A segítségeteket szeretném kérni.Vettem egy kb. 10hetes nyuszit,nagyon aranyos.Vettem neki ketrecet meg mindent ami kell és vettem neki "wc-t" is de nem hajlandó használni,abban alszik.Nem értem.Valamint nem egy helyre piszkit hanem össze vissza a ketrecbe.Mit tegyek,hogy egy helyre végeze a dolgát?4napja van nálam.
Sziasztok nekem van 3 db nyúlam egy anya és két nagy fia(asszem) Az anya törpe nyúl és mivel rendes nyúlal párzott így a két másik nyúl akkora mint egy mezei nyúl. Nos mivel féltettem őket a hidegtől télére behoztam őket a lakásba, viszont tegnap már levittm őket az új otthonukba ami hétvégén lett kész. Az lenne a kérdésem, hogy nem fognak megfázni? Félek attól hogy az esék még hidegek nekik. Vagy maradhatnak nyugodtan lent?
Tudna valaki segíteni?Szerintem a nyuszimnak Bordetellosis-a van.Vagy valami ilyesmi.Az biztos,hogy néha tüsszög,meg fehér váladék jön az orrából.Mit csináljak vele,mert va 2 picije.Azok 4 hetesek.Kössz a válaszokat.
Nyugodtan etess velük tak. répát szoktatás után.Ha kezdő nyulász vagy akkor informálodj a lakhelyeden a többi nyulasnál,hogy mennyire vagy myxomatózisos helyen!!?? Lassan itt az idő az oltáshoz, jönnek a szúnyogok .egyébként nézz át a NYÚLTENYÉSZTÉS oldalra ott úgy látom jobban peregnek az események.
Sziasztok.Új fórumozó és kezdő nyugdíjas nyulásznő vagyok Szeretem olvasni ezt a rovatot mert talán egymástól tőbbet tanulhatunk mint a könyvekből.Remélem ha nekem is lesz kérdésem szívesen a segitségemre lesztek. Most hogy közeleg a veteményezés ideje szeretném tudni hogy a nyúl etethető e takarmány répával? A takarmány tökről már olvastam hogy a mag és a húsa etethető.Nem nagyban foglalkoznék velük csak konyhapénz kiegészítésnek.2 1/2-3 1/2kilós súlyban adtuk le . házhoz jőn a felvásárló. Utoljára 360 forintot fizetett kilónként.Most 4 anyuka 1 bak és28 kisebb nagyobb nyuszim van .Remélem nem lesznek betegek és az unokáink szeretgetéseit is túlélik.Köszönöm hogy meghallgattak.Sok sikert kívánok mindenkinek. böbe1949
Persze...és nyitott szemmel születtek, nem?! Ott inkább az volt, hogy elszámoltad, vagy később vette fel sikeresen a bakot. 34 nap után már nem életképesek a kisnyulak és holtan születnek meg.
Olvastam már ilyet,hogy elhúzhatja az ellést.De annyival?Mikor vettem,azt mondta a srác,hogy már volt kicsinye.Alap járaton hatalmas,mert mikor vettem,akkor volt 6kg,és 55 cm.De nem tudom milyen fajta.Képet nem tudok felrakni,mert nem értek hozzá.Majd a párom megcsinálja.
Nem is tudtam, hogy ilyen fórum is van... Akkor már eléggé elhúzza a dolgot... 33 nap után már nem igen van esély arra, hogy a kisnyulak életben vannak... Az nem lehetséges, hogy megfialt és valami pl patkány elhordta a kicsiket? És azért lehet véres a szőr...
Sziasztok.Segítség kéne egy válasz erejééi.Most van először nyuszim.Múlt hónap 27 volt pároztatva.(nem az első fialása lenne)Tegnap egy nagy halom szőrt tépett,de még nem születtek kicsik.(legalább is nem találom őket)Találtam viszont néhol vérpöttyös szört.Mikor foknak megszületni?
Üdvözlök minden fórumozót! AZZA A KÉRÉSSEL SZERETNÉK HOZZÁTOK FORDULNI VALAKI NEM TUDNA.E NEKEM DALMÁT REX FAJTALEIRÁSSAL SZOLGÁLNI!ELŐRE IS KÖSZÖNÖM
EMAIL :gaszlerrichard@vipmail.hu
VALAMINT KERESEK 2010 MÁRCIUS VÉGE ÁPRILIS ELEJE KÖRÜL A KÖVETKEZŐ FAJTÁKBÓL TENYÉSZTŐKET: -KALIFORNIAI -BÉCSIKÉK -ÚJZÉLANDI FEHÉR -ÚJZÉLANDI VÖRÖS -PANNONFEHÉR -NÉMET NAGYEZÜST MIDEN FAJTÁBÓL 2-3 ANYA,1BAK ÉRDEKEL AJÁNLATOKAT A FENTI EMAIL CIMRE VÁROM
Én is arra tippelek, hogy inkább patkány csinálta. Nem tudom milyen ketrecben vannak, de nálam berágták magukat a patkányok a nyulakhoz és még a felnőtt nyulat is addig harapdálták, míg kimúlt. Sajnos a négy hetes kisnyulakat simán kinyírják.. Tegyél körbe a ketrecre sűrű vashálót.
Ez elég durva. Ilyent még nem tapasztaltam. Olyant már igen, hogy egy előhasi anya közvetlenül a fialás után bántotta, kinyírta a fiókákat, de hogy 4 hetesen. Nem érhette valami nagy stressz??? Nem zavarhatta meg kutya??? Biztos, hogy az anya volt, nem ment be hozzá patkány, nyest, görény????
Ha jól tudom, monori bőrze idén már nem lesz, de nem biztos, ezt még megnézem. De keress rá a Dalmát rexre a neten és inkább tenyésztőtől vedd meg. A Pet89 Castor rex tenyésztő, www.castorrexek.5mp.eu , vele vedd fel a kapcsolatot talán tud segíteni. Valamint Dabason lesz kiállítás dec 12-13-kor. Esetleg ezeken az oldalakon a Tenyésztők listájában: http://www.nyulfarm.rabbit.gportal.hu http://nyultenyesztok.hu/
Kedves tooommm0013! Dalmát rex nyulat keresek és olvastam leveledben a monori börzéről. Milyen időközönként van ez a börze? Kaphatnék vagy találok erről bővebb tájékoztatást? Köszönettel: Lujza
Kedves tooommm0013! Dalmát rex nyulat keresek és olvastam leveledben a monori börzéről. Milyen időközönként van ez a börze? Kaphatnék vagy találok erről bővebb tájékoztatást? Köszönettel: Lujza