Szeretnék egy felmérést csinálni arról, hogy ki mennyi pénzét kockáztatná egy "örökmozgó" létezése ellen, Tehát ki mennyire biztos abban hogy az utóbbi évszázadok fizikai,kémiai, biológiai...stb... törvényeit nem lehet kvázi cáfolni, azért kvázi mert, csak látszólag cáfolat. (matekot nem veszem bele, mert az szerintem embertől függő dolog)
Mondok egy példát: Ha csak a számokat nézzük akkor egy bármilyen Hőszivattyú is örökmozgóknak tekinthető, pedig nem az.
A fogadást úgy is megfogalmazhatjuk, hogy ki fogad a mai (18. 19. 20. sz.) tudományos nézetek határtalansága mellett,
(gondolok itt például a Telekinézisre/pszihokinézisre , mert ha jól tudom a telekinézis létezését a tudománynak nevezett kreálmány nem fogadja el. nem azt akarom sejtetni, hogy a tudomány egy rakás K @ K I, csak azt hogy olyan jelenségek is léteznek amit nem fogad el.
kezdek: 0 FT
ÜDV
1. egy kis javítás: nagy kockázat => nagy haszon Lehetősége (persze a nagy bukásé is)
2. Mivel tök exaktul nem nagyon lehet megfogalmazni a dolgot ezért: Ez legyen a kiírás: A kihívó arra az eseményre fizet amire úgy véli, hogy érdemes fizetni, tehát a kihívó dönti el hogy ez neki bizonyíték vagy nem.
3. Találkozunk 2015. dec 10.-én addig süllyedjen ez a topic.
"ha belátod, hogy a tudomány nem mindenható akkor abból 1értelműen következik hogy van még mit keresni, ?nemde? Sose állítottam ennek az ellenkezőjét, és itt senki se. Csak Te akarsz mindenkit megyőzni arról, hogy a tudomány - illetve művelői - ezt képzelik magukról. Tudatlanság? Rosszindulat?
Ahhoz hogy értelmesen, hatékonyan tudj keresni, azért nem ártana tudni is valamit. Persze Te azért nyugodtan keresd az almafát, amelyikről az alma fölfelé esik. :-) Én inkább valami értelmesebbel töltöm az időmet.
sztem ne vitázzunk, mert meddő, addig is keresem a bizonyítékokat mint állat, van egy javaslatom: te is keresd, ha belátod, hogy a tudomány nem mindenható akkor abból 1értelműen következik hogy van még mit keresni, ?nemde?
próbáld egy kicsit madártávlatból szemlélni ezt a vitát, én úgy szemlélem és így szemlélni tök jó. nem leszel frusztrált , amúgy ez hasonló a fidesz-mszp féle szembenálláshoz, ott is van vita , 95% meddő, én abban is benne voltam, de jó, hogy kikerültem belőle, nem egy jó életforma
pont az a lényeg hogy nem kell elhinni, azért kérdeztem összeget, hogy menniyre vagy biztos benne. miért nem írsz összeget,?? úgy érzem Te is óvatosan közelíted a témát, ez természetes.
Mégegyszer, ha nem voltam érthető: Nem. Isten (ha van) szolgálja a tudományt parancsát. És egyre kevesebb szabad akarata van, ahogy fejlődik a tudomány. :-)))
Ezt meg honnan szedted? Kicsit alaptalan, nagyon rosszindulatú következtetés.
Tapasztalat. Az ezósok nem szoktak képleteket, matematikát használni, cáfolni. Te sem teszed. Csak homályos utalások valamiféle bizonyítékokra, amit feltétel nélkül el kell hinni.
Pedig az előbb linkeltem be egy rakás vidit. Hol van doboz, hol nincs. Nincs ez kőbe vésve. Kinek-mit sikerült otthon összetákolnia. Mint mondtam, tegyél oda egy meleg tárgyat és forogni fog. Tényleg nem akarod kipróbálni, és csak elméleti vitát akarsz csinálni belőle?
Egyébként a videón lehet látni a hőmérsékletkülönbséget? Én hiába meresztem a szememet, nem látom a fokokat. :D
a papírkígyó és a dobozban lévő függőleges lap alakú alu piramis között van geometriai különbség, úgy érzem, meg a hőáramlás se ugyanaz, :a radiátorról 60C os levegő áramlik a 20-30 C os szoba levegőjébe, ami elég nagy hőáramot jelent
a youtube os videóban a csávó keze és a piramis között van a doboz fala ami valamennyi hőellenállással bír, + a hőm különbség se akkora, tehát a hő általi mozgás 99% ban kizárva,
Az F=m*a -t tényleg nem szokták cáfolni, nyilván ez magas nekik. Csak az energiamegmaradást, a 2. főtételt, a relativitás elméletet, stb, stb. Mindent ami tudomány és működik. A képleteket már nem tudják értelmezni.
Fordítva meg nincs így. A tudomány egyszerűen nem fogadja el a bizonyítatlan állításokat. Nem véletlenül kértem a bizonyítékaidat. Vannak már? Sose lesz.
De mielőtt túl sokáig folytatnánk meddő vitát, mondom, hogy ma jó kedvem van, és nemigazán akarok senkivel összeveszni csipp-csupp ügyeken, szóval lazíts. :D
Hát erre nem tudok mit mondani. Akkor lapozz föl egy új kiadású lexikont. Csak az tudod sokba kerül.... Ha meg annak sem hiszel, akkor ez van. Nem tudok segíteni rajtad. Mint gyerekkorunkban a papírkigyó, amit a radiátorra kellett tenni egy hurkapálcika végére és forgott. Asszem a Sicc!-ben is benne van. (ha ez már neked is hiteles forrás :D)
Próbáld ki a kezed nélkül egy akármilyen felmelegített tárggyal. Oda se kell menned, oda se kell nézned, úgy is pörög.
"A tudománynak ezen kivül működő, ellenőrizhető jóslatai, előrejelzései vannak. Működik. Nem hit kérdése - hit nélkül is működik."
ennyi erővel : nem kell hozzá hit, hogy leessen az alma a fáról, elég ha isten akarja, stb... nem vagyok nagy Istenhívő , csak 1 példa, de persze ennél kézzel foghatóbb a tömegvonzás elmélete, de az hogy van tömegvonzás nem zárja ki hogy létezik Isten, sarkítva, de ez egy végtelen vita. és nincs nyertese, minkét fél magát hiszi nyertesnek.
Randi Amerikában van, ott mindent szabad. IGe-t meg ha egyszer valaki komolyan fogja venni, akkor úgy bepereli, hogy a gatyáját is elveszik... Csak tudod a bolondot szerencsés esetben bohócnak nézik, nem szerencsés esetben meg lincselik. IGe egyenlőre a bohóc fázisban van.
Arra nem lehet fogadást kötni, hogy mikor fog valaki nagyon berágni IGe dolgaira, és egy jó kis pert indítani ellene?