Keresés

Részletes keresés

Holo-Tron Creative Commons License 2008.01.28 0 0 189
Holo-Tron Creative Commons License 2008.01.28 0 0 188

Találtam videókat a google-on és a youtube-on, a teljesség igénye nélkül belinkelek párat, kocsik ablakából készültek határátlépés közben, schengen után.

A linkek nem nyitnak új ablakot (nem tudom hogy kell), aki külön ablakot akar jobb klikk.

Komárom

Elég kacskaringósra sikeredett a szlovák rész+szűk sáv és bólyák.

Sopron

Ez is hasonló.

Rajka

Egész korrekt itt lehet haladni.

Komárom vonattal

Mozdony ablakából készített felvételek határátlépés közben.

Szlovák Osztrák autópályahatár

Ez is kacskaringós.

Lengyel Német határ (kinn vannak rendőrök)

Lengyel Német (ugyanaz a szakasz de zsaruk nélkül)

lapar Creative Commons License 2007.12.31 0 0 187
sziasztok!

Én is kipróbáltam a schengeni határt Szlovákiába.
Azt megérteném, ha megállít igazoltatni, de hogy a határátkelőn keresztebe állítja az autóját, meghagyja az összes 20-30-40-es táblát, és bólyákkal kijelölt keskeny kacskaringós sávban szopat, azt nem tudom értelmezni.
Ez befelé volt Bánrévénél. Kifelé Sátoraljaujhely normális volt.
És ezek nem az osztrákok, hanem Szlovákia.
Én már láttam korábban schengeni határt, ez nem az!
BubbleBlue Creative Commons License 2007.12.28 0 0 183

Rendben, lehet jobban tudod mint én. :-)

De az a fotó attól még kamu. :-))

Előzmény: stewes (182)
stewes Creative Commons License 2007.12.28 0 0 182
Más topicban már rendre lettem utasítva nyelvészkedésért, nem folytatom. (Egyébként én írtam jól. Téves szabyályértelmezésre hivatkozol, de ne vitázzunk rajta.)

Őrá gondoltam egyébként.
Előzmény: BubbleBlue (181)
BubbleBlue Creative Commons License 2007.12.28 0 0 181

Akkor kisbetű ha nem konkrétan a Kossuth tériről beszélünk.De nem ez a lényeg.

A Tyereskovára gondolsz?Az biza kamu fotó volt.

Előzmény: stewes (180)
stewes Creative Commons License 2007.12.28 0 0 180
Tavaly itt ezen a fórumon is téma volt egy művésznőnk művészi fotója, amin éppen a parlament (kis kezdőbetűűűűűű!) kakilt. Neki milyét emelték meg? :-)
Előzmény: BubbleBlue (178)
Törölt nick Creative Commons License 2007.12.28 0 0 179
Na ja.
Mondjuk ha a házad,lakásod elé tesznek buszmegállót,nézd a jó oldalát,kevesebbet kell gyalogolnod a buszmegállóig.
És ne reklamálj,mert érted is teszik.
Előzmény: BubbleBlue (178)
BubbleBlue Creative Commons License 2007.12.28 0 0 178

Hát ha neked drágul a bérleted,növelik a nyugdíjkorhatárodat,stb. majd kacagva nyeld le azt is.

Mondjuk mást nem is nagyon tud csinálni.Ja, de.Körbehugyozza a Parlamentet és maximum megvereti magát a rendőrökkel.

Aztán megunja és hazamegy. :-)

Előzmény: Törölt nick (176)
BubbleBlue Creative Commons License 2007.12.28 0 0 177

Értem. :-)

Egyébként valóban eléggé "maradi" lehetek, mert számomra felfoghatatlan, hogy miért kell olyan dolgok miatt hőbörögni amit nem tud befolyásolni az egyéni érdek?Azt sem tudom, hogy egy törvénytisztelő, becsületes állampolgárnak miért fáj ha megállítják a rendőrök?

Nem kell hozzá túl sok ész, hogy felfogja ez az ő biztonságának érdekében is történik.Azonkívül mint azt feketemadár is leírta, néhány hónap alatt szereznek egy kis rutint az ex-határőrök és sokkal gördülékenyebb lesz, az esetelgesen jelenleg kissé lassú igazoltatás vagy egyéb tevékenység.

Véleményem szerint minden hasonló "lázadásnak" az oka nem más, mint az egoizmus és a "kivagyiság".

