hú még sose játszottam végig a diablo 2-t úgy, hogy a történetet is végignézzem, nagy diablo fan vagyok, de a D2 cinematics disc még egyszer sem volt a meghajtóban szánom bánom :(
Azt hogy kell érteni, hogy Tyrael halálra itélte a világot ? A Diablo 2 végén azt mondta, hopgy el kell pusztitani a kristályt, különben nagyon nagy gáz lesz.
"Egy interjú során a következõket nyilatkozta Jay Wilson a sztorival kapcsolatban: 20 évvel vagyunk a Világkõ megsemmisülése után, a három testvért legyõzték. Sokan azt hitték, hogy Tyrael vakmerõ döntése után elszabadul a pokol a földön, feszülten készültek is rá, de úgy tûnik, feleslegesen: csupán egy hatalmas kráter tanúskodik arról, hogy valami igen nagy dolog történt az Arreat hegynél. Cain válaszok keresésével töltötte az idõt: Miért nem történt semmi? Merre van a Hetek* megmaradt két tagja? A történetben jelentõs szerepet kap Tyrael, és az, hogy miken ment keresztül azóta, hogy tulajdonképpen halálra ítélte a világot.
Forrás: http://kotaku.com/5020721/the-man-behind-diablo-iii-talks-plot-lore-and-battle net
[eddig az interjú történettel kapcsolatos része, kiegészítések általam alant]
*A Diablo I-ben kaptunk anno rengeteg háttérinformációt a Hetekrõl, a Pokol urairól: a három fõgonoszról, azaz a testvérekrõl, illetve a négy algonoszról, akik megbuktatták õket, s a földre számûzték mindhármukat.
A Hetek:
Mephisto, a Gyûlölet ura Baal, a Pusztítás ura Diablo, a Rettegés ura
Duriel, a Fájdalom ura Andariel, a Gyötrõdés úrnõje Belial, a Hazugságok ura Azmodan, a Bûn ura
----
Baal lélekkövét nem láttuk széttörni. Belial és Azmodan (egymás fivérei) még nem fordult elõ sem a Diablo elsõ, sem a második részében."
DE hogy lehet folytatni a történetet ?? A 2ik rész története nekem nagyon lezártnak tünik. Kinyirták a 3 gonosz testvért, el lett pusztitva a nagy kristály is. Mit lehet ezen folytatni ? Diablonak volt egy fia ?? Vagy az apjuk lett mérges ??
Féltem a kötelező nagyon-látványos-nagyon-idegesítő 3D-s grafikától, de a honlapon lévő videó bíztató, úgy tűnik, megtartják az előző két rész stílusát. És legalább lesz mit várni, utoljára a Király visszatér miatt voltam ennyire besózva. :-)