Az ügyvédi kamara elnöke azt mondta, ha megkapják az FTC Pártolói Egyesület panaszát az ügyvéd ellen, azonnal megindítják a fegyelmi eljárást megelőző vizsgálatot.
Megérkezett az ügyvédi kamarához az FTC Pártolói Egyesület írásos bejelentése a HírTv elleni állítólagos bűncselekményben közreműködő ügyvéd, Helmeczy László ellen - írta a hirtv.hu.
Korábban a köztestület fővárosi elnökhelyettese azt mondta: ha megkapják a bejelentést, azonnal megindítják a fegyelmi eljárást megelőző vizsgálatot.
Bánáti János, a Magyar Ügyvédi Kamara elnöke cáfolta, hogy a csütörtöki sajtóhírek szerint lényegében felmentette volna Helmeczy Lászlót. A Hír Televíziónak azt mondta, hogy kamarai elnökként annak örülne, ha Helmeczyről kiderülne, hogy ügyvédként nem követett el bűncselekményt. Bánáti korábban azt is mondta: vizsgálni kell azt is, hogy Helmeczy megszegte-e az ügyvédi magatartás etikai szabályait.
A Fővárosi Főügyészséghez viszont még nem érkeztek még meg a HírTv ügyében tett feljelentések a Hajdú-Bihar Megyei Ügyészségtől. Debrecenben csak a televízió feljelentésével kapcsolatban nyomoznak, Helmeczy László bejelentéséről egyelőre egyik hatóság sem tud, illetve nem adnak tájékoztatást.
Én már ott kiakadtam a Helmeczy doktoron, hogy egy összetett mondatot nem képes legalább három "vazze" nélkül kimondani, a szókincsét meg összevetve a Kolompár Orbánéval utóbbi tuti nyerő.
Hogy lehet egy ilyen bunkó, sunyi alak ügyvéd? Ráadásul az MLSZ társelnöke?
Továbbmegyek: a Tóth kampányfőnök ügyvédje?
Hát akik egy ilyen pofát megbíznak, azok még nála is nagyobb gazemberek, vagy még hülyébbek, nem?
Bánáti doktor úr szerint "köztiszteletben" álló ügyvéd. Szerintem nyakig áll a fekáliában, nem a köz tiszteletében.