Keresés

Részletes keresés

morczogó Creative Commons License 2012.02.10 0 0 81

Lehet, hogy én voltam a hülye, hogy Diliben akartam erről beszélgetni...

Keleti szél nyugatról.... Creative Commons License 2012.02.10 0 0 80

keménykedő jobboldali =az micsoda?

amikor hülye tudatlan orbáncsicskák hülyeségeket beszélnek?

Előzmény: morczogó (77)
Törölt nick Creative Commons License 2012.02.10 0 0 78

Várjá kicsit, itt most taglóztak le valami háromlábú puccsot!

Megasztán tényleg ballib manapság az a simulékony?

Előzmény: morczogó (77)
morczogó Creative Commons License 2012.02.10 0 0 77

Nem nyitnék új topikot a kérdésemhez, inkább felhozom ezt.

Melyik külpolitikai arculatunk sikeresebb összességében? A keménykedő jobboldali vagy a simulékonyabb baloldali, liberális? Vagy az a jó, hogy ezek úgy is váltják egymást időszakonként, és végül ez vezet eredményre. Meg úgy egyáltalán sikeresen a magyar külpolitika mondjuk az elmúlt 20, 50, 100 évben?

zividivi Creative Commons License 2009.10.15 0 0 76
//"..A magyar külpolitika sikere.."//

A szlovákok után most éppen az ukránoknál tetőzik.
T.Howard Creative Commons License 2009.10.15 0 0 75
Van még lejjebb?

"Magyarország 1947-ben aláírta a Párizsi békeszerződést. Aláírta az 1975-ös Európai Biztonsági és Együttműködési Értekezlet zárónyilatkozatát. Kétoldalú államközi szerződéseket kötött többek között Szlovákiával is. Ez háromszoros biztosíték. Nem tudom, mit lehetne még hozzáadni ehhez" - mutatott rá a külügyminiszter.

http://www.hirszerzo.hu/cikkr.a_magyar_kulpolitika_nem_irredenta_.126770.html
Törölt nick Creative Commons License 2009.03.18 0 0 74
Törölt nick Creative Commons License 2009.03.18 0 0 73
Törölt nick Creative Commons License 2008.12.11 0 0 72

Bocsássatok meg kedves, sokat szenvedett délvidéki magyarok, hogy ilyen núdlit ereszettünk a nyakatokra !

Törölt nick Creative Commons License 2008.12.11 0 0 71

Persze ha ezüstöt, méghozzá harmincat osztanak, akkor a magyar Condleeza Rice-nak jók a tótok is:

JÁN LANGOŠ-DÍJAT KAPOTT GÖNCZ ÁRPÁD 2008. 12. 10. Nyomtatás

Nemzetközi Ján Langoš-díjjal tüntették ki Szlovákiában Göncz Árpád volt magyar köztársasági elnököt. Édesapja nevében a rangos elismerést Göncz Kinga külügyminiszter vette át szerdán délután Pozsonyban.

Egy ilyen helyzetben odatolja az ábrázatát kitüntetésért.Kitüntetés a tótoktól.Akik Jan Slota-t tartják kormányban.

Ja hát a drága jó kislány. Mindent megtesz a papiért !

Tényelg, nincs ebben az országban ember, aki az alkalmasságnak legalább a látszatát tudná kelteni ezen a külügyér poszton ??

Törölt nick Creative Commons License 2008.12.11 0 0 70

Akkora sikert állított már megint fel a kócos göncspapaszerű léány, hogy a liberánsok bevizelnek örömükben.

Méltó, valóban méltó ez a rendezetlen külsejű lény a hazaáruló társasághoz, amelyben leledzik:

Göncz Kinga a kettős állampolgárság ellen
"Nem reális vajdasági magyar területi autonómiáról beszélni"

Göncz Kinga magyar külügyminiszter a Dnevnik újvidéki szerb lapnak adott exkluzív interjújában kijelentette, hogy nem reális bármiféle vajdasági magyar területi autonómiáról beszélni. A magyar kormány véleménye szerint – mondta a magyar diplomácia vezetője – jobb lenne kieszközölni a vízumrendszer liberalizálását Szerbia számára az EU-n belül, mint megnyitni a kettős állampolgárság kérdését a szerbiai magyarok számára.

