Egyfolytában csak azt hallja az ember, hogy erre sincs pénz, meg arra sincs! Mindenki csak egymásra mutogat. Az MSZP állandóan piszkálta a Fidesz-t, hogy milyen drágán épít aútópályát, aztán ők mégtöbbért... Nálunk drágábban építik a 4-es metrót az a bizonyos cég, mint más országban.
Aztán semmiben sincs soha változás! Mindenki ugyanúgy lop tovább!
Én pont építkezek és én kiskeráron számlára 1100-1300 Ft/köbméterért tudok venni leszállítva homokot. Az autópályáknál ugyanez 3-4EFt+Áfa nagytételben!!!!
A honvédség közbeszerzésen ugyan annyiért vette az alapfelszereltségű terepjárót nagytételben, minha én ugyanazt Ausztriában egy példányban fullextrásan felszerelten vettem volna!
Arról már nem is beszélve, hogy 5000 Ft/db-ért vett a honvédség (20E darabot) fényvisszaverő mellényt, ugyanolyat amit a Tescóban bárki megvehet 300Ft-ért.
Hát igen! A honvédségnél is sokat lehetne sepregetni! Pl minek újítottak fel laktanyákat, ha azokat szinte azonnal a felújítás után megszűntettek. És halkan jegyzem meg áron alul eladtak (kevesebbért, mint amennyibe került a felújítás)!
És még lehetne sorolni, a rengeteg lopást! Pl közintézmények nevére vesznek dolgokat alkalmazottak, amiket saját célra használnak. Mi ez is, ha nem lopás?
Lehet, hogy igazuk volt az osztrákoknak, amikor kiírták, hogy "Magyarok ne lopjatok!"?
Olyan iszonyatos mennyiségű pénzek folynak ki az államkasszából, hogy azt elképzelni sem tudjuk. És a legszörnyűbb az, hogy mindenkori vezetőink mindez még kevés, és totális adóságba taszítják az országot. Vezetőink erkölcse sajnos a béka feneke alatt vannak. Lásd annó "megyespite" mit mondott a több milliárdos sikkasztásnál, mikor az Intereurópa bankból vettek fel 10milliárd kp-t, amikor Ő volt a bank elnöke? Csak annyit, hogy a bank elnökének nem kell tudnia, minden pénztárkifizetésről... Ez még viccnek is rossz! Én dolgoztam pénzintézetnél...
Aztán Fletó mit mondott az okirathamisításra, privatizációs csalásra, ill adócsalásra, ami vele kapcsolatban felmerült és jó részük bizonyságot nyert? Elévült! Hát igen...
Erkölcsük 0! De mekkora nulla. És ha valami kiderül róluk, amiért engem, vagy téged azonnal lecsuknának, de legalább is pénzbírsággal súlytanának, azonnal a mentelmijogukkal takaróznak! Ja és a titkosításokról nem is beszélek...
Szerintetek mi lenne a megoldás? Sajnos Széchenyik már nincsennek, és ahogy nézem nem is lesznek!
Bennem megfogalmazódott egy pár gondolat.
Pl:
1- Ha egy országgyűlési képviselőről (de akár rendőrről, vagy más hatalmi szerv alkalmazottjáról, de közép és felsővezetőiről mindenképpen) kiderülne, hogy bármilyen szabálysértést, vagy bűncselekményt elkövetett, akkor nemhogy mentelmi joga nem lenne, hanem autómatikusan a maximálisan kiszabható büntetés 2szeresét kapná. Pl ha gyorshajtásért a max büntetés 300E, +5 év jogsimegvonás, akkor ilyen esetben 600EFt +10év jogsi, akár 1Km/h túllépés esetén is!
2- Ha hatalmi idejükben követnek el bármit, és az mondjuk 10 év múlva derül ki, akkor nem lenne elévülés! Fenti példa esetén visszamenőleg kellene kifizetni kamatos kamattal!
3- A büntetést a közeli hozzátartozókon is be lehetne hajtani! Mondjuk, ha nem lenne a nevén semmi. Ugye ismerős! :) Szegény Fletó sem fizetett luxusadót a villája után. Ja persze az társasház...
Várom hozzászólásaitokat.