Keresés

Részletes keresés

Or Kán Creative Commons License 2011.12.15 0 0 802

Miért lenne mindegy? A MAZSIHISZ egy jelentős tényező Magyaroszágon, mindenfajta értelemben.

Előzmény: babaji (801)
babaji Creative Commons License 2011.12.15 0 0 801

a mazsihisz csak az EGYIK zsidó szervezet.Nem mindegy mit mond valamelyik emberük ? Nem kéne ebből ügyet csinálni.....

babaji Creative Commons License 2011.12.15 0 0 800

A Jegybank nem  szuverén másik ország ))) hanem a magyar államszervezet integráns része, közpénzből fináncolt amelyet ezért aztán  ellenőrizni és elszámoltatni TERMÉSZETES !
http://index.hu/gazdasag/magyar/2011/12/15/simor/
Az MNB vezetői betegre vannak dijazva amiképpen az egész pénzintézeti szektor VEZETŐI fizetése POFÁTLANUL MAGAS !
Nehogy már ezt kötelező legyen elfogadnunk többieknek !
Ez Europai Bank pedig ne a bankárok luxusfizetését védelmezze hanem a mindannyiónk közérdekét......

marcipannyuszi Creative Commons License 2011.12.15 0 0 798
Előzmény: Or Kán (796)
Or Kán Creative Commons License 2011.12.15 0 0 796

Ebből a cikkből nem az derül ki, hogy a MAZSIHISZ-tagok az éretlenek?

Előzmény: marcipannyuszi (795)
marcipannyuszi Creative Commons License 2011.12.15 0 0 795
Szeizmorgológus Creative Commons License 2011.05.05 0 0 794

Az ügy azzal kezdődött, hogy az újvidéki városvezetés pár hete díszpolgári címet adományozott Efraim Zuroffnak, a holokauszt bűnöseinek felkutatásával foglalkozó Simon Wiesenthal Központ jeruzsálemi irodája vezetőjének. Zuroff egyebek mellett azzal érdemelte ki az elismerést, hogy állhatatosan küzd a magyar hadsereg és csendőrség által 1942-ben a vajdasági székvárosban rendezett tömeggyilkosság, a Hideg Napok bűnöseinek - köztük a Budapesten élő Képíró Sándor volt csendőrtisztnek - a felelősségre vonásáért. Efraim Zuroff azonban, bár megköszönte, nem fogadta el a megtiszteltetést, mert az egy olyan városból érkezett, amelyben 2006-ban szobrot emeltek egy antiszemita hírében álló politikusnak. A radikális Jasa Tomic (1856-1922) születése 150. évfordulóján kapta az emlékművet az akkori radikális városvezetéstől, annak elismeréseként, hogy a múlt század elején sokat tett a Vajdaság Szerbiához csatlakozása érdekében.

A szoborállítás már két éve vitát váltott ki, sokan megkérdőjelezték, hogy a soknemzetiségű autonóm tartomány székvárosában emlékművet állítsanak egy szerb nacionalistának. Ráadásul olyannak, akit a "zsidó kérdésről" szóló egyik értekezése antiszemita hírébe hozott..

Nem döntene szobrokat a vajdasági kormányfő

Az újvidéki városvezetés díszpolgári címet adományozott Efraim Zuroffnak, a holokauszt bűnöseinek felkutatásával foglalkozó Simon Wiesenthal Központ jeruzsálemi irodája vezetőjének. Tovább »

forrás: Index.hu

Efraim Zuroff Újvidék díszpolgára - Mazsihisz.hu

2009. jan. 21

Akkor most ki is az éretlen, avagy éretlenül mohó ?

Or Kán Creative Commons License 2011.05.05 0 0 793

Éretlenségünk újabb bizonyítéka a MAZSIHISZ szerint:

MAZSIHISZ: Tarlós antiszemitáról nevezett el teret

A Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) és a Budapesti Zsidó Hitközség történelmi hibának tartja, hogy a Fővárosi Közgyűlés - a Jobbik javaslatát magáévá téve - Wass Albert íróról közterületet nevezett el Budapesten - közölte a Mazsihisz csütörtökön.

