Keresés

Részletes keresés

matej nyikolajevics Creative Commons License 2008.08.22 0 0 103
orbán húzza el azt az álnok-sunyiparaszt-sosemahazudott pofáját erdélyből!
coverlux Creative Commons License 2008.08.22 0 0 102
Nyári szünet, tök jó! Marakodás helyett itt van az első aranyunk! Ma kötelező örülni!
Törölt nick Creative Commons License 2008.08.04 0 0 101
Te mondod?
Hát ha csak ezt tudod, én akceptálom...)))
Előzmény: Törölt nick (100)
Törölt nick Creative Commons License 2008.08.02 0 0 100
Anyádat. Mondja valaki a moderátor helyett.
Törölt nick Creative Commons License 2008.08.02 0 0 99
Azzal a lopós Szász Jenővel kellene megegyezni aki még az árvák könnyét is ellopná?
Így ment magánzsebbe a pénz.
Előzmény: jóskapista08 (98)
jóskapista08 Creative Commons License 2008.08.02 0 0 98
nagyon helyesen látod a dolgokat: annyira akarja a megegyezést az alcsúti tanácsára, hogy már hat helyet igényel:

Felhívtuk Szász Jenőt, az MPP elnökét is, aki kérdéseinkre gyakorlatilag elismerte: Orbán Viktorral és Tőkés Lászlóval is egyeztetett, mielőtt megírta Markó Bélának azt, hogy kettő helyett hat befutó helyet igényelnek. Egészen pontosan így nyilatkozott: „természetesen megbeszéltem a dolgot Tőkés Lászlóval, aki eddig is közvetítő volt, ami pedig Orbán Viktort illeti, úgy fogalmaznék, hogy van néhány ember, akinek a szava számít ilyen ügyekben, és mindannyiukkal tárgyaltam mielőtt írtam Markó Bélának”.

http://www.erdon.ro/hirek/romania/cikk/nincs-rmdsz-mpp-paktum/cn/news-20080801-11125172
Előzmény: mos (96)
carl solomon Creative Commons License 2008.07.31 0 0 97
Megkaphatja, akár, de nem fog neki örülni, mert a harmadik, ha lesz, egészen biztosan valami kurvára necces körzet lesz.
Nekem úgy tűnik, hogy megegyeznek, lám, már Tőkés 2009-es bejutó helye is belekerült az alkudozásba, ami számomra nagyon arra utal, hogy a Tőkés mögötti éceszgéberek is beláthatták az eddigi stratégia elhibázott voltát.
Előzmény: mos (96)
mos Creative Commons License 2008.07.31 0 0 96

Ja, ahhoz képest, hogy mekkora igényei voltak akár két napja is, most már nagy győzelemként könyvelné el, hogy három nyavajás helyet kaphat.

Valszeg Orbán is megmondta neki, ha nincs megegyezés, akkor ejti, fel is út, le is út.

Egyébként megkapja hármat?

Ha meg nem, akkor borítja az asztalt?

Előzmény: carl solomon (95)
carl solomon Creative Commons License 2008.07.31 0 0 95
Most nagyon úgykinéz, hogy Tőkés kicsit túlspilázta Szász befenyítését, végletesen lerontva így az alkupoziciójukat. Már az sokatmondó, hogy Szásznak Kelemennel kellett tárgyalnia, Markó ezzel is alázott rájuk egy sort, szvsz tán még a kardját is bebassza a mérleg serpenyőjébe, hogy vae victis! :-) Persze kicsit megérthető a konoksága, mert ember nem tudja megsaccolni az új rendszerrel, hogy hányan jutnak be és konkrétan kik, ami pillanatnyilag tán a legnagyobb gondjuk. Aspiráns viszont van bőven, házon belül is, nekik viszont kurvanehéz lesz majd megmagyarázni, hogy ketten vagy hárman a jövőben inkább nézzenek valami más után a képviselőség helyett.
Előzmény: mos (92)
carl solomon Creative Commons License 2008.07.31 0 0 94
Ötszörös minimálbér, kábé 326 000 forint.
Na, megtaláltam a diszkalkuliára felírt gyógyszeremet, szóval 540x5x65=175 500 forint.
Előzmény: carl solomon (93)
carl solomon Creative Commons License 2008.07.30 0 0 93
Ötszörös minimálbér, kábé 326 000 forint. Ahhoz, hogy esélye legyen egy pártnak bejutni, szinte mindenhol jelöltet kell állítania, ennek a költségét Markó valami 400 000 euróra saccolta, ha jól emlékszem. Amit ugye gyenge szereplésnél buknak, tehát még az sincs, hogy kölcsön kérik valakitől arra a kis időre.

vannak értelmes emberek is (Csinta Samu, meg a gyergyói polgi)
Én bennük bízom, például Samuban egy igen kellemes és eléggé korrekt embert ismerhettem meg, ráadásul erős ambíciók is munkálnak benne. Plusz ugye őt még a Krónika is támogatná, azért maradt ott neki pár jó embere a kilépése ellenére is. Na, ha ő lenne az rmdsz ellenzékének a vezetője, akkor én már csak egy jó erős kávét kérnék. :-)
Előzmény: mos (92)
mos Creative Commons License 2008.07.30 0 0 92

Mennyi az a bizonyos kaució forintban úgy kábé?

