Az Európa Parlament is vizsgálódik az osztrák behajtani tilos táblák ügyében, melyeket Ausztria a schengeni határnyitás után helyezett el, hogy csökkentse az átmenő forgalmat. A Brüsszelben külön bizottságot hoztak létre, tárgyalóasztalhoz akarják ültetni a feleket.
Tehát, ha jól értem akkor te itt egy olyan kommunista diktatúrát, amibe belekényszerítettek országokat akarsz egy olyan demokratikus közösséggel összehasonlítani amelybe önként, a feltételek elfogadásával és betartásával jelentkeztek a tagországok?
Ezzel vitatkoznék kicsit. Magyarország sohatöbbé nem lesz egységes, pontosan az unio miatt. Azzal, hogy a határok megnyíltak, még közigazgatásilag azok a területek, más országhoz tartoznak. A határnyitás, nem egyenlő az ország és a nemzet rehabilitációjával. A trianon teremben több történt, mint a határvonalak átrajzolása.
Amúgy fel lehet fogni úgy is az egészet, hogy egy új európa kezdődik. Számomra lényegtelen a dolog, legfeljebb nem veszem elő a személyimet. De a határok közvetlen közelében körös-körben is Magyarország van. Schengennel szvsz, mi jártunk a legjobban, mert Mo. jórésze újra egységes.
"Anrainer" vagy "Anrainerverkehr" használatos. Előbbi csak az ingatlanhasználót, második az őt meglátogatókat is magába foglalja. Az http://index.hu/gal?dir=0712/belfold/schengen/ oldalon található http://index.hu/cikkepek/0712/belfold/schengen/.gdata/a6_20.jpg képen ábrázolt "Mindkét irányból behajtani tilos" tábla alatti "3,5 t feletti járművel behajtani tilos" tábla alatt egy "AUSGENOMMEN ANRAINERVERKEHR RADFAHRER UND PFERDEKUTSCHER" kiegészítő tábla olvasható.
amikor szóba került, rágugliztam: ez tényleg csak a tulajdonosokat engedi be, szállítók/dolgozók/látogatókat már nem ("anlieger" lenne amibe ezek is beleférnek)
"Ausgenommen Anrainerverkehr" ez azt jelentené, hogy az (tilalommal érintett) út(szakasz) mentén lakók/telephellyel rendelkezők illetve az ezekhez igyekvők (látogatók, szállítók) behajthatnak. Olyasmi mint a magyar "kivéve célforgalom".
Khmm. az osztrák rendőrség nem hatóság, hanem végrehajtó őrtestület. Van - a rendőrséget irányító - rendőrhatóság. Ez vidéken a járási elöljáróság, amely egyebek mellett a közlekedési hatóság feladatait is ellátja - a felettes szervek (másodfokon) már eltérőek, közlekedési eljárásban a tartományfőnök (vagy a tartományi kormány, ebben nem vagyok biztos), a biztonsági igazgatás területén a tartományi biztonsági igazgatóság (amely szövetségi intézmény).
Ekkora egy vadbarmokat ... en az RTL Klub hiradojaban lattam, viragtartot toltak az ut kozepere!
Kerdes ki? Milyen rendelet alapjan? Vagy ok igy keszultek a schengeni csaltakozasra? Es ha en odamentem volna es eltolom, akkor elvisz a szlovak rendor? vagy mi?
De legyunk megertoek :))) annak a szlovak telepes faluva alakitott, egykori keruletnek kampeca :))) hacsak nem huznak fel maguknak egy uj vasfuggonyt!
A Profil osztrák hírmagazin hétfői számában megjelenő, de már előzetesen a hét végén ismertetett felmérésből kitűnik, hogy a megkérdezettek 71 százaléka mondta rokonszenvesnek a magyarokat, és csupán egytizedüknek akadt kifogásuk velük szemben.
Az OGM intézet által elvégzett közvélemény-kutatás eredménye szerint a magyarok mögött a szlovénok végeztek 63 százalékos tetszési mutatóval. A cseheket minden második megkérdezett minősítette szimpatikusnak, egyharmaduk azonban azt válaszolta, hogy ellenszenvesnek találja őket. Az osztrákok körében a szlovákok a legkevésbé kedvelt szomszédok. Csupán a megkérdezettek 49 százaléka rokonszenvezik velük, egynegyedük pedig kifejezetten ellenszenvvel viseltetik velük szemben.
ellenkezőleg: csak így van értelme, ezért aztán minden hasonló felmérés így történik! (nálunk is)
hiba lenne kizárólagos választásra kényszeríteni olyanokat, akiknek egyformán semmi bajuk a magyarokkal, csehekkel, olaszokkal: az eredmény véletlenszerűen torz, pontatlan lenne
így viszont beikszeli többöz is, h "rendben" és majd a nagy számok alapján, összesítéskor kiderül: melyik országot mennyien kedvelnek
Hol írtam én olyat, hogy legszimpatikusabb? Mondjuk én el tudom képzelni, hogy megkértek 100 labancot, hogy nyilatkozzon a szóbanforgó országokról egyenként - szimpatikus, nem szimpatikus, nincs véleménye- úgy, hogy a 3 lehetőségből egy országra csak egy, és csakis egy választ adhat meg. Ez természetesen megengedi, hogy egy megkérdezett, ne csak egy országnál x-elhesse be a szimpatikus választ. Ebből következik, hogy felállitható egy sorrend a szimpatikusnak talált országok között, annak alapján, hogy hányan találták szimpatikusnak egy adott országot. Vágod?