Keresés

Részletes keresés

feketemadár Creative Commons License 2008.01.10 0 0 210
Hát, van egy véleményed az igaz :-))))
1. Állj be rendrőnek, osztán tedd, amit tenned kell !
2. Addig is állj be polgárőrnek, aztán tedd amit tenned kell.
3. Általában ahol megjelenik a rendőr, addig abbamarad a balhé, aztán ha elmegy a rendőr, folytatódik a balhé, annyi rendőr meg nincs, hogy mindig mindenhol ott legyen ahol balhé van.
4. A bűncselekmény elkövetőjét egy szimpla mezei állampolgár is elfoghatja ha tetten éri. A garázdaság (céltalan törés zúzás) bűncselekmény, ergo elfoghatod az elkövetőt, sőt arányos mérvű erőszakot is alkalmazhatsz a jogos védelem (nem büntethető, akinek a cselekménye a saját, illetőleg a mások személye, javai vagy a közérdek ellen intézett, illetőleg ezeket közvetlenül fenyegető jogtalan támadás elhárításához szükséges) keretei között.
5. El kell dönteni, hogy a rendőrség mindig, minden állampolgárral a demokratikus, jogállami módszerekkel járjon-e el,fajra, nemre, felkezetre való tekintet nélkül, vagy legyenek kivételek ? Ha legyenek kivételek, akkor ezt foglalják jogszabályokban és szóljanak az ügyészségnek, az emberjogi szervezeteknek, civil jogászbizottságoknak, a médiának, az érzékeny lelki világú embereknek, a politikusoknak stb...hogy ne csesztessék a rendőrt, ne jelentsék fel, ne zárják börtönbe, ne cikkezzenek róla stb...ha pofán vág egy randalírozót.
Előzmény: Törölt nick (195)
feketemadár Creative Commons License 2008.01.10 0 0 209
Háááát, konkértan a véleményem a cikkről ??? Egy bődületes baromság. A tizede sem igaz.
Szerintem valami konkurens cég megrendelésére készítették.
Gyanítom, hogy még az Albán viszonyokra sem lenne teljesen igaz.
Szóval egy rakás sz@r.
Aki nem hiszi, járjon utána.
Előzmény: Erzsébeti (202)
Erzsébeti Creative Commons License 2008.01.06 0 0 208
csessze meg az index a fórummotorját..:(

szal a topic:

http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9097867

a források meg:

http://mathaba.net/news/?x=576124

http://mathaba.net/news/?x=576243

http://mathaba.net/news/?x=576394

Remélem most már kezelhetőbb...
Előzmény: Erzsébeti (207)
Erzsébeti Creative Commons License 2008.01.06 0 0 207
megtaláltam a topicot.

<a href="http://forum.index.hu/Article/showResultList?o=4&aq_text=&aq_cre=&user_id=855964&topic_id=&forum_id=0&aq_ext=0&t=9097867" target="_blank"></a>

De rákerestem a forrásokra is, és ezt találtam:

<a href="http://mathaba.net/news/?x=576124" target="_blank"></a>

<a href="http://mathaba.net/news/?x=576243" target="_blank"></a>

Magyar, erősen jobbos honlapok hozták le nálunk, és ott találtam a hivatkozásokat ezekre az angol nyelvű lapokra. Én nem beszélem az angolt, így ellenőrizni sem tudom, hogy jó e a fordítás.

Szóval ennyit találtam erről

Erzsébeti
Előzmény: prérikutya (206)
prérikutya Creative Commons License 2008.01.06 0 0 206

Vannak a cikkben némi igazságok, de ez már túlzás. Szerintem egy-két esetet ragadtak ki, és az alapján ítéltek.

A Malév dolgaiba meg nem szólok bele, mert fogalmam sincs róla....

Előzmény: Erzsébeti (205)
Erzsébeti Creative Commons License 2008.01.06 0 0 205
Én ezt mint írtam itt találtam egy topicban (sajnos már nem tudom, hogy hol...)
és oda copyzta be ezt a feltűntetett nick.

Akkor azt szűröm le a hozzászólásodból, hogy ez egyáltalán nem igaz.

Mondjuk a saját tapasztalataimmal a rendőrség munkájával kapcsolatban vannak fedések. De elfogadom a véleményed, te zsaru vagy.
Megdöbbentett ez a cikk, még akkor is ha az én fantáziám az ilyen jellegű eseményekkel kapcsolatban elég nagy.

Erzsébeti
Előzmény: prérikutya (204)
prérikutya Creative Commons License 2008.01.06 0 0 204

Honnan szedted ezt a sza.rt????

Ennek a cikkírónak kb. annyi köze lehetett az egészhez, mint lónak a hátúszáshoz....

Teljesen baromság az egész. Szerintem ez az idióta még nem is járt Magyarországon....

De ha már a magyar rendőrség terrorelhárítóival van baja, nyugodtan iderepülhet, aztán az egyik gépen elkezdhet ordibálni, hogy bomba van nála. Nem sokáig fog talpon maradni, azt garantálom....

De egyébként lehetne fikázni az angolokat. Igénytelen egy banda. Az autópályáikról ugatnának. Tele kátyúval, az ember a veséjét elhagyja mire végigmegy rajta....

Egy láncot nem bírnak visszatenni a biciklire, ha valamihez nincs kézikönyv, akkor megállt az élet. És még ezek ugatnak nekünk....

ppp_petike Creative Commons License 2008.01.06 0 0 203
Tudod mit fognak mondani erre: "ez mind csak az oroszgyűlölő alcsúti törpejézsuska újabb gátlástalan aknamunkája, mert nem bírja elviselni, hogy nem az övé a hatalom, bla, bla, bla" egyszóval Oooooorbáááááánnn!!!!!
Erzsébeti Creative Commons License 2008.01.06 0 0 202
Ez lenne az ominózus cikk a teljes hozzászólással beemelve. (nincs komment hozzá)

yooyoh válasz | megnéz | könyvjelző 2008.01.02 23:02:00 © (228)

Magyarországot nem veszik be az ejropunóba?

Angol vélemény: Gyurcsány pöcegödröt csinált Magyarországból
2008-01-01

Borisz Abramovics orosz "üzletember", a Malév tulajdonosa nem népszerű.

Év végén több angol lapban is lesújtó vélemények jelentek meg az orosz kézbe került magyar légitársaságról. A cikkírók példákat hoznak fel, hogy Magyarországot, a Malévet és a ferihegyi állapotokat a mértéktelen korrupció, az üzembiztonság hiánya, a terrorizmus veszélye, a vezetők hozzá nem értése, a magyar rendőrség tehetetlensége és mindenkivel, még a turistákkal szemben is kulturálatlan és ellenséges magatartása jellemzi.

