Mind a két országba sokkal jobbak a feltételek mint,nálunk,és ez elsősorban a politikára igaz.Se a Románok,se a Szlovákok nem engedik elszállni a költségvetésüket és az állami kiadásokat,azért ,hogy az épp aktuális kormány hatalmon maradhasson.(nem volt mindig így ott se)
Nálunk meg akkorára nőtt az állam,hogy egyszerűen megfojtja a gazdaságot,a politikai élethalál harc miatt,amin egyik oldal sem hajlandó változtatni. Úgy látszik,hogy egy súlyos gazdasági válság kell nekünk,hogy felébredjünk ebből az álomvilágből,egy ahoz hasonló mint 90-93 között volt,mikor 30%-al esett vissza a gazdaság,mert most még növekszik,ha lassan is.
hiába mondod ki látják még rajtad kivül 10-en, úgy értettem miért nincs nagyobb hírértéke az igazságnak, miért nem hallod nagy médiumon ezeket a dolgokat, folyamatosan lényegtelen dolgokról beszélnek mint hír de nem magyarázná el a hülye embereknek senki ,hogy valójában mi is történik. Az meg a másik ,hogy olvasgattam itt a beírásokat. mi a francért kell ilyen agresszíven válaszolni egymás véleményére, ez annyira jellemző.mindenhol csak az anyázás.mindenkinek kisebbségi komplexusa van és örül, ha végre kitombolja magát vkin..
Egyébként valóban ideje lenne nemrinyálni, dolgozni, haladni, csak az a baj, hgy még végig kell asszisztálni az országnak Kofélia őrülési jelenetét, Gyurcslet dán királylány összes nagymonológját, Orbán koronaherceg győzelmi áriáját satarata.
Ha így haladunk jövő ilyenkorra talán kiderül , ki kivel van és mitakar.
Annak azért csak van valami oka, hogy a szomszédos országokban mindenhol gazdasági fellendülés van, csak nekünk van ilyen baf@sz kormányunk, nem igaz, hogy Szlovákiában vagy Romániában jobbak a feltételek...
én azt nem értem, hogy annyi okos ember van ebben az országban akik tudják, hogy működnek a dolgok. Mégis olyan érzésem van, hogy senki nem mondja ki a lényeges dolgokat. Miért nem tud valaki világosan beszélni végre.
Nem szoktam politikai szavazásban részt venni. A politikával kutatásaim miatt foglalkozom. Figyelemmel kísérem a pénzvilág által mozgatott történéseket a történelemben. Érdekes téma.
Na de mennyire nem fizet adót? Nem fizet szja-t? Nem fizet áfát? Mert szja+tb+áfa nagyjából 70%-os adót jelent: gyakorlatban 200e bruttónak kb. 290e a bérköltésge, 112 a nettója, ebből további 22e az áfa, vagyis minden megdolgozott forintból 70 fillér az államnak megy, szerintem ez pontosan a gecisok és a kibaszott sok között van valahol, de semmiképpen sem biztosít egy versenyképes gazdaságot, és a munkaadókat és a munkavállalókat közösen az adóelkerülésre kényszeríti (erre lehet jó megoldás a felbruttósítás és a radikális adócsökkentés - így sokkal kevesebb embernek és cégnek lesz érdeke adót elkerülni).
Szóval akkor melyik adónem elkerülése vonná maga után a cenzus eltörlését? És akkor a munkanélküliek se szavazzanak?
Szóltatok ellene - akkor? Miért hagyta a jobboldal? Miért hagyták a 'magyar hazafiak'? És miért mondja feszt a jobboldal, hogy csak a büdöskomcsik (komcsiivadékok) tehetnek mindenről?
"Hát nincs 5-6 józan ember az MSZP vezetésében, aki végre odaállna ezelé a jóember elé, és azt mondaná, hogy ennyi volt Ferikém..."
Látod, igazságtalan veled szemben a Sors (mint ahogy igazságtalan a férfifodrászokkal meg a taxisofőrökkel is. Azok is jobban értenek mindenhez, az agysebészettől a zongorahangolásig). Ha benne lennél az MSZP vezetésében, akkor te biztosan megmondanád a frankót...
Gondolom, az fel se merül benned, hogy nem jól látod a dolgokat. Biztosan éppen a Végtelen Bölcsesség időszakát éled át.
Minden tömegközlekedés költségvetése három pilléren áll Európában: kb 1/3 a jegybevétel, ugyanannyi az önkormányzat és az állam hozzáadott pénze. Magyarországon ez kb. 50%, 15 és 35%, vagyis Budapest adja a legkevesebbet, ebben igazad van, de az állam is fontos szerepet kell vállaljon.
Ugye, nem akarod azt állítani, hogy a mai közállapotokhoz Gyurcsányéknak semmi közük? A mai nap jelképezi is egyben Gyurcsányék eltelt 6 évét. Egy béna kormány béna országa. Ez van...
Mondjuk ekkora marhaságot régen hallottam. Mi köze mindehhez a nagypolitikának? Sztrájkok vannak, voltak és lesznek a demokratikus világban. Nemrég a francia közszolgáltatásban dolgozók bénították le az országukat napokra, szinte ugyanakkor a németek tették ugyanezt, pedig mindkét helyen konzervatív hatalom van. Az olaszok pedig non-stop sztrájkolnak, hol ezért, hol azért.