Keresés

Részletes keresés

Adamkertesz Creative Commons License 2008.06.24 0 0 918
Tudjátok ez az ősleveses sztori kicsit olyan mint a pindur-pandurban a titokzatos X vegyszer..
Adamkertesz Creative Commons License 2008.06.24 0 0 917
Az ő nevében nem válaszolhatok. de szerintem azért, mert nincs miről. Nem érintenek kényes területet. Úgy értem az abiogenezis még mindig egy fogalom, amihez nincs tudományos értelemben vett elmélet rendelve, amit át lehetne ültetni a valóságba. Legalábbis ahogy én tudom. De cáfolj meg ha tévedek. :)
Előzmény: szegyenloske (916)
szegyenloske Creative Commons License 2008.06.24 0 0 916

A tudomány területén hipotézisről szokás beszélni, ami megfelelően alá van

támasztva korábbi ismeretekkel. Amióta az atomokat egyenként lehet pakolni,

minden ilyen felépítés lehetséges. Igaz nem egyszerűen.

Nem úgy működik a Harvard kutatási finanszírozása, hogy beleolvasnak az Index

fórumába, és akkor adnak pénzt Szostak csoportjának, ráadásul hosszú évekre.

De miért nem vitázol velük a megfelelő tudományos fórumokon ??????????

Előzmény: Törölt nick (914)
Adamkertesz Creative Commons License 2008.06.24 0 0 915

Szerintem ilyesmire várhatunk még. A probléma gyökere az, hogy DNS replikációt nem tudnak végrehajtani DNS nélkül. Egy olyan világban ahol nincs DNS ez okoz némi fennakadást.

Előzmény: Törölt nick (914)
Törölt nick Creative Commons License 2008.06.22 0 0 914
Elmelet alatt feltehetoen a prekoncepciot fogod erteni. Aztan meg a definiciokkal is el lehet jatszani, holnap valaki kijelenti, hogy ahol dns-replikacio membrannal korulvett terben vegbemegy, ott elet van, es punktum, es maris krealtunk eletet, halleluja, dicsoseg a Nincsistennek, szenteltessek meg a Semmi neve, amen.
Előzmény: szegyenloske (913)
szegyenloske Creative Commons License 2008.06.22 0 0 913

Ha elméletileg nem volna előkészítve, hozzá sem fognának. Komoly tudomány ez.

Előzmény: Törölt nick (912)
Törölt nick Creative Commons License 2008.06.22 0 0 912
En sem, mindenesetre kivancsi leszek a vegeredmenyre. Mindenesetre az, hogy tudosok iranyitott kemiai reakciokat valtanak ki, folyamatosan adagolva a hozzavalokat, varva, hogy a katyvasz elo sejtte alakuljon, laikuskent is eleg megmosolyogtatonak tunik (a dns replikalodasa polimeraz enzim hatasara kemcsoben is lezajlik, ez meg csak egy kemiai reakcio, ha jol tudom). Vegul ha nem vigyaznak, valami veszedelmesebb dolog, capa, orrszarvu vagy oriaspok fog kikelni a tartalybol, netan egy papua harcos pattintott kolandzsaval.
Előzmény: szegyenloske (911)
szegyenloske Creative Commons License 2008.06.22 0 0 911

Nem tudom pontosan, de vannak olyan kövületek, amik olyan régiek.

Több filmet is láttam róluk, de nem vagyok szakértő. Nem a hasukra ütve dolgoznak.

Előzmény: Törölt nick (910)
Törölt nick Creative Commons License 2008.06.22 0 0 910
"Három és fél milliárd évvel ezelőtt a sejtek csak sejtmembránból és genetikai információból álltak"
Ezt vajon honnan tudjak? Fennmaradt megkovulve?
Előzmény: szegyenloske (893)
szegyenloske Creative Commons License 2008.06.19 0 0 909

A megfejtést postán küldjed. :-)

Előzmény: Tafkó Birgut (908)
Tafkó Birgut Creative Commons License 2008.06.19 0 0 908
:o))
Előzmény: szegyenloske (907)
szegyenloske Creative Commons License 2008.06.19 0 0 907

Minden gondolkodónak azt jelenti. A hivőknek semmi nem fogja azt jelenteni.

Előzmény: Tafkó Birgut (904)
Adamkertesz Creative Commons License 2008.06.19 0 0 906

Ezt persze a 903-ra írtam, csak a tiédhez csatoltam.