Védelemre, szolgálatkészségre, segítőkész ás angolul értő rendőrre, személyi és anyagi biztonságra a budapesti repülőtéren tartózkodó vendégek nem számíthatnak, a Malév idős és műszakilag nem megfelelően felkészített gépei és a ferihegyi kiesegítő személyzet tevékenysége egy ideje már kifejezetten rizikót jelent az utasok életére és vagyonbiztonságára. Aki teheti, az kerülje el a magyar főváros nemzetközi repülőterét, aki ezt nem tudja megtenni, az csak a saját felelősségére utazzon Malév repülőgéppel a budapesti nemzetközi repülőtérre - javasolja a lap.

Az egyik újság azzal a humorosnak szánt bevezetővel kezdi kezdi a cikkét (az angol humor mindig híres volt...) hogy a Malévra már csak azért is remekül illik a neve, mert a mal annyit jelent latinul, hogy rossz. És hogy Malévnál és Ferihegyen minden rossz, azt példákkal alá is támasztják: a Malévnál rendszeresnek tekinthető az utasok becsapása, a jegyek szándékos túlszámlázása, előfordult, hogy a magyar légitársaság egy külföldi állampolgártól a 300 dolláros visszaútra szóló jegyéért annak tízszeresét, azaz 3 ezer dollárt kért.

A hazatérő külföldiek csomagjait a ferihegyi röntgengépeknél, a csomagszállító szalagoknál, a raktárakban vagy a kifutópályán megdézsmálják, az értékesebb tárgyakat, fényképezőgépeket, laptop számítógépeket kilopják, előfordult, hogy valakitól a biztonsági személyzet egy tagja 2 ezer dollár készpénzt lopott el. Az újság kissé cikk-cakkos következtetése: ezek után hogyan várhatjuk el a budapesti repülőtér biztonsági személyzetétől, hogy leleplezze a bombával a gépre felszálló terroristákat? Mert ha a terroristák 2 ezer dollárral meg tudják vesztegetni a magyar biztonsági embereket, akkor a repülőtéren dolgozó korrupt biztonsági cégek dolgozói miatt minden utas életveszélyben érezheti magát.

A számtalan ponton felszerelt térfigyelő kamerák semmit sem érnek, mert azokat csak egy esetleges terrorcselekmény elkövetése után nézik vissza, a személyzet által elkövetett bűncselekmények bizonyítására a repülőtéri biztonsági szolgálat vezetője a kamerák felvételeit nem engedi felhasználni.

A cikk azt tanácsolja a Ferihegyen áldozattá vált turistáknak, hogy ne utazzanak haza, vagy ne folytassák az útjukat, hanem üljenek le a váróban és hívják fel hazájuk nagykövetségét. A magyarokhoz segítségért fordulni nem érdemes, puszta időpocsékolás, a magyar rendőrök udvariatlanok, nem beszélnek angolul, mindenfajta kérést vagy bármiféle kommunikációt visszautasítanak, a telefont válasz nélkül leteszik.

Ha egy felháborodottabb vagy erőszakosabb turista valamilyen módon mégis eléri, hogy rendőrségi feljelentés legyen az ügyből, vagy hogy a repülőtéri biztonságiak jegyzőkönyvezzék a bűncselekményt, akkor sem fog semmi történni. A Malév a szabályzatára hivatkozva visszautasít minden segítséget és felelősséget, mondván, hogy ők csak a repülőgépeiken történtekért vállalnak felelősséget, a repülőtéren történtekért nem, mert ahhoz semmi közük nincsen.

Magyarországon jelenleg az a szokás, hogy ha nagy nehezen a rendőrség mégis aktát nyit valamilyen ügyről, akkor sem történik semmi, mert nem nyomoznak.

A rendőrök nem csinálnak semmit, hanem 8 hétig érintetlenül a fiókban hagyják az ügyet. A harmadik hónap közepén-végén küldenek - már ha küldenek - a károsultnak egy formalevelet, hogy "nagyon sajnáljuk, de a nyomozásunk nem vezetett eredményre."

Ennél csak az gyakoribb, hogy a magyar rendőrség semmiféle levelet nem küld, a kínkeservesen kiharcolt adatfelvétel után az ügy egyszerűen és számukra kényelmesen nyomtalanul eltűnik és a továbbiakban mindenféle felvilágosítást megtagadnak az érdeklődőktől, de még a károsultaktól is. A rendőrséghez segítségért fordulni nem csak a ferihegyi repülőtéren, de bárhol Magyarországon bármilyen ügyben felesleges és értelmetlen dolog. Jellemző, hogy még a magyar ügyvédek is lebeszélik a rendőrségi panasztételről a hazai vagy külföldi károsultakat. Ez az angolszász jogrendszerben élő briteket mélyen megdöbbentő helyzet a szemükben közép-afrikai szintre süllyeszti Magyarországot.

Magyarországon hónapról hónapra csökken a közbiztonság, rakéta gyorsasággal nő a bűncselekmények száma, a rendőrök korruptak, tudatlanok, arrogánsak nem csak a turistákkal, de a magyarokkal szemben is. Ezzel együtt rohamosan növekszik a külföldiek kárára elkövetett felderítetlen lopások, rablások, vendéglátóhelyi csalások, visszaélések és egyéb bűncselekmények száma. A külföldi turista Magyarországon kiszolgáltatott helyzetben van és nagyon könnyen áldozattá válhat. A Better Hungary nevű, a magyar kormány által erőltetett propaganda kampány a felsoroltak miatt már az indulásának pillanatában nevetségessé vált.

Amióta a zűrös múltú és tisztázatlan orosz és ukrán kapcsolatokkal rendelkező, Putyin orosz elnök érdekkörébe tartozó Borisz Abramovics "üzletember" gyanús körülmények között megszerezte a Malévet, azóta az EU többször is eredménytelenül próbált kapcsolatba lépni a magyar légitársaság eladásának ügyében a budapesti kormánnyal.