+ még ugye ehhez jönne a kampány, amelyben sem Tőkés, sem Orbán támogatását nem élvezhetnék, pol. öngyilkosság lenne ugyanis kiállni egy biztos lúzer párt mellett.

annyiban pesszimista vagyok, és ezzel igazat is adok neked, hogy tegnap ránéztem egy-két romániai fórumra, és hát az MPP-s személyzet az tényleg az alja: frusztrált, kompromisszumképtelen, lelkibeteg emberkék, akikhez képest még maga Csurka is a megtestesült ráció.

vannak értelmes emberek is (Csinta Samu, meg a gyergyói polgi), de ahogy elnézem, ott van az erdélyi Kossuth-tér is.

Előzmény: carl solomon (90)
hatodikk Creative Commons License 2008.07.30 0 0 91
Tudod, az a helyzet, hogy üres zsebbel nem lehet a világot megváltani. Az rmdsz kellően megszedte magát, hogy dirigálhasson. Ezzel együtt egy nagy szemétláda volt a ti kis markótok. És miért is ne lenne most is az.
Előzmény: carl solomon (90)
carl solomon Creative Commons License 2008.07.30 0 0 90
Mondom, Szásznak itt már nincs jó húzása. Olyan ő, mint az amatőr sakkozó, akinek még a 46. lépésnél sem világos az, amit a profi már a 18.-ban tudott, jelesül, hogy már akkor kikapott. :)
Több tényező is a megegyezés felé terelheti Szászt.
-nem látja át, hogy a jog szerint a közös listára is érvényes az alternatív küszöb (6+3) és az rmdsz ezzel hatékonyan tudja revolverezni
-szerintem az mpp-nek komoly gondot okozna a jelöltek jelöléséhez befizetendő kaució elteremtése
-nagyjából megértették vele, hogy nélküle is összeáll a koalíció

Persze egy elszabadult hajóágyúban az a remek, hogy a mozgása még nagyvonalakban is megjósolhatatlan. :-)
Előzmény: mos (87)
carl solomon Creative Commons License 2008.07.30 0 0 89
Még ez is előfordulhat, de nézd meg mit tippeltem 26.-án:

de én azon sem lennék meglepve, ha az rmdsz taktikusan felajánlana pár befutó helyet néhány mpp-s húzóarcnak

Na, ez 27.-ére már be is jött, lásd a belinkelt cikket, kicsit lejjebb. :-)
Előzmény: hatodikk (88)
hatodikk Creative Commons License 2008.07.30 0 0 88
Elkötelezettséged kissé elhomályosítja a látásodat. Csaxólok.
Előzmény: carl solomon (86)
mos Creative Commons License 2008.07.30 0 0 87

Lehet, hogy mégsem?

Mondjuk sokan én sem várok Szásztól, ha Tőkés nem kényszeríti pisztollyal az aláírásra, akkor nem lesz megállapodás.

A Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) és a Magyar Polgári Párt (MPP) küldöttsége csütörtökön Marosvásárhelyen találkozik, s a felek újabb kísérletet tesznek arra, hogy megállapodjanak az ősszel esedékes romániai parlamenti választásokon való közös szereplésről. Markó Béla, az RMDSZ elnöke szerdán az MTI-nek elmondta: mivel Tőkés nyíltan nem vállalja, hogy ő az RMDSZ-en kívüli csoportosulás vezetője, megpróbálnak egyezségre jutni magával az MPP-vel. Szász Jenő, az MPP elnöke azt mondta: részt vesznek a megbeszélésen.

Előzmény: carl solomon (86)
carl solomon Creative Commons License 2008.07.27 0 0 86
A szövetségi elnök világossá tette, hogy az RMDSZ egyedül is képes átlépni az öt százalékos parlamenti küszöböt, s hogy az egyetlen magyar alakulat, amelynek esélye van a bejutásra. Az RMDSZ megismételné a 2004-es teljesítményt, 10 szenátori és 22 képviselői helyet kíván megszerezni. Markó kifejtette: a szövetségnek a következőkben készülnie kell a választásokra, belső megméretkezés során ki kell választania a jelölteket. Hozzátette: e megméretkezésen szívesen látják az MPP-ben tevékenykedő értékes embereket is.

cikk

Bár így jönne be a lottóötös is. :-)
Előzmény: carl solomon (83)
Nanotapasz Creative Commons License 2008.07.26 0 0 85
carl solomon Creative Commons License 2008.07.26 0 0 83
Mert Szász támogatottságát a radikálisoktól kapja, akikkel elhitette, hogy az rmdsz maga az ördög, kerülendő, mint a leprás és aki az rmdsz-el közösködik, az úgyszintén leprás. Hidd el, a Csurka szereplése a maszop listáján teljesen adekvát hasonlat.
Orbán elég jól meglátta, hogy totális kudarcot vallot és nincs jó megoldás, ez meg kell adni neki. Nem túl elegánsan a lovak közé dobta a gyeplőt, legyen, aminek lennie kell, de hát a kármentés ritkán elegáns.