Or Kán Creative Commons License 2010.11.17 0 0 792

Né má, mi derült már ki a kirekesztésről nagy hangon kajabáló MAZSIHISZ-vezérről:

Hunvald Zoltai Gusztávot riadóztatta, miközben lehallgatták

A Magyar Nemzet egy Zoltai Gusztávval folytatott beszélgetés leiratát is közli, amely szerint Hunvald a Mazsihisz-vezetőtől kér segítséget, hogy az nézzen utána, miért "szállt rá" a Központi Nyomozó Főügyészség, s közli, el kéne sikálni a dolgot.

AAAaaa Creative Commons License 2010.07.07 0 0 791
ravaluf kollega szerinte: "jövőre eladják 50 milláért, mondván, hogy meg vannak ereszkedve a cserepek, leperkálnak 25 millát, a következő tulaj eladja 500 milláért, és visszaoszt ezeknek a t. résztvevő feleknek 300-at."
Előzmény: AAAaaa (789)
AAAaaa Creative Commons License 2010.07.07 0 0 789

tenyleg eretlenek, hogy ezt sem ertik:

Fél milliárdos állami villa - ajándékba

Június 11-én Fellegi Tamás nemzeti fejlesztési miniszter közös megegyezéssel szüntette meg a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. addigi vezérigazgatója, Kamarás Miklós munkaviszonyát.

Kamarást nem érte váratlanul a menesztése, pontosan tudta mindenki, hogy meneszteni fogják a kormányváltás után.

A menesztése előtt 2 nappal, június 9-én azonban Kamarás még aláírt egy szerződést.

Eszerint a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. odaajándékoz a Magyarországi Zsidó Örökség Közalapítványnak (Mazsök) egy a 4534 négyzetméter alapterületű, 459 millió forintra értékelt, műemléknek nyilvánított XII. kerületi villát, a Budakeszi út 32. szám alatti állami tulajdonú ingatlant (Google maps).

Az indoklás:
Az „államtól átvállalt kulturális, szociális és hitéleti célra történő felhasználása érdekében történik."

Az ajándék:
Ha a közalapítvány öt éven belül értékesíti a villát, akkor a bevétel felét köteles befizetni a központi költségvetésbe. Ennek a néhány esztendőnek az eltelte után azonban a Mazsököt már nem terheli ilyen fizetési kötelezettség.

Az érintettek magyarázatai:

Kamarás:
"A választások után mindenegyes kérdésről és döntésről egyeztettek Halasi Tiborral, akit a Fidesz az MNV ellenőrző bizottságába delegált. A szóban forgó ingatlan átadására törvényi kötelezettsége volt, így nem mérlegelhettek."

Halasi:
"Volt együttműködés Kamarás Miklóssal a választások után, a konkrét esetre azonban nem emlékszik."

Aham ... én sem szoktam emlékezni, ha odadobok egy alsó hangon fél milliárdos ingatlant egy alapítványnak.

Zoltai:
"Az ingatlan a második világháború előtt az izraelita hitközség tulajdonában lévő egyházi menedékházként működött, majd az 1945-ös államosítás után a kanadai nagykövetség költözött ide. Miután a diplomáciai testületnek már nem volt szüksége az ingatlanra, azt az államtól visszaigényelte a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége. Zoltai Gusztáv azt mondta, hogy a közalapítvány 1997-es alapító okiratában az állam vállalta induló vagyon rendelkezésre bocsátását, amit máig nem teljesítettek maradéktalanul. A mostani ingyenes átadás ezt a hiányt pótolta."

Aham ... éppen időben teljesült ez a 13 éve húzódó ügye.

A MAZSÖK-öt a Magyar Köztársaság kormánya hozta létre a párizsi békediktátumban foglalt nemzetközi jogi kötelezettségek teljesítésére. A közalapítvány célja, hogy azon zsidó származású magyar állampolgárok, akik a náci intézkedések és a holokauszt elszenvedői voltak, újjászervezhessék vallási, kulturális, oktatási rendszerüket, személyes szociális helyzetüket javíthassák az erre fordított javakból.