A brüsszeli hivatalnokok gyanúját tovább fokozták a sorozatos és rejtélyes cserék a Malév vezetőségében - a jelenlegi Malév vezér a szintén zavaros múltú és kétes titkosszolgálati kapcsolatokkal rendelkező orosz Pjotr Viktorovics Leonov. Az EU szerint különös figyelmet érdemel az orosz German Negomedjanov személye, a repülőgépek javítását, műszaki felkészítését és technikai ellenőrzését alvállalkozóként végző orosz cég és annak vezetője, Jevgenyij Pavlovics Rudenko, és a ferihegyi repülőteret jelenleg birtokló német Hochtief Aktiengesellschaft cégcsoport budapesti tevékenysége is.

Az EU-nak komoly problémái vannak a Malév gépek műszaki állapotával, azoknak az EU konformnak megfelelő átalakításával, az orosz vezetők által már bejelentett, de Brüsszel számára túlzottnak tűnő, a biztonságos üzemeltetést veszélyeztető 9 százalékos (közel 1000 embert érintő) leépítéssel. Az EU légiforgalommal foglalkozó illetékeseinek a minden szintet ellepő magyarországi és ferihegyi korrupción kívül már régóta tudomása van a Malévnál és a repülőtéri dolgozók körében tapasztalható széleskörű oroszellenességről, ami már eddig is több szabotázsgyanús járatkimaradást, és nyomában belső vizsgálatot eredményezett. Nem titok az sem, hogy az Unió fejlettebb tagállamai szankciókat követelnek a magyar-orosz Malév ellen a nem megfelelő biztonsági állapotban levő gépek és a nem az EU-hoz tartozó állampolgárságú vezetők miatt. (Ezen az sem fog változtatni, ha emiatt Leonovnak gyorsan magyar állampolgárságot adnak.)

Brüsszelben nagy derültségel fogadták azt a hivatalos magyar indoklást, amivel az orosz vezetők népszerű és zsúfolt Budapest-New York és a Budapest-Toronto járatok ideiglenes felfüggesztését indokolták Magyarországon. Széles körben köztudott, hogy az észak-amerikai járatok a legnyereségesebbek közé tartoztak. A felfüggesztést az öreg gépek nem megfelelő karbantartása, túlhajszolt üzemeltetése és a rossz műszaki állapotuk miatt az EU és az amerikai légiforgalmi hatóságok közösen "kérték." Abramovicsék nem nagyon bánták, mert a gyors anyagi hasznot leső oroszoknak sokkal kényelmesebb az elavultnak tekinthető jelenlegi gépparkkal a sokba kerülő és a sok EU-s zaklatással járó nyugati és amerikai járatok helyett Kelet felé fordulni. A tengerentúli járatokat az American Airlines-al közösen az idegenforgalmi szezon elején felújítják, de a megállapodás részletei nem ismeretesek, mert az ameriakiakkal kötött szerződést nem hozták nyilvánosságra, azt jó kommunista szokás szerint Abramovicsék évekre titkosították.

Az oroszok 2008 január 14.-étől hasonló okokból törlik az írországi Cork városába induló Malév járatokat is. (a Budapest- Dublin járat még egyelőre megmarad) Ezen a vonalon több mint két év alatt 26 ezer ember utazott, a tavaly karácsonyi és újévi járatok közel 100 százalékban eladott ülésekkel repültek. A malévos orosz "üzletemberek" előzetesen bővebb tájékoztatást nem adtak az íreknek, Kevin Cullinane, Cork repülőterének marketing igazgatója egy angol lapnak adott interjújában "őszinte meglepetésének" adott hangot és "nagyon sajnálja," a Malév döntését. A Cork-i járat későbbi újraindításáról egyelőre szó sincs, a felszabaduló gépeket ezúttal is keleti irányba csoportosítják át.

Visszatérve a ferihegyi utasokat sújtó állapotokra, a cikkíró úgy jellemzi a helyzetet, hogy semmi jó nem várható annak az országnak a repülőterén, ahol egy hitelét vesztett, népszerűtlen, korrupt és hozzá nem értő kormány van hatalmon, vagy azon a repülőtéren, ahol az utazóközönséggel és a sajtóval tartandó jó kapcsolatokért felelős PR menedzser nem veszi fel a telefont, nem válaszol a postai és az elektromos levelekre, és nem reagál a hangpostájában hagyott üzenetekre sem.

Nem felejtik ismételten megemlíteni azt sem, hogy a Malév menetrendszerű járatait a múltban sorozatos szabotázsok és műszaki hiba miatti rendkívüli járatkimaradások érték, sőt évekkel ezelőtt az is előfordult, hogy a magyar külügyminiszter a Malév helyett a lengyel légitársaság gépével kellett hogy utazzon, mert a Malév többszöri próbálkozás ellenére, a sok hibás repülőgép miatt képtelen volt számára műszakilag megfelelő állapotú gépet rendelkezésre bocsájtani.

A cikk emlékezteti az olvasókat arra is, hogy 1975 szeptember 30.-án a Malév szovjet gyártmányú TU-154-es gépe Bejrút közelében a tengerbe zuhant.

A polgári személyszállítási célokra használt magyar gép az utasok tudta nélkül - állítólag - varró- és írógépalkatrésznek listázott Kalasnyikovokat, kézigránátokat és más, az utcai harcokban hasznosítható könnyűfegyvereket szállított Arafat csoportjának, a Palesztin Felszabadítási Szervezetnek az 1975 áprilisa óta polgárháború sújtotta libanoni fővárosba.
A 161 utas számára tervezett gépen csak hatvanan utaztak, mert még az utastér egy részét is lezárt fegyverládák foglalták el.

Az angol lap három napon át három részben leadott írásának végén minden alkalommal arra biztatta az olvasóit, hogy a világ különböző országágaiban élő olvasók a Magyarországon vagy a budapesti repülőtéren kárt vagy sérelmet elszenvedett bármilyen nemzetiségű turistákkal együtt a biztonságos internetes szerverükön keresztül email-ekben vegyék fel velük a kapcsolatot.

Kérésük esetén anyagi kártérítésért csatlakozhatnak az orosz tulajdonú Malév és a ferihegyi repülőteret üzemeltető német társaság ellen készülő nagyszabású - angol nevén class action consumer law suit - csoportos bírósági perhez.

A cikkíró ezekkel a szavakkal fejezi be az orosz-magyar légitársaságot, hazánkat és kormányunkat népszerűsítő budapesti tudósítását:

"Magyarország az az ország, ahol senki semmiért nem vállal felelősséget.
Úgy tűnik, hogy Magyarország a jelenlegi kormányzat alatt a korrupció pöcegödrébe süllyedt."

