Keresés

Részletes keresés

Or Kán Creative Commons License 2008.02.12 0 0 673
Na azért van valami fejlemény az ügyben...:)

Az EU vizsgálja az osztrák-magyar határvitát

2008. 02. 11., 22:37

Az Európa Parlament is vizsgálódik az osztrák behajtani tilos táblák ügyében, melyeket Ausztria a schengeni határnyitás után helyezett el, hogy csökkentse az átmenő forgalmat. A Brüsszelben külön bizottságot hoztak létre, tárgyalóasztalhoz akarják ültetni a feleket.

Az EU vizsgálja az osztrák-magyar határvitát

Törölt nick Creative Commons License 2007.12.31 0 0 672

"Először Komáromot vesszük be!"

Fico meg a Seduxent...

Előzmény: Törölt nick (668)
    asx Creative Commons License 2007.12.31 0 0 670

Rátok férne igazán!  :))

Neked is B.Ú.É.K!

Előzmény: Törölt nick (669)
    asx Creative Commons License 2007.12.30 0 0 667

Mivan???

Előzmény: Törölt nick (666)
    Törölt nick Creative Commons License 2007.12.30 0 0 665

"Azzal, hogy a határok megnyíltak, még közigazgatásilag azok a területek, más országhoz tartoznak."

Ne strapáld magad, ezt már én is többször próbáltam nekik elmogyorózni...

Előzmény: ponex (659)
    asx Creative Commons License 2007.12.30 0 0 664

Tehát, ha jól értem akkor te itt egy olyan kommunista diktatúrát, amibe belekényszerítettek országokat akarsz egy olyan demokratikus közösséggel összehasonlítani amelybe önként, a feltételek elfogadásával és betartásával jelentkeztek a tagországok?

Érdekes világnézet...

Előzmény: Törölt nick (661)
    Törölt nick Creative Commons License 2007.12.29 0 0 660
    ,,Schengennel szvsz, mi jártunk a legjobban, mert Mo. jórésze újra egységes."
    Aztán mitől lenne egységes?
    Előzmény: Fine Tune (658)
    ponex Creative Commons License 2007.12.29 0 0 659
    Ezzel vitatkoznék kicsit. Magyarország sohatöbbé nem lesz egységes, pontosan az unio miatt. Azzal, hogy a határok megnyíltak, még közigazgatásilag azok a területek, más országhoz tartoznak. A határnyitás, nem egyenlő az ország és a nemzet rehabilitációjával. A trianon teremben több történt, mint a határvonalak átrajzolása.
    Előzmény: Fine Tune (658)
    Fine Tune Creative Commons License 2007.12.28 0 0 658
    Amúgy fel lehet fogni úgy is az egészet, hogy egy új európa kezdődik. Számomra lényegtelen a dolog, legfeljebb nem veszem elő a személyimet. De a határok közvetlen közelében körös-körben is Magyarország van. Schengennel szvsz, mi jártunk a legjobban, mert Mo. jórésze újra egységes.
    Degeczi Creative Commons License 2007.12.28 0 0 657
    jobban megnézve amit guglival találtam, igazad van!
    fene gondolta volna, h az Anrainerverkehr ennyire eltérő lehet a sima Anrainertől...
    köszi!
    Előzmény: SpM (656)
    SpM Creative Commons License 2007.12.28 0 0 656
    "Anrainer" vagy "Anrainerverkehr" használatos. Előbbi csak az ingatlanhasználót, második az őt meglátogatókat is magába foglalja.
    Az http://index.hu/gal?dir=0712/belfold/schengen/ oldalon található
    http://index.hu/cikkepek/0712/belfold/schengen/.gdata/a6_20.jpg képen ábrázolt "Mindkét irányból behajtani tilos" tábla alatti "3,5 t feletti járművel behajtani tilos" tábla alatt egy
    "AUSGENOMMEN
    ANRAINERVERKEHR
    RADFAHRER UND
    PFERDEKUTSCHER" kiegészítő tábla olvasható.
    SBT1 Schengeni Behajtani Tilos (Index.hu/Barakonyi Szabolcs)
    Előzmény: Degeczi (650)
    Or Kán Creative Commons License 2007.12.27 0 0 654
    Virágtartók még a "helyükön" vannak?
    Előzmény: Zézé (645)
    Törölt nick Creative Commons License 2007.12.27 0 0 653

na ne hülyéskedj, pont fordítva volt, a dánok vándoroltak ki Norvégiából még Krisztus előtt!

