Eszközök -> postafiókok beállításai -> Levélszemét
A "Levélszemét beállításainál" "adaptív": pipa, "ne jelölje": pipa, "új levélszemét": pipa, "szemét mappa": pötty. Így automatikusan a "Szemét" mappába helyezi a szemetet, de kézzel kell törölnöd. Ha ezt is meg akarod úszni, akkor a legalsó kockába is pipa. A beállított időn belül rendszeresen kukkants azért bele a "Szemét" mappába, mert nagyon ritkán hasznos levelet is odarak.
Üdv. Felhoznám a topikot. Vista, Mozilla Thunderbird. Aszittem, az a tanulás-tanítás spam-ügyben, hogy a Mozilla lánggyelvvel jelzi, szerinte ez a levél spam. Akkor töröltem. Ritkán nem spam mellé is kiirta, akkor ráböktem a "NEm-Spam" feliratra. Most megint áradnak a spamok, szinte százával. A Mozilla hűségesen jelzi, hogy spam. Én törlöm. De hogy kéne, hogy ne áradjanak, és a Mozillának ne kelljen jelölnie. Thx.
Nekem mióta használom több száz spamet fogott már, ebből csak ~10 volt hamis riasztás, de azokat is megtanulta... és ami érdekes: magyar nyelvű spameket is fogott tanítás nélkül (zömmel warezoldalakat hirdető spameket)...
Komolyan mondod? Pofonegyszerű, van egy szólista, minden szóhoz egy valószínűség, hogy ha előfordul a levélben, akkor az milyen valószínűséggel szemét. Az egész levélre alkalmazva a dolgot ebből kikeveredik egy végső érték, mondjuk, 0 és 100 között, és egy bizonyos szint felett (lehet 50, de lehet több vagy kevesebb a felhasználó akarata szerint) szemétnek minősíti.
A tanulási folyamata meg nem más, mint a már létező szavakhoz rendelt valószínűségi érték módosítása és új szavak felvétele a listába, amikor a felhasználó kijavítja a szűrő tévedéseit (hamis negatív ill. pozitív).
Ezek a programok tipikusan előre összeállított angol szólistával érkeznek, amelyek már kezdettől fogva egész jól szűrik az angol leveleket, más nyelvű környezetben kezdetben többet tévednek, de gyorsan adaptálódnak, ahogy a listába bekerülnek egyéb szavak is.
Két magyar mondatban le tudnád írni? Wikipedián találtam angolul leírást, de így elsőre ijesztőnek tűnt. Nem programozó matematikus vagyok, hanem villamosmérnök. Kíváncsivá tett, de az eredeti kérdésem a gyakorlati használatára vonatkozott elsősorban.