Nézzük, hogy feleltek meg ennek:

Végkielégítés:
A közalapítvány titkára munkaviszonya megszűnése alkalmából 9 és fél millió forintos végkielégítést vehetett fel munkáltatójától, a Magyarországi Zsidó Örökség Közalapítványtól (MAZSÖK). A végkielégítésen felül a törvények szerint profitorientáltan nem működtethető közalapítvány titkára többhavi fizetésének megfelelő prémiumot is kapott korábban arra, hogy a tervezettnél nagyobb volt a MAZSÖK 2007-es bevétele, s az alapítvány vezetése újabb jutalmat irányzott elő, ha költségvetésük bevételei tovább növekednek.

Prémium:
A közalapítvány ügyvezetője milliós jutalékot kapott egy több száz millióért eladott, a közalapítvány tulajdonában lévő ingatlan értékesítése után. A becsült értéken 370 milliót érő, Budapest belvárosában álló épület több mint kétszereséért, 765 millióért kelt el, s a két összeg különbözetéből megállapított jutalékot, 1,1 millió forintot kapott a közalapítvány ügyvezető igazgatója.

Összeférhetetlenség:
Az Állami Számvevőszék megállapítása szerint olyan szervezeteknek adott rendszeresen támogatást, melyek vezetői a MAZSÖK kuratóriumában is helyet foglaltak. Zoltai Gusztávot, aki a közalapítvány kuratóriumának társelnöke, személy szerint is vád érte, miután kiderült, a MAZSIHISZ ügyvezetőjeként pályázott, és nyert a 2008-ban a közalapítvány által szétosztott közel 76 millió forintból.

Állami appanánzs:
2007. december 20-án Hiller István 21 millió dollár értékű (4,4 milliárd forint) támogatási szerződést kötött a Mazsihisszal ("jogosult") és a Mazsökkel ("kedvezményezett") a náci korszakban elpusztított zsidók után maradt úgynevezett uratlan vagyon (elvett ingatlanok) kérdésének rendezéséről.

<!-- -->
Előzmény: 3A3a (786)
3A3a Creative Commons License 2010.05.06 0 0 788
penznek se szaga, se barna szine nincs
Előzmény: eFigyelő (787)
eFigyelő Creative Commons License 2010.05.06 0 0 787
Lehet, hogy a kirekesztéshez éretlenek vagyunk, de úgy látsz, a fizetéshez nem :(((
Előzmény: 3A3a (786)
3A3a Creative Commons License 2010.05.06 0 0 786

http://vastagbor.blog.hu/2010/05/06/21_millio_dollar_a_mazsoknek_tolunk

Igen, jól olvassuk ...  a több milliárd magyar adóforint kétharmada megy külföldre. Kinek, hová és miért? Ezt nem tudjuk ... talán a Kuratórium tagjai tudják.

Greenbird Creative Commons License 2008.08.14 0 0 785

A Mazsihisz meg túlzottan érett , bűzlenek is :) Nem szeretnék egy bibsi széklete közelében sem  tartózkodni minimum 500 km-er belül ! Bitte schön danke schön :)

Greenbird Creative Commons License 2008.08.04 0 0 784

ÉN takáloztam kettő ........... val és kb öt  méterről éreztem hogy ők igazán érettek voltak vagy egy hete nem mosakodtak , úgy hogy minden elismerésem , de én ehhez nem vagyok hozzászokva !

Or Kán Creative Commons License 2008.08.01 0 0 783
Ez így politikailag nagyon korrekt...:)

Csa hát semmi értelme sincs.

:o)
Előzmény: Aragorn (772)
zividivi Creative Commons License 2008.08.01 0 0 782
//"...A lelkek még nem sérültek, inkább összezártak. Talán..."//

Na! Éppen ettől fél legjobban az összes birodalom, Hitlerétől-Soroséig, valamennyi.
Előzmény: misked (781)
misked Creative Commons License 2008.08.01 0 0 781

Nem ismerem a könyvet amit ajánlottál (ha úgy alakul megnézem), de feltételezem Te sem ismered amit én ajánlottam. Viszont amit én javaslok, azt betiltották. Mikor tilt be valamit a hatalom? Hát főleg akkor, ha az abban foglaltak igen érzékenyen érintik. Netán olyan dolgokról írnak amiről jobb ha nem tud a buta nép. Ha az sérti a hatalomgyakorlók érdekeit. /Balos voltam, egy időben sok-sok-sok baloldali szemmel írt történelemleírást olvastam - kb ismerem az érvrendszert. Rablóból lesz a legjobb pandúr :)/

Gondolj bele: a teljes jobboldali érv és eszmerendszer, tényanyag, statisztikák, leírások, benyomások, rendszerezések írásos megjelenési formáit ÚGY_AHOGY_VOLT összeszedték és bezúzták 45 februárjában! Elvették a lehetőséget arra, hogy a nép megismerhesse milyen volt a világ korábban!

