Keresés

Részletes keresés

sajo56 Creative Commons License 2010.10.01 0 0 6
A fóti rendőrség és mezőőri szolgálatról szeretnék érdeklődni.
Na csak azért mert mit ha nem is létezne egyik szervezet sem. A föld tulajdonosoktól pofátlanul pénzt követelnek a mező őri szolgálat fenntartására,holott a magántulajdonba lévő erdőket, terményeket szabadon lopják. I.d.Konc úr csak a fiacskájának kreált egy alibi állást amit közpénzből finanszíroztat ingyen gépkocsi használattal. Ifj.konc(úrnak nem nevezhető) leginkább privát céljaira használ P.l. vadászni jár vele,természetesen a már említett közpénzből. Hogy is van ez??? A helyi szocik mindent megtehetnek??? Remélem a vasárnapi választás után jól farba rúgják őket. ADD URAM,HOGY ÍGY LEGYEN!!!!!!!! Szent Antalnak viszek egy tízest kicsinyke jövedelmemből,ha így lesz.
A város(??????) rendőrségéről csak annyit (nincs is)kölcsön kapjuk Dunakeszitől és ez
ért van az, hogy akár világos nappal fosztogatnak az Öreg hegyen a Mogyoródról átruccanó tolvaj,lumpen elemek és visznek mindet amit csak találnak , válogatás nélkül. A választások után nagyon remélem komoly változások lesznek.

Tisztelettel: Mormogi bácsi
A fóti rendőrség és mezőőri szolgálatról szeretnék érdeklődni.
Na csak azért mert mit ha nem is létezne egyik szervezet sem. A föld tulajdonosoktól pofátlanul pénzt követelnek a mező őri szolgálat fenntartására,holott a magántulajdonba lévő erdőket, terményeket szabadon lopják. I.d.Konc úr csak a fiacskájának kreált egy alibi állást amit közpénzből finanszíroztat ingyen gépkocsi használattal. Ifj.konc(úrnak nem nevezhető) leginkább privát céljaira használ P.l. vadászni jár vele,természetesen a már említett közpénzből. Hogy is van ez??? A helyi szocik mindent megtehetnek??? Remélem a vasárnapi választás után jól farba rúgják őket. ADD URAM,HOGY ÍGY LEGYEN!!!!!!!! Szent Antalnak viszek egy tízest kicsinyke jövedelmemből,ha így lesz.
A város(??????) rendőrségéről csak annyit (nincs is)kölcsön kapjuk Dunakeszitől és ez
ért van az, hogy akár világos nappal fosztogatnak az Öreg hegyen a Mogyoródról átruccanó tolvaj,lumpen elemek és visznek mindet amit csak találnak , válogatás nélkül. A választások után nagyon remélem komoly változások lesznek.

Tisztelettel: Mormogi bácsi

a
D55 Creative Commons License 2008.03.08 0 0 4
annak ellenére,h Fót a "nagyállomás",manapság már mégis Fótújfalun többen szállnak fel és le
Igen, mert az központibb helyen van (amúgy Te ott laksz?). Szerintem utas, környezetvédemi és gazdaságossági szempontból is az lenne a legjobb, ha buszos ráhordás lenne a vasútra, így az egész településről gyorsan be lehetne érni a Nyugatiba. A proléma az, hogy a vonatok hosszát már nemigen lehet növelni, több vonatot pedig nem bírna el ez az egyvágányú vonal. Szerintem a legcélszerűbb lenne az egészet kipofozni 100-120-ra és ha kell, új állomásokat, vagy kétvágányú szakaszokat építeni.

Ja amúgy ha meg szabad kérdezni min zenélsz? Orgona?
Talált, süllyedt :)
Előzmény: B767-2 (2)
B767-2 Creative Commons License 2008.03.07 0 0 3
Ja amúgy ha meg szabad kérdezni min zenélsz? Orgona?
Előzmény: D55 (1)
B767-2 Creative Commons License 2008.03.07 0 0 2
Jogos az észrevétel! Hmm.. Jah őszintén szólva ezeket csak gyorsan wikipédiáról kimásoltam és beraktam , hogy legyen némi infó Fótról.
Most olvastam át igazán és még annyi kiegészítés,h szerintem pl annak ellenére,h Fót a "nagyállomás",manapság már mégis Fótújfalun többen szállnak fel és le,reggel és napközben egyaránt...én mintha így látnám,de ez csak szemmérték.
Előzmény: D55 (1)
D55 Creative Commons License 2008.03.07 0 0 1

Szépen leírtad a közlekedést, de kihagytad, hogy a vasúton ITF (ütemes menetrend van), itt vezették be az országban először :)

Fót számomra azért jelentős, mert ott nyaranta két hetet szoktam eltölteni egy zenei "táborban", az Evangélikus Egyház kántorképzőjében.

Előzmény: B767-2 (-)
B767-2 Creative Commons License 2008.03.07 0 0 0
Na hajrá..
B767-2 Creative Commons License 2008.03.07 0 0 topiknyitó
A Gödöllői-dombság peremén, Budapesttől északra 17 km-re található. A fóti dombok az Északi-középhegység nyugati nyúlványai. Nyugaton Dunakeszi, északon Erdőkertes, keleten Mogyoród, délen pedig Budapest a legközelebb fekvő város. Legmagasabb pontja a Somlyó-hegyen található, ami 287 m-rel fekszik a tenger felett.

Fót három legszervesebb városrésze Fótújfalu, Régifót és Kisalag. A város részét képezi továbbá Fótliget, Fót Déli Vállalkozási terület, illetve Sikátorpuszta.

Tömegközlekedés

Fóton belül három különféle tömegközlekedési eszközt vehetünk igénybe. Az első kettő a MÁV és a Volánbusz járatai, a harmadik pedig a helyijárat buszok.

MÁV járatok

A Nyugati pályaudvarról Fótra a Veresegyház-Vác járattal juthatunk el. Fóton három vasúti megállóhely van (Fót, Fótújfalu, Fótfürdő). Fót megállóhely a város délnyugati szélén található. Fótújfalu megállóhely Fótújfalu központja és a Dózsa György út környékén található. Fótfürdő pedig a Nagy-tóval szemben. Fótújfalu megállóhelyet a helybéliek gyakran említik kisállomásként, Fót megállóhelyet pedig nagyállomásként. Fótfürdő megállóhely forgalma viszonylag alacsony.

Volánbusz járatok

Azon fóti lakosok, akik a tömegközlekedést igénybe veszik, leginkább a Volánbusz járataival utaznak. Fóton több volánbusz járat is közlekedik, követési idejük viszonylag alacsony. Gyakoran előfordul, hogy a korszerűtlen autóbuszok lerobbannak. Fótról Volánbusszal a következő helyekre lehet eljutni:

* Budapest, Árpád híd
* Budapest, Újpest-Városkapu
* Dunakeszi
* Erdőkertes
* Galgamácsa
* Püspökszilágy
* Vác
* Veresegyház
* Mogyoród

Az utóbbi időkben gyakran váltott ki vitákat, hogy a Galgamácsai járatok egy ideje Budapest felé nem állnak meg Fóton. Ennek az az oka, hogy rengeteg utaspanasz érkezett a galgamácsai utasoktól, hogy annak ellenére, hogy a galgamácsai járatok már telve vannak, Fóton is rengetegen szállnak fel a járatokra. Így egy rendelet értelmében máig sem lehet igénybe venni ezeket a járatokat.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!