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Erzsébeti Creative Commons License 2008.01.06 0 0 201
Látom, hogy ez a topic is átment egyfajta jó a rendőrség-rossza rendőrség köpködésbe:(

A fórum rendőreit szeretném megkérni, hogy a következő hozzászólásomban egy beidézett cikket szeretnék betenni, ami nem kimondottan támasztja alá az ő véleményüket.
Szeretném ha véleményeznék, ők-ti hogy gondoljátok ezt.

Azért írok ilyen cirkalmasan mert elég hosszú a beidézett cikk, és nem szeretném ha topicrombolási szándékot tételeznétek fel e miatt.
Köszi!

Ez egy angol cikk és rólunk szól természetesen magyarul.
Az eredetit nem tudom bemutatni, én itt találtam egy adott topic hozzászólásai között, és mint ilyet nem tudom bizonyítani az eredetiségét. De el tudom hinni azt, hogy ez nálunk ténylegesen is így működik.
Ezért is kérem a hozzáértőket, hogy véleményezzék.

Erzsébeti
Mbazsika Creative Commons License 2008.01.06 0 0 200
Minden hasonlosag a veletlen muve :-)
Előzmény: Törölt nick (199)
Törölt nick Creative Commons License 2008.01.06 0 0 199

Ja, semmi.Csak úgy kérdeztem. :-)

Van egy hasonló nick ismerősöm és stilusotok is megegyezik.()

Előzmény: Mbazsika (198)
Mbazsika Creative Commons License 2008.01.06 0 0 198
Eloferdul.... mennyiben kapcsolodik ide?
Előzmény: Törölt nick (197)
Törölt nick Creative Commons License 2008.01.06 0 0 197
Bazsika, te szoktál pókerezni?
Előzmény: Mbazsika (196)
Mbazsika Creative Commons License 2008.01.06 0 0 196
A rendorseg jelenlegi "szolgalunk es vedunk" szintjerol egy filmbol jut eszembe egy rovid dialogus, ami a teljesseg igenye nelkul kb. igy hangzott:

- Es a rendorseg nem tesz semmit?
- Dehogynem, ha meghalok akkor felboncoltatnak.
Előzmény: Törölt nick (194)
Törölt nick Creative Commons License 2008.01.06 0 0 195
Szerinted a mai rendőrség kifejezetten szarul végzi a dolgát. Tudnád ezt valamiféle felmérésre, közvélemény kutatásra alapozni ? De jobb lenne valamiféle objektívebb mérés, mondjuk a keletkezett bűncselekmények súlyozott felderítési mutatói vagy hasonló adatok.
A rendőrség munkájában biztosan vannak hibák. Én magam belülről látom a problémáinkat, de azok rendkívül összetettek és egyik napról a másikra nem orvosolhatók.

Nézd, én statisztikákat nem akarok keresgetni, nem is nagyon érdekelnek az ilyen adatok, mert többnyire nem a tényeket tükrözik. Hadd meséljek el egy saját, szubjektív és nyilván demagóg példát:

Ahol lakom, a környéken volt egy disco (már nem üzemel). Hétvégeken a fiatalok rendszeresen bebaszva jöttek ki onnan és randalíroztak. Felborogatták a kukákat, megrongálták az autókat, betörték a buszmegálló üvegfalát.

arra nem volt képes a rendőrség, hogy néhány alkalommal járőrt küldjenek ki a mexokott időpontokban, hogy elkapják a kis köcsögöket. Ott lehetett volna keménykedni, jól pofánycsűrni a vandálvendeleket és jogos lett volna, és minden normális, törvénytisztelő ember azt mondja: ez helyes!

Csakhogy a rendőrség szart kimenni egyszer is. Ha pár környékbeli lakó kiment volna, és megtették volna azt, ami a rendőrök feladata lenne, két nap múlva a vádlottak padján ülnek "önbíráskodásért".
Így műxik a magyar rendőrség.

Egyszer meg szemtanúja voltam annak, hogy egy részeg, hajléktalan küllemű figura vasárnap délután az úttest közepén ordítozott, molesztálta a járókelőket.
Jött a járőrkocsi, ült benne egy gyíkarcú ötvenkilós ropigyerek, meg egy lófarkas, rúzsozott szájú-festett szemű picsavirág. Ki sem szálltak a kocsiból. Megálltak egy pillanatra, a gyerek kiszólt valamit az ablakon, amit én öt méterről nem hallottam, a fószer kicsit odébbment, járőrkocsi el, az ürge ott folytatta ahol abbahagyta.

Ha én akkor odamegyek és kirúgom a cipőjéből, tuti hogy a két közeg bevisz és összeveret engem a combosabb kollegáikkal.

Jó volna ha egyszer olyan rendőrség működne ebben az országban, akik a törvénytisztelő, becsületes, normális emberek érdekeit képviselnék, és nem azon rugóznának folyamatosan, hogy miként lehet a garázdák, tolvajok, gyilkosok és egyéb szarháziak jogait védeni, hogy zavartalanul folytathassák "áldásos" tevékenységüket.
Előzmény: feketemadár (190)
Törölt nick Creative Commons License 2008.01.06 0 0 194
Kíváncsi leszek, hogyan alakul a válasz, mert kb. úgy néz ki, hogy ultimátum van kialakulóban.
Ha nem tűrjük el nekik a "dolgaikat", nem védenek és nem szolgálnak bennünket!
Mert már nincsen olyan rendőr, aki rendőr lenne!
Előzmény: Mbazsika (193)
Mbazsika Creative Commons License 2008.01.06 0 0 193
Vagy már nincsen olyan a testületnél?

Elenyeszo kisebbsegben :-)
Előzmény: Törölt nick (192)
Törölt nick Creative Commons License 2008.01.06 0 0 192
És kivel képzeled el barátom átmenetileg a "kislétszámú, ám valódi céljainak megfelelő testületet ????

Baromi nagyot tévedsz, amikor azt hiszed, hoga rá vagyunk szorulva a korrupt és törvénysértő rendőrökre.
A válasz egyértelmű.
A nem korrupt és törvénysértő rendőrökkel képzelem el.

Vagy már nincsen olyan a testületnél?
Előzmény: feketemadár (190)
Törölt nick Creative Commons License 2008.01.06 0 0 191
Az, hogy te a 2006. októberi események után úgy vélekedsz a rendőrségről ahogy leírtad a te dolgod.

Ezt a hozzáállást hívják cinizmusnak.

