0 4
És szerinted a Te géped kb. 50 mW-os transmitter-e el tudja juttatni a jeleit 300 m-re? Kétlem...
Előzmény: blackman (-)
blackman Creative Commons License 2008.08.12 0 0 3
hát, másfél év alatt annyi térképészeti infót sikerült összeszednem a szomszédoktól, és ismerősőktől van a "fennsík" meg a "Nyakas hegy":)
Az az adó amire én gondolok az biztos a wifi adó, mert akkor jelent meg a hegyen a nagy semmiből amikor elindult a wifi.
Előzmény: Volt tüzér (2)
Volt tüzér Creative Commons License 2008.08.12 0 0 2

"lehet, hogy nem is hasznalja senki ezt a wifit?"

Pláne, hogy nem is a Nyakas hegyen van, hanem a térkép szerinti Zsámbéki hegyen.

Előzmény: blackman (1)
blackman Creative Commons License 2008.08.12 0 0 1
igen, ezt en is olvastam annak idejen.
es nem tudom elhinni hogy ennyire semmire sem jo az egesz.
Foleg az adotol 300 meterre.
Az en bajom az hogy abban nem vagyok biztos hogy ha veszek egy kulso antennat a hazfalra, akkor jaj de jo lesz minden...

lehet, hogy nem is hasznalja senki ezt a wifit?
Előzmény: Törölt nick (0)
blackman Creative Commons License 2008.08.12 0 0 topiknyitó
hey,

ha járnak errefele a fórumokban zsámbékiak, aki a falu ingyen wifijét használják, akkor gyűjtsék ide a tapasztalatokat!

http://www.jacsa.net/cms/content/view/26/34/

Topicindítónak a saját tapasztalatom alább:)

a Nyakas-hegyre rakott adótól 200-300 méterre lévő hétvégi házban próbálkoztam beüzemelni a wifit, de nem sikerült.
Talált valamilyen wifi hálót a szgépem, de se név, se egyéb info nem volt kijelezve, és a csatlakozást nem is engedte a progi. (nem volt lenyomható a "connect" gomb).
Ezt kipróbáltam win2000srv és winxp-s notebookon is. Az eredmény ugyanaz.

Ez a végeredmény meglehetősen lelombozott. Hiszen tök közel vagyok az adóhóz. Ugye a fák, és egyéb növényzet miatt ezt most nem tudom biztosan, de szerintem még
rá is látok elméletileg az adóra.
És ha ez igy nem megy, akkor kétségeim vannak, hogy fizetnék-e a jacsanet-nek külső antennáért, meg rendes előfizetői csomagért.

Az interneten pedig csak "elindult a zsámbéki wifi" hirek találhatóak. Semmilyen egyéb tapasztalat. Na, ezért nyitottam ezt a topicot.

Aki tud valami, aki tapasztalt valamit, ossza meg velem, velünk.

B.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!