Azért reagáltam 1952-re, mivel az ország a kegyetlen cenzúra, a politikai terror, a világháború utáni bosszúállás légkörében élt. A falut meg ráadásul sújtotta az elvonás - padláslesöprések, piacon kellett megvenni a parasztembernek a leadáshoz hiányzó mennyiséget. Szóval az 1952-es falu gazdaságilag földbetaposott, viszont egymással szolidáris volt. A lelkek még nem sérültek, inkább összezártak. Talán.

Előzmény: Törölt nick (778)
misked Creative Commons License 2008.08.01 0 0 780

Ez pontosan így van. Jól összefoglalta.

És szerintem ma nagyon sokan úgy gondoljuk, hogy a hazai zsidóság ennek a hatalomnak a helytartója. Általánosítunk.

Ezért lenne célszerű a zsidóság számára piszkosulgyorsan - amíg nem késő - felismerni a saját helyzetük tarthatatlanságát középtávon. Mert ha nem, akkor itt ismétlődni fognak a dolgok, nem csak nálunk, de mindenhol a "szabad" világban. USÁban is.

Szerintem

Előzmény: k_szent_g (757)
Törölt nick Creative Commons License 2008.08.01 0 0 778
akkpor elnézést a kamuért, és csak javasolni tudnám ebben esetben, hogy olvass, olvass és mégegyszer is olvass, pl ezt:
"Valahol túl, Meseországban...."
Az amerikás magyarok
1895 - 1920
I.II. kötet
Európa könyvkiadó
Budapest 1987
Össz ISBN: 963 07 4302 7
(dokumentum kiadvány)

1952-vel, semmi másra nem akartam célozni, hogy emlékszem, hogy nézett ki egy falu 1952-ben, ami nem sokban különbözhetett a háború elötti kinézettől és hogy nézett ki 20 évvel később. Rákosi most nem játszik.

Előzmény: misked (776)
misked Creative Commons License 2008.08.01 0 0 777

Egyet elfelejtesz: ez a mi hazánk. Hadd legyek egy kicsit patetikus: őseink folyamatos harcban szerezték és tartották meg. Nem lopták, nem vették (Szvatopluk: utána keményen meg kellett küzdeni érte!!!), nem cserélték más területre, hanem saját vérükkel fizettek érte.

Szóval rossz a párhuzam. A román 1918-ban ellopta tőlünk Erdélyt, kihasználva a világháborús vereséget és a belső káoszt - alapozva az oroszok, majd hivatalosan a franciák által tett ígéretre. Értsd meg: itt a magyar érdek az első. Most természetellenes állapot áll fenn.

Fokozva a képet: a románok néha közvetlen menedéket ill. (általában) jobb gazdasági lehetőségeket keresve jöttek át. Mi meg befogadtuk őket, nem érdekelt bennünket, hogy román, szerb, szász, szlovák. Csak a mi "toleranciánkat" nem viszonozták.

misked Creative Commons License 2008.08.01 0 0 776

Az előbb elszállt...

Nem kamuzok, igyekszem azt írni amit igaznak vélek.

A kivándorlásról olvasd el Egán Ede munkásságáról szóló könyvet (címe talán Egán Ede), ill. mondják, hogy jó a Kazárföldön is. Másképp látod majd a kivándorlás okait. Keményen "árnyalja" a mű...

Viharsarok: az ország legszegényebb szeglete. Sorolhatjuk ma is a válsággócokat. De Makó szintű fejlődést nem tudsz felmutatni 1920 óta SEHOL. Tömeges termelőtulajdon-szerzés MUNKÁVAL. Nincs ilyen.

1952: Rákosi. Ugyanmár, nem a mi sarunk. Nem is értem miért hoztad fel...

Előzmény: Törölt nick (762)
k_szent_g Creative Commons License 2008.08.01 0 0 775

Ennek így van egy kis szépséghibája. Történetesen az, hogy az előzmény nem prekoncepcióra épült.

