Keresés

Részletes keresés

dmmddm Creative Commons License 2008.02.21 0 0 2

http://www.filmkatalogus.hu/Langolo-part--f15768

Nézd meg ezt a linket, szerintem ezt keresed ! :)

Előzmény: Timberland (-)
dmmddm Creative Commons License 2008.02.21 0 0 1

Azt hiszem, Lángoló part volt a címe, Centaine de Thyri (nem biztos az írásmód)  francia bárókisasszony volt a főszereplője,  és azért volt Centaine a neve, mert 1900-ban született. Az I. vh. idején valahogy nővérként egy kórházhajóra kerül - miután a szerelme  repülővel lezuhan -, ez a kórházhajó elsüllyed és ő mint talán egyetlen túlélő  a sivatagban bolyong, mig az általad említett busmanok rá nem találnak és meg nem mentik.

A filmsorit egyébként Wilbur Smith regényeiből (azt hiszem Lángoló part és A kard hatalma) készítették.

Nekem is tetszett.

Előzmény: Timberland (-)
Pillepalack1 Creative Commons License 2008.02.21 0 0 0
0
Timberland Creative Commons License 2008.02.21 0 0 topiknyitó

Üdv,

régen vagy 10-12 éve volt a Tv -ben egy romantikus TVfilm sorozat. Azt hiszem max 5 vagy 6 részből állt és a század elején játszódik. Arról szólt, hogy egy (talán) angol úri család lánya, eltéved az afrikai sivatagba, két benszülött talál rá (Annie és Oie), akik megmentik és jó ideig velük marad, míg a lányra a családja rá nem talál. A benszülöttektől ajándékba kap egy kövekből kirakott nyakláncot. A nő nem érzi már jól magát a régi új környezetbe (teadélután, fogadás stb.) és egyszer egy teadélután alkalmával a család által meghívott gyémántbánya tulajdonos elmondja, hogy úgy lehet megkülönböztetni a gyémántot, a sima kőtöl, hogy az lepergeti a vizet. A nő titokban megnézi a nyakláncát és kiderül, hogy az csupa gyémánt. Visszamegy a sivatagba és nyit egy bányát, amit a két benszülöttről nevez el, akiket közben megölnek.... persze közben kaland, romantika, dráma.

Nagyon kedves és aranyos filmsorozat volt, de egyszerűen nem tudom kideríteni , hogy mi lehet a címe (wikipedia, google, imdb no sansz). Aki látta  a fentiekből biztosan beugrik de a címe tök jó lenne akár magyarul, akár angolok mert szeretném megszerezni (már vagy 4-5 éve).

Előre is köszi!!!

- Timi -

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!