Nem értem miért lenne megnyugvás, hogy ha értelmes állatok lennénk, akik épp csak megízlelik a létezést. Szóval engem nem nyugtatna meg. Ha nem érdekel hogy van Isten, akkor ne foglalkozz vele. Nekünk jó így.

Előzmény: Adamkertesz (905)
Adamkertesz Creative Commons License 2008.06.19 0 0 905

Minek ha nincs ott ember?

Egyébként hogy a tudósok meglévő DNS darabbal milyen kísérletre képesek az nem bizonyít kialakulást.

Előzmény: Tafkó Birgut (904)
Tafkó Birgut Creative Commons License 2008.06.19 0 0 904

Tehát ha tudós bácsik lefolytatnak egy előre megtervezett kísérletet, akkor az számodra azt jelenti, hogy spontán, intelligens tervezés, kontroll nélkül alakult ki az élet...?

"A mindenható miért nem teremtett búzamezőket a Holdra ?? Hisz mindenre képes."

Képesnek képes, de nem akar...

Előzmény: szegyenloske (903)
szegyenloske Creative Commons License 2008.06.19 0 0 903

Kérdezd meg tőlük. Nekem arra igazolás, az élet kialakulásához nem kell semmiféle

kitalált hókusz-pókusz, ha a körülmények adottak, akkor kialakul.

A mindenható miért nem teremtett búzamezőket a Holdra ?? Hisz mindenre képes.

Előzmény: Tafkó Birgut (901)
Adamkertesz Creative Commons License 2008.06.19 0 0 902

Szó sincs csalásról, sem tudománytalanságról. Amit felfedeztek az nagyszerű. Számomra meglepő hogy az élet ilyen darabokraszedve is képes replikációra ha stimulálják, megfelelő feltételeket rendelnek hozzá.

Azt is elfogadom hogy az általuk elképzelt ősföldnek megfelelő körülmények közt hajtották ezt végre, de ennek semmi köze az abiogenezishez. Az abiogenezis körülményei teljesen sterilek voltak, és sem DNS-ek, sem RNS-ek nem álltak rendelkezésre. Egyébként én nem értem a zsírsavak jelenlétét sem. Nem tudom hogy jönnek létre. Ettől függetlenül elfogadom, hiszen ez egy vegyület, ennek van képlete, reakcióképlete.

Előzmény: szegyenloske (898)
Tafkó Birgut Creative Commons License 2008.06.19 0 0 901

Ezzel tényleg azt bizonyítják...?

Előzmény: szegyenloske (900)
szegyenloske Creative Commons License 2008.06.19 0 0 900

A Földön is és máshol is. Lassan a végére is érnek a munkának.

Előzmény: Tafkó Birgut (896)
Adamkertesz Creative Commons License 2008.06.19 0 0 899
Tehát a National Geographic rendelkezik a megsemmisített 20-25-el?
Előzmény: szegyenloske (897)
szegyenloske Creative Commons License 2008.06.19 0 0 898

Nézd, nyilvános a Nature cime, és irjál nekik, hogy a cikkben semmi tudomány.

Akár azt is, hogy csalnak, nem arról szól a cikk amit a cim megjelenit.

Vagy a kutatóknak. MIÉRT NEM TESZED ?????????

Előzmény: Adamkertesz (895)
szegyenloske Creative Commons License 2008.06.19 0 0 897

National Geographic ismertető filmje. 24, vagy 29-et emlitett, de nem jegyzeteltem.

Előzmény: Adamkertesz (894)
Tafkó Birgut Creative Commons License 2008.06.19 0 0 896

És ezzel mit bizonyítanak; hogy véletlenül, magától, intelligens tervezés, kontroll nélkül jelent meg az élet a Földön...?

:o)))

Előzmény: szegyenloske (888)
Adamkertesz Creative Commons License 2008.06.19 0 0 895

"A tudósok a vizsgálatok során zsírsavakat, illetve egy DNS-darabot helyeztek el vízben "

Hát ez jó. Figyelj. Beteszek egy terhes macskát egy üvegbúrába, aztán várom a replikációt. Tiszta abiogenezis.

Na jó, elnézést az iróniáért. Szóval terhes macskát biztos nem találtak volna az úgynevezett "ősföldön" de DNS-t sem sokat. Mondjuk úgy, egy darabot sem.

