Keresés

Részletes keresés

ddsteel Creative Commons License 2012.02.28 0 0 11

Sziasztok, tud valaki segíteni? Eddig volt egy bejelentett főállásom, mostantól kényszerűségből főállású egyéni vállalkozó leszek. Vállalkozásom fő tevékenysége az Összetett adminisztratív szolgáltatás (szakmakód: 821101) Ez a tevékenység a minimálbér, vagy a garantált bérminimum alá tartozik?A NAV nem illetékes válaszolni a kérdésre, ide irányítottak: 
Javasoljuk információs forrásként az alábbi lehetoségeket: 
- Állami Foglalkoztatási Szolgálat honlapja, 
- Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat e-PÁLYA (OKJ-s képzéshez kötött tevékenységek felsorolása), 
- az Országos Képzési Jegyzékrol és az Országos Képzési Jegyzék módosításának eljárásrendjérol szóló 133/2010. (IV.22.) Korm. rendelet, 
- az egyes ipari és kereskedelmi tevékenységek gyakorlásához szükséges képesítésekrol szóló 21/2010. (V.14.) NFGM rendelet. 
- FEOR 8. rendszer, 
- 7/2010. KSH Közlemény (a végzettségekrol). 
Ezeknél egyiknél sem találok választ a kérdésemre. Köszönöm a segítséget, ha tud valaki értelmeset mondani!

Z757 Creative Commons License 2008.05.22 0 0 10
Az APEH-honlapján láttam, hogy a vállalkozóknak a mai
napig létezik a TV előfizetési díj. Nonszensz!
Törölt nick Creative Commons License 2008.05.22 0 0 9

miért nem ingyenes ezeknek az igazolásoknak a kiadása?

Mert, mint minden tevékenység, pénzbe kerül:

- papir

- iroda

- fűtés

- bér és járulékai

- a főnők A4-es AUDI-ja :-)

- kisadók (iparűzési, regisztrációs stb.): Szintén miért, mit ad ezekért cserébe az állam, ill. önkormányzat?

Iskolák, utak, közvilágítás, tömegközlekedés, szociális segélyek. Minden olyan közszolgáltatás, amiért nem közvetlenül, vagy nem teljes árat fizetsz.

Előzmény: plautus (-)
Kettes számú törzsvendég Creative Commons License 2008.05.22 0 0 8
Bölcs gondolat. Apró szépséghibája, hogy a nemnullás igazolást semmire sem lehet használni. :)
Előzmény: Törölt nick (5)
szedlacsek2 Creative Commons License 2008.05.22 0 0 7
Jó az ötleted... de egy nem 0-ás igazolással hitelfelvételnél nem sokra mész.... :)
Előzmény: Törölt nick (5)
Pávek úr Creative Commons License 2008.05.22 0 0 6
csacsk! ;)
Előzmény: Törölt nick (4)
neménvagyok Creative Commons License 2008.05.22 0 0 3
én a pató pál pártot javasolnám, de sajna nincs bejegyezve
Pávek úr Creative Commons License 2008.05.22 0 0 2
(00rbán)ra!
plautus Creative Commons License 2008.05.22 0 0 topiknyitó

Megfogadtam magamnak, hogy arra a csoportra, pártra fogok 2010-ben szavazni, aki érdemben akar tenni azért, hogy az életünket feleslegesen megkeserítő adminisztrációs, pénzlenyúlós dolgokat megszünteti. Mire gondolok?

- illetékek (autó átírási illeték, örökösödési illeték, ház vásárlási illeték stb.): Miért kell ezeket fizetnem, ha ezeket adózott pénzemből vettem?

- kisadók (iparűzési, regisztrációs stb.): Szintén miért, mit ad ezekért cserébe az állam, ill. önkormányzat?

- ügyintézési díjak: Pl. hitelhez kell 0-ás igazolás, miért nem ingyenes ezeknek az igazolásoknak a kiadása?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!