( olvassgasd még a történelmet)

Előzmény: Törölt nick (564)
    Derek Creative Commons License 2007.12.27 0 0 652
    Na ja , de mellik?
    Előzmény: Törölt nick (651)
    Degeczi Creative Commons License 2007.12.26 0 0 650
    nem, annál sokkal erősebb tiltás!

amikor szóba került, rágugliztam: ez tényleg csak a tulajdonosokat engedi be, szállítók/dolgozók/látogatókat már nem
    ("anlieger" lenne amibe ezek is beleférnek)
    Előzmény: SpM (648)
    jubiliumi évad Creative Commons License 2007.12.26 0 0 649
    Kíváncsian várom, hogy mi lesz annak az olvtársnak a sorsa, aki a bunkó zsidók ténykedéséről fog topikot nyitni...:)
    SpM Creative Commons License 2007.12.26 0 0 648
    "Ausgenommen Anrainerverkehr" ez azt jelentené, hogy az (tilalommal érintett) út(szakasz) mentén lakók/telephellyel rendelkezők illetve az ezekhez igyekvők (látogatók, szállítók) behajthatnak. Olyasmi mint a magyar "kivéve célforgalom".
    Előzmény: Törölt nick (355)
    SpM Creative Commons License 2007.12.26 0 0 647
    Khmm. az osztrák rendőrség nem hatóság, hanem végrehajtó őrtestület.
    Van - a rendőrséget irányító - rendőrhatóság. Ez vidéken a járási elöljáróság, amely egyebek mellett a közlekedési hatóság feladatait is ellátja - a felettes szervek (másodfokon) már eltérőek, közlekedési eljárásban a tartományfőnök (vagy a tartományi kormány, ebben nem vagyok biztos), a biztonsági igazgatás területén a tartományi biztonsági igazgatóság (amely szövetségi intézmény).
    Előzmény: Törölt nick (359)
    Törölt nick Creative Commons License 2007.12.24 0 0 646

A zenémy meg a STEFL

:-)

Előzmény: Törölt nick (643)
    Zézé Creative Commons License 2007.12.23 0 0 645

Erre nincs kulon topik? Mer' megerne ...

Ekkora egy vadbarmokat ... en az RTL Klub hiradojaban lattam, viragtartot toltak az ut kozepere!

Kerdes ki? Milyen rendelet alapjan? Vagy ok igy keszultek a schengeni csaltakozasra? Es ha en odamentem volna es eltolom, akkor elvisz a szlovak rendor? vagy mi?

De legyunk megertoek :))) annak a szlovak telepes faluva alakitott, egykori keruletnek kampeca :))) hacsak nem huznak fel maguknak egy uj vasfuggonyt!

Előzmény: vz55 (641)
    szpsz911 Creative Commons License 2007.12.23 0 0 644
    Ökörfaszság. Ott is le van zárva a határ az autóforgalom elől. Gratula.
    Előzmény: vz55 (641)
    Törölt nick Creative Commons License 2007.12.23 0 0 643
    A legjobb barátom is osztrák:GÖSSER.
    Előzmény: wizes (642)
    wizes Creative Commons License 2007.12.23 0 0 642

http://hvg.hu/itthon/20071223_schengen_magyar_kutatas.aspx

Egy osztrák felmérés szerint

A magyarokat kedvelik a legjobban az új schengeniek közül

2007. december 23. 11:20

Az új schengeni szomszédok közül az osztrákok egy közvélemény-kutatás szerint a magyarokat kedvelik a legjobban.