Egyébiránt meg nem csak az én dolgom, hanem az egész magyar társadalom dolga. Itt egyszerűen arról van szó, hogy a rendőrség (ma 2008-ban) olyan emberekből áll, akik a legminimálisabb lelkiismeretfurdalás nélkül, aljas módon, embertelenül képesek agyba-főbe verni, rúgni ártatlan civil embereket. Korra, nemre való tekintet nélkül.

Erre azt válaszolni, hogy "ez a te dolgod", részedről is ugyanazt a lelkiismeretlen hozzáállást mutatja, mint a videofelvételeken látottak.

Szerintem egy kissé túllősz a célon és szerintem befolyásolt vagy politikailag és a média által is.

Film és képanyagok bizonyítják a történeteket. Nem tudom szerinted mi lenne az a bizonyíték, ami még ennél is hitelt érdemlőbben igazolná hogy mi történt. Ugyanakkor az általad nyilván nagyon tisztelt főnököd (görényi) cinikus médiabeli megnyilvánulásai vérlázítóak.
Az az ember(?) tök jól szimbolizálja egy személyben a mai magyar rendőrséget.

Azt pedig ne hidd, hogy csak néhány ezer embernek van meg a lesújtó véleménye rólatok. Sokkal többen gyűlölik (okkal) a rendőrséget, mint gondolnád. Nem vagytok abban a helyzetben, hogy pökhendi, kioktató, személyeskedő (hurkagyurka...stb.) stílusban nyilvánuljatok meg, mert így is elég nagy a feszkó a civil társadalom és köztetek.

És ne haragudj, de te is, itt ezen a fórumon, a személyes megnyilvánulásaiddal, nem igazán igyexel árnyalni a testületről kialakult általános véleményt.

de szerintem sokkal fontosabb a mindennapok problémáinak normális intézése, mint egy rendkívüli helyzetben, politikai felhangokkal kísért esemény.

A mindennapok problémáinak intézése, ha lehet még nagyobb feszültséget gerjeszt az emberekben a rendőrség iránt, mint az ominózus politikai esemény.

Hány és hány olyan szituáció történik nap mint nap, amikor köztörvényes bűnözőkkel, rablókkal, garázdákkal, tolvajokkal szemben kellene fellépnie a rendőrségnek, de szarnak bele, ha "csak" egy átlagos kisember problémájáról van szó.
Vannak szituk, amikor lehetne (és jogosan) erősjánost játszani, meg lehetne felelni a normál, hétköznapi átlagemberek elvárásainak. Pl. falvakban, ahol egyes cigánycsaládok terrorizálják az öregeket.
Qrva érdekes, ott nem mennek ki a betonfejűek, hogy viperával lerendezzék a rétinégereket.
Ha viszont az emberek elkeseredettsége azt eredményezi, hogy megpróbálják maguk kézbevenni saját maguk és értékeik védelmét, elképesztő rendőri apparátus vonul ki, hogy megakadályozzák őket ebben.

Ebből nekem az jön le (és gondolom másnak is), hogy a rendőrség nem a becsületes lakosság, hanem egyrészt a hatalom, másrészt a társadalom bűnözőinek és parazitáinak az érdekeit védi.
Előzmény: feketemadár (182)
feketemadár Creative Commons License 2008.01.05 0 0 190
"Igen, ez egy dilemma tud lenni elvileg.
Melyik a jobb, ha van egy korrupt, a bűnben összetartó, ám a dolgát nem csak tessék-lássék, hanem kifejezetten szarul végző rendőrségünk, amelyiket bármelyik pillanatban ellenünk fordíthatja az éppen regnáló hatalom, vagy pedig egy (átmenetileg) kislétszámú, ám a valódi céljainak megfelelő testület?"

És kivel képzeled el barátom átmenetileg a "kislétszámú, ám valódi céljainak megfelelő testületet ????
A te és a hozzád hasonlóan gondolkodó emberek véleményéből és elképzeléséből látszik, hogy semmit nem tudtuk az állami szféra és konkrétan itta a rendőrség feladatrendszeréről és működéséről.
Szerinted a mai rendőrség kifejezetten szarul végzi a dolgát. Tudnád ezt valamiféle felmérésre, közvélemény kutatásra alapozni ? De jobb lenne valamiféle objektívebb mérés, mondjuk a keletkezett bűncselekmények súlyozott felderítési mutatói vagy hasonló adatok.
A rendőrség munkájában biztosan vannak hibák. Én magam belülről látom a problémáinkat, de azok rendkívül összetettek és egyik napról a másikra nem orvosolhatók.
Szóval kikkel képzelnéd el a rendőrségi munkát ? Ki végezné a balesetek helyszínelését, a bűncselekmények nyomozását, a rendezvények biztosítását vagy bármit....
A rendőrtanulók két évig járnak érettségi után rendészeti iskolába. Kb. 5 év mire a területüket ismerő, a jogszabályokat a gyakorlatban is alkalmazni képes rendőrökké válnak. Ha ezután még bonyolultabb beosztásokba kerülnek és nem csak egy töltelékek hanem jó rendőrök akarnak lenni, akkor az a "szamárlétrán" minden beosztásban legalább 5 évet jelent.
Gondolod, hogy leakasztasz néhány "gárdistát" oszt ebből áll a rendőrség. Barátom, a rendőrségen alkalmazott számítógépes felhasználói programok megtanulása jogi ismeretek birtokában is hónapokig tart. A rutinról nem is beszélve. Vagy felfüggesztenéd a jogszabályokat ? Mert kb. ez kellene ahhoz, hogy egy fél életét börtönbe töltött bűnöző ne kapjon röhögő görcsöt a te express rendőreid láttán.
Ki készítene és ki hajtana végre delegációk biztosítását, tömegrendezvények biztosítását ? Hány hónap vagy inkább hány év szerinted az ilyen tevékenység megtanulása ?

Semmit nem tudtok erről, csak álmokat kergettek.
Volt időszak nem is régen, hogy annyi rendőr leszerelt, hogy a bűnügyi szakterületre több száz, de inkább több ezer civil diplomást vettek fel, akikkel két év alatt elvégeztették a RTF átképző tanfolyamát másoddiplomaként. Mit gondolsz, ezek a főiskolát, egyetemeket végzett emberek, akik közül sokan nyelvet beszéltek és nem is voltak butának mondhatók, hány év alatt rázódtak bele a rendőri munkába ? Van aki még azóta sem. Ez egy szakma plusz egy hivatás. Állj be és megtudod.
Előzmény: Törölt nick (188)
prérikutya Creative Commons License 2008.01.05 0 0 189

vagy pedig egy (átmenetileg) kislétszámú, ám a valódi céljainak megfelelő testület?

