Kíváncsi vagyok az esélyekre, mennyi az annyi?
Érvénytelen lesz?
Van ami érvényes, van ami nem?
Sehol sem láttam még körkérdést - magad uram, ha szolgád nincsen... körkérdés a blogon..
http://viccesvideok.blogspot.com/
Talán én tévedek, de nem a kormánynak kell foglalkoznia az ellenzékkel, hanem fordítva. Az ellenzék feladata, hogy legitim eszközökkel megállítsa a kormány "ámokfutását". Persze ehez kommunikálni kell velük. Kompromisszumok, pl.: lehet vizitdíj, de csak ha bizonyos százalékkal csökken a tb járulék, lehet többiztosító, de csak ha a szerződésben benne foglaltatik, bizonyos százaléka a bevételnek, az egészségügybe kell folyjon fejlesztésként, stb. Tenni kell, dolgozni.... Amúgy Orbánékra sem azért szavaztunk amit később tettek. Azok után, hogy lepacsizott torgyánnal a hatalom érdekében, leültette jusztot, kinevezett egy köztörvényes bűnözőt belügyminiszternek, és elő hozta grespiket (igaz azért, hogy leplezzen, és a média mással legyen elfoglalva), most ne akarjon magyar vezér lenni. Sokan nem azért szavaztak újra az mszp-re, mert azt akarják, hanem azért mert Orbánt nem akarják. És ez nagyon nagy külónbség. Ezt kéne belátni már végre. Amúgy egy dolog lenne őszinte tőle, a kezdő gondolataim tükrében: Polgártársaim!
Megbuktunk mint kormány, megbuktunk mint ellenzék, az utolsó leoltja a villanyt. Jó éjt.
Úgy értettem magától nem menne. Ha végre rájönne mindeki hogy faszság ami itt történik. Ha a Vitya függők is rádöbbennének, hogy akkor is ez lesz, ha a mini duce van az ország élén. Egy a fontos neki. Nem megyarország, és nem a jövő, hanem hogy az Ő nevéhez fűződjön.
Természetesen elmegyek szavazni, méghozzá három igennel, mert ilyesfajta általános közutálatnak örvendő, népnyúzó intézkedésekre semmi szükség!
Egy-két elvakult mszp-fan ismerősömet leszámítva a környezetemben mindenki ugyanígy vélekedik, az egyetemen például senkit sem ismerek, aki nemek pártján állna. (A tanárok között sem.)
Amúgy valaki meg tudná mondani nekem, hogy az MSZP elmúlt másfél éves politizálása mennyiben tekinthető baloldalinak vagy szociáldemokratának? Mert én csak a neoliberális ámokfutást látom, s ezzel nem vagyok egyedül...
Én magával a népszavazással nem értek egyet. Miért kerül majd 5 milliárdunkba, ez az egész? Amit nem is mi akartunk, hanem egy öntelt, hatalomittas seggfej. Miért vewlünk fizetteti meg? Ha annyira fontos neki, dobják össze a hívei saját zsebből. Amúgy meg ne beszéljen nekem hazugságpolitikáról, amíg felveszi a költségtérítést, számlák nélkül. Ha jól tudom magyarországon, még egy doboz gyufa is számlaköteles. Egyszerű köztörvényes bűnözők mutogatnak ujjal egymásra a budai villanegyedben, míg mi átlagemberek a szarból építünk várat, amit aztán újra megadózunk.
Eredeti szándékom szerint nem akartam elmenni szavazni, mert semmilyen tekintetben nem értek egyet a népszavazással a jelzett kérdésekben.
Tessenek a parlamentben opponálni a nagyon kevéssé tisztelt ellenzékiek, és nem az utcára vinni olyan kérdéseket, melyeket az adott terület szakértőinek kellene eldönteni, lehetőleg csekély indulati, érzelmi töltéssel, és annál nagyobb szakmai körültekintéssel.
A kormány teljesítményével egyáltalán nem vagyok megelégedve, mérhetetlenül csalódtam még a csökkentett elvárásaimhoz képeset is, joggal tehető számos kifogás, ellenvetés a három kérdést illetően.
Ám ha mégis elmegyek szavazni (szavazatom: nem, nem, nem), akkor ismételten a Fidesznek köszönhetően protestszavazó leszek.
Viszolyogtató a felelőtlen politizálás, amelyet ez a párt folytat, kénytelenségből a másik oldal felé hajt, mert nincs másik.