De ne is mondd, ha időben elugrom a tátott szájú krokodil elől, akkor náczi vagyok. Mert mért nem maradtam még kicsit hogy megtudhassam: épp csak ásított ezúttal.

k_szent_g Creative Commons License 2008.08.01 0 0 774

Miért nem megy rosszindulat nélkül?

Ősszel jöttem ki. Otthon _volt_ egy szép, nagy, saját tudlajdonú házrészünk. Itt nincs semmink (albérlet van). Honnan veszed, hogy többet engedhetek meg? Egyszerűen mások a dimenziók = kaja olcsó, energia olcsó, lakhatás és lakáshoz jutás szinte lehetetlen.

Na és akkor onnan indítva, hogy nem kibic vagyok észrevettem egy másik gyenge pontot (ÁJ-nél is már), miért csak technikában és materiális dolgokban gondolkodsz (gyalog járhatok...).?

Az összefogás szellemi szinten kezdődik, hogy megértsük, a többiek nem az ellenségeink (bár ahogy egyeseket elnézek, hát már aki) és újra megtanuljunk úgy élni, hogy ne pazaroljunk és képesek legyünk jó szívvel segíteni.

Angolok se halnak bele. Az időseknek itt sem olyan nagyon könnyű, de itt állandó dolog charity (akár ingyenmunka, akár adakozás formájában, utóbbi alól mi se vonjuk ki magunkat és az előbbi alól se fogjuk, ha majd már elértünk egyfajta biztonságot). És ez itt természeres. Na nem a multikulti nagyvárosaikban természetesen, mert ott a bűnözés természtes. De egy jórészt angolok lakta (zárt) kisvárosban még mindig lerakhatják neked a csomagodat az ajtó elé és meg fog várni és a városka utcáján minden második bolt charity (ajándékba adott dolgokat adnak el és segítik vele az időseket, rászorulókat, állakat, ég tudja még mit nem mert annyi van). És tudjátok mit? Biztos bazinagy lúzer vagyok, de jó érzés!

Előzmény: Aragorn (770)
Törölt nick Creative Commons License 2008.08.01 0 0 773
tudom :)
Előzmény: Aragorn (769)
Aragorn Creative Commons License 2008.08.01 0 0 772

Sajnos a magyarság többször úgy értékelte a helyzetét, hogy jobb a saját, románoktól független útját járnia. Sajnos általánosan különútra tévedtek: mi is, ők is nagyon - nagyon megszívták. Ott van Kovács Károly: azonosult velünk, igaz románnak tartom az alapján amit tudok róla. És sajnos áldozatul esett az általánosításnak amit degenerált magyar vezetők vívtak ki a saját népüknek. (És hát a magyar is megy a saját hülye vezetői után.) Plusz azért ott van az eltérő mentalitás: erőszakosabb - vagy agilisebb - a gazdasági életben, pozíciók megszerzésében, összezár, segíti a másik magyart, ez mára oda fajult, hogy felülreprezentált  lett a gazdaságban, állami adminisztrációban, politikában. 1920 óta diktál és ez nem egészséges és nem természetes. Saját bőrömön tapasztaltam, komoly következményekkel - azt látom, hogy másképp, nagyon negatívan viszonyulnak hozzánk. (Nyilván nem mindenki.)

No comment.

Előzmény: misked (768)
k_szent_g Creative Commons License 2008.08.01 0 0 771

Ez így unalmas lesz, hogy folyton egyet értünk. :-)))

Előzmény: misked (768)
Aragorn Creative Commons License 2008.08.01 0 0 770

És meddig kell visszafelé elvégezni az alakítást?

Oda, hogy a nagyanyám meg a húga menjen gyalog Kolozsvárról Aradra, mint anno? Oly szép lehetett, romantikus és egészséges...

Te ugyan ott Angliában többet engedhetsz meg magadnak, mint itthon, de nekünk azt javaslod, hogy térjünk vissza a két háború közötti igényszintre.

Bravó.

Előzmény: k_szent_g (764)
Aragorn Creative Commons License 2008.08.01 0 0 769
Falusi vagyok, a Viharsarokból. Ismerem.
Előzmény: Törölt nick (765)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!