Ahhoz elég komoly jogi szabályozás kellene. Mert ugye ha kevés a rendőr, akkor gondoskodni kellene róla, hogy a tettenért betörő úr jó 10 évig ne tudjon dolgozni, csak a sitten. De lenne sok dolog, amin szigorítani kellene. Csak a Morvai Hisztina félék már most is rendőrállamról beszélnek....

Enélkül szélmalom harc lenne az egész....

Előzmény: Törölt nick (188)
Törölt nick Creative Commons License 2008.01.05 0 0 188
Igen, ez egy dilemma tud lenni elvileg.

Melyik a jobb, ha van egy korrupt, a bűnben összetartó, ám a dolgát nem csak tessék-lássék, hanem kifejezetten szarul végző rendőrségünk, amelyiket bármelyik pillanatban ellenünk fordíthatja az éppen regnáló hatalom, vagy pedig egy (átmenetileg) kislétszámú, ám a valódi céljainak megfelelő testület?
Előzmény: prérikutya (187)
prérikutya Creative Commons License 2008.01.05 0 0 187

A rendőrség verte az embereket.

Remélhetőleg a kormányváltás után a rendőrséget is megtakarítják a saját szemetétől.

Akkor ezek szerint nem lesz majd rendőrség????:-))))

Néhány hétre megtapasztalhatnád.....

Előzmény: Törölt nick (183)
prérikutya Creative Commons License 2008.01.05 0 0 186

Elvileg nem kizarhato, hogy lehetett volna nala meg egy lofegyver.

Ekkora hülyeséget. Akkor egy terhes nőt is simán le lehet lőni, mert lehet, hogy C4-es van rajta....

Remélem ezt nem gondolod komolyan....

Ha valakit lefegyverezek, akkor nem lövöm le. És szerinted akinél van még egy fegyver, az még elkezd kotorászni a másikért?

Meg azért nem John Rambóval volt dolguk gondolom, hogy csak úgy előhúzott volna egy shotgun-t, vagy egy 45-öst.

Szerinted megáll a jogos védelmi helyzet, az, "azt hittem van nála mégegy fegyver" dumára? Nem. Egyébként erre nem is hivatkoztak, meg hát kár is lett volna....

Szóval, miután lefegyverzik, csak lefogni kellett volna, és rendőrt hívni. Nem pedig kivégezni. Ennyi.

Előzmény: Hurd-4 (185)
Hurd-4 Creative Commons License 2008.01.05 0 0 185
Elvileg nem kizarhato, hogy lehetett volna nala meg egy lofegyver.
De ez is mindegy.
Előzmény: prérikutya (184)
prérikutya Creative Commons License 2008.01.05 0 0 184

Inkább így, mint, hogy a részeg állat ölt volna meg valakit. Ő úgy sem lógott volna. Így meg már nem is kell neki.

Ja. A részeg állat, akitől elvették a fegyverét, bizony megölt volna puszta kézzel néhány életerős fiatalembert.... Mindez igaz lehet, ha Chuck Norrisnak hívják....

Királylány! Te hiszel még a mesében???

Előzmény: Hurd-4 (175)
Törölt nick Creative Commons License 2008.01.05 0 0 183
Tavaly októberben nem túlkapások történtek.
A rendőrség verte az embereket.

Arra felkészülve mentek az utcára és profi módon végigverték, akit csak elértek.
Nem egyes rendőrök, mert olyat nem lehetett látni, hanem csapategységben, szervezetten és felkészülten.

Egyelőre büntetlenül!

El kell felejteni, hogy egyes endőrök túlkapásairól van szó, mert ez nem igaz, ehhez akkora arc kell, mint Gergényinek volt a sajtótájékozatón, amikor beszólt, hogy a rendőrökről leesett az azonosító és nem rugdostak senkit fejbe, hanem csak belebotlottak.

Az a nap a magyar rendőrség szégyene, a teljes rendőrségé.
Soha le nem mosható szégyenfoltja marad örökké, amit megfejeltek azzal, hogy eddig egyetlen egyet állítottak bíróság elé az elkövetők közül.
De az is megtanulta, hogy ne írja alá az előállítási jegyzőkönyvet legközelebb, mert akkor azonosítható lesz, és megbüntetik.

Remélhetőleg a kormányváltás után a rendőrséget is megtakarítják a saját szemetétől.

Előzmény: feketemadár (182)
feketemadár Creative Commons License 2008.01.05 0 0 182
Az sem teljesen igaz, amit a 70-es 80-as évek rendőreiről írsz, de ott van még a legnagyobb igazságod. Magam is találkoztam azokkal, akik még abban az időszakban kerültek a rendőrséghez. Sok barom volt köztük az biztos, de nem mind volt az, ezt meg én tudom. Nagyon sok jó szakembere is volt annak az időszaknak. legendás bűnügyi nyomozókat, jó rendőröket is lehetett találni abban a testületben is.
Egyébként szerintem az emberek nem is nagyon tudják, hogy nem is igazán a rendőrség volt a leginkább elnyomó szerv hanem BM III-as, főként a III/III-as főcsoportjánál dolgozók. Ráadásul ezek között rengeteg idióta is volt. A rendőri vezetés a 80'-as években már erősen lobbizott ellenük, mert ezek igencsak lemaradtak képzettségben és nagyon ideológiai alapon dolgoztak. Persze sokkal nagyobb szavuk volt az átlag rendőröknél és a politikai "üldözésekhez" ők használták fel a rendőrséget.
Az ÁVH pedig ekkorra már nem létezett. Volt helyette más...és volt fegyveres karhatalmi alakulat ez volt a munkásőrség....

