Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2008.03.11 0 0 82
A Vodának néhány éve (kb 6) leszerelték néhány antennáját valahol a Borsodban, majd néhány hónap múlva a Westelnél volt üzemszünet, mert tűz ütött ki egy olyan alagútban, ahol azt hitték az fizikai lehetetlenség. Ezeknek már nem a testvéri szeretet melengeti keblét.
borzimorzi Creative Commons License 2008.03.11 0 0 81
Mik nem vannak? :-)
Csót:
b
Előzmény: __:-)__ (80)
__:-)__ Creative Commons License 2008.03.11 0 0 80
Tökéletes :-)
Előzmény: borzimorzi (79)
borzimorzi Creative Commons License 2008.03.11 0 0 79
Az öröm kölcsönös.
Csót:
b
Előzmény: Pávek úr (76)
borzimorzi Creative Commons License 2008.03.11 0 0 78
Nézd, ha parancsolod: kijózanodtak = felismerték, hogy "nem éri meg folytatni az adott jogsértést, mert a büntetés nagyobb, mint a jogsértésből származó profit".

Így jó?

Csót:
b
Előzmény: __:-)__ (77)
__:-)__ Creative Commons License 2008.03.11 0 0 77
Tehát hidd el, van az az összeg, amelytől a legnagyobb multik is kijózanodnak, és jogkövető magatartásra térnek át.

Ez aranyos. Nem, nincs az az összeg. Csupán az az összeg van, amely felett nem éri meg folytatni az adott jogsértést, mert a büntetés nagyobb, mint a jogsértésből származó profit. De ettől még más jogsértéseket ugyanúgy folytatnak, ha azokért nem kapnak büntetést. Nem fogják azokat beszüntetni, mert "jó útra tértek". Egy vállalat nem ember, nem tér jó útra, nem józanodik ki.
Előzmény: borzimorzi (74)
Pávek úr Creative Commons License 2008.03.11 0 0 76
Örök hálára és hálás kézcsókra kötelezett, drága Olvtársnő! :) :*
Előzmény: borzimorzi (19)
borzimorzi Creative Commons License 2008.03.11 0 0 75
Ismerősödet hívod, nem? Miért ne kérdezhetnéd meg, hogy a szám szerint kikövetkeztethető szolgáltatónál van-e a szerződése?...
Csót:
b
Előzmény: Crizal (68)
borzimorzi Creative Commons License 2008.03.11 0 0 74
Na, azért ilyen durva retorzióra fogyasztói oldalról szvsz csakis a jogerős bírósági ítélet alapján van okom. Hitek és tévhitek alapján nincs.

Ettől még lehetnek a többi piaci szereplők is gennyesek, de szóbeszéd alapján én ilyet nem állítok.

Remélem, mihamarabb kibukik, ahol még van ilyen gyakorlat, aztán a társadalomra való veszélyesség növekedő tendenciája miatt egyre keményebbek lesznek a bírságok. AZ EU eddig vagy másfél milliárd dollárnyi bírságot szakajtott pl. a mikrofos nyakába is, igaz, versenyjogi ügyekből kifolyólag. (http://en.wikipedia.org/wiki/European_Union_v._Microsoft)

Tehát hidd el, van az az összeg, amelytől a legnagyobb multik is kijózanodnak, és jogkövető magatartásra térnek át.

Ennek a Vodának az a piszok szerencséje, hogy magyar bíróság előtt perelték be. Angol előtt kellett volna! Az ottani jogerős hazánkban is végrehajtható, de akármelyik másik EU-tagországban is. Csak még nincs ilyen ügyes crossborder jogalkalmazásokra szakosodott ügyvédi iroda, pedig perjogban az lenne a tuti.

Ott indítani keresetet, ahol legkeményebben megmérik, és ott végrehajtatni, ahol a legjobbak a végrehajtási módszerek! Tudod, a multi csak azt hiszi, hogy sok országban jelen lenni az csakis előnyökkel jár...

Csót:
b
Előzmény: Törölt nick (67)
Törölt nick Creative Commons License 2008.03.11 0 0 73

Mindenkit figyelmeztetnek, elhiheted. Csak van aki ettől nem ijed meg.

Iszonyú nagypályásként adják elő magukat, megfenyegetik a munkavállalót mindenféle kreált büntetőüggyel, de amikor az ember rálép a gyenge pontjukra, akkor jajgatva rohannak, hogy hány millával tudnánk peren és sajtón kívül kiegyezni...:))

Egy simlis cég számára (és nálunk szinte minden cég simlis, a multik is) minden haraggal elküldött munkavállaló potenciális áruló, aki lebuktathatja a simlis céget a hatóságoknál. Ha vki simlis cégnél dolgozik, az titokban gyűjtse az adatokat, másoljon magának doksikat, hogy legyen mivel bizonyítani ha rosszra fordulnának a dolgok. És ha nem fordulnak rosszra, akkor is el lehet adni azokat az adatokat a konkurenciának...:))  

Előzmény: Törölt nick (71)
RontóPál Creative Commons License 2008.03.11 0 0 72

de tudhatod. bármelyik szolgáltató megmondja:

A 1748-as rövid hívószámon lehetőség van bármilyen mobiltelefonszám szolgáltatójának lekérdezésére:

• A 1748 felhívásakor meg kell adni a telefonszámot 06-tal kezdve és *-gal lezárva (pl. 06209876543*, 06309876543*, 06709876543*)
  • Amennyiben a megadott szám a T-Mobile vagy a Vodafone szolgáltatóhoz tartozik, a rendszer közli ezt és bontja a vonalat.
Előzmény: biohazard (60)
toloba Creative Commons License 2008.03.11 0 0 70
Használják egymás rendszereit ma is, ha hívsz egy vodást, azt a szolgáltatód átlövi a voda "géptermébe" és onnan fut ki a voda hálózatába a jel...sztem...
Előzmény: Psycho Dad (61)
Törölt nick Creative Commons License 2008.03.11 0 0 69
Így van, pl. nem 1 gyógyszercég figyelteti az orvoslátogatóit.
Előzmény: Törölt nick (67)
Crizal Creative Commons License 2008.03.11 0 0 68
Arra próbált utalni biohazard, hogy nem tudhatod melyik szám melyik szolgáltatót rejti. Praktikusan a 70/1234567 lehet T-mobilos és a 30/1234567 lehet vodafonos. Akkor melyiket bojkottáljam?
Előzmény: borzimorzi (66)
borzimorzi Creative Commons License 2008.03.11 0 0 66
Miért kellene? A vodának saját rendszere nincsen, és különben is meglepne, ha az ő hálózatába más rendszerekből indított hívások után neki több esne le, mint annak, akinek a rendszeréből a hívás jön, és aki az előfizetőjétől a hívás díját megkapja.

Még ha teljesen irracionális módon, 50-50%-osan osztoznak a díjon, akkor is esélyem van elkerülni a voda szükségesnél erőteljesebb gazdagítását, hiszen a piaci részesedése neki a legkisebb a három szolgáltató közül.

De a legfontosabb, hogy átalakuljanak a hívási szokások, hogy a vodás előfizetők elpártoljanak. Ezt pedig csakis azzal lehet elérni, ha a vodás ismerősöket a konkurens szolgáltatók felé orientáljuk, a hívási szokásaink meghatározásával és azzel az ő hívási szokásaik befolyásolásával.

Ha netán az is helytálló, hogy az olimpiai időszakban abszolvált lehallgatásokat felfedő pasi azóta rejtélyes módon "felakasztotta magát", akkor ez egy nyilvánvalóan maffiózó cég.

De már az is elég ehhez a minősítéshez, amit itthon, ebben az ügyben eddig csináltak, és amiről bírósági ítélet van. Ehhez senkinek sincs joga, és ettől a magatartástól saját jószántukból nem fognak elállni! Csakis az iktathatja ki az efféle cégeket, ha egész egyszerűen nem kellenek többé a vevőknek.

Az árérzékenység ettől még fennáll, de nagy árcsökkentéseket nem a legkisebb piaci részesedéssel bíró cég tud könnyedén abszolválni, hanem azok, akiknek van miből. Egy felfokozott árversenyben a voda Magyarországon csakis veszíthet a másik kettővel szemben.

Csót:
b
Előzmény: biohazard (60)
Törölt nick Creative Commons License 2008.03.11 0 0 65

Hehe, jó ez az ügy, nekem is voltak már ilyenjeim, és kövér millákkal húztuk le a végén a rohadékokat.

Arra bíztatok mindenkit, hogy pereljen, és aztán kaszáljon!:))

Psycho Dad Creative Commons License 2008.03.11 0 0 64
Eljön???? Már itt van. :((
Előzmény: __:-)__ (63)
__:-)__ Creative Commons License 2008.03.11 0 0 63
Aszondod? Én úgy látom, hogy lassan eljön Gibson 84-ben megírt Neuromancerének világa, ahol a vállalatok a kormányok felett állnak, és pénzzel bármi elérhető. Kíváncsi vagyok pl., hogy mi lesz az eredménye a MediaMarkt hülyézés miatti 100 milliós bírságának. Amennyire tudom, megy a per, kíváncsi vagyok, mi lesz a vége. Ha be kell fizetniük, akkor igazad van, és még van remény, de van egy tippem, hogy vagy mérsékelni fogják az összeget, vagy csak elnézést kell kérniük.
Előzmény: borzimorzi (58)
zividivi Creative Commons License 2008.03.11 0 0 62

//"...Van egy jó hírem: a kapitalizmus fejlődőképes..."//

Van két rossz hírem!

1,) Ez már nem kapitallizmus, hanem monetárdiktatúra!

2,) A kapitalimus már sehová sem fejlődik, hacsak valaki nem éppen  a gépesített kőbaltakorszakorban fedezte fel   meg magának a történelmi végállomást.

