Tizedébe kerül, mint a mások által előállított és szerintem még jobb minőség is.
Vettem pl. olyat, ami véleményem szerint mást is tartalmazott, mint rhodiolát (=szintetikus szteroidot) és valahogy nagyon idegessé és izgatottá tett.
( sportika.eu -n vásároltam ezt és egyáltalán nem volt rajta feltüntetve, hogy bármi mást is tartalmazna rhodiola rosea-n kívül, de... semmi köze nem volt az általam porított / őrölt gyökérből készült készítményhez)
Tapasztalat:
a gyártók trükköznek... pl azt sem tüntetik fel, hogy milyen erősségű extraktumot tartalmaz a készítmény, valamint - véleményem szerint - szívesen "dúsítják" a természetes összetevőket szintetikus (=mesterségesen, iparilag előállított) összetevőkkel.
Úgy veszem észre, hogy az idős ( 84 év ), demenciára hajlamos édesanyámnál sokkal jobb hatása van az általam kikapszulázott aranygyökérnek, mint az Exelon tapasznak (ami féláron (!!!) napi 400 Ft-ba kerül.
Szia! Ez a kipirosodás nem biztos, hogy vérnyomás-probléma. Lehet, hogy vmi. vegetatív idegrendszeri tünet. (Mondjuk a vérnyomás is azzal függ össze...) Arra (állítólag) a talpmasszázs is jó, illetve annak egy vállfaja - a vegetatív idegrendszeri terápia. A fokhagyma viszont biztos egészséges. Sok sikert!
Az Odin rózsagyökeret eszi a párom, de mivel párhuzamosan fokhagyma-fagyöngy-galagonya kapszulát és vérnyomáscsökkentő kinai teát is fogyaszt, nem tudom különválasztani, melyik hogy hat. Időnként mintha lemenne a vérnyomása, de van amikor ok nélkül kipirosodik. Állitólag ez a vérnyomástól is lehet, nem tudom. Nem merem nagyon méregetni sem, mert már a vérnyomásmérőtől is ideges lesz szegény.
Igen, ott is kapható. Én legalábbis ott vettem. Rhodiolin a neve, 120 szem volt nyolcezerpárszáz Ft. De bővebbet itt olvashattok róla. http://www.vitalland.hu/_rhodiolin120
Lehet rendelni az interneten is, regisztráltok és akkor olcsóbb, nem is kevéssel.
Én is megrögzött gyógyszerellenes vagyok, mindenfélével próbálkozom. Bár nem nekem van bajom, hanem a páromnak. 140-160 közt van a vérnyomása. Az nála is müködik, hogy mostmár ha csak meglátja a vérnyomásmérőt, már felmegy neki a vérny. 50 évesen sztem nem extrémen magas, de a dokik ijesztgetnek mindenfélével, ezért mindent megetetek szegénnyel, csak valami lejjebb vinné mellékhatások nélkül. Sokszor a szeme is rángatózik, azért gondolom, hogy idegi eredetü lehet, bár csak a mindennapi alapstressz éri, többnyire a munkahelyén. A rhodiola is gyógynövényboltban kapható, ahol az Odin rózsagyökér? (Tudom, az ugyanaz, csak másnak hivják) Köszi a segitséget!
Szia! Kb. 5 hétig szedtem. Viszonylag gyorsan, már az első hét után éreztem a pozitív hatást, illetve javuló tendenciát. Azért a hatás nem ugrásszerűen jelentkezett , de egyre jobb volt. Két hétig napi 2 szemet szedtem be, utánna elég volt az 1 szem is. Ez alatt az első két hét alatt elhajítottam a maradék nyugtatót is. Az antidepresszánst már előtte. Meggyőződéses gyógyszerellenes vagyok. Csak ha nagyon muszáj! Volt, hogy hébe-hóba később is bekaptam 2 szemet, amikor rosszabb volt a közérzetem, de többnyire elég volt az egy kapszula.
Időnként még be-be kapok 1-1 szemet, de most már nem rendszeresen. Hozzátartozik a dolgokhoz, hogy nálam nagyrészt a háttér dolgok is kisímultak, úgyhogy vszleg., sőt biztosan ez is kell, hogy rendben menjenek a dolgok. Nálam a hangulatra is pozitívan hatott. Volt, hogy csak röhögtem dolgokon, amin esetleg előtte berágtam volna. Egyébként épp a szívritmus/vérnyomás-szabályozó hatása miatt figyeltem fel rá, mert nálam mikor zizis voltam, volt egy kis ritmuszavar v. hasonló és a vérnyomásom is ingadozott. Reggel, felkeléskor még alacsony volt 100-110, utánna felment 140-150-re. Előtte sose volt bajom a vérnyomásommal. Viszont ez a vérnyomás dolog vicces, mert ha érezi az ember, hogy vmi. nem stimmel, megméri, de közben már spanolja magát, hogy biztos magas. Nálam volt, hogy tényleg magas volt, de gyakran csak úgy éreztem, és normális volt az érték. Azóta már nem is foglalkozom a vérnyomásommal, mert nem érzem szükségét. Decemberben mérték egy alkalmassági vizsga miatt és 120/80 volt. Ebből a bogyóból lehet kapni kisebb kiszerelést is (60 szem), ami olcsóbb, ha ki akarjátok próbálni. Ez 1 hónapra biztos elég és ez alatt jelentkeznie kéne a hatásnak, ha stressz eredetű és nem más jellegű a probléma. Azt viszont csak egy orvosi vizsgálat tudná megmondani.
Szia! Na, végre valaki! Azt hittem, senki sem ismeri a rózsagyökeret. Mennyi ideig szedted? Mikortól kezdted érezni a jó hatást? Szeded még? Nálunk is valszeg stressz okozta emelkedett vérnyomást kéne szeliden visszaterelgetni.
Sziasztok! Én a Rhodiolint (rhodiola rosea + cink) próbáltam. Nálam a stressz pánikbetegséget okozott; volt légzési nehézség, álmatlanság, hányinger, nyelési nehézség, ingadozó vérnyomás, ahogy illik. Kaptam rá Cipralexet + Xanaxot. Hál' istennek sikerült elég gyorsan elhajítanom ezeket a ("gyógy")szereket és szerintem ezt jórészt a Rhodiolinnak köszönhetem. Legalábbis szerintem sokat segített. Az tény, hogy drága, de nekem megérte és nem bántam meg. Inkább ezt kapkodtam be mint a fenti szereket!
Ezt eddig is tudtam, elég visszautasitó a hivatalos álláspont ezekkel a szerekkel szemben. A gyógyteákat is lefikázzák néhány helyen, nekünk egy bizonyos cukortea 2 hónