Keresés

Részletes keresés

soldat inconnu Creative Commons License 2012.11.15 0 0 78

"Az állam feladata a közösséget védeni a zsákmányszerzőktől. De ha az állam dezertál, jöhet a polgári engedetlenség."

Orbán egy közönséges dezertőr...

Előzmény: soldat inconnu (77)
soldat inconnu Creative Commons License 2012.11.14 0 0 77

(Milyen jó kis topikokat találni errefelé... :-)

Ángyán József: Forradalom kéne

A volt földművelési államtitkár azt mondja, ha húsz évvel fiatalabb lenne, a változás élére állna. Villáminterjú.

Marad?

A héten kiderül, merre mozdul a földtörvény. És ezzel eldőlhet az én sorsom is.

Orbán Viktor szerint a földtörvény ügyében a frakción belül „közel a megállapodás”. Ebből úgy tetszik, megegyezett önnel.

A frakcióülésen a kormányfő és a miniszter úr jelenlétében elvekről beszéltünk, az ördög viszont a részletekben rejtezik. Bencsik képviselőtársammal hetven módosítót adtunk be a számunkra jelenleg elfogadhatatlan tervezethez, csak hát a képviselőcsoporton belülről ezekkel ellentétes indítványok is érkeztek. A Fidesz mezőgazdasági kabinetje kedden tíz órán át tárgyalta a módosítókat, csütörtökön a Ház mezőgazdasági bizottságában szavazunk a javaslatokról, aztán jövő kedden részletes vita következik a Parlamentben. Ezeken múlik, maradok-e. Meg azon, hogy az állam megsemmisíti-e az oligarcháknak adott területek bérleti szerződését. Ha ezekben a kérdésekben változás lesz, lehet, hogy maradok. Ha nem, és vállalhatatlan lesz a helyzet, ki kell lépnem.

És aztán?

Fél év a függetlenek között.

És aztán? Más párt?

Fogalmam sincs. A földtörvénnyel voltam elfoglalva, nem más pártokkal.

Hívják?

Olyan a helyzet, hogy mindenki örülne nekem. Még a régebbi ellenségeim is. De nem feltétlenül csak azért, mert az elveimmel annyira egyetértenének - a hirtelen jött szimpátiában a politikai előnyszerzés is fontos szerepet játszhat. Csakhogy ahhoz képest, amekkora a tét, mit sem számít, hogy egyes pártok, egyes személyek mit profitálnának belőlem.

Kihez menne?

Az LMP és a Jobbik is nagyjából azt mondja, amit én. Sőt az a fura helyzet, hogy a kormány nemzeti vidékfejlesztési terve is az én gondolataimat osztja. Annyi kéne csak, hogy a kabinet komolyan vegye a saját vidékfejlesztési stratégiáját.

Kihez nem menne?

Olyan alakulatról szó sem lehet, ahol az úgynevezett rendszerváltó elit játssza a főszerepet. Így a szocik kizárva, pláne azután, amit Gyurcsányék műveltek az országgal, különösen a vidékkel. Hasonlóképpen kizárt a Bajnai-féle alakulattal való együttműködés. Beállni mellé? Ugye nem képzelik?! Itt tüntettem a Kossuth téren a libatolvaj ellen, amikor a Wallissal csődbűntettet elkövetve bedöntötte a Hajdúbétet! Őt akarják miniszterelnöknek? Hát ne szórakozzunk már egymással! Nagyon meg kéne változnia a világnak, meg nekem is, hogy vele álljak össze, akármilyen konstellációban.

Saját párt?

Rendszerváltás kéne, nem ezeknek az egymást váltogató eliteknek a csereberéje, mert abból semmi nem jön ki. Ahogy Antall mondta: tetszettek volna forradalmat csinálni! Nosza, el kéne indítani. Az állam feladata a közösséget védeni a zsákmányszerzőktől. De ha az állam dezertál, jöhet a polgári engedetlenség. Gandhi a saját népe érdekében szembefordult a britekkel, ki is zavarta őket, oszt’ jó napot. Kéne egy nálam fiatalabb valaki, mert én magam öt gyerekkel, hatvanévesen már nem kezdeményezek új pártot, új mozgalmat. Pedig kérnek a gazdák, de én azt mondom: ha megszerveződik egy mozgalom, és ha mozdul a nép, szóljatok, segítek. Nem kéne sok, elindulnának az emberek. Ha húsz évvel fiatalabb lennék, biztosan az élükre állnék.