Furcsa lények mozognak a föld hátán :-(

Törölt nick Creative Commons License 2008.01.19 0 0 69
Off
Akárhonnan is nyomod ezt, it is certainly very charming..
On
Előzmény: Törölt nick (68)
Törölt nick Creative Commons License 2008.01.18 0 0 67
Te Torx,
Te kisértetiesen emlékeztetsz Fejes Endre Jó estét nyár! Jó estét szerelem! főhősére.
Ezt a szöveget innen Kőbánya -alsórol nyomod?
Előzmény: Törölt nick (44)
IDKFA Creative Commons License 2008.01.18 0 0 66
Írhatnám, hogy buta vagy mint a föld, de nem akarom megsérteni a földet.
Előzmény: itymeg (8)
kutya17 Creative Commons License 2008.01.18 0 0 65
Örülök, hogy örülsz, már csak az a kérdés, hogy külpolitikai siker-e, vagy az USA mindenképpen úgy gondolta volna, hogy jó dolog a vízummentesség. Mert ugye azért nem csak a magyarok lobbiztak...
Előzmény: Törölt nick (63)
breien Creative Commons License 2008.01.18 0 0 64
Függetlenül attól, hogy a két említett személy nem MG.-tag, mégesem javasolnám számukra, hogy diplomáciai mentesség nélkül éljenek azzal a lehetőséggel, mert az USA-ban azokat akik azt csinálták mint ők, börtönbe szokták zárni.
Előzmény: Libera nos, Domine! (-)
Törölt nick Creative Commons License 2008.01.18 0 0 63
Gyermekkori álmom válna valóra ezzel a vízummentességgel. Ennél fontosabb dolgát a magyar külpolitikának egyszerűen kitalálni sem lehetne, és máris eljutottunk oda, hogy lehet, hogy valaki, és még az is lehet, hogy mi, valamikor.

Ebbe és Irak dicső felszabadításába érdemes energiát feccölni, nem a szomszédos országokkal való kapcsolatainkba.
kakukkboy Creative Commons License 2008.01.18 0 0 61

- Először hozz össze magadban egy épkézláb gondolatot.

- Azt fogalmazd meg magyarul.

Mindezen erőfeszítése után, ha maradt még energiád, akár le is írhatod, bár kétlem, már az első lépés sziszifuszi tevékenység, abba belerokkansz.

Előzmény: Törölt nick (60)
kakukkboy Creative Commons License 2008.01.18 0 0 59

Észlény!

Jó lenne már, ha végre felébrednél, 2008-at írunk!

Rajtad, és hasonszőreiden kívül senki nem riogat -főként a maszpo nem- egyetlen románnal sem.

Minek is, hisz úgy is itt vannak, koldulnak, munkahelyről kiszorítanak, bicskáznak...

Sokkal töbett tettek, csak egyes körök elhazudják, hogy pölö a megszületésekor sz.rt senm érő "Magyarigazolvány" mögé rengeteg hasznosítható kedvezményt  adtak -a mi adónkból.

Az autonómia nem Búpesten adatik meg, hanem Bukarestben!

Azt a "Jel"-féle ellenséges prolitikával soha nem lehet elérni, csak azt, ami az ősz szereplésük után megint mevolt: magyarverés,. gyalázás a délvidéken!

Ja a Jel és bandája megmutatta, mire képes:

A Magyarigazolvány "Nesze semmi, fogd meg jól!" ajándékára tömegével kapták a környékbeli magyarok, :"Menj anyádba-menj hazádba, bozgor...!"

Igen, ez a Vicctorianusi prolitika, és annak kézzel kapható pofonokban mért eredménye!

Nincs, nem lehet fontossági sorrendet fölállítani ilyen ügyekben!

Mindenkor, mindenhol minden előrelépés fontos, akkaor kell megtenni, amikor lehet!

Külprolitikában kényszerítő eszköz alkalmazása = Trianonizmus!

Előzmény: VT22 (58)
VT22 Creative Commons License 2008.01.18 0 0 58
Gyűlöletkeltés az, amikor az mszp 23 millió románnal riogat.

A kormány a határon túliakkal SEMMIT sem tett. Mikor fog Kinga Gönczová kiállni az erdélyi autonómia mellett? SOHA. Egy olyan párttól, ami a nemzet fogalmát igyekszik eltüntetni nem lehet érdemi külpolitikát várni. Azaz egyfélét: a globális nagytőke politikáját.

Ez nem siker. Csak annyi, hogy most a sokéves nyalizásért cserébe kapunk talán egy kis koncot az asztalról. Nem mi egyedül, magyarok, hanem néhány kelet-európai oszág EGYÜTT.

Siker az lenne, ha következetesen kiállnánk a Benes-dekrétumok ellen, Slotát leosztanánk, stb. A határon túliaknak mindig is fontosabbaknak kell lenniük, mint az usa vízumnak!

A Fidesz képes lenne többre is, mert nekik nem a "bocs hogy élünk" a hozzáállásuk a határon túli magyarok ügyében!

