megelőztél, éppen most számoltam ki 21 000 nm nagyon megengedő felső becslést (30m szélésség x 700m hossz), és vettem a Combinok max 4 fő/nm befogadóképességét (vagy az ipari csuklósok eltúlzott 7 fő/nm-ét), akkor sem jön ki többszázezer ember. 140ezer, talán talán, ha úgy szorongtak, mint csúcsforgalomban a Ganz-csuklóson, de ott biztosan nemigen lehetett tapsolni.
Ember... Láttal Te már több százezres tömeget (nem olyat amit Filip számolt)? A tavaly augusztus 20.-i tüzijátékot néztük 250000-en a rakpartokról. (a vihar miatt lyen kevesen). Na most keresd vissza valamelyik TV felvételén, hogy mekkora helyet foglaltunk el, aztán hasonlítsd össze azzal amennyit a mai Fidesz gyűlés résztvevői elfoglaltak. (az Astoriáig ért a vége, de ott már csak szellősen voltak).
én viszont pontos számot tudok mondani a Nemzeti Múzeumnál jelenlévő ballibsi ünneplőkről... 268-an voltak, ebből kb 100-an a "tömegbe" vegyült civilruhás belügyis volt :-DDDD
A tavalyi azonos helyszínen rendezett fideszgyűlés létszámáról mát volt egy topik.
Akkor emlékezetem szerint térkép alapján, sőt négyzetméter/fő számítással hozzávetőleges pontossággal megadták, mennyien férnek el ott.
Több százezer résztvevő természetesen fizikai képtelenség, de ha annyira fontos a tömegélmény, nem kell lerombolni az illúziókat. Mint tudjuk, minél nagyobb a nyáj, annál nagyobb biztonságban érzik magukat annak egyedei. Nincs ebben semmi különös.
Hát igen, valószínűleg csúsztatásos érvelésen kívül nem sok tudományhoz ért az az újságíró aki ezt a számot megadta, így a matematika sem tartozik az erősségei közé.
Én csak a Régiposta utca vonalától előre láttam, de sokan voltak, nyugi volt. A korábbiakhoz képest kevesebben voltak gyerekkel, de az is lehet, hogy hátrébb álltak, viszont több volt a 15-25 éves.
A rendőrök is rendben voltak, akiket láttam volt azonosító, kokárda. Hatalmas változás másfél év alatt. Arról nem is beszélve, hogy egy rendőrbusz visszapillantójára is nemzeti színű szalag volt kötve.
nem mindegy, hogy hányan voltak... még így is több ezer %-os többségben jelent meg a jobboldal, mint ballibsi... azok behúzták fülüket-farkukat, és 200-an ünnepeltek a kordonok mögött.