Szerző: Nagy József

(fn24.hu)

Előzmény: Bem anyó (-)
originalqszi Creative Commons License 2008.03.18 0 0 72
A palotaforradalom elmarad, mert helyette volt a jó érzésű magyarok forradalma:))))) Tudod, március 9-én:))))))) Meg is nyerték, rendesen:)))) A sok átxelt IGEN csak úgy dagadt a szavazólapokon:DDDDD Nagyon kellett már az önbizalomhoz:))))) Ezért aztán elmarad minden!!!!! Mit kéne tenni????? Azt, amit az szdsz prominense mondott:))))) Látni kéne végre, hogy ez a pápai gyerek még a szadesznek sem kell már:DDDDD  
Lazi Creative Commons License 2008.03.18 0 0 70
Nem látom a "hányok mindenkitől" vonatkozik-e fleto és banfájára.

Mert orbánozol ezerrel, de mi lesz a többivel?

Vagy akkor nincs kifizetés?

Lazi
Előzmény: Bem anyó (58)
Kardos Ica Creative Commons License 2008.03.18 0 0 69
Nagyszerû! Szerezzek neked állást itt a társadalomtudományi karon?
Előzmény: Bem anyó (53)
Kardos Ica Creative Commons License 2008.03.18 0 0 68
Drága édesem! Nem tudom bírod-é a magyar nyelvet. De elég, ha az írásjeleket felismered. Tudod: pont, pont vesszõcske. Nézd meg a lexikonban a felsorolás címszót.
Előzmény: Bem anyó (50)
Törölt nick Creative Commons License 2008.03.18 0 0 65
Palotaforradalomra sokkal inkább a maszopnál lenne mostanság szükség, nem gondolod?
wizes Creative Commons License 2008.03.18 0 0 63

Pár ember kivételével az egész kupoldát elzavarnám végkielégítés nélkül!

Bem anyó Creative Commons License 2008.03.18 0 0 62

oké, igazad van, 3 legyet majd eccccer lefogunk csapni a nyári konyhában ....

remek startégia

csak elmondanám, a legyek másfélék, ők nem várnak a demokratikus parlamentáris lambadára .........  ismét tele van velük a konyha ............

Előzmény: locsemege (61)
locsemege Creative Commons License 2008.03.18 0 0 61
Már hogyne lett volna.
Előzmény: Bem anyó (59)
Álomvédelmi twist Creative Commons License 2008.03.18 0 0 60
Ne folytasd, mást se hallunk a fórumon a csalódott MSZP-sektől, MDF-esektől. Unjuk ezt a hazugságot.
Előzmény: Bem anyó (58)
Bem anyó Creative Commons License 2008.03.18 0 0 59

"népszavazás" ....   semmi baj cimbora, te még elhiszed, hogy volt érteme?

Előzmény: locsemege (54)
Bem anyó Creative Commons License 2008.03.18 0 0 58

nem-nem kedves fórumtárs, hányok mindegyiktől, egyik uszájában se lavírozok.

a parlamenti csőcselék és a kádári-antalli ökörség nekem OTT VAN.

nem értettél meg.

a fitykó is maffia, érdekszövetség, egzisztenciális vállalkozás.

folytassam?

Előzmény: Álomvédelmi twist (55)
Álomvédelmi twist Creative Commons License 2008.03.18 0 0 57
Kissé nyersebben szólva: beállni a sorba, vagy pofa súlyba!
Álomvédelmi twist Creative Commons License 2008.03.18 0 0 55

Lehetek őszinte Bem anyó? Pont úgy beszélsz, mint az MDF, vagy a csalódott MSZP-sek: egyformák ezek mind, stb. Kellene egy valódi jobboldal, bla-bla.

Nos, ez a téma ezen a fórumon általában a választások előtt szokott feljönni, és érdekes módon fel lehet fedezni a felhozók közt valódi, echte MSZP-s ál-radikális jobbosokat. Volt szerencsém egyet személyesen lebuktatnom, egy olyat, aki még arra is lusta volt, hogy lecserélje az MSZP-s nickjét.

Szal te vagy hülye vagy, vagy provokátor. Egyelőre mindegy. Tevékenységed az MSZP-t szolgálja, neki van szüksége 4,9% szélsőjobbos szavazatra a választásokra. De ha 3%-ot sikerül leválasztani a Fideszről, nekik az is jó. Ha szoros verseny lesz, minden %-ot meg kell becsülnie.

Azt kérded, tehát, hogy e logika szerint csak 2-pártrendszer van, nos, a válaszom az, hogy igen. Elérkeztünk ahhoz a ponthoz. Persze lehet szájalni, mint 2002-ben, 2006-ban arról, hogy majd a radikális jobb be fog jutni, s milyen jó lesz, mert valódi nemzeti irányba löki a Fideszt, de mindnyájan tudjuk, hogy ez soha a büdös életben nem fog bekövetkezni. Ezért, ahogy a topic címe mondja, Aki a Miépre szavaz, az az MSZP-re szavaz. És őket ezért külön rühellem, mint a szart.

locsemege Creative Commons License 2008.03.18 0 0 54
Mi történt, a népszavazási fiaskó után egy kis zavarkeltéssel próbálkozol? Gyenge, nagyon gyenge...
Bem anyó Creative Commons License 2008.03.18 0 0 53

Semmi baj Icuka.

