szia! Érdeklődöm, hogy oldódott meg a hiba? A reggeli első indításnál alapjárati problémám van . Újraindítom másnapig minden OK. Élő adatban a légtömegmérő mutat magas számot, lehet lassan fűt föl?
Sziasztok BMW e61 535d következő hibát csinálja fel szökik a rail nyomás indítás után 5mp el következők lettek cserélve összes rail szenzor magasnyomású szenzor hibakód: 4580 aki tudná megoldást kérem irjon!
Több kérdésben is szeretném a segítségeteket, tanácsotokat kérni.Autó: 2008 E61 525D M57D3 automata
Kérdés: Az autóban jelenleg 294.000,-km van. A 3. tulaja vagyok. Az autó szervíz története alapján az olaj és szűrőcsere 15.000-20.000 kilóméterenként megtörtént s ez nálam sem változott én is cserélgetem 15.000 környékén a kötelezőket. A váltóolaj cseréről viszont nem találtam semmit. Utána olvasva van olyan vélemény miszerint addig nem kell hozzá nyúlni amíg valamilyen hibajelenség nem jön elő, más szerint 200.000 környékén illet volna cserélni. Mi a véleményetek? Csináltassam meg vagy sem. A Zsu.hu-nál látom, hogy maga az anyag költség 100-120.000,-forint. Mennyibe kerül ennek a normálisan vett munkadíja Budapesten? Nem forintra pontosan, hanem nagyságrendileg. Én nem értek hozzá, ki is fizetem, nem filléreskedni akarok, de szeretnék tisztában lenni azzal, hogy mi a realitás.
Kérdés: Engem is elért egyik napról a másikra az ülésfoglaltság jelző+légzsák hiba állandó kijelzése. Amit megcsináltam: akkusaruk megpucolása; ülés alatti érintkezők szétszedése, tisztítása, újbóli összerakása. A hiba sajnos ettől még fennáll, illetőleg észleltem, hogy a 2*2 ágas csatlakzó 2 bemenő (apa) ága olló szerűen szétnyílt. Ez így a normális vagy az a csatlakozó mehetett tönkre? Abban az esetben ha ez így rendben van, tudtok-e egyéb megoldást a hiba javítására? Ennek a hibajelenségnek a szervízben történő javíttatása normális esetben milyen költségvonzattal jár? Az autónak lassan vizsgáznia kell. Leragasztós okosságot nem akarok, az autó egyébként tökéletes és patika állapotban van köszönhetően az előző tulajnak és nekem is, így az "okos" megoldásokat nem szeretném követni.
Kérdés: Tudtok e olyan szervízt Budapesten, aki hajlandó beszerelni utólag a tetőkorlátot s ennek a munkadíja nagyjából milyen összeget jelent. Tudom, hogy a tetőkárpitot bontani kell, cicós, sok ideig tart. A tetőkorlátot már megvettem tehát az nem árképző.
Köszönöm, hogy elolvastátok és köszönöm előre is a segítséget!
Üdv,dr. Mészáros Sándor
Ui.: Fb. csoportban is közzé tettem, de túl sok reakció nem érkezett. A váltóolaj cserére 250.000,-forintos költséget kaptam egy szervíztől, amit azért sokallok mert 110.000 a komplett ZTF szett. A vákumozás, tisztítás kapcsán pedig több olyan véleménnyel találkoztam, miszerint nem más, mint parasztvakítás a dolog.
Sziasztok, doktor kerestetik egy nem egyszerű esethez.
Adott egy 2007-es E65 30d M57D3 egyenetlen alapjárattal, füstöléssel.
Amit eddig tettem: visszatetettem bele a részecskeszűrőt, és teljes gyalut és újraszoftverezést kapott minden, amiben áram folyik. A hiba nem szűnt meg, inpa szerint a kettes porlasztó túl bőkezű, piros mezőben van +4, néha +5-ös értékkel, a többi elosztva mínuszban kikompenzálva a kettest. Még így is elégetlen üzemanyag kerül ki, büdös, füstöl. Porlasztók ki, jegyzőkönyv kíséretében beméretve, mindegyik tökéletes. Ok, kompressziómérés, az is gyári érték. Tegnap kiszedtem a motorvezérlőt, megnéztem nincs-e ázás, nincs. Szétszedtem az elektronikát, a hengerek fat-jeit kimértem az is hibátlan, összeraktam. A porlasztók visszatétele (ugyanoda kerültek vissza), de a computer kiszerelése előtt az inpa szerint most az 5-ös bőkezű, és csak az 1-essel próbálja kompenzálni, mostmár remeg az egész autó, mert olyan, mintha nem menne 1 henger, de különben megy, inpa szerint 700 környékén van az összes henger alapjáraton. Ista-val biztos ami biztos újrakódoltam a porlasztókat, de a helyzet változatlan. Volt már valakinek hasonló hibája?
