A kevesebb hangfal se lehet gond. Az erősítőn be kell állítani , hogy mely kimenetein van hangsugárzó. Példáol nekem nincs aktív mélynyomóm ( helyhiány miatt ) , ezért az erősítő automatikusan átküldi a mélyhangokat a front hangfalakra.
Készülék és beállítás függő. Az én erősítőm ( Marantz SR 4500 ) ha 5.1-es jelet kap , akkor nem szól a két háttér center. Sok készülékben van olyan funkció , hogy az 5.1-es hangot fölkeveri 7.1-re és szólni fog az összes hangfal.
Az Onkyo bemutatta a legújabb HTiB ajánlatát (Home Theatre in a Box), azaz belépő szintű, integrált, DVD lejátszót, erősítőt, tunert és surround hangfalrendszert tartalmazó megoldását.
Az Onkyo HT-S5100 az egyel magasabb kategóriában sem túl gyakori, a szoba akusztikai tényezőit figyelembe vevő és ahhoz a lehető legjobb mértékben alkalmazkodó Audyssey 2EQ korrekciós technológiával érkezik. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy mind a 7+1 csatorna hangereje és késleltetése külön-külön állítható, akár manuálisan, akár automatikus kalibrációval. A rendszer lelke egy DTS/Dolby képes HT-R560-as központi egység, 3 HDMI bemenettel, Sirius műholdas rádióvétel előkészítéssel és 130W csatornánkénti teljesítménnyel. A mélynyomó ennek több mint dupláját 290W-ot produkál. Természetesen ma már egyetlen rendszerből sem hiányozhat az iPod dokkoló, így az Apple-lel jó barátságot ápoló Onkyo házimozijaiból sem. A HT-S5100-es $579 (kb. 99 900,- Ft) körüli áron várható. Az egyel kisebb 5.1-es, HDMI bemenet nélküli és 200W-os mélyládával érkező HT-S4100-as $479 (79 900,- Ft), míg a passzív
Tegnap az UPC beszerelte nálunk a digitális adást. Sajna nem igazán tudom hallgatni az HBO-t 5.1-ben mivel nem tudom rákötni a beltéri egységet a Genius Home Theater hangcuccra. Nem akarok új házimozira befektetni ezért remélem tud nekem valaki segíteni.
Egy olyan külső Dolby Digital dekódert keresek aminek a bemeneti között van Coax RCA bemenet és a kimenetei között 6 RCA analóg kimenet. A neten találtam a Jazz DE07 vagy a Creative DDTS1000-et. Valamelyik a kettő közül jó megfelelő lenne.
Tud valaki olyan boltot ahol tudok venni újat vagy használtat???
Olyan dvd-t még nem láttam amin csak egy pár rca lett volna... Valamilyen digitális kimenet mindig van rajtuk. Ha csak két analóg kimenet van rajta a digitálisok mellett, akkor a dvd menüjében kiválasztható, hogy minden többcsatornás hangot lekonvertálja sztereóra, vagyis, ha nincs 5.1-es hangrendszered, akkor sincs gond, hallgatod szetereóban. Sztereó hang csak akkor van rajtuk, ha az fel is van tüntetve, egyébként a dvd csináljs a sztereót a sokcsatornásból.
Lenne egy érdekes kérdésem, sokszor hallaotam, hogy állitólag minden dvd-n nem csak 5.1 ben van fenn hang, hanem mindig fenn van 2.0 is. Namármost én nem tudom, hogy ebból mennyi az igaz, a menü redszerek hang állitásainál sokszor nics feltüntettve a 2.0, egyáltalán elö lehet csalogatni?
Hát igen, vagy erősítő vétel és akkor arra kötöd a "hangfalakat" de azt ilyen semiitérő hangrendszerhez csak pénzpazarlás vagy a dvd-t kell lecserélned olyanra amin van 5.1-es analóg kimenet. Valamelyik nélkül nem fogod tudni használni.
Ez így nem fog menni. A hangfalrendszernek csak analóg bemenete van ami csak úgy használható ha van 6db analóg kimenet a DVD-ből. Viszont neked csak 2 van azaz a bal és jobb csatorna ami mezei sztereó. Ide S/PDIF (digitális audio) bemenetes erősítő kell és azt kell összekötnöd a DVD digitális audio kimenetével. Sajnos nem úszod meg az házimozi erősítő vásárlását.
Magyarán szólva egy 5.1 erősítő bármilyen dolby digtal vagy dts-es hanganyagot lejátszik, függetlenül a hanganyag csatornáinak számától csatornák számától?
Igazuk volt a boltban, a dvd felevevőd az egy felvevő-lejátszó, olyan mint egy videómagnó. Ehhez kell még egy erősítő amire rá lehet dugni a hangfalakat. Vagy amennyiben a hangfalszetetben van erősítő akkor kell a dvd íróra 5.1-es kimenet, ezért írd le mi a dvd és a hangfal tipusa.
Adott egy DVD felvevő-lejátszó, samsung. Vételkor azt írták, alkalmas az 5.1-rendszerre, de amikor naív módon vásároltam egy hangfal szettet, a kettő enyhén nem volt kompatíbilis, nem volt mit hova dugni, a dvd-n kevés volt a dugasz. Az üzletben azt tanácsolták vegyek erősítőt, de az csillagászati árakon van, nem tudnátok esetleg segíteni, mert így használhatatlan.