Tőkésnek ott az eu, de én azon sem lennék meglepve, ha az rmdsz taktikusan felajánlana pár befutó helyet néhány mpp-s húzóarcnak, Szászt meg úgyis megbuktatják hamarosan.
Szász most kábé olyan, mint az mdf volt 1994-ben, amikor mindenki tudta, hogy vége, mint a botnak, kivéve persze magát az mdf-et, mert őket a vágy vezérelte a gondolkodásukban.
Előzmény: mos (76)
tombadillo Creative Commons License 2008.07.26 0 0 82
Mert hátha mégsem, és egyáltalán. A hatalomról lemondani némelyeknek egyszerűen fáj. Kicsi hatalomról is. Ilyenkor nem gondolkoznak, zsigerből kapaszkodnak a székbe. Te nem láttál még ilyet?
Előzmény: mos (80)
imádatellenőrzés129 Creative Commons License 2008.07.26 0 0 81
mókuska, te vagy itt bakter?
Előzmény: carl solomon (79)
mos Creative Commons License 2008.07.26 0 0 80

ja, két hónapig, mert a novemberi bukás után bukik.

ha meg Orbán és Tőkés látványosan szembefordul vele, és kiátkozzák, mert nem is nagyon tehetnek mást, akkor még előbb is.

Két hónap kiskirályság miért jobb a biztos egzisztenciánál?

Előzmény: tombadillo (78)
carl solomon Creative Commons License 2008.07.26 0 0 79
Dugulj már el, ez nem aktívaértekezlet.
Előzmény: imádatellenőrzés129 (74)
tombadillo Creative Commons License 2008.07.26 0 0 78
Nem olyan bonyolult ez.

Hatalmat akar, ha csak kicsi jut akkor kicsit, de azt minden áron.

Tudja, hogy egy nagyobb szervezetben, ráadásul bukott pártalapítóként visszaintegrálódva elveszti a súlyát, így meg még pár évig a saját szemétdombján ő marad a kakas.

Ennyi.
Előzmény: mos (71)
mos Creative Commons License 2008.07.26 0 0 77
egyébként a Csurka-féle példa nagyon rossz, helyesebb mondjuk a Bugár - Duray kettős, ők mégis egy pártban vannak.
Előzmény: mos (76)
mos Creative Commons License 2008.07.26 0 0 76

Egészen egyszerűen nem egyezhet ki az rmdsz-el, mert az olyan lenne, mintha Csurka elfogadná a maszop által felkínált befutó helyeket.

Már miért ne fogadhatná el? Maga Orbán és Tőkés áll a megállapodás mögé, kibuliz magának meg a haveroknak egy-két befutó helyet, oszt' él, mint hal a vízben.

Ha valamivel totálisan bukik, az a novemberi választás, Orbán és Tőkés, sőt, tán a saját pártja (amely azért csak részben az övé, nem utolsósorban Tőkésé, ugye) sem fog melléje állni.

Előzmény: carl solomon (75)
carl solomon Creative Commons License 2008.07.26 0 0 75
Haggyuk már, az ilyen ügynökösdi kampányban jó, sőt, szükséges is, de itt szvsz másról van szó.
Szász egy buta politikus, aki nem tud két lépésnél előbbre gondolkozni.
Belelavírozta magát egy kényszerpályába, most ezt szívja. Egészen egyszerűen nem egyezhet ki az rmdsz-el, mert az olyan lenne, mintha Csurka elfogadná a maszop által felkínált befutó helyeket. Vabankot játszott, veszített.

Ráadásul még a helyzettel sincs eléggé tisztában, lásd ez a "kérdezzük meg a választási bizottságot" bepróbálkozása. Ebből egyértelműen átjön, hogy az rmdsz sikerrel beültette a hintába, hogy ha választási szövetséget alakítanának, akkor ugye a bejutási küszöb felemelkedne 8%-ra és az alternatív küszöb (6+3 szenátor/képviselő) a szövetségre nem lenne érvényes. Holott a törvény eléggé egyértelműen azt mondja, hogy pedig de.

Szvsz hamarosan meg fogják buktatni, tippem a következő mapöpő elnökre: Csinta Samu.
Előzmény: mos (71)
imádatellenőrzés129 Creative Commons License 2008.07.26 0 0 74
picinyem, elhiszem, hogy megint csak frusztrált vagy, hogy újra lendíteni köllött kedvencednek a köpönyegen, de azért ne legyél magabiztos - amellett, hogy ostoba vagy - hisz nem adsz semmi okot erre pallérozott tudásoddal.
Előzmény: mos (73)
mos Creative Commons License 2008.07.26 0 0 73

Az RMDSZ továbbra is egy korrupt, etnobiznisszel visszaélő párt, aki valaha járt Erdélyben, az tudja, és jó lett volna, ha megújul, az tragédia, hogy egy Szász Jenő a "kihívó".

De ezt nem egy tíz hozzászólásos fikával fogom megbeszélni.

Előzmény: imádatellenőrzés129 (72)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!