Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2008.05.13 0 0 33
Egyre jobban látszik, hogy a legkorruptabb söpredéket sikerült hatalomra juttatni.

Megint egy gyönygyszem:

"Jogosulatlan címhasználat miatt 15 ezer forintos szabálysértési bírságot szabott ki a rendőrség Salgótarján fideszes alpolgármesterére.

Fenyvesi Gábor ügyében tavaly májusban rendeltek el nyomozást, mert a politikus úgy használta a doktori címet, hogy nem volt felsőfokú végzettsége. Fenyvesi ellen öt rendbeli közokirat-hamisítás, és négy rendbeli magánokirat-hamisítás miatt emelt vádat az ügyészség, a Salgótarjáni Városi Bíróság azonban tárgyalás nélkül megszüntette a büntetőeljárást.

A bíróság döntése szerint a doktori cím nem része a névnek, így az alpolgármester nem követett el bűncselekményt, legfeljebb szabálysértést. Ezért küldték meg végül a rendőrségnek az iratokat. (MR)"

Felmerült bennem a kérdés, ha ne' adj Isten ezt éppen én követtem volna el, akkor a helyszíni tarkó-lövésen kívül még milyen büntetést akasztottak volna a nyakamba?

A másik kérdés: ugyan már tessék elárulni, hogy milyen dokumentumok alapján jegyezték be a személyi igazolványába, jogosítványába a doktori címet?

b.viridis Creative Commons License 2008.01.22 0 0 32
Az a darvak előtt vagy a vadludak után szokott?
Előzmény: Törölt nick (31)
halkergető Creative Commons License 2008.01.22 0 0 29

Esetleg Neked! De az a Te bajod, ha olyan helyeken mászkálsz.

A mi békés vidékünkön a rendőrnek még gumibotja sincs, hogy tudná a felcser szerepét betölteni?

Előzmény: Törölt nick (26)
halkergető Creative Commons License 2008.01.22 0 0 28

Hiába no, ha valaki szűklátókörű, felteszi ezt a kérdést.

Köszönöm a felvilágosítást!  

Előzmény: arnys (25)
pert1 Creative Commons License 2008.01.22 0 0 27

Egyébként meddig jár valakinek a doktori cím pl az újságokban?

http://www.salgotarjaninapilap.hu/?id=4278#kep_test

http://www.salgotarjaninapilap.hu/?id=8416

mert az újság egyik oldalán a vádemelést közli, többek között azt is, hogy már egy fél éve töröltette a személyiéből is, a másik oldalon meg ledoktorozza a képviselőtestület felsorolásakor.

arnys Creative Commons License 2008.01.22 0 0 25

Vajh' milyen munkakörben fog elhelyezkedni majdan a magyarságtudomány szakon végzett hazánkfia, -lánya?

Pl. újságíró lesz egy jobboldali lapnál. Politikus lesz egy jobboldali pártban. Polgármester lesz. Magyarságtudományt fog tanítani egy magániskolában.

Magyar-történelem szakos középiskolai tanár lesz. Akkor is jól mutat a magyarságtudomány diploma a kitüntetéses magyar-történelem szakos egyetemi diploma mellett.

Előzmény: halkergető (8)
halkergető Creative Commons License 2008.01.22 0 0 24
A hatvanas évek közepe táján, a katonaságnál nekem is húzott fogat a fogász katona-felcser. (Emlékeim szerint nem csinálta rosszabbul, mint később bármelyik fogorvos.)
Előzmény: Törölt nick (23)
Törölt nick Creative Commons License 2008.01.22 0 0 23

..egy VALÓDI sztori:

..somogyország egyik ismert falujában a II. vh. után megjelent egy új orvos....

..nagy közmegelégedésre végezte tevékenységét egészen a /?/hatvanas évek

közepéig...majd nyugdíjbavonult és élte békés napjait balatoni villájában...

./.olyant megcsinált, hogy a halott cscsemőt szétdarabolta a mamában és ezzel

megmentette annak életét...!!! /

.végkifejlet: a 60-s évek végén kiderült, hogy egy sima felcser volt a

háborúban.. se orvosi se egyéb eü kép. nuku...

.
halkergető Creative Commons License 2008.01.22 0 0 22

+n

Pardon!

Előzmény: halkergető (20)
pizarro2429 Creative Commons License 2008.01.22 0 0 21

Igen, ez így van.

Előzmény: halkergető (18)
halkergető Creative Commons License 2008.01.22 0 0 20
Légyszi, magyarázd már el nekem, tudatlanak, hogy is van ez az Egyesületnek van egy Egyeteme helyzet?
Előzmény: Törölt nick (15)
halkergető Creative Commons License 2008.01.22 0 0 18

Persze! Ha van rá pénze, meg ideje, kit érdekel, hogy mit tanul.

Csak utána ne kérje, hogy ím' itt állok ezzel a képzettséggel, és most aztán a kormány teremtsen a végzettségemnek megfelelő munkalehetőséget, de izibe!

Mostanában ha találkoztam 10 főiskolás fiatallal, közülük 3 biztosan kommunikáció szakra jár. Hol a fenébe' van igény ennyi kommunikátorra? (Az már csak szépségtapasz, hogy a 3 közül 2 önköltséges képzésben vesz részt.) 

Előzmény: pizarro2429 (13)
pizarro2429 Creative Commons License 2008.01.22 0 0 17

mondjuk ha még egy kis faluban villog ezzel, azt mondom, hogy lehet, hogy van értelme "hazudozni". (nem legitimálom!)

Viszont egy megyeszékhelyen, hogyan gondolta, hogy nem fog senkinek sem szemet szúrni a dolog. Hogy ebben a felfokozott politikai helyzetben nem fog egyetlen egy újságíró sem kutakodni akár utána is. (természetesen nem célzottan)

Előzmény: Törölt nick (16)
Törölt nick Creative Commons License 2008.01.22 0 0 15

hiába indult be a bölcsészkar a miskolci Egyetemen, mert az még 6-8 évig meg sem közelítette a Gyárfás Ági féle Bölcsész Egyesület oktatási színvonalát.

Ahogy szokták mondani: magadnak tanulsz fiam...

Akinek a tudás számít az tudja melyik ér többet, akinek a papír annak meg a másik.

Előzmény: SolarPlexus (14)
SolarPlexus Creative Commons License 2008.01.22 0 0 14
Igen, ez az. Akkor a Miskolci Egyetemnek még nem volt bölcsészkara, indult ez az intézmény. Főiskolaként akreditálták volna - ebbe az ig. asszony nem ment bele: ragaszkodott az egyetemhez. Aztán a ME néhány évfolyamot, vagy néhány embert átvett - erre nem emlékszem pontosan. De ilyen botrány többször is volt már, legutóbb vmi "muzeológussal" közölték, hogy bocsi, diploma nélkül nem alkalmazhatunk.
Előzmény: pert1 (12)
pizarro2429 Creative Commons License 2008.01.22 0 0 13

hát forradalmár...

amúgy az nem baj, ha lehet "tanulni" ilyeneket. Én most nem a "magyarságtudományra" gondolok.

Csak ugye mindent a helyén kell kezelni. Ez alkalmas hobbinak. De nem téveszteném össze én sem az iskolával...

Előzmény: halkergető (8)
pert1 Creative Commons License 2008.01.22 0 0 12
Miskolcon akkoriban nyílt valami bölcsésszakféle, nem tudom, hogy ez a topiknyitóban idézett volt-e vagy egy másik. Százával voltak gyereke szülők felnőttek akik nem tudták megfejteni  (mondjuk beiratkozáskor nem is lehetett, mert akkor ha jól tudom csak azt ígérték, hogy mire lediplomáznak, addigra meglesz az egyetem akkreditációlja vagy miafenéje is - aztán már csak az első évfolyamok végzése táján lett botrány belőle.)
Előzmény: halkergető (10)
halkergető Creative Commons License 2008.01.22 0 0 10

Nagyon könnyen adod a felmentést!

Egy érettségizett fiatal + a szülei összességben nem létezik, hogy annyira naívak voltak. és ne tudták volna megfejteni, milyen is az az "egyetem" ahová a gyerek beiratkozott, vagy beiratták.  

Előzmény: pert1 (9)
pert1 Creative Commons License 2008.01.22 0 0 9
Alapból azért nem ítélnék el mindenkit, aki a 90-es ével elején úgy tudta, hogy egy egyetemnek látszó intézmény elvégzése esetén diplomát vagy ezzel együtt doktori címet is szerzett. Elég nagy katyvasz volt akkoriban, nyakra főre alakultak az új egyetemszerűségek, meg létező egyetemek új karai. Azok aztán diplomát meg doktorátust ígértek a hallgatóknak, némelyik ha jól tudom még meg is adta látszólag, aztán néha utólag derült ki, hogy mégsem igazi diploma amit a hallgató kezébe nyomtak. Persze az azóta eltelt tízegynéhány évben biztosan kideríthető volt a diploma elfogadottsága (bár szvsz mondjuk egy másoddiploma elfogadottságának nem biztos, hogy utánajárnék, ha évekig nem lenne rá szükség)
halkergető Creative Commons License 2008.01.22 0 0 8

Mit mondjak?  Ügggyyyeeeessss!!!

Vajh' milyen munkakörben fog elhelyezkedni majdan a magyarságtudomány szakon végzett hazánkfia, -lánya?

Előzmény: pert1 (3)
Törölt nick Creative Commons License 2008.01.22 0 0 7
atom ütős...
SolarPlexus Creative Commons License 2008.01.22 0 0 6

"Fenyvesi Gábor hónapokkal a diplomabotrány kirobbanása után, 2007 júniusában töröltette személyi igazolványából a titulust."

Hogy a fenébe jegyezték be neki a személyijébe? Bemondásra? Ez is megérne egy vizsgálatot...

pizarro2429 Creative Commons License 2008.01.22 0 0 5
jóóóóvannnnnaaaaa, aki az egyetem alatt tanulás helyett tüntetni járt, az ne csodálkozzon, hogy az egyetem után csak ilyen dolgokkal tud magának pénzt keresni. :-)))
kutya17 Creative Commons License 2008.01.22 0 0 4
Kötelezni kéne az ilyeneket (mint a cigiknél), hogy nagy betűkkel odaírják, hogy ez a szar nincs akkreditálva.
Szegény fideszes csóka is biztos azt hitte, hogy télleg doktori :D
pert1 Creative Commons License 2008.01.22 0 0 3

Meg ilyen szélhámos egyetemek is: http://www.hunhir.hu/mbe/mbe.html

vajjon a jó áldoktor is magyarságtudományból doktorált?

Előzmény: Törölt nick (1)
Magic Horse Creative Commons License 2008.01.22 0 0 2
má aszittem, dr. Dobolyiról van szó
Törölt nick Creative Commons License 2008.01.22 0 0 1
ilyen fing szélhámos kis szar csávók mindenhol akadnak
Előzmény: elector (-)
matej nyikolajevics Creative Commons License 2008.01.22 0 0 0
vikt0r0k
elector Creative Commons License 2008.01.22 0 0 topiknyitó
Vádat emelt az ügyészség Salgótarján fideszes alpolgármestere ellen, aki doktori címet használt, noha felsőfokú végzettsége sincs - közölte a Nógrád Megyei Főügyészség szóvivője.

http://hvg.hu/itthon/20080122_salgotarjan_bona_gyula.aspx

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!