Izraelita műhely alakul a KDNP holdudvarában; zsidó bloggerek felvetették, hogy szakadás fenyegeti a neológ rabbikart – ez a két hír foglalkoztatja a napokban a zsidó felekezeti és értelmiségi közvéleményt.
Semjén Zsolt elnök részvételével ma harangozzák be, hogy megalakul a Kereszténydemokrata Néppárt szárnyai alatt az úgynevezett izraelita műhely...
http://www.mno.hu/portal/543665
[...] Az útjelző szándéknak legelébb a Semjén által emlegetett urakkal kapcsolatban kellene megnyilvánulnia. Tudniillik Halmos Sándor tudományos minősítés és tudományosan értékelhető publikációk híján nem docense az Országos Rabbiképző - Zsidó Egyetemnek; Weisz Péter nem alelnöke a Magyar-izraeli Baráti Társaságnak; Haraszti György pedig, aki valóban az OR-ZSE professzora, a KDNP elnökével ellentétben egyáltalán nem is tudott a kezdeményezésről, s egy másik földrészen értesült róla, hová is kooptálta őt nevével jogtalanul visszaélve Semjén "útjelző szándéka". [...]
Nekik nem volt összecsalt szavazatuk..nézd meg a legutobbi parlamentin a százalékuknak..Nem 1%!!!!! stabilan 4 körül,már régóta.....majd most a zsidótagozat hatására ismét 5 felett,de nem csak 1%-on mint a bibsik!!!!!!!
Na sakkoz tovább.ha ez a lépés a MIÉP felé terel sok kereszténydemokratát,akkor a kapcsolatrendszerüknek köszönhetően közelebb kerülünk egy FIDESZ-KDNP-MIÉP koalícióhoz.nézd újbudát.........2/3-os koalíció........
Én ezzel a csirke eszemmel úgy gondolom, hogy elég hamar lepattogzott mondandódról az a zománcréteg, amellyel zsigeri indulataidat kissé szebbre festeni próbáltad.
Ebbe a mélységbe már nem követlek, a szárnyaimmal a magasságot keresem, a mélyrepülés nem vonz.
Bizony aki politikai pártok, jelesül uszító és a közmorált romboló antiparlamentáris populista pártok, mint az orbánista képződmények, eszméivel házal, annak hozzá kell szoknia a maró gúny riposztjaihoz, és a nagyvonalú irónia hangjaira nem kell a seggbebaszott grófnő pucsító pózába merevednie, mert még rááadásul köznevetség tárgyává is teszi magát.
A fenti két páret az objektívhez közel álló nemzetközi kietkintésű megítélés szerint alapideológiájábabn, éthoszában, viselkedésében éppen a toileranciától illetve bármely polgári minimumtól felmérhetetlen távolságban áll, ez persze nem zárja ki azt, hogy te másképp lásd a helyzetet, meg persze azt sem, hogy az általad képviselt véleményt én annak flagráns valóságidegensége miatt inkább a véleményt nyilvánítóra, mint véleménynyilvánítása tárgyára tartom jellemzőnek.
Én ezzel a csirke eszemmel úgy gondolom, hogy ma Magyarországon a Fidesz és a KDNP a két leginkább toleráns párt. A rendezvényeik európai szemmel is teljesen elfogadhatók.
Természetesen lehet kifogásolni a jobboldali erők közti együttműködést, ez a politikai ellenfelek, a mostani kormánypártok oldaláról teljesen érthető, mivel ők a jobboldal megosztottságában erősen érdekeltek.
Én, mint jobboldali választópolgár viszont elvárom az együttműködést, minden törvényes jobboldali erő között.
A pökhendi, lenéző hangvétel, amellyel válaszodban éltél, szerintem nem tartozik a polgári stílushoz.