Sziasztok! Kéthengeres, kétütemű, legolcsóbb? Maradok az eredetinél-Trabantom (is) van! Személyautóba szervókormány, Minek? Nekem a mai felesleges kényelmi és biztonsági hülyeségek nélkül is megfelel.
Kicsit off, de mégis ide tartozik. Mióta kínában beindult a nagyüzemi ócccsóautó gyártás, azóta kevesebb lett a tőlük importálható akkumulátor nyersanyag ára, hiszen ők is el tudják használni.
A felesleget meg annyiért adják amit nem szégyelnek, úgyis megveszik tőlük.
Meglepődtem milyen magasságba szöktek az akku árak a közelmúltban. Egy 12V100 Ah-s normál akku listaára 42 ezer pénz. Nem semmi...
Amennyiben nyújt egy bizonyos biztonságot és valóban sikerül egy környezetkímélő motort beletenni lehet, hogy eladnak belőle valamennyit.
De ha igazán sikeres akar lenni, akkor szerintem nem az olcsósággal, hanem magasabb árral kellene operálni. Ami ronda és drága az sláger lesz. (Bufallo cipő anno, Smart) :-) :-P
Gondolom sokan hallottatok már arról, hogy a Tata január 10-én bemutatta a világ legolcsóbb új autóját, a Nanot, ami Indiában forintra átszámítva kb. 450.000 Ft-ba kerül. Ez persze az alapváltozat ára. Véleményeteket várom, hogy van-e létjogosultsága egy ilyen autónak Magyarországon.