Egyébként az ÁVH-s példát nem a teljes hasonlóság miatt, hanem azért hoztam fel, hogy minden kornak megvannak a maga élethelyzetei, szabályai, erkölcsi normái. Az emberek ehhez alkalmazkodnak vagy ezzel helyezkednek szembe.
Egy ÁVH-s, egy katona, rendőr... a szabályzathoz, a parancsoka utasításaihoz alkalmazkodik.
Még egy XXI. századi fegyveres rendvédelmi szerv, mint a rendőrség sem működik szabályzatok, parancsok nélkül.
Nem a 90'-es évektől hanem kb. 85'-től megindult egy reform a rendőrségen belül. Kezdetben lassabban aztán a rendszerváltást követően egyre fokozott sebességgel teljesen átalakult a testület (felvételi szabályok változása pl. érettségi a minimum, a rendvédelmi iskolák képzési tematikája stb..).
Lehet, hogy még ma is van elmaradása a testületnek a megfelelőség terén, de 20 év alatt hatalmas a változás. Ma egyébként leginkább a kezdő fizetések borzasztóan alacsony szintje az ami leginkább hátráltatja az egyre jobb képességű emberek felvételét. Pár éve mindent a pénzügyeknek rendelnek alá és ez sajnos legtöbbször a szakmai színvonal rovására megy.
A gazdasági okokból leredukált testület a sok kontraszelektált vezetőjével nem képes például egy skandináv ország színvonalán teljesíteni. Ennek ellenére a fejlődés nem állt meg, csak lassabb, mint kellene. A rendőrségen nagyon is lehetőség van szakmai kihívásoknak megfelelni. Nagyon sok területen -gazdaság, informatika, szervezett bűnözés, kábítószerrel kapcsolatos bűnozés.....- igazából olyan állandóan fejlődő szakmeberekre van szükség, akik lépést tartanak a kihívásokkal. A baj csak az, hogy ha nem fizetik meg a szakembereket, akkor azok legtöbbje lelép. Sok jó szakember van a mai napig a rendőrségnél, de egyrészt nagyon túlterheltek, másrészt alulfizetettek. És természetesen vannak -mint mindenhol- gyenge képességű (fizetésarányos képességű) emberek. Lehet itt elvárni két idegen nyelv tudását, felsőfokú civil+rendvédelmi végzettséget, kiváló fizikai és pszichikai tulajdonságokat....csak akkor annyi pénzt kell ajánlani, amiért ilyen emberek állnak be rendőrnek. Az állam spórol az adófizetőkön és leépíti, lerontja egyes kötelező szolgáltatásainak színvonalát, mint pl. amilyen aközbiztonságért felelős szervek tevékenysége.

Az, hogy te a 2006. októberi események után úgy vélekedsz a rendőrségről ahogy leírtad a te dolgod. Szerintem egy kissé túllősz a célon és szerintem befolyásolt vagy politikailag és a média által is.
Persze volt közbizalom vesztés és ez még ma is érezhető, de szerintem sokkal fontosabb a mindennapok problémáinak normális intézése, mint egy rendkívüli helyzetben, politikai felhangokkal kísért esemény.
Sajnos, mint fentebb írtam a mindennapok rendőrségének ténykedése az amire mostanság nagyon oda kell figyelni, mert lassan tönkreteszik mindazt, amit az elmúlt 15 évben vértverejtékezve felépítettünk.
Előzmény: Törölt nick (181)
Törölt nick Creative Commons License 2008.01.05 0 0 181
Szép amit leírsz, csak éppen semmi köze sincs mindahhoz, amiről vitatkozunk.
Kezdjük azzal, hogy a sorkatonai szolgálat nem hasonlítható össze a rendőri szolgálattal.
Az előbbi kötelező volt minden magyar férfi állampolgár számára, az utóbbi viszont önként vállalt feladat.
A vidéki parasztgyereknek egyszerűen nem volt választása. Behívóparancsot kapott, mennie kellett. Fegyvert adtak a kezébe, és parancsba adták hogy lőjön.

Persze kurázsi kérdése, hogy megforduljak, fejbelőjem a tisztelvtársat egy rövid sorozattal, és mást is, aki feltartóztat, elhagyom a laktanyát és beállok azok közé akikre lőni kellett volna.
Kockázatos próbálkozás, de bátor és jellemes.

De mint írtam, ennek köze sincs a rendőri szolgálathoz. Rendőrnek önként áll az ember, senki sem kényszeríti. Vannak akik szeretnek mások felett állni, parancsolgatni erőszakoskodni, és ha van arra lehetőség hogy mindezt törvényi támogatással tegyék, beállnak rendőrnek.
Mindenki nagyon jól tudja, hogy az ötvenes évektől a kilencvenes évekig leginkább olyanok lettek rendőrök, akik tudás és intelligencia híján más területeken nemigen tudtak volna érvényesülni. Ha a butaság mellé némi frusztráltság és lelki sérültség is társult, abból lettek a kiváló szabótizenkettő őrmesterek.
Hatalmat kaptak a kezükbe, büntetlenül egrecíroztathatták, üthették a népet, ha meg is szegték a jogszabályokat, a feletteseik úgyis kimosdatták őket. Civil ember és rendőr közti affér esetén civilnek sosem lehetett igaza az "emberarcú" szocializmusban.

Visszatérve a konkrét példámhoz: A 60-as 70-es és 80-as évekbeli rendőrök nem azért mentek oda a farmeros, nagyobb hajú fiatalokhoz mert parancsba kapták. Nem azért pofoztak meg valakit a haja meg a ruhája miatt, mert Józsi bácsi az átlagparaszt ezt várta el tőle. (és különben is szartak a rendőrök a Józsibácsik véleményére)

Hanem azért, mert neki is jólesett hogy büntetlenül pofánvághat egy kamaszkölyköt csak úgy, mert hogy - hosszú haj, laffogós szárú farmer meg "elektronyos cikornya" -

Jólesett a rendőrnek hogy mindenki fosik tőle, tekintélye van és mindenki azt csinálja amit ő mond. Ehhez kell egy ilyen másokat szivatni szerető gusztustalan karakter.

Megvallom, a kilencvenes évek közepétől kezdtem azt hinni, hogy az a korszak amikor ezek a dolgok mindennaposak voltak, már elmúlt. Kezdtem azt hinni, hogy az új rendőrségi állomány, fiatal, tanult, intelligens emberekből tevődik össze, akik a szlogenjüknek megfelelve szolgálnak és védenek és tényleg azt teszik, amit egy rendőrnek tennie kell.

De 2006 október 23 óta megváltozott a véleményem. Azt kellett hogy lássam, hogy a mai magyar rendőrség ugyanolyan hatalomhoz dörgölőző társadalomellenes erőszakszervezet, mint az ötvenes évek ÁVH-ja volt.