Mert ugyebár kik azok a senkik akik meg merik állítani Őt az öntudatos állampolgárt?Meg különben is biztos hülyék és bunkók azok ott egyenruhában de lehet büdösek is..Biztos csak kekeckednek, hiszen ezek ilyenek. :-)

Előzmény: Törölt nick (175)
Törölt nick Creative Commons License 2007.12.28 0 0 176
,,Nem haladsz a korral. :-) Most az a divat, hogy minden ellen lázadunk, ami nem felel meg a szájízlésünknek, meg az egyéni kis kényelmi igényeinknek."
Szerintem meg te álltál le a fejlődésben.
A birka,csendben mindent elfogadó.
Az,hogy valami nem a szájízünknek megfelelően történik,rosszabb lesz,vagy ront a kényelmi igényeinken,és ezt szóvá teszem pl. én,te ezen vihorászol,mint egy 20 éves idióta kamasz.
Hát ha neked drágul a bérleted,növelik a nyugdíjkorhatárodat,stb. majd kacagva nyeld le azt is.
Előzmény: Törölt nick (175)
Törölt nick Creative Commons License 2007.12.28 0 0 175
Nem haladsz a korral. :-) Most az a divat, hogy minden ellen lázadunk, ami nem felel meg a szájízlésünknek, meg az egyéni kis kényelmi igényeinknek. :o) Különben te is csak egy "beletörődő birka" vagyol. Szóval, ha megalázónak, megfélemlítőnek tartod, hogy a busz nem áll meg pont a te házad előtt, akkor lázadj!!! :-)))))))))) Ne törődj bele!
Előzmény: BubbleBlue (174)
BubbleBlue Creative Commons License 2007.12.28 0 0 174

Ez így igaz,nem is kérdeztem.

Az biztos, csak finoman célozgattál.Aztán értse az ember ahogy akarja.Nem kell ez, jóbarát.

Meg sipákolni sem szükséges.Be kell tartani a törvényeket -nem is olyan nehéz az- és el kell fogadni, hogy nem minden történik úgy ahogyan szeretné az ember.Nekem itt Budapesten szerinted minden tetszik amit különböző hivatalok vagy hatóságok csinálnak?Dehogy is.Csak elfogadom, mert nincs más választás.

Tanulj meg beletörődni, bár vannak emberek akiknek ez nem megy mert az egojuk nem engedi vagy szeretnek konfrontálódni.Az is egy út, csak rögös. :-)

Előzmény: Törölt nick (166)
Törölt nick Creative Commons License 2007.12.28 0 0 173
Ja,a másikat meg adta.
Előzmény: Törölt nick (171)
Törölt nick Creative Commons License 2007.12.28 0 0 172
Ja, értem, bocs. Igazad van... :-)))
Előzmény: Törölt nick (148)
Törölt nick Creative Commons License 2007.12.28 0 0 170
Ez jó! :-))))))))
Előzmény: feketemadár (165)
Törölt nick Creative Commons License 2007.12.28 0 0 169
És ez most mire példa?
És ha ez Veszprémben történik,akkor egy ilyen indokolja a létszám duplázását a rendőrségnél?
Őriszentpéteren meg nem volt 20 éve nagyobb bűncselekmény,csak a falusi bálban két pofon?
Előzmény: Törölt nick (163)
feketemadár Creative Commons License 2007.12.28 0 0 168
Ezt kell tenni. A szabadság nem válhat szabadossággá, Nézd majd meg egy-két év elteltével, tapasztalnai fogod, hogy kialakul a rutin és okosan fognak dolgozni a fiúk, úgy, hogy te se vedd zaklatásnak. Addig türelem és kapcsold be az övedet, vigyél jogsit...akkor semmi bántódásod nem eshet.
Előzmény: Törölt nick (166)
feketemadár Creative Commons License 2007.12.28 0 0 167
De pedig igen ! Egyszerűen gazdaságilag visszafoglaljuk az elcsatolt országrészeket. Ha bent lesznek az EU-ban (illetve ahol már bent vannak) általában a magyarok előszeretettel mennek oda befektetni (lásd Románia, Szlovákia). Nem kell mást tenni, ezt kell folyatani és szépen magyar kézre kerül újra az ősi magyar föld ! :-))))))
Előzmény: Törölt nick (145)
Törölt nick Creative Commons License 2007.12.28 0 0 166
,,Hogy mi vagyok, az totál nem fontos."
Ez így igaz,nem is kérdeztem.
,,Nekünk magyarokank most sajnos bizonyatnai kell, a schengeni csatlakozás olyan magasra tette mércét - rendvédelmet illetően-, hogy el sem hinnéd."
Szóval azzal,hogy a határátkelésnél való útlevél,vagy személyi igazolvány ellenőrzése megszűnt,ezért a továbbiakban még szigorúbb és teljeskörű ellenőrzést vezetünk be az országuton,a schengeni határok közelében.
Akkor ez most egy lépés előre,vagy hátra?
Előzmény: BubbleBlue (161)
feketemadár Creative Commons License 2007.12.28 0 0 165
Nekem ne vakíts ! Láttam a Kisváros című filmet, abban minden részben több bűncselekmény történt, mint a fővárosban egész nap, ráadásul fajsúlyosak ! :-))))))))))
Előzmény: Törölt nick (160)
feketemadár Creative Commons License 2007.12.28 0 0 164
"Itthonmeg volt olyan napom,amikor 3!! alkalommal állítottak meg a lakóhelyemtől számított 5km-s körzeten belűl."

