Egyre jobban látszik, hogy a legkorruptabb söpredéket sikerült hatalomra juttatni.
Megint egy gyönygyszem:
"Jogosulatlan címhasználat miatt 15 ezer forintos szabálysértési bírságot szabott ki a rendőrség Salgótarján fideszes alpolgármesterére.Fenyvesi Gábor ügyében tavaly májusban rendeltek el nyomozást, mert a politikus úgy használta a doktori címet, hogy nem volt felsőfokú végzettsége. Fenyvesi ellen öt rendbeli közokirat-hamisítás, és négy rendbeli magánokirat-hamisítás miatt emelt vádat az ügyészség, a Salgótarjáni Városi Bíróság azonban tárgyalás nélkül megszüntette a büntetőeljárást.
A bíróság döntése szerint a doktori cím nem része a névnek, így az alpolgármester nem követett el bűncselekményt, legfeljebb szabálysértést. Ezért küldték meg végül a rendőrségnek az iratokat. (MR)"
Felmerült bennem a kérdés, ha ne' adj Isten ezt éppen én követtem volna el, akkor a helyszíni tarkó-lövésen kívül még milyen büntetést akasztottak volna a nyakamba?
A másik kérdés: ugyan már tessék elárulni, hogy milyen dokumentumok alapján jegyezték be a személyi igazolványába, jogosítványába a doktori címet?
mert az újság egyik oldalán a vádemelést közli, többek között azt is, hogy már egy fél éve töröltette a személyiéből is, a másik oldalon meg ledoktorozza a képviselőtestület felsorolásakor.
Vajh' milyen munkakörben fog elhelyezkedni majdan a magyarságtudomány szakon végzett hazánkfia, -lánya?
Pl. újságíró lesz egy jobboldali lapnál. Politikus lesz egy jobboldali pártban. Polgármester lesz. Magyarságtudományt fog tanítani egy magániskolában.
Magyar-történelem szakos középiskolai tanár lesz. Akkor is jól mutat a magyarságtudomány diploma a kitüntetéses magyar-történelem szakos egyetemi diploma mellett.
A hatvanas évek közepe táján, a katonaságnál nekem is húzott fogat a fogász katona-felcser. (Emlékeim szerint nem csinálta rosszabbul, mint később bármelyik fogorvos.)
Persze! Ha van rá pénze, meg ideje, kit érdekel, hogy mit tanul.
Csak utána ne kérje, hogy ím' itt állok ezzel a képzettséggel, és most aztán a kormány teremtsen a végzettségemnek megfelelő munkalehetőséget, de izibe!
Mostanában ha találkoztam 10 főiskolás fiatallal, közülük 3 biztosan kommunikáció szakra jár. Hol a fenébe' van igény ennyi kommunikátorra? (Az már csak szépségtapasz, hogy a 3 közül 2 önköltséges képzésben vesz részt.)
mondjuk ha még egy kis faluban villog ezzel, azt mondom, hogy lehet, hogy van értelme "hazudozni". (nem legitimálom!)
Viszont egy megyeszékhelyen, hogyan gondolta, hogy nem fog senkinek sem szemet szúrni a dolog. Hogy ebben a felfokozott politikai helyzetben nem fog egyetlen egy újságíró sem kutakodni akár utána is. (természetesen nem célzottan)
hiába indult be a bölcsészkar a miskolci Egyetemen, mert az még 6-8 évig meg sem közelítette a Gyárfás Ági féle Bölcsész Egyesület oktatási színvonalát.
Ahogy szokták mondani: magadnak tanulsz fiam...
Akinek a tudás számít az tudja melyik ér többet, akinek a papír annak meg a másik.
Igen, ez az. Akkor a Miskolci Egyetemnek még nem volt bölcsészkara, indult ez az intézmény. Főiskolaként akreditálták volna - ebbe az ig. asszony nem ment bele: ragaszkodott az egyetemhez. Aztán a ME néhány évfolyamot, vagy néhány embert átvett - erre nem emlékszem pontosan. De ilyen botrány többször is volt már, legutóbb vmi "muzeológussal" közölték, hogy bocsi, diploma nélkül nem alkalmazhatunk.
Miskolcon akkoriban nyílt valami bölcsésszakféle, nem tudom, hogy ez a topiknyitóban idézett volt-e vagy egy másik. Százával voltak gyereke szülők felnőttek akik nem tudták megfejteni (mondjuk beiratkozáskor nem is lehetett, mert akkor ha jól tudom csak azt ígérték, hogy mire lediplomáznak, addigra meglesz az egyetem akkreditációlja vagy miafenéje is - aztán már csak az első évfolyamok végzése táján lett botrány belőle.)
Egy érettségizett fiatal + a szülei összességben nem létezik, hogy annyira naívak voltak. és ne tudták volna megfejteni, milyen is az az "egyetem" ahová a gyerek beiratkozott, vagy beiratták.
Alapból azért nem ítélnék el mindenkit, aki a 90-es ével elején úgy tudta, hogy egy egyetemnek látszó intézmény elvégzése esetén diplomát vagy ezzel együtt doktori címet is szerzett. Elég nagy katyvasz volt akkoriban, nyakra főre alakultak az új egyetemszerűségek, meg létező egyetemek új karai. Azok aztán diplomát meg doktorátust ígértek a hallgatóknak, némelyik ha jól tudom még meg is adta látszólag, aztán néha utólag derült ki, hogy mégsem igazi diploma amit a hallgató kezébe nyomtak. Persze az azóta eltelt tízegynéhány évben biztosan kideríthető volt a diploma elfogadottsága (bár szvsz mondjuk egy másoddiploma elfogadottságának nem biztos, hogy utánajárnék, ha évekig nem lenne rá szükség)
jóóóóvannnnnaaaaa, aki az egyetem alatt tanulás helyett tüntetni járt, az ne csodálkozzon, hogy az egyetem után csak ilyen dolgokkal tud magának pénzt keresni. :-)))
Kötelezni kéne az ilyeneket (mint a cigiknél), hogy nagy betűkkel odaírják, hogy ez a szar nincs akkreditálva. Szegény fideszes csóka is biztos azt hitte, hogy télleg doktori :D
Vádat emelt az ügyészség Salgótarján fideszes alpolgármestere ellen, aki doktori címet használt, noha felsőfokú végzettsége sincs - közölte a Nógrád Megyei Főügyészség szóvivője.