<!-- if(!window.goAdverticum) document.write(''); --> if(window.goAdverticum) goAdverticum.addZone(39703);

A Profil osztrák hírmagazin hétfői számában megjelenő, de már előzetesen a hét végén ismertetett felmérésből kitűnik, hogy a megkérdezettek 71 százaléka mondta rokonszenvesnek a magyarokat, és csupán egytizedüknek akadt kifogásuk velük szemben. 

Az OGM intézet által elvégzett közvélemény-kutatás eredménye szerint a magyarok mögött a szlovénok végeztek 63 százalékos tetszési mutatóval. A cseheket minden második megkérdezett minősítette szimpatikusnak,  egyharmaduk azonban azt válaszolta, hogy ellenszenvesnek találja őket. Az osztrákok körében a szlovákok a legkevésbé kedvelt szomszédok. Csupán a megkérdezettek 49 százaléka rokonszenvezik velük, egynegyedük pedig kifejezetten ellenszenvvel viseltetik velük szemben.

MTI

Előzmény: Törölt nick (627)
    vz55 Creative Commons License 2007.12.23 0 0 641
    Helló!
    Oszt mi újság van Sátoraljaújhelynél?
    Van valakinek friss híre?
    (Boldog Karácsonyt mindenkinek !)
    asx Creative Commons License 2007.12.23 0 0 640

Miért kellene bárkit is bármire kényszeríteni?

Összeadják sz összes X-et, végeredmény ---> 100%. Utána megnézik, hogy ez országonként hogy oszlik el.

Szerintem ez így, hogy 71% és 63% meg még ki tudja mennyi, ez a torz...

Előzmény: Degeczi (639)
    Degeczi Creative Commons License 2007.12.23 0 0 639
    ellenkezőleg: csak így van értelme, ezért aztán minden hasonló felmérés így történik! (nálunk is)

hiba lenne kizárólagos választásra kényszeríteni olyanokat, akiknek egyformán semmi bajuk a magyarokkal, csehekkel, olaszokkal: az eredmény véletlenszerűen torz, pontatlan lenne

így viszont beikszeli többöz is, h "rendben" és majd a nagy számok alapján, összesítéskor kiderül: melyik országot mennyien kedvelnek
    Előzmény: asx (638)
    asx Creative Commons License 2007.12.23 0 0 638
    Ezexerint akkor országokra volt bontva a végeredmény és nem magára a szimpátiára. Lehet így is, de minek...
    Előzmény: Törölt nick (635)
    Törölt nick Creative Commons License 2007.12.23 0 0 637
    Olyan eset is lehet, hogy egy valakinek több országra is lehetett szavazni...
    Előzmény: asx (632)
    Degeczi Creative Commons License 2007.12.23 0 0 636
    miért lenne már 100% a vége?
    ha egy osztráknak szimpatikusak a magyarok, a szlovénok már nem lehetnek?
    Előzmény: huzzunkbele (633)
    Törölt nick Creative Commons License 2007.12.23 0 0 635
    Hol írtam én olyat, hogy legszimpatikusabb?
    Mondjuk én el tudom képzelni, hogy megkértek 100 labancot, hogy nyilatkozzon a szóbanforgó országokról egyenként - szimpatikus, nem szimpatikus, nincs véleménye- úgy, hogy a 3 lehetőségből egy országra csak egy, és csakis egy választ adhat meg.
    Ez természetesen megengedi, hogy egy megkérdezett, ne csak egy országnál x-elhesse be a szimpatikus választ. Ebből következik, hogy felállitható egy sorrend a szimpatikusnak talált országok között, annak alapján, hogy hányan találták szimpatikusnak egy adott országot.
    Vágod?
    Előzmény: asx (632)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!