Csehországban elégedettek a vizitdíjjal a háziorvosok és a fogorvosok: azt szeretnék most elérni, hogy a díj összegét emeljék - közölte az ottani Magánorvosi Koalíció szóvivője és a Cseh Fogorvosi Kamara elnöke. Sajtótájékoztatójukon azt mondták: a bevezetés óta eltelt egy hónapban csökkent az orvosokat felkeresők száma, elmaradtak azok, akik lényegében csak beszélgetni jártak a rendelőbe. Az ellenzék Csehországban is bírálja: alkotmányellenesnek tartja a vizitdíjat.
Kit érdekel, hogy a csehek mivel elégedettek? Miért nem rögtön a Kuala Lumpuri állapotokat ecseteled? Ha nem tetszik a rendszer, el lehet menni Magyarországról. Ezt a barátod mondta, halgass rá. Költözz át a csehekhez és fizesd a vizitdíjat. Sőt, át sem kell költöznöd, csak küldd el nekik a lóvét, biztosan nem utasítják vissza.
Szerintem a csehek nagy resze ellenzi a gravitaciot is, mert az meg nehezkesse teszi a jarast. Kit erdekel, hogy mit gondol egy gyari munkas arrol, hogyan kell az egeszsegugyet szakszeruen iranyitani?
Miert nem kerdezzuk meg oket a villanyvonalak utvonalarol, vagy mondjuk a legifolyosok europai rendjerol?
"Mintegy 400 millió koronát (kb 4 milliárd forint) fizettek ki vizitdíjként januárban a cseh állampolgárok - közölte a cseh egészségügyi tárca. Januárban 24 százalékkal kevesebben keresték fel a háziorvosokat, mint a korábbi hónapokban, a gyógyszerfogyasztás pedig majdnem a felére csökkent." Ez önmagában alpot jelent a hallelujázáshoz. Ha igen, akkor van egy jó ötletem! A gyógyszerészeket és orvosokat képezzük át utcaseprőnek, rendelőket kórházakat adjuk el, már is 100%-al csökken az orvoslátogatások száma. A tb kasszába befizetett pénz azon része is megmarad, amit a politikusok és függelékeik nem lopnak el belőle. Akkora szufficit lesz, mint állat! :-)
Én is elégedett vagyok a cseh vizitdíjjal. Mondjuk engem a magyar se nagyon zavart, csak annyiban, hogy ez egy elqrt reform - ami viszont nagyon zavar - egyik zászlóshajója volt a széfekkel együtt.
Lehet, hogy az ő kormányuk nem qrta el. Lehet, hogy náluk nem 0,7%-os a gazdasági növekedés. Lehet, hogy náluk nincs félmillió olyan nyugdíjas, akinek kevesebb mint félszázezer forintból kell megélnie.
Ezt ertek el! HUrra! Aztan csodalkozunk miert Nyugatiak a csehek es miert balkaniak a magyarok...
Jól indult a cseh vizitdíj MTI 2008. március 17., hétfő 16:29
Mintegy 400 millió koronát (kb 4 milliárd forint) fizettek ki vizitdíjként januárban a cseh állampolgárok - közölte a cseh egészségügyi tárca. Januárban 24 százalékkal kevesebben keresték fel a háziorvosokat, mint a korábbi hónapokban, a gyógyszerfogyasztás pedig majdnem a felére csökkent.
Marek Snajdr, egészségügyi miniszterhelyettes szerint az első hónapról készített statisztika azt mutatja, hogy az illetékek bevezetése a cseh egészségügyben sikeres volt.
A kimutatás szerinte ugyanakkor azt is bebizonyította, hogy az illetékek nem a kiskorúakat és nem az időseket sújtják elsősorban. Az összeg több mint a felét a gazdaságilag aktív személyek fizették ki, míg a gyerekekre és a nyugdíjasokra az illetékek mintegy 45 százaléka esik.
A minisztérium most nyilvánosságra hozott kimutatása szerint januárban 24 százalékkal kevesebben keresték fel a háziorvosokat, mint a korábbi hónapokban. A kórházi beutalások száma 14 százalékkal, míg a mentők kihívása kilenc százalékkal volt alacsonyabb, mint a korábbi havi átlag. A gyógyszerfogyasztás pedig majdnem
A kisnyugdíjas azért adja a hálapézt, hogy jobb ellátást kapjon. Nem érdekli az orvos fizetése (max olyan szempontból, hogy ha sokat keres, sokat kell neki adni).
hogyne lenne köze ha tudná a kisnyugdíjas hogy az ő 300 forintjával a doktor 150 000 forint plusz pénzhez jut havonta esetleg nyilvános lenne a doki nettó fizetése ami természetesen alkotmány ellenes akkor igen is lecsökkenne a hálapénz adakozás
A cseh szja: a közterhekkel megnövelt, un. szuperbruttó kereset 20%-a.
Közterhek: nagyjából a bér 30%-a.
Vagyis a 130% 20%-a az szja. Ez a bérből 26%-ot jelent+ a járuléklevonás.
Hidd el, ott sem fenékeg tejfel a dolog. (Családilag vagyok elsőkézből informálva).
Ráadásul Prágában a város szélén (kb. Káposztásmegyer) egy 2 szobás 51m2 körüli lakás bérleti díja 16e korona, rezsivel. Igaz metró jár a közelben...))
HA eltörlik a vizitdíjat, akkor is fizetek az orvosi ellátásért. Az meg hogy mekkora a fekete szektor: hozzanak intézkedésket, hogy többen fizessenek adót. Amely intézkedések leehtnek pozitívak is. Nem csak hanemfizetszkiszedjükbelőledasz*rtis tipusúak.