Előzmény: szegyenloske (893)
Adamkertesz Creative Commons License 2008.06.19 0 0 894
Azt mondtad a többit megsemmisítették.. akkor miből van a huszas szám??
Előzmény: szegyenloske (892)
szegyenloske Creative Commons License 2008.06.19 0 0 893

Ismételten :

Miből lett az élet?

Reprodukálták a Föld első sejtjét

Reprodukálták azt a sejtet a Harvard Medical School kutatói, amelyből kifejlődhetett az élet, adta hírül a Nature magazin. Három és fél milliárd évvel ezelőtt a sejtek csak sejtmembránból és genetikai információból álltak, így igen kérdéses, hogy miként tudták feldolgozni a tápanyagokat és hogyan tudtak reprodukálódni.

A mai sejtmembránok dupla rétegű foszfolipidekből épülnek fel, a többmilliárd évvel ezelőtti sejtek esetében viszont jóval egyszerűbb zsírsavakkal kellett dolgozni, olyanokkal, amelyek a Föld kezdeti időszakában már megtalálhatóak voltak. Jack Szostak, a tanulmány egyik szerzője szerint olyan anyagot kellett kialakítani, ami elég porózus ahhoz, hogy beáramolhassanak rajta keresztül a tápanyagok (például a DNS-t felépítő nukleotidok), de egyúttal elég erős is, hogy nehogy "kicsússzon" belőle a genetikai sejtanyag replikáció után.

A tudósok a vizsgálatok során zsírsavakat, illetve egy DNS-darabot helyeztek el vízben - ott a zsírsavak membránt hoztak létre a génanyag körül, amelyen keresztül az utólag a vízbe helyezett nukleotidok is be tudtak áramlani a sejtbe, amelyen belül a DNS replikálása is sikeresen megtörtént 24 órán belül. A Nature cikke szerint az első sejtek csak genetikai anyagból és zsírsavakból felépült membránból állnak, hiányoztak belőlük a lizoszómák, a mitokondriumok, de még a sejtmag is.

A kutatók most azt vizsgálják, hogy az eredeti és a másolt DNS hogyan vált szét és hogyan indult meg az első sejtosztódás. David Deamer, a Kaliforniai Egyetem kutatómérnöke szerint a csapat jó úton van afelé, hogy az élet beindításához szükséges összes mechanizmust tartalmazó primitív sejtet hozzon létre.

Előzmény: Adamkertesz (890)
szegyenloske Creative Commons License 2008.06.19 0 0 892

Na azért húsznál több evangéliumból csak négyet hagyni. Gyanús !!!!

Előzmény: Adamkertesz (891)
Adamkertesz Creative Commons License 2008.06.19 0 0 891

Ireneusz pont azt tette, amit bárki megtett volna!

Már gondolkoztam azon, hogy ha én most írnék valami hülyeséget napjaink politikájáról, az milyen esélyekkel bírna? Ha teszem azt Mádl Ferenc írná, vajon jó esélyekkel megőrződne-e vagy pedig korrigálnák-e? Úgy érzem minden korszaknak a maga felelősége hogy megszűrje az iratait, az emlékanyagokat amelyeket a jövőnek szánt! Én ezzel a bizalommal nézek Iréneusz munkájára, és így utólag is hálás vagyok neki, és megbízóinak, hogy lecsupaszította az írásos emlékeket olyanokra amiket ő hitelesnek talált, és bízom benne hogy az ő helyzetében erre lényegesen több esély volt még, mint amennyi napjainkban lenne.

Előzmény: Adamkertesz (889)
Adamkertesz Creative Commons License 2008.06.19 0 0 890
Ezt díjjazom! Mi az eredmény?
Előzmény: szegyenloske (888)
Adamkertesz Creative Commons License 2008.06.19 0 0 889
Én nem bánom, hogy még melegében kezelték a különböző írásokat. Nyílván a korai szakaszban is motivált némelyeket az ateizmus, a zsigeri istentagadás. Ireneusz talán végzett egy tisztítómunkát, mivel még a történet friss volt, a papírok eredete még könnyen lenyomozható, őrzött iratok, és újkeletű kérdésesek összessége. Miért hinném el neked, hogy amit írt kútfőből írta, vagy hogy bármit megmásított?
Előzmény: szegyenloske (886)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!