Jelenleg a Dominikai Köztársaságban élsz, vagy éltél már ott hosszabb ideig? Milyen emlékeid vannak? Kíváncsi vagyok minden ilyen ember véleményére! Miért éppen Dominika? Hogyan érzed/érezted magad ott? Jöhetnek az érvek és ellenérvek a kiköltözéssel kapcsolatban! :)
nem rég voltam kint Dominikán és rettentően megtetszett, amúgy is egy ideje gondolkodom egy nagy életmód váltáson és ez most nagyon passzolna, szeretném minél több kint lévő magyarral felvenni a kapcsolatot és aki bármiről, bármit tud nekem infóval szolgálni nagyon hálás lennék és előre is köszönöm.
Van valaki kozuletek aki tobbet jar/jart at Haitire es jobban ismeri a hatart? Puerto Plata-n lakom, de az orszag barmely reszerol erdekelne ha valaki tudna ebben az ugyben par kerdesre valaszt adni vagy segiteni. Elore is koszonom.
Szia, a barárotm most fog odaköltözni (Santo Domingo). Ő igazából Haitin született. Még nem voltam soha Dominikán, de következő év ősze fele tervezem hogy kimennék pár hónapra. Tanácsokra lennék kíváncsi, hogy milyen az élet itt 🙂
Szia! Szeretnék ellátogatni Dominikára pár napra afiammal.Tudnál segíteni információval? Vizum Magyar állapolgároknak kell e? Milyen árakkal kell számolni? Mi kb 6 vagy 6 napot töltenénk el ott! Érdeklődéssel várom válaszod! Üdv Zoli
Üdvözlök mindenkit. Nem tudom olvassa e valaki még ezt az oldalt,de én azért feltenném a kérdésemet. Szeretnék letelepedni a Dominikai Köztársaságban és ezzel kapcsolatban szeretnék kérni egy kis segítséget. Például hogy mennyire nehéz munkát találni?Mennyire korrektek a magyarokkal stb. Dolgoztam már Németországban,Ausztriában is de sajnos picivel jobb mint Magyarország. Szeretnék egy kicsit élni is és nem rabszolgaként leélni a kevés életünket. 27 éves vagyok lehet nem rendelkezem sok tapasztalattal de szeretném elérni az álmomat. A nagyon pici segítséget és tapasztalatokat is szívesen fogadom ha van annyi idejük hogy írjanak nekem egy emailt. Mindenkinek B.U.É.K
Egy barátommal tervezzük, hogy kimennénk ősszel 2-3 hónapra Dominikára az ún. workaway exchange jellegű tartózkodásra (munkáért cserébe szállás és ellátást kaphatunk). Mivel hostel gyakorlatunk van, így erre a megoldásra jutottunk. Tudtok-e valakiről,akik hasonló jellegű "munkát" vállaltak? Mennyire megbízhatóak ezek a hirdetések kint? Esetleg valakinek hosteles ismeretsége, vagy annak is örülnénk, ha le tudnátok csekkolni, hogy léteznek és nem potyára mennénk ki. Köszönünk előre is bármilyen segítséget. Üdv. Ági
Szia ! Az én párom is Santiagoban él .Most voltam negyedszerre kint nála.
Kiváncsi lennék hogy ti milyen bárra gondoltatok .
Mert én is gondolkozok ha kiköltöznék a későbbiekben és mivel egy dologhoz értek és az a gasztronómia ezért máson nem is gondolkozhatok , meg beázott rossz amerikai kocsikat behozni potom pénzért és bérbe adni.
Játszunk mi is a gondolattal hogy szívesen töltenénk ott huzamosabb időt. Valaki tudna nekünk abban segíteni hogy mennyibe kerül egy jobb környéken európai komforttal egy lakás ott kint? Van-e magán iskola? Menyibe kerül? Magántanárt aki segít elsajátítani a nyelvet lehet e találni, ha igen mennyiért? Szívesen kapnék néhány jó tanácsot azoktól akik kint élnek egy ideje, mire lehet számítani, és milyenek a mindennapok?
Sziasztok! Március 30-án utazunk Punta Canaba, tudnátok segíteni abban, hogy milyen elektromos hálózat van a szállodákban? Érdeklődtem a szállodánál, de sajna nem reagáltak a levelemre...:( Más forumokon és az ország ismertetőjénél olvastam , hogy 110 és 220V-t is van, akkor most melyik is??? Illetve a dugalj is érdekelne A,B típusú?
Érdemes itthon dugalj átalakítót vinni vagy célszerű kint venni?
Boca cikában keresek egy magyar családot nem tudom ha még ott vannak, valamikor 99 ben ott voltam, megismertem és azota is sokszor gondolok rájuk. Akkoriban egy kis "Szálodát" vezettek Boca cicaban.
Ha halottál vagy tudsz valamit roluk kérlek irjál egy pár sort.
Két éve vállalkozok itt, már van egy 10 honapos gyerköc is. Szívesen segítek bármiben. Megpróbálom összefogni az itteni magyar vállalkozásokat, az országot propagálni stb. Cégalapítással, telekvásárlási tanácsokkal stb fóglalkozom
Én most tervezek kiköltözni Santiagoba és nyitni egy kis bárt a párommal aki dominikai. Elég sok cikket olvastam már Dominikán való vállalkozásról, de érdekelne, hogy vannak e olyanok köztetek akik saját céget hoztak létre? Ugye magyarként 90 napig vízummentesen lehet az országban tartózkodni, de utána mi a módja a vízumigénylésnek? Sajnos nem találtam információt a külügyön. Szívesen fogadok bármilyen tanácsot!
Emailcímem: pszaboka@freemail.hu, ott egyszerűbb. amúgy a Göthe intézet, vagy valami ilyesmi működik ugyan, de az nem rendes iskola, csak suli utáni foglalkozás. A német követség szervez tanfolyamokat, karácsonyi vásárt stb. Talán Punta Cana, ott sok a német turista, illetve letelepedett német, de azok inkább nyugdíjjasok, nem járnak suliba. az orvosi ellátás az ingyenes közkórházban katasztrofális, oda csak az megy aki el akar kapni valamit. az alap magánrendelések 500 peso/alkalom, biztosítás nélkül ennek többszöröse is lehet. az oktatás magánsuliban, angol- spanyol nyelven, havi: 8000- 25000 peso között, plusz beíratás.