Sasha Laxton legózik és Barbie-zik, rózsaszín és kék ruhákat is hord, és nem érdeklik a nemek. Csak azért tudja, hogy fiú, mert az iskolában muszáj volt megmondani. Tovább »
Az Európa Tanács (ET) főtitkára szakértői segítséget ajánlott Magyarországnak abban, hogy áttekintsék az új magyar alaptörvénnyel és az ahhoz kapcsolódó sarkalatos törvényekkel kapcsolatos magyarországi jogalkotói tevékenységet.
Én pölö a svédasztalt mindig is szerettem -mint jónehány Hunfitársamon láttalittHun és kül-hun, ők is, hisz amint megnyílt rávetették magukat, mint tik a t.konyra.
No a svédszekrényt azt nagyon utáltam magam is.
Ci-gányolás helyett jobb a füstifecskék emlegetése.
"De úgy látszik, egy kis rózsaszín, néhány aranyos állatos kiegészítő, egy leegyszerűsített kerettörténet elég ahhoz, hogy a LEGO-t szexizmussal vádolják. Számos női oldal és blog foglalkozik a kérdéssel – még Magyarországon is. Orisek Andrea szerint „a LEGO-nak sikerült újabb lépést tenni a nemi szegregáció rögös útján."
"A szexizmus vádjával egyébként nem először szembesül a LEGO. 2008-ban egy svéd hirdetésfigyelő szervezet támadta a játékgyártó katalógusát, mert abban nem megfelelő módon mutatták be a nemi szerepeket. Az Ethical Council against Sexism in Advertisingnak azok a fotók nem tetszettek, amelyeken egy kislány rózsaszín szobában pónikkal, hercegnőkkel és egy kastéllyal játszott, míg a másik oldalon egy kisfiú egy kék szobában tűzoltóállomással, tűzoltóautókkal, rendőrökkel és repülőgéppel volt elfoglalva."
"Igazodunk tehát az uralmon lévők akaratához. Hogy miért? Mert behúzott nyakkal kisebbek az ütközések, a konfrontálódások."
Akár a farkasoknál, a falka tagjai pont így igazodnak az alfa hímhez. Az emberi alfa hím kicsoda, csak nem Dominique Strauss-Kahn? Ha nem is ő, minden bizonnyal szerepel megvalósítandó céljai közt. No de akkor ki a mi alfánk?
Megnéztem volna a sok nagykövetetet Pozsonyban amint melltartóban és rózsaszínü bugyiban felvonulnak kirúzsozott szájjal. Drágáim szóljatok mikor vonultok itt Budapesten megyek éljenezni titeket......melyik nagykövetek írták alá , hogy támogatják a felvonulást ?