Az pedig egyenesen elszomorító, hogy a 2000-ben még regionális éllovas Magyarország ma a kritériumokat tekintve az egyedüli új EU-tagállam, amely egyetlen feltételnek sem felel meg: sem az inflációt, sem a költségvetési hiányt, sem az államadósságot, sem pedig kamatpolitikát illetően. Ma az Európai Unióban a magyar állampolgárok állnak a legmesszebb az eurótól, beleértve még a később csatlakozott Romániát és Bulgáriát is. http://www.fn.hu/kulfold/20080429/nem_hozta_el_kanaant/
Én is szeretném megköszönni de nagyon nehéz, mert aki még megmaradt maszop szavazónak, azzal inkább nem beszélek, mert már csak azok maradtak meg, akik: - ebben a zavarosban pecáznak. - volt tsz elnökök/pártitkárok és leszármazottaik - cigányok.
Nem egy ismerősöm, aki meg 2002-ben ill 2006 -ban is a maszopra szavazott, az egész egyszerűen letagadja, hogy ő nem , hát ő csak szimpatizált velük ő el se ment szavazni... stb...
Ez a réteg nem tűnt el, csak csendben van. Az addig oké, hogy most nem szimpatikus a kormány, meg fújfizitdíj, de amit világossá válik számukra, hogy bármilyen értelmes kormány csakis egy irányt követhet, hülyék lesznek arra szavazni, aki azt mondja: srácok, ezentúl vége az osztogatásnak. Nem lesz itt 2/3-os többség, mert a rakás ingyenélőnek egyszerűen nem érdeke, hogy itt rendben menjenek a dolgok.
aha, a fidesztől eddig csak populista lózungokat hallottunk. pl áfacsökkentés kiadáscsökkentés nélkül. meg a reformok folyamatos ellenzése. ezek meg a reformok???!! :D
Szerinem nem írsz hülyeségeket, de látom nagyon kerülöd annak kimondását, hogy alapvetően az MSZP és az SZDSZ a felelős azért, mert ide jutott az ország.
Megyó első 100 napja egyszeri kiadás volt. De úgy, hogy közben a kormányváltás után találtak 300 milliárdot a kasszában. (Köszönhetően a már említett infláció alultervezésének...). Talán ezért is szavazta meg a Fidesz, mert akkor még volt fedezet.
A Fidesz lakásprogramját sokan kritizálják. Csak elfelejtik, hogy a kiadások azért nőttek meg, mert a kormány hiteltelen és rossz gazdaságpolitikát folytatott és ennek következtében az MNB kamatemelése elkerülhetetlen volt.
Gyurcsánynak sok bűne van. És állítom, hogy nem a hazugság a legnagyobb. Az Ő legnagyobb bűne az, hogy 2004-ben amikor átvette a kormányzást, Ő pontosan tudta, hogy mit kellene tennie és ennek ellenére 2006-ig tovább adósította el az országot. Ennek az árát fizetjük ma is.
Abban én is egyetértek, hogy a Fidesznek kell majd igazi reformokat meghoznia. És ennek érinteni kell a kiadásokat. De mint már többször leírtam a Fidesznek a következő lépéseket kell egyszerre megcsinálniuk majd:
Csökkenteni az adókat és járulékokat ott, ahol ez a gazdaság növekedését és a foglalkoztatás bővülését szolgálja.
Teljesen átalakítani és sok helyen megszüntetni a támogatásokat és a szociális kiadásokat. Adókedvezmények többségének felszámolása.
Rövid távon nominál értéken befagyasztani az állami kiadásokat.
jah tök jó hogy leszavaztad, gondolom adófizető vagy, mostantól fizetheted a nem keresők vizitdíját is a magadén kívűl. jól jártál. gondolom még büszke is vagy magadra :D
"A lakosság mereven elutasítja (pl. vizitdíj téma), mi kell vajon hogy ez változzon?"
Ésszerű intézkedések. Pl: ha a vizitdij mellett lecsökkentette volna az eü járulékot, annak a kevés tisztességes adózónak nem lett volna ellenszenves az 5let, mert akkor tényleg az fizetett volna, aki használja. Igy meg fizettem, ha nem használom, plusz, ha használtam még pengessek. Jó hogy leszavaztuk.
Megyó jóléti rendszerváltása stratégia jelentőségű csapás volt az AHT-ra nézve. Ezt mindenkinek, leginkább az azt megelőzően négy évig hatalmi pozícióban levő fidesznek látnia kellett. Persze ez még attól a Megyó sara.
De borzalmas hatása volt a fidesz a lakásprogramnak is. Tényleg ajánlom, nézz utána a belőle származó terheknek. Azt úgy csak jobban elfogadod, mintha én írom le.
Ferenc meg aztán beverte az utolsó szegeket is az egykor régiós éllovas magyar gazdaság koporsójába. Még szép hogy reformokat akar, azért a bizonyos ÁHT hiányért azért az ő kormánya is tett... most, 2008-ban lassan az a stratégia cél, hogy ne szakadjunk le túlzottan a Visegrádi Országoktól... botrány.
Szerintem most nem a fidesz vs mszp lenne a lényeg, hanem hogy a fidesz hajlandó legyen felszámolni a gondoskodó, osztogató állam (és politikai vezetés) Kádártól örökölt mítoszt. Megtehetnék, akár 2/3-uk is lesz, most nem egy kiélezett versenbyen kell lehazudni a csillagokat az égről. Megteszik-e, képesek lesznek-e átformálni a közgondolkodást? A lakosság mereven elutasítja (pl. vizitdíj téma), mi kell vajon hogy ez változzon?
kábé viszont a legnagyobb pofa ahhoz kell, hogy a kúrmány 6 éve lesöpri az összes (vagy legalább 99%) fideszes javaslatot, mikor meg nagyon szarban vannak, arra várnak, hogy az ellenzék 5leteljen valamit. Ez a kemény, nem a bré.
Persze! Orbánk sem voltak tökéletesek. Messze nem. És bizony követtek el hibákat is. Volt infláció alul tervezés, volt erős euró, volt fogyasztás felpörgetés, stb..
Mégis a régió éllovasai voltunk. Mégis 4 év alatt csökkent az infláció, az államadósság, a munkanélküliség, nőttek a reál bérek, a nyugdíjak a foglalkoztatás....
Ha mást nem, ezt azért illik szem előtt tartani. Mondom! Minden jogos kritika mellett.
Nem. Politikai felelőssége mindenkinek van, aki a szavazatát adta ehhez. Kormányzati felelőssége persze csak a kormánynak van, és az nyilván komolyabb. De politikai felelőssége mindenkinek van, aki akkor igennel szavazott.