Ide jöhet minden amiről úgy véli, hogy csa kishazánkban fordulhat elő. Történések a mindennapokból, élethelyzetek, peres ügyek, sőt akár politika is pártállástól függetlenül. Nem számít a hajszín, a kebelméret, az IQ, a vallási meggyőződés, csupán az a lényeg, hogy valós eseményekről olvashassunk itt.
Vélelmezem, hogy nem vagyok egyedül ezzel a problémával (sem). A napokban kaptam ezt a levelet, melyben a MÁK értesít arról, hogy a gyermekem után járó családi pótléktól megfosztanak arra való hivatkozással, hogy befejezte tanulmányait. Nos, a gyerkőc az ősszel lesz 18 éves. Ebből nem nehéz kikövetkeztetni, hogy még egy évig minimum középiskolás lesz (vagy 12-kes ahogy mostanság dívik). Az iskolalátogatási igazoláson mindig csak az aktuális tanévet tüntetik fel, így erre hivatkozni finoman szólva is butaság. Lehet, hogy a nyugdíjak mellett már erre sincs pénz a "nagykalapban"? :-) Így akar spórolni az állam? Az igazi vicc az egészben az, hogy amikor a lányom ennyi idős volt, ugyanezt csinálták. A különbség csupán annyi, hogy hat évvel ezelőtt még voltak TB kifizetőhelyek a munkahelyeken és ott intézték a családi pótlékkal kapcsolatos dolgokat. (az ügyintézőt ismertem személyesen is, de nem szólt volna egy szót sem, inkább hivatalos levelet küldött, pedig nap, mint nap találkoztunk...) Tehát nincs új a nap alatt! Szeptemberben kérhetjük az újabb igazolást aztán nagy kegyesen októberben talán még pénzt is kapunk, ha az államgépezet droidjai úgy látják jónak. Kíváncsi vagyok vajon az egyébként fizetendő, de állambácsi mérhetetlen gőgje okán nem folyósított járandóság után, a kieső időre fizet-é késedelmi kamatot? :-)))
Eltartott egy darabig, amíg sikerült lencsevégre kapnom. Nos, nyilvánvalóan a szalag mellett három műszakban kereste meg a rávalót (nameg persze a rokikártyára valót is).
azért hülyeségeket nem kéne beszélni, az, hogy mennyi bizonyított eddig, az csak a jéghegy csúcsa. hiszen 80 miller a bűnszövetkezet vagyongyarapodásának egy főre jutó átlagát sem éri el, ember!
Csak, mert nem egy céggel van ott kapcsolatom és sokat beszélgetvén velük erről a fene nagy privatizációról is. , A közművek köztulajdonban tartása természetes és logikus az ottan "legelvetemültebb kapitalisták" számára is.
A kádárista nyugati világban:
1. A versenyszféra privatizálható, pl cipőgyár, gépgyár, konzervipar, ruha stb.
2. A monopolhelyzetű és/vagy stratégiai ágazatok (pl. energia, közművek, egészségbiztosító ) nem.
Ilyen egyszerű, habár pont a stratégiai cégeket érdemes privatizálni a verseny teljes vagy részleges hiánya miatt.
Nem t'om irta-e mar valaki , de az egy eleg specko dolog hogy olyan lehet miniszterelnok , akinek a buncselekmenye elevult. Ez csak egeszen diktatorikus diktaturakra vagy bananos banankoztarsasagokra jellemzo.
Pédául Princz. Ez a szerencsétlen Zuschlág és társai 80 millát loptak. Princz 37 milliárdot, és kapott egy kis pénzbüntetést. Több volt az, hiszen a fidesz valami 130 milliárddal konszolidálta a bankot, ha nem többel.... Sokat kell lopni, nem 80 millákat, emberek!!!!!! Ilyen a földön nincs. És minden megatolvaj így ússza meg. És ennek a dagadéknak van pofája megfellebbezni a 3,6 milliós büntetést.....bazdmeg.