A kegyedfejlődési szint alsó fokozatán állsz.

Majd szólj ezer év múlva, elmagarázom az összefüggéseket.

Előzmény: Kardos Ica (48)
Bem anyó Creative Commons License 2008.03.18 0 0 52

örülök, hogy egy nagyformátumú, domináns fórumtársam egészségi ügyeiben javaslatot tehettem.

köszönet és nagykabát.

Előzmény: AliceCsodaországban (49)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2008.03.18 0 0 51
Írjál minél többet olyan muris vagy! Csupa hóka-móka kacagás! :-DDD

Na pá, én most derűsen menek aludni, köszike neked! (álmomban az általad javallt kolposzkópos vizsgálatról fogok álmodni, csak hogy neked is jó legyen!:-)))
Előzmény: Bem anyó (50)
Bem anyó Creative Commons License 2008.03.18 0 0 50

icukám drága, toroczkai és budaházi, vagy a gárdisták mikor borítottak kukát?

léccci konkrét felvételt bejátszani piciszvem.

egy dolgot nem értesz, az ok és okozat dimenzióját.

kik és miért kavarják a szt,

szeretlek ..... hol kezdjem a megértésedre irányuló ..........?

Előzmény: Kardos Ica (48)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2008.03.18 0 0 49
"sugárzó ellenzéki tekintetek"... köszike, láttam a tévében ezeket, minden jelző eszembe jutott róluk, csak ez nem. Amúgy hálás köszönetem az ingyenes kolporszkópos vizsgálatért a nyelőcsövemig (gondolom egy hazaffias orvos ezt így teszi) ha kell majd rádcsörgök szivi, de hálapénzre ne számítsatok.
Előzmény: Bem anyó (46)
Kardos Ica Creative Commons License 2008.03.18 0 0 48
Én a 40-ben nem róluk beszéltem, hanem torockairól, budaháziról, az összes kukaborogató, rendőrre támadó, barkikádott emelő elmeháborodottról, gárdistákról, csíkoszászlósról, holnapnézzétekcsakmileszittenhamarosanozókról.
Előzmény: Bem anyó (46)
Bem anyó Creative Commons License 2008.03.18 0 0 47

Perstze egyértelmű a dolog, miért is lennének forradalmárok, ha tele a zsbük ezzel a megélhetési műellenzékiséggel is.

Jól el vannak a hazaárulókkal, mitöbb függnek tőlök, jó, hogy vannak nekik ........

Bem anyó Creative Commons License 2008.03.18 0 0 46

drága fórumtársam.

Pilvax kávéház 1848: sugárzó ellenzéki tekintetek, hazafias, hatékony lendület .....

Ornyák Piktor szószátyáréknak meg úgy telik be a pohár, hogy félig sincs.

Fiatalok?

Vasvári, Irinyi, Petőfi VS. Ornyák, Dajcs, Pokorni, ............

Előzmény: Kardos Ica (40)
Kardos Ica Creative Commons License 2008.03.18 0 0 45
Nem mondtam, hogy nem veszélyesek.
Előzmény: Törölt nick (42)
Kardos Ica Creative Commons License 2008.03.18 0 0 44
OFF
Orbánnal kapcsolatban olvastam a következő vélekedést:
Bár maga nem használja a közvetlen demokrácia kifejezést, de írásaimban, szónoklataiban erről beszél. A történelemben eddig három jelentősebb törekvés volt ez irányban. A francia forradalom után véres diktatúra lett belőle, Oroszországban, Némethonban nemkülönben.
Előzmény: drzyx (41)
Bem anyó Creative Commons License 2008.03.18 0 0 43
neked ingyen a kolonoszkópos vizsgálatot .... a teljesség jegyében egészen felmegyek a nyelőcsőig .....  a korrekt orvosi tisztánlátás jegyében .........
Előzmény: AliceCsodaországban (38)
drzyx Creative Commons License 2008.03.18 0 0 41
azt azér' megnézném, hogy Orbán palotáját megforradalmazzák...
Előzmény: Kardos Ica (40)
Kardos Ica Creative Commons License 2008.03.18 0 0 40
Az, hogy az embereknek tele van az összes létező hócipőjük a baromarcú „forradalmár” garázda, beteg fejű és lelkű roggyant szellemi képességekkel sem rendelkező csürhével.
Előzmény: Bem anyó (37)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2008.03.18 0 0 38
Kösz, majd szólók pillanatnyilag nem köll. Még minden nyílásom szelel.
Előzmény: Bem anyó (33)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!