Csalódtam. Ha meglátok az utcán egy rendőrt, csak arra tudok gondolni, hogy bármikor agyba-főbe verne az utcán, kilőné a szememet ha ezt büntetlenül megtehetné. Nincs olyan közöttük aki pusztán lelkiismereti okból, sajnálatból, emberségből nem ütne vagy lőne. Ezt nem hittem volna. Nem hittem volna hogy ennyi fiatal egyenruhás van ma Magyarországon, akik azt élvezik ha üthetik rúghatják, lőhetik az embertársaikat. Ez egyszerűen beteglelkűségre és torz személyiségre vall.
Én azt hittem hogy egy rendőr ma már intelligens, van önálló véleménye, látásmódja, nem befolyásolható, nem vehető rá bármi aljasságra. Azt hittem hogy ma már a rendőr is ember. Tévedtem.
Ma az a véleményem - és ne sértődj meg de nem tehetek róla hogy ez alakult ki bennem a látottak alapján - hogy normális lelkületű, becsületes, normális ember nem lehet rendőr. Ha valakinek elég egy kiadott parancs arra, hogy összeverjen valakit egyetlen miért kérdés nékül, az bármire képes....

Láttam azt, hogy ezeknek a fekete ruhás maszkot viselőknek kimondottan élvezetet jelentett amit csináltak. Aki mozgott azt ütötték. Mindezt pedig csupán azzal indokolták hogy "miért volt ott?" Nem igaz az, hogy csak a "randalírozók" kaptak. Csak a kődobálók és csak a gyújtogatók. Kapott ott mindenki, férfi, nő öreg, fiatal és gyerek. Utcán, presszóban, lépcsőházban és kapualjban. Esélye nem volt arra senkinek hogy menekülhessen.

És odáig eljutni egy demokráciának nevezett társadalomban, ahol egy rendőr jogszerűen összeverhet és megnyomoríthat azzal az indokkal hogy ott vagyok, - több mint katasztrofális -

De igazán az a katasztrofális, hogy rengeteg olyan ember él körülöttem, akik pusztán egzisztenciális érvekre hivatkozva, képesek akár egy diktatúrát is kiszolgálni, és embertársaikat tönkretenni.

Hogy megy egy ilyen ember haza a családjához, miután kilőtt három szemet, kivert négy fogsort, összerugdosott hat vesét? Mit felel az asszonynak ha megkérdezi tőle: na milyen volt a mai melód?
Hogy ül le a szőnyegre játszani a gyerekekkel miután valakinek viperával betörte a fejét?

Szóval szomorú vagyok és csalódott. Nem tudom szeretni a rendőröket, nem tudok bízni bennük, és nem tudom elhinni hogy bármikor is segítségemre vagy szolgálatomra lennének. Október huszonhárom óta pedig különösen tartok tőlük, holott nekem sosem volt még rendőrségi ügyem.

Nem követtem el még szabálysértést sem. Ugyanakkor voltam már bűncselekmény kárvallottja (tanyabetörés).
Akkor azt kellett tapasztalnom, hogy a rendőrök egyáltalán nem érdekeltek abban, hogy kinyomozzák hogy ki volt az, és nem is lett meg a tettes.
Apámtól egyszer ellopták a pénztárcáját és az iratait. Akkor elfogták az elkövetőket, és meglett minden, de apám azt mesélte, hogy a rendőrségen vele olyan udvariatlanul viselkedtek és olyan hangnemben tárgyaltak, mintha legalábbis ő lett volna az elkövető.

Soxor arról értesülök a médiából, hogy a rendőrök nem tesznek semmit az állampogárok védelmében. Itt van pl. a cigánybűnözés. Ki sem mennek a helyszínre, fel sem veszik a jegyzőkönyvet, semmit nem intézkednek ha történik valami. Van amikor csak fokozottabb jelenlétre, némi odafigyelésre lenne szükség, hogy az azonos helyszínen, rendszeresen ismétlődő bűncselekményeket lefüleljenek és az elkövetőket elkapják. Szarnak rá.

A társadalom pedig túl van már az ingerküszöbön. Szeretné ha a rendőrség nem csak a bűnözők jogait, hanem a törvénytisztelő emberek és a károsultak érdekeit is védené. Sajnos minden olyan civil szerveződés ami a feladatát nem megfelelően ellátó rendőrség miatt alakult (pl. Magyar Gárda) állandó rendőri zaklatásnak és uszításnak van kitéve.

Csak példaként említem meg a Tomcat-féle "petárda kommandót". Egyszeűen arra toborzódtak össze fiatalok, hogy betartassák a rendet a törvénytelenkedőkkel - ha már a rendőrség nem tartatja be velük -
Erre mit ad Isten, nagy erőkkel vonulnak ki a rendőrök a gyülekező "kommandósokhoz" hogy kötekedjenek velük, mert hogy nem az ő dolguk rendet tartani. OK, de akkor a rendőrség miért nem teszi helyettük? Miért nem mennek ki járőrözni? Ha fele akkora apparátust mozgósítanának a petárdázók megregulázására, nem kéne "petárdakommandót" szervezni, és akkor nem volna miről vitázni sem.

Ha emberek végső elkeseredésükben meg akarják védeni a tulajdonukat, vagy önmagukat az állandóan ismétlődő lopásoktól, rablásoktól és zaklatásoktól, akkor ott van a rendőrség.
Akkor időt, energiát és létszámot nem kímélve mindemki rámozdul az ügyre, ha ún. önbíráskodásról, vagy "öntörvényűségről" van szó. Ha viszont feljelentés tesznek, arra szarnak nagy ívbe vastagon.

Gondolkozz el ezeken a dolgokon és próbáld meg belátni, hogy az emberek sajnos nem alaptalanul bizalmatlanok vagy épp ellenségesek a rendőrökkel. Nektek kellene mindent megtennetek azért, hogy rend legyen és nyugalom, de ehhez az kéne hogy ne a bűnözőkkel bratyizzatok, ne az ő érdekeiket képviseljétek és hogy ne legyetek korruptak.
Arra is szükség lenne, hogy ne nőket vegyenek fel rendőrnek, akik csupán a testület tekintélyét ássák alá (hülye kis picsák ilyen-amolyan rendfokozattal, civilben meg a plázákat járják, de garantálom hogy egy háromfős huligánbanda előtt összefosná a bokáját), csupán arra jók, hogy "ki a legszebb rendőrnő" és hasonszerű bornírtságokban bájologjanak. Egy rendőr sztem ne szép legyen, hanem rátermett és feleljen meg a követelményeknek.
Ha ez nem megy, akkor majd lassú de biztos változás fog történni, és a nép nem biztos hogy szelektáltan fogja megítálni a rendőrséget. És a tettekért annak is felelnie kell majd aki személy szerint nem szolgált ugyan rá, de ugyanannak a testületnek a tagjaként ugyanazt az elvet képviselte.

Előzmény: feketemadár (109)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!