Ebből azt a következtetést vonom le, hogy a magyar rendőrök sokkalt többet dolgoznak, sokkal kevesebb pénzért ! Fizetésemelééééést !!!!! :-))))))))))))
Előzmény: Törölt nick (159)
BubbleBlue Creative Commons License 2007.12.28 0 0 162
A te csendes kisvárosod jelentőssége - rendvédelmi szempontból legalábbis- azon az országrészen nagyobb mint a fővárosé.
Előzmény: Törölt nick (160)
BubbleBlue Creative Commons License 2007.12.28 0 0 161

Hogy mi vagyok, az totál nem fontos.Engem sem érdekel mivel keresed kenyered.

Érdekes módon nekem más tapasztalataim vannak, ami a külföldi de főleg a francia rendőröket illeti.De ezek az egyéni élmények nem meghatározóak egy ország szempontjából.

Nekünk magyarokank most sajnos bizonyatnai kell, a schengeni csatlakozás olyan magasra tette mércét - rendvédelmet illetően-, hogy el sem hinnéd.Ezeknek pedig meg kell felelni, még ha neked nem tetszik akkor is.

Előzmény: Törölt nick (159)
Törölt nick Creative Commons License 2007.12.28 0 0 160
Hol van az én poros,csendes,nyugodt,majdnem bűnmentes kisvárosom Budapesthez képest?
És a rendőreinknek eddig sem volt sok dolguk.Most meg vagy kétszer annyian lettek a határőrökkel,mint eddig.
Előzmény: Törölt nick (158)
Törölt nick Creative Commons License 2007.12.28 0 0 159
Az elmút 30 évben havonta legalább egyszer átmentem a határ másik felére,vagy az osztrákokhoz,vagy szlovénekhez.
Ezen kívül jártam még pár földrészen,pár országban.
Külföldön összesen kétszer volt dolgom rendőrökkel .
Egyszer Franciaországban,amikor éjszaka egy sétálóutcában mentem autóval,akkor sem igazoltattak,hanem mosolyogva kikísértek az útra.
Meg egyszer a sógoroknál ,akkor teherautóval voltam.
Itthonmeg volt olyan napom,amikor 3!! alkalommal állítottak meg a lakóhelyemtől számított 5km-s körzeten belűl.
Ha ezek alapján sem érted,hogy miről beszélek,akkor csak rendőr lehetsz,vagy olyan,aki hivatalból hord magánál fegyvert.
,,Hozzászoksz vagy elköltözöl."
Hát azért,ez az érvelés netovábbja.
Előzmény: BubbleBlue (157)
BubbleBlue Creative Commons License 2007.12.28 0 0 157
Nem zaklatás.Sok lehetőséged nincs, egyébként.Hozzászoksz vagy elköltözöl.
Előzmény: Törölt nick (156)
Törölt nick Creative Commons License 2007.12.28 0 0 156
,,mondj csak egyetlen határőrt, aki az eredeti szolgálati helyén, mondjuk Rábafüzesen teljesít szolgálatot..."
A Józsi.
Nem lettek áthelyezve a körzetükből,csak most nem a határátkelőn dolgoznak,hanem járőr feladatokat látnak el.
Amúgy ha itt élnél a határ mellett,éreznéd a különbséget,és nem írnál ilyen magas lóról.
,,ha nem ittál, és nem mész túl gyorsan, nem zaklat."
Ha a rutinellenőrzés miatt 2-3 naponta igazoltatnak,anélkül,hogy bármilyen szabálysértést sem követtél el,akkor az már zaklatás.
Olyan ez,mint amikor téged 2 naponta igazoltatnak a Rákoczi téren.
,,"Most meg elég kimennem az utcára. "nagyon helyes. éppen ideje volt."
Hát mitől lenne ez helyes,meg mitől lenne éppen ideje?
Előzmény: Törölt nick (155)
BubbleBlue Creative Commons License 2007.12.28 0 0 154
Nem baj.Viselkedj rendesen és semmi gondod nem lesz. :-)
Előzmény: Törölt nick (153)
Törölt nick Creative Commons License 2007.12.28 0 0 153
,,..ha ez a szerény véleményed, akkor tévedsz. annál is inkább mert ma már gyakorlatilag alig maradt védendő határ."
Ha alig maradt itt a nyugati részen védendő határ,mi indokolta,hogy a teljes határőr létszámot megtartották és a szolgálati helyük is megmaradt?
Csak most a közúton rendőrként zaklatják a népet.
Eddig ezt itt a határ mellett csak akkor kelett lenyelni,ha át akartam lépni a szomszéd országba.
Most meg elég kimennem az utcára.
Előzmény: Törölt nick (151)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!