Sziasztok. Venni szeretnék egy e60 2007 10havi 525i 3.0 218le. Kérdésem az lenne, mennyire megbízható ez a tipus? Van sok tipushibája? Heti 2-3 alkalommal lenne használva 100-200km-rekre. Ha ez a motor problémás, mit tudnátok ajánlani e60-ból? Köszönöm.
Szia! Ahogy olvasom a fórumot képben vagy az e60 központi zár/ távirányító hibákkal!
Remélem tudsz segíteni nekem is, merre induljak el!
Van egy e60 525d-m 2005 elejéről 2004 végéről, az úgynevezett diamond kulccsal!
A hiba hogy sokszor csak nehezen nyílik az autó a távirányítóval, illetve néha nehezen zár, mindkét kulcs esetén! Elvileg a kulcsok adnak jelet azt a múltkor megnéztük. Kulccsal működik a zár, a baj az, hogyha bezárom akár a műanyag szervízkulccsal akár a user kulcsokkal a riasztó is bekapcsol és nyitáskor, riaszt az autó, a belső központi zár gombjával nyit/zár.
Ami még érdekes jelenség, hogy az ablaktörlő szakaszosra kapcsolva nem működik, viszont az esőszenzor igen, illetve folyamatos módban is megy!
2 hónapja küzdők azzal a jelenséggel, hogy a napi első indításnál az autó jobbik esetben rángat egy rövid ideig vagy teljesen leáll és a következő hibák jelennek meg a board-on.
Increased emissions
DBC failure! Drive moderately
Drive Control system! Drive moderately
Start assintance inactive
Ilyenkor az autó teljesen megáll. Dobálja fel a hibákat lefullad. Kb. az 5-ik 6-ik indítás után pedig mintha mi sem történt volna megy az autó hiba nélkül. Borzasztó idegesîtő. Gyári diagra rakva hibák tömkelege jelenik meg kb. 30-40 hiba.
Cseréltünk generátort, akkumulátort, klónoztuk a motor vezérlőt, de eddig semmi nem segítet. A hiba fent maradt. Hol enyhébben jelentkezik, hol durvábban.
Van itt valaki aki találkozott már ilyen jelenséggel??
Sziasztok. Nem müködik a müszerfal,tudnátok segiten?nem volt idöm megnézni de remélem csak biztositék ment tönkre. Pöcre indul ( bár elég sokat àllt). Minden egyéb működik benn csak az oràk meg a kijelzö nem.
Van erre alkalmas műszer, kütyü, amivel lehet nézni, bocsájt-e ki jelet a kulcs, illetve külön lehet vizsgálni, hogy kommunikál-e a diversity modullal.
Pont 2005-ben volt a váltás, kulcsosról gombos indításra. Ha kulcsos indítású, akkor első körben az ibs kábelt húznám szét, ha ez nem vezet eredményre, akkor az MPM-et is lehúznám.
Ha a kocsi menetirány szerinti jobb oldala mellett állva a pótféklámpa mellett jobbra tartod a kulcsot közvetlen közelről nyomod a gombot, történik-e valami?
Akkumulátor merüléssel küzdöm már jó ideje. Hiába alszik el az autó, van hogy mégis felébred, mintha az jelet kapna valahonnan. Nagyon sok minden lehet tudom, de segítséget szeretnék kérni a Terminál 15 és 30 (b,g,g_f) kiméréssel kapcsolatban, hogy hol érdemes elkezdeni egyáltalán.
Hibakódok a következők:
93CD - KGM: No LIN comm. with seat heating, driver
93CE - KGM: No LIN comm. with seat heating, passenger
9C54 - IHKA: AUC sensor
9C6B - IHKA: Auxiliary-water pump
E714 - Message(battery voltage, 0x3BE( faulty, receiver IHKA, transmitter DMM-DDE --> "Power supply" 11.5V <-- ezt írta be környezeti körülménynek
Az utolsó nem fennálló hiba, annál feszültség gondra tippelnék.
A LIN kommunikációnál lévő hiba jelentkezik is, hogy ki-be kapcsol az ülésfűtést visszajelző LED, egyébként fűt, de nem tudom folyamatosan vagy csak a ki-be kapcsolás miatt működik.
Amit láttam még, hogy új kábel lett behúzva az ülésekhez az SZM modultól és a kötegből a K-CAN kábelek (fekete-sárga).
KGM modulnál blankolva van a k-can, gondolom mértek rajta.
Hirtelen ennyi jutott eszembe, de remélem lesz kérdés esetleg válasz vele kapcsolatban és akkor tovább tudok menni és sikerül megoldani.
Állandó merülést sajnos nem tapasztaltam (sajnos, mert akkor tudnék haladni biztosíték ellenőrzéssel), amikor elalszik a kocsi a fogyasztás mindig 50mA alatt van.
Ha valaki személyesen tudna segíteni Fehérvár környékén nekem az is opció.