Keresés

Részletes keresés

mr_ricsi Creative Commons License 2008.11.29 0 0 11
Eszközök -> postafiókok beállításai -> Levélszemét

A "Levélszemét beállításainál" "adaptív": pipa, "ne jelölje": pipa, "új levélszemét": pipa, "szemét mappa": pötty.
Így automatikusan a "Szemét" mappába helyezi a szemetet, de kézzel kell törölnöd.
Ha ezt is meg akarod úszni, akkor a legalsó kockába is pipa.
A beállított időn belül rendszeresen kukkants azért bele a "Szemét" mappába, mert nagyon ritkán hasznos levelet is odarak.
Előzmény: Via Galvani (10)
Via Galvani Creative Commons License 2008.11.27 0 0 10
Üdv. Felhoznám a topikot.
Vista, Mozilla Thunderbird.
Aszittem, az a tanulás-tanítás spam-ügyben, hogy a Mozilla lánggyelvvel jelzi, szerinte ez a levél spam. Akkor töröltem. Ritkán nem spam mellé is kiirta, akkor ráböktem a "NEm-Spam" feliratra.
Most megint áradnak a spamok, szinte százával. A Mozilla hűségesen jelzi, hogy spam. Én törlöm.
De hogy kéne, hogy ne áradjanak, és a Mozillának ne kelljen jelölnie.
Thx.
Előzmény: Fáradt Vándor (9)
Fáradt Vándor Creative Commons License 2008.09.15 0 0 9
Nekem mióta használom több száz spamet fogott már, ebből csak ~10 volt hamis riasztás, de azokat is megtanulta... és ami érdekes: magyar nyelvű spameket is fogott tanítás nélkül (zömmel warezoldalakat hirdető spameket)...
Előzmény: DJG (7)
locsemege Creative Commons License 2008.09.15 0 0 8
Igen, köszönöm, így teljesen világos.
Előzmény: DJG (7)
DJG Creative Commons License 2008.09.14 0 0 7
Komolyan mondod? Pofonegyszerű, van egy szólista, minden szóhoz egy valószínűség, hogy ha előfordul a levélben, akkor az milyen valószínűséggel szemét. Az egész levélre alkalmazva a dolgot ebből kikeveredik egy végső érték, mondjuk, 0 és 100 között, és egy bizonyos szint felett (lehet 50, de lehet több vagy kevesebb a felhasználó akarata szerint) szemétnek minősíti.

A tanulási folyamata meg nem más, mint a már létező szavakhoz rendelt valószínűségi érték módosítása és új szavak felvétele a listába, amikor a felhasználó kijavítja a szűrő tévedéseit (hamis negatív ill. pozitív).

Ezek a programok tipikusan előre összeállított angol szólistával érkeznek, amelyek már kezdettől fogva egész jól szűrik az angol leveleket, más nyelvű környezetben kezdetben többet tévednek, de gyorsan adaptálódnak, ahogy a listába bekerülnek egyéb szavak is.
Előzmény: locsemege (6)
locsemege Creative Commons License 2008.09.11 0 0 6
Két magyar mondatban le tudnád írni? Wikipedián találtam angolul leírást, de így elsőre ijesztőnek tűnt. Nem programozó matematikus vagyok, hanem villamosmérnök. Kíváncsivá tett, de az eredeti kérdésem a gyakorlati használatára vonatkozott elsősorban.
Előzmény: DJG (5)
DJG Creative Commons License 2008.09.11 0 0 5
Bayesi, mint mindegyik.
Előzmény: locsemege (4)
locsemege Creative Commons License 2008.09.11 0 0 4
Ez eddig kimaradt az életemből. Hogyan kell használni? Mi alapján dönti el, mi a spam, s mi nem? Itt konfigolható?

Előzmény: crockl (3)
crockl Creative Commons License 2008.09.10 0 0 3
Akkor hasznald a sajatjat :))
Előzmény: Fáradt Vándor (-)
bandikaa Creative Commons License 2008.06.02 0 0 2
Használj operát!

És akkor nem kell kínlódani mindenféle beépülők telepítésével pl reklámblokkoláshoz :)
Pávek úr Creative Commons License 2008.06.02 0 0 0
A Thunderbird beépített spamszűrője kiváló, nálam olyan 98-99%-osan teljesít.
Fáradt Vándor Creative Commons License 2008.06.02 0 0 topiknyitó
Thunderbird 2.0-hoz keresek megbízható (min 95%-os hatékonyságú) spamszűrő-programot/plugint, stb. Minden megoldás érdekel!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!