Előzmény: borzimorzi (58)
Psycho Dad Creative Commons License 2008.03.11 0 0 61
Várj, azt tudtam, hogy a voda használta a másik kettő rendszerét, amig a sajátja nem épült ki. Én olyasmire gondoltam, hogy pl. adott hónapban a buzisszínű mobilszolgáltató, megszámlálja mennyi hívás ment vodás hálózatba, és azután fizet a vodának és ezt természetesen belekalkulálja a hívásdíjakba. De ilyen nincs, úúúúúgye?????
Előzmény: toloba (59)
biohazard Creative Commons License 2008.03.11 0 0 60
Ha jól tudom, a számhordozhatóság miatt nem tudhatod, hogy az adott 20-as vagy 30-as szám valójában nem 70-es e. Úgyhogy mindegyiket bojkottálnod kell.
Előzmény: borzimorzi (-)
toloba Creative Commons License 2008.03.11 0 0 59
Mert használják egymás rendszereit...nézd meg a klf szolgáltatók felé irányuló hívások díját, asszem mind más...osztoznak...
Előzmény: Psycho Dad (48)
borzimorzi Creative Commons License 2008.03.11 0 0 58
Van egy jó hírem: a kapitalizmus fejlődőképes.

Csót:
b
Előzmény: __:-)__ (41)
borzimorzi Creative Commons License 2008.03.11 0 0 57
Viszont amikor a te voda-előfizetéses ismerősöd visszahív, akkor már a vodának generál forgalmat, és ennek oka a te előzetes hívásod is. Ha azonban átalakítod a telefonálási szokásokat, pl. rászoktatod, hogy mindig vezetékesen hívod és üzenetben a rögzítőn is mindig nem vodás számot adsz meg a visszahíváshoz, akkor előbb-utóbb észreveszi, hogy akkor jár jobban, ha az általa leggyakrabban hívott számokhoz tartozó rendszerekben ill. cégeknél van neki is előfizetése.

Több ismerősömnek van azért t-mobilos és pannonos mobilja is, hogy az ismerősök és üzletfelek mindenképpen eljussanak hozzá, ne kelljen a saját rendszerükbből kilépniük, élhessenek az öszes elképzelhető kedvezménnyel. Egy ingatlanközvetítőnél, ügyvédnél, brókernál nem mindegy, hogy szeretik-e őt hívni az ügyfelek.

Az előfizetés, ahogy a márkahűség marketingje megy előre, egyre inkább csoportképző erő. Kvázi "tartozol valahová". Tudom, hogy ez álságos, de pszichológiailag működik. Ahogy a tiniknél csoportképző erő, hogy milyen zenekarért rajonganak, úgy a háziasszonyoknál, hogy milyen mosóport vesznek és sorolhatnám. Sok esetben, sokak szemében státusszimbólum, hogy a persilt vagy a tomit veszed le a polcról. Még akkor is, ha a nevét se tudják a trükknek. Én nevetek rajta, mert látom mögötte a marketinggépezetet, de nem is engem manipulálnak vele. Pontosabban engem is, csak én ellenállok. (Míg a csősz nem jön, hogy kizavarjon mindenkit az erdőből, ugye... :-)) )

Csót:
b
Előzmény: Psycho Dad (43)
Bálint Attila Kristóf Creative Commons License 2008.03.11 0 0 56
Húhú::)) Túl szép lenne. Pedig milyen territoriális is tud lenni valójában az internet...Lásd pl. Posta Imre interjú, a nagyok ingerküszöbét vmiért el sem érte.
Előzmény: Psycho Dad (46)
Psycho Dad Creative Commons License 2008.03.11 0 0 55
Hírportálok.
Előzmény: __:-)__ (53)
pampino Creative Commons License 2008.03.11 0 0 54
Szemét egy bagázs!
__:-)__ Creative Commons License 2008.03.11 0 0 53
Mármint nagylátogatottságú oldalak? Melyek ezek?
Előzmény: Psycho Dad (50)
__:-)__ Creative Commons License 2008.03.11 0 0 52
Én ezt a kicsinyes és primitív üzemorvos megvesztegetéses sztorit furcsállom. Tényleg itt tart a magyar vodafone felső vezetése?

Most mondjam, hogy ismerek olyat, aki miután átment a konkurenciához (nem telekomtól) úgy járt, hogy megbeszélésre hívták egy McDonald'sba (itt már gyanakodnia kellett volna), és amikor kiszállt a kocsiból, két erősen fejlett izomzatú fiatalember vasrúddal (igen, ott, a parkolóban, a többi ember szeme láttára) elkezdte ütni? Szerencséje volt, mert a zúzódásokon kívül csak két ujja tört el a kezén, és agyrázkódása lett. Igaz, ő is etikátlanul járt el, mert a régi cégtől vitt egy csomó megrendelőt az újhoz, de azért a "bünti" egy kicsit durvára sikeredett. Természetesen a nyomozást lezárták, tettes, indíték ismeretlen.
Előzmény: Gép-ész (34)
padodo Creative Commons License 2008.03.11 0 0 51

R.G. és munkatársa járhatott volna sokkal rosszabbul is.

Az a huszonéves görög ( talán informatikus) vodafonos srác, aki felfedezte, hogy a Vodafone az egész olimpia előtt-alatt lehallgatta a kormánytagokat, az esküvője előtt 1-2 héttel "felakasztotta magát".

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!