Vasárnap délben az MVSZ elnöke észlelte, hogy újra, immár negyedszerre is megrongálták a Szabadság téren levő Ereklyés Nemzetzászló Jelt – írja közleményében az MVSZ.
Nem lehet visszafojtani, hiszen tipikus Patrubany féle jelenség. Miután nem az Orbánék által javasolt Boross Pétert választották meg a MVSZ elnökének, be is szüntették a pénzbeli támogatást. Tudomásom szerint a szocik sem lelkesedtek, hogy anyagilag támogassák elképzeléseiket, így maradt a tarhálás.
Bocsánatot kell kérnem, nem akarok tiszteletlen lenni a neveddel kedves Schlumberger levelezőtársunk. Remélem a bocsánatkérésem elég.
Félreértésre adott okot a cikkedben jelzett USA-ban való tartózkodás. Ugyanis más, de lehet, hogy ebben a nickben is írnak külföldi hazánkfiai, akik hevületüknek megfelelően osztják nekünk az észt. Nem csak te, hanem egyik társad is itt megnyugtatott, hogy hazai, adófizető polgár vagy. Ez számomra külön öröm, mert legalább azok közé tartozol, akiktől a nyugdíjamat kapom.
Lehet, hogy ez OFF, de talán a témához tarztozik. Talán a modernizáció jegyében fővárosunk vezetői, amit csak lehetett tereinken, aszfalttal, műkővel borítottak, ezt tették a Hősök terével, a Szabadság térrel, a Kossuth Lajos térrel, stb. Mindenhol azelőtt parkok voltak, még szökőkutak is, hogy miért bontották el és teremtettek kősivatagot csak ők tudják. Lehet, hogy az autóforgalom fontosabb volt számukra a városképnél?
Tegnap hallottam, hogy a Kossuth teret újra akarják parkosítani. Pályázatot írtak ki, a bírálóbizottság döntött, a tervek elkészültek, a pénz rendelkezlésre áll, mégis jó magyar szokás szerint semmi előrehaladás nem történik. Azt, hogy mire várnak, még a történész sem tudta.
Az biztos, hogy a négy szép szobor, a jelképi jellegén túl, nekem nagyon tetszett, nem kerül felállításra, azokat biztos beöntötték. Maga az ereklyés országzászló, tudomásom szerint a volt 64 vármegyénkből ide hordott földből készült alapra lett építve. most ez a képen látható csúfság ott, inkább nemzeti megszégyenitésünk, mint dicsőségünk jele.
Az a bizonyos felvidéki DM, Duray Miklós, akinek jelentős része volt a felvidéki magyarság megosztásában.
Na, jobb lesz, ha vigyázol ezzel a Miklósozással...
?????????????? Valamiről megint lemaradtam? A cégnél is mindig én tudom meg utoljára, hogy ki kivel, mikor, hányszor, pedig lépésközelben történnek a dolgok :-)
Bocs, bocs... összekevertem a pozsonyi illetőségű jeles hazafival. Akinek a neve nem jut most eszembe, csak a szemüvege. Eszembe jutott D.M. Miklós - Miklós :-)
Scglumi! Onnanról ne szólj bele a mi ügyeinkbe. Nem itt fizetsz adót.
Ha ez nekem szól ( a nincknevem megjegyzésével megtisztelhetnél): Nem onnanról szólok bele, magyar állampolgár vagyok, mindössze 10 azaz tíz napot töltöttem el tyúkszaros életem [ 57 év] során az USA-ban, egy barátom meghívására (aki nem kiszökött magyar, nem 56-os, semmi köze nem volt Magyarországhoz, a rendszerváltás évében üzleti alapon került az országba, magyarul se tudott [papírszagú angol nyelvvizsgámról is akkor derült ki, mit ér], én láttam vendégül első, rosszul megszervezett magyarországi útján [azóta is szereti az Unicumot], és égő pofával kellett asszisztálnom akkor is, amikor magyar üzleti partnerei jól átb@szták, és egy szomszédos országba mentette a cég maradványát, ahol azóta is jól prosperál, az itt szerzett negatív tapasztalatok alkalmazásával persze. Pont, új levegő. Na, szóval itt fizetek adót. Én fizetek adót, mert alkalmazott vagyok, nem tudok (nem is akarok) csalni, a cég elintézi nekem. Vazze!
Megnéztem a hivatkozott cikket. Nagyon jók a képek, de a ma embere tudja, hogy a trianoni Magyarországot elöntő irredenta hullám termékei.
Arra külön befizetnék, hogy honnan szednék össze azt a töméntelen pénzt, mely a négy égtájat jelentő szobrok, és magának a nemzeti zászlót tartó obelisznek a felállításához szükségeltetne.
A román állampolgár Patrubányi vezette Magyarok Világszövetségének nincs más célja, mint visszaélni hazánk állampolgárainak nemzeti érzelmével.
Ők is tudják, hogy sem Trianont, sem a Párizsban megkötött béke előírásait nem lehet megváltoztatni.
A hazafias erő pedig csak a Magyar Gárda és a Nemzeti Őrsereg lenne, mely egy harcihelyzetben úgy rohanna anyuka szoknyájához, mint sok kis beszart gyerek.
Én nem vagyok pesti! Csak felsőfokú tanulmányaim elvégzésének idejéig rendelkeztem ideiglenes budapesti lakcímmel. A Szabadság téren meg 2005-ben méltóztattam megaláztatni amerikai vízum ürügyén. Azóta megint elkerülöm. Otthon meg tök normálisak a jenkik, sőt!
"a rendőrség 0-24 órán át a helyszínen jelen van, és őrzi a közvetlen szomszédságban lévő szovjet emlékművet – íhvja el a figyelmet a"
Azt őrizni KELL a barmok ellen. Ha a gyűlöletet levetitek, akkor tudjátok, miért. Nem magyarázom itt. Sok halott katona emlékét őrzi, nem véletlen, hogy még ott van.
De ez mi, ez a legújabb marhaság, ereklyés nemzetzászló jel? Sose hallottam róla, pedig biztos nagyon fennkölt valami lehet, ha díszgatyás patrubányunk feljelent
"Amennyiben a rendőrség továbbra is képtelen megtalálni az elkövetőt, és képtelen véget vetni a Magyar nemzeti szimbólumok folyamatos meggyalázásának, akkor az önvédelemhez fűződő alapvető jogával élve, olyan nemzeti erőkhöz fordul segítségért, amelyek készek és képesek szavatolni nemzeti szimbólumaink sérthetetlenségét Magyarország területén."
Nemzeti szimbólum? Akkor az Alkotmányban, vagy hasonló helyen nyoma kell legyen, ugye? Soha nem hallottam hírét.
Milyen nemzeti erők vannak, melyek készek és képesek? A hadsereg és a rendőrség hivatott az állami, nemzeti dolgokat szavatolni, ugye?
Erre sajnos nem emlékszem, csak az maradt meg, hogy mindennap szarrá röhögtem magam arramenet, főleg azokon a bámészkodó külföldieken akik elolvasták rajta az angol szöveget és kamilláztak nagyokat. :-)
Elképesztő, hogy Pest egyik legdárgább területén egy ilyen csöveslak ott már már több mint egy éve.