Keresés

Részletes keresés

pert2 Creative Commons License 2020.01.30 0 0 213

Most eppen reformozni akarnak tizenket ev utan, persze par milliard karterites vegett, ugyhogy a topikod nem volt hiabavalo.

Előzmény: borzimorzi (-)
Berlusz Móni Creative Commons License 2013.01.26 0 0 208

Törölt nick Creative Commons License 2013.01.26 0 0 202

http://www.agrospec.hu/hu/

Tájékozódni!

A linkben egy BV (büntetés-végrehajtási) intézmény mutatkozik be. A polgári alkalmazottak mellett fő feladata az elítéltek foglalkoztatása.

Azt hiszem, ennyi egyelőre elég.

Törölt nick Creative Commons License 2013.01.26 0 0 201

Aki nem dolgozik (és nem hajlandó legalább írni-olvasni megtanulni), az ne is egyék.

Egyszerű.

ivódzsima Creative Commons License 2013.01.26 0 0 200

Tisztelt Főpolgármester Úr!

Ön szívén viseli a tömegközlekedés jobbítását is. Azt javaslom, hogy a buszok, villamosok, trolik takarítását végeztessék elítélt rabokkal. Éjjel a remízben megfelelő felügyelet mellett lemoshatnák a járműveket kívül- belül. Minden egyes lemosott járműért, -amit egy ember mosna le-, jutalomként(mint motiváció) pár nap szabadulási kedvezményt kapna a kuncsaft.

Ragyognának a járművek!

Az ötletemért nem kérek tiszteletdíjat.

... az eszemnél már csak a szerénységem a nagyobb...

P.Bubus Creative Commons License 2012.12.13 0 0 199

Figyelemre méltóak a kongói demokratikus köztársaság büntetésvégrehajtási reformjai és gyakorlata.

http://afriport.hu/index.php/hirek/16003-szemet-szemert--elevenen-suetik-meg-az-elfogott-bnoezket-gomaban.html

üdv PinaBubus

borzimorzi Creative Commons License 2012.12.09 0 0 198

Elsősorban nem azért rózsaszínű, hogy megszégyenítsenek bárkit is. Hanem azért, mert amíg férfiasabb színű felsőket kaptak (antracitszürke, fehér, világosszürke stb.), addig lopták a kincstári ruházatot. A babarózsaszínt nem lopják...

Üdv:

b

Előzmény: kiskutyanagykutya (187)
reggelsanyi Creative Commons License 2012.12.09 0 0 197

Ebben azért én nem reménykednék...

Előzmény: anyul (196)
anyul Creative Commons License 2012.12.09 0 0 196

"És vajon mit fognak dolgozni, és hol?"

pl megtanulnak tiszteségesen írni és olvasni, ott, helyben. Erre elvileg most is megvan a lehetőségük, de fura módon sok éves dutyi után is csak analfabétaként távoznak. Oszt szabadulásuk után nem kéne külön tanfolyamokat szervezni nekik jó pénzért.

Előzmény: halkergető (175)
soldat inconnu Creative Commons License 2012.12.07 0 0 195

Nyugi, ez csupán azt bizonyítja, hogy normális ember vagy... :-)))

Előzmény: Törölt nick (192)
soldat inconnu Creative Commons License 2012.12.07 0 0 194

FÚJ, SZÉGYELD MAGAD! ÜNNEPRONTÓ... :-DDD

reggelsanyi Creative Commons License 2012.12.07 0 0 193

Én meg nem az vagyok épp harmadik éve a Gyűjtőben...

S tulképp nekem találták ki a dolgot...

Előzmény: Törölt nick (192)
Törölt nick Creative Commons License 2012.12.07 0 0 192

Én csak három évet voltam nevelő tisztként egy magyar börtönben. Majd belehaltam.

Előzmény: reggelsanyi (191)
reggelsanyi Creative Commons License 2012.12.07 0 0 191

Debizonyám...

Előzmény: Törölt nick (190)
Törölt nick Creative Commons License 2012.12.07 0 0 190

Ejha! Te lennél a kivétel?

Előzmény: reggelsanyi (189)
reggelsanyi Creative Commons License 2012.12.07 0 0 189

Miket nem mond drága szintesúr...

Előzmény: Törölt nick (188)
Törölt nick Creative Commons License 2012.12.07 0 0 188

Hála az égnek, egyikötök sem volt még börtönben, azért hordotok itt össze ennyi zöldséget.

kiskutyanagykutya Creative Commons License 2012.12.07 0 0 187

Igen, ezt a börtönt láttam. A képek láttán még az jutott eszembe, hogy, megszégyenitésként, babarózsaszin gúnyát kapnak, még az alsógatya is rózsaszin.

Előzmény: Berlusz Móni (186)
Berlusz Móni Creative Commons License 2012.12.07 0 0 186

TENT CITY!

Előzmény: kiskutyanagykutya (184)
Berlusz Móni Creative Commons License 2012.12.07 0 0 185

TENT CITY!

Előzmény: kiskutyanagykutya (184)
kiskutyanagykutya Creative Commons License 2012.12.07 0 0 184

milyen világfelhördülés lenne az összeláncolási ötleted megvalósításakor?)

Pedig van ilyen, persze nem itt, az usa-ban. Valamelyik déli államban - ahol állandóan meleg van - a rabok az udvaron alszanak, aki jól viselkedik, mehet dolgozni. Láncon, a főútvonal mellett gazolni.

A börtönőr véleménye a hőzöngőkről: nem én hivtam ide magukat, akinek nem tetszik, ne jöjjön ide vissza. De amig itt vannak, vegyék tudomásul, hogy önöket valamiért elitélték - sok esetben igen erőszakos cselekményekért - és most csak azt kapják, amit megérdemeltek.

Aztán el lehet látogatni - nekünk csak virtuálisan - egy orosz börtönbe is, és nemcsak a döntéshozóknak, hanem kivinnék néhány elitéltet is. Már a kapuban összeszarnák magukat.

Előzmény: halkergető (183)
halkergető Creative Commons License 2012.12.07 0 0 183

Látom, ötlet van. Csak az a kérdés, győzzük-e libával? (Az ismert vicc után szabadon.)

(Arra azért külön is kíváncsi lennék, milyen világfelhördülés lenne az összeláncolási ötleted megvalósításakor?)

Előzmény: borzimorzi (179)
Unerwünschter Gast Creative Commons License 2012.12.07 0 0 182

Szerintem meg akasszunk fel mindenkit. Nincs költség, nincs visszaesés, nem kell reszocializálni.

Előzmény: Berlusz Móni (181)
Berlusz Móni Creative Commons License 2012.12.07 0 0 181

Plusz: ítéljen meg a bíróság kártérítési kötelezettséget is a sértett felé. Ha anyagi kár, akkor egyértelmű, ha személy elleni erőszak, akkor meg létezik nem vagyoni jellegű kártérítés is a BTK-ban...

Előzmény: Törölt nick (180)
borzimorzi Creative Commons License 2012.12.06 0 0 179

Olvastad a Pillangót? Nahát, pl. azt.

Szépen összeláncolva libasorban mehetnek utcát seperni, kerítést festeni, parkrendezni, virágot ültetni, gyomlálni, vízelvezető árkokat ásni, vagy akár víztározót. Engem nem érdekel, amire helyben szükség van. Bilincs, lánc meg csákány és lapát kell, esetleg 3 emberenként egy talicska. Nem kerül sokba, és pláne sokkal olcsóbb, mint ha a Közgép nagy gépekkel elvégzi és ötszörös áron kiszámlázza. Szegeden ott a Csillag, a várost az árvíz ellen folyamatosan erődíteni kell, gátakat kell építeni és vízelvezetőket is kell ásni, hogy aztán később öntözni lehessen majd az árvízből visszamaradt vízből, amelyet az ideiglenes tavakból, vádikból lehet majd nyerni. Budapest árvízvédelméhez is igen jó lenne egy olyan nagy csatorna, amelyik Budapest alól elindul Kecskemét felé, és amelyből legalább az árvizes években öntözni lehetne a Homokhátságot. A zsilipet persze szakemberekkel kell megépíttetni valahol a Csepel-szigetnél, de már a többit nyugodtan kiáshatják rabok is. Jobb, mint a gyúrás, mert még haszna is van.  Ilyesmik.

Üdv:

b

Törölt nick Creative Commons License 2012.12.06 0 0 177

"...hogy az államnak minél kevesebbe kerüljön a börtönök fenntartása..." Ez akkora baromság, mint az önfenntartó felsőoktatás.

Kiváncsi lennék egy önfenntartó parlamentre, benne az önfenntartó képviselőkkel, hogy mire mennének akkor, ha névtelen üzletlánc nem pénzelné a kampányukat, ha nem irathatnának minisztériumok naponta tízmilliókért "tanulmányokat" (amiket aztán semmire nem lehet használni) mire mennének a miniszterek és államtitkárok, ha maguknak kéne vezetniük az állami gépkocsikat, - ha nem lennének szóvivőik, aki helyettük beszélnek, beszéd íróik, akik helyettük írnak meg beszédeket, titkárnők serege, akik helyett a miniszter és államtitkár uraknak maguknak kellene megfőzni a kávéjukat, ha nem lenne kabinetfőnökük, akik még a karácsonyi ajándékokat is megveszik helyettük, a sofőrök, akik elmennek a gyerekért az iskola elé.. - hogy ne kelljen a félelmükben rettegő kormánytisztviselőknek rettegniük, ezért a TEK-et létrehozták, akik nélkül sehova nem mernek menni.

Hogy az adófizetőknek kevesebbe kerüljön egy ilyen túlhizlalt kormányapparátust fenntartani...

Előzmény: Törölt nick (165)
reggelsanyi Creative Commons License 2012.12.06 0 0 176

Na erre azért befizetek...

Előzmény: Berlusz Móni (173)
halkergető Creative Commons License 2012.12.06 0 0 175

És vajon mit fognak dolgozni, és hol?

Van annyi L. Simon-féle gazdaság az országban, amelyik képes felszívni a büntetését töltő munkaerő-létszámot ?

borzimorzi Creative Commons License 2012.12.06 0 0 174

Ideje volt...

Üdv:

b

Berlusz Móni Creative Commons License 2011.10.14 0 0 173

http://belfold.ma.hu/tart/cikk/a/0/111005/1/belfold/Kotelezo_lesz_dolgozniuk_az_elitelteknek?place=srss

Kötelező lesz dolgozniuk az elítélteknek

A munkaképtelenek, a tanköteles korúak, a nyugdíjkorhatárt betöltöttek és a terhességük 6. hónapját elérő nők kivételével minden szabadságvesztését töltő elítéltnek dolgoznia kell a jövőben.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!