Eladó lenne Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében egy egyedi készítésű keltetőgép. Egy keltetés történt benne. Akkor 80% felett volt a keltetési arány. Az elektronikai vezérlő részét szerintem ki kell cserélni. Elég instabil volt ez az elektronika. A keltetés ideje alatt kiégett az egyik izzó. Tönkre ment az elektronikában egy Ic., amit nagyon gyorsan sikerült kicseréltetnem. Viszont így majd egy napig fűtés nélkül volt a keltető. - S ennek ellenére is elég magas volt a keltetési arány -. Szóval én ezt az elektronikát már kicserélném. A keltető háza, nagyon jól hőszigetel, a fórum tapasztalatai alapján építettem annak idején. 80 tojást keltettem benne, de kicsivel többet is elbír. Forgatja a levegőt a beépített ventillátorok miatt, így közel azonos a hőmérséklet lent és fennt, a páratartalom szabályozható a házon lévő furatok segítségével. Erre a gépre tényleg büszke vagyok :). Már nem fogjuk soha használni. Árat nem írnék. Akit érdekel azzal úgyis megtudok egyezni. Elérhetőségem a nick névnél lévő email cím.
Akkor sajnos valószínűleg szenzor hiba. Rosszabb esetben akár a vezérlő mikrokontroller is meghibásodhatott.
Elképzelhető kontakt hiba is.
Ha kideríthető a szenzor típusa, és beszerezhető, akkor csere. Ha nem, akkor egy külön páramérőt kell alkalmazni. Eredetileg sem szabályozta a párát, csak tájékoztatásképpen volt hasznos.
"A NEDVESSÉGMÉRŐ INICIALIZÁLÁSA: Amennyiben sokáig nem volt bekapcsolva a készülék, illetve az első beindítás alkalmával szükséges lehet a nedvességmérő inicializálása. Ha a nedvességmérő nem volt helyesen inicializálva (a kijelzőn EEE jelenik meg), szükséges bekapcsolva hagyni a vízzel megtelt keltetőt és pár perc múlva a keltető magától inicializálódik. A másik, gyorsabb megoldás az, ha meleg levegőt lehel a bekapcsolt keltetőben lévő nedvességmérőre."
Ha ez nem segít, vizsgáld meg a szenzor csatlakozásait.
Sziasztok házi keltető gép hez milyen jó minőségű 60w égőt ajánlotok nektek mi vált be? tudnátok egyet linkelni légy szíves? ami nem megy tönkre hamar.
Kedves Tagok!Segítséget kérek. Van egy Argis keltetőm, nagyon jól működött eddig, de nem találom a magyar nyelvű használatiját. Csak nyomokban emlékszem a keltetési technológiára. Megköszönöm, ha valaki tud küldeni egy magyar nyelvűt.
Régről van két gépem, ami csak foglalja a helyet jelképes összegért megválnék tőlük... Hűtőgépből van kialakítva mindkettő alapszerkezete.
mindkettő vezérlése 0.1°C pontossággal tudja tartani a hőmérsékletet, és pár % pontossággal a páratartalmat, automata forgató van mindkettőben, középre állítási funkcióval. Jó pár tálca tojás fér beléjük.
Mindkettő működőképes, de egy kis takarítás gatyába rázás rájuk fér...
Mondjuk induló összegként 10e/db, de engedékeny vadok ha nem vagy szemtelen :)
Elvinni én nem tudom, Kecskeméten megtekinthetők kipróbálhatók... Adatlapomon az email címem, akit érdekel ott keressen.
Sziasztok lenne egy kérdésem van egy visszaszámláló relém van egy mikró tányérforgató motor és 2db végálláskapcsoló mi kell még ahoz hogy működjön és hogyan kössem be ez nekem vakfolt és már csak ez hiányzik a forgarómhoz válaszokat köszönöm szépen
Egy kérdésem lenne hozzáértők felé: Nekem van egy tárnoki, kocka keltetőgépem, a gyári ventilátor tönkrement, tettem bele egy pc ventilátort, hogy az megfelelő-e?! Még nem keltettem vele.