---

Azt mondod "európai?" Nos, európában bevett rendszer az autonómia és a kettő állampolgárság.
Előzmény: kakukkboy (29)
kutya17 Creative Commons License 2008.01.18 0 0 56
Nem rájuk szavaztam 2006-ban.
Nem voltam nagykorú 2004-ben, nem szavazhattam még.
Mindenképpen megyek előbb-utóbb, majd meglátogatlak :P

"Shame on communist meg a liberakok !!"
ezt nekik mondd, ne nekem
Előzmény: Törölt nick (55)
kutya17 Creative Commons License 2008.01.18 0 0 54
Amúgy meg nem tudom mi bajod van, pont ugyanannyit tettél a határontúli magyarok vízummentességéért, mint én.
Előzmény: Törölt nick (48)
kakukkboy Creative Commons License 2008.01.18 0 0 52

Mint sógor mondaná, KÁR!

Nem járok korcsmába.

Előzmény: Törölt nick (49)
kakukkboy Creative Commons License 2008.01.18 0 0 51

Voltam már a temgerentúl többször is, de Novisad-ra sokkal gyakrabban "ugrunk át". Eddig nem volt különösebb gond, de most nagyon sz.r lett ezzel az EUs cirkusszal az ő ideutazásuk!

Nem tudom, miért kell ugyan akkora hajcihőt végigvinni, azért, hogy a rokonok ide jöhessenek, mintha most akarnék USA vízumot szerezni. -Bár van rokon ott is, de az ottani cég intézte mindig, még 6 évig érvényes a mostani is.

Nekem csak a búpesti utiköltségembe került.

Ezzel szemben, ha a körösztkölök, és a faterje ide jönnének, akkor nekik ott, nekem meg itt kerük több ezer HuFba, és többhetes sz.rakodásba!

Legalább az is 10 éves vízum lenne!

Tavaszra mindenképp el kell intézni, mert keresztelő nem lehet keresztapa nélkül még sem.

Előzmény: Törölt nick (45)
kutya17 Creative Commons License 2008.01.18 0 0 50
Sok ismerősöm, szaktársam tanult kint. Voltak, akik ott is maradtak. Szóval nem olyan nehéz a dolog.

Át egyszer sem néztek eddig a reptéren, a vízumot is szó nélkül megadták mindig, csak az volt a szar, hogy be kellett mászkálni a nagykövetségre előtte. Meg persze a pénz, amit ki kell fizetni. Ha ez nem lesz, lehet, hogy gyakrabban járok majd felétek :P
Előzmény: Törölt nick (48)
kakukkboy Creative Commons License 2008.01.18 0 0 47

Nekem viszont nem, ahogy te gagyogsz!

Teszed itt rosszformád, mintha Ámérikás lennél, miközben Albániáig sem jutottál.

/Hm. Néha egy dícséret is lehet sértés...   :o)))

Előzmény: Törölt nick (44)
kutya17 Creative Commons License 2008.01.18 0 0 46
Sajnos ez ellen nem tehetsz semmit, az egyetemeitek valamiért nagyon szeretik a magyar műszaki egyetemistákat. Elég könnyen lehet ilyen scholarshipet összeszedni, ha jók az eredményeid. Ráadásul a tandíj fizetésén felül általában adnak legalább 500 dollárt havonta. Ami ugyan nem sok, de így már egészen megérné. Repülőjeggyel, mindennel sztem 2000$-nál többet nem kellene ráköltenem, hogy nálatok tanuljak egy évig...
Előzmény: Törölt nick (42)
Törölt nick Creative Commons License 2008.01.18 0 0 45
Pontosan. Az ember nem ugrál tengerentúlra csak úgy gondolomra, ki lehet bírni a vízumot, ha valaki annyira oda akar menni (annyi jó hely van még, miért pont az usa fáj ennyire??). A szomszédság, az egészen más.
Előzmény: kakukkboy (43)
kakukkboy Creative Commons License 2008.01.18 0 0 43

Az, hogy nem kell végigcsinálni azt a kuncsorgó ceremóniát, amit eddig!

De én spetziel lesz.rom az a 6000 km-es túlvilági vízummentességet, amíg keresztfiam Újvidékről vízumra kényszerül ahhoz, hogy meglátogassa keresztlányát röpke 200 km-re tőlük!

Köcsög ez a prolitika, csak kárt okoz!

Előzmény: Törölt nick (37)
tollas Creative Commons License 2008.01.18 0 0 41

Igen, az kényelmetlen, mert Grand Canyont stírölni szinte alkotmányos joga a magyarnak.

Viszont az teljesen természetes, ha egy ungvári magyarnak vízum kell a debreceni Nagytemplom megnézéséhez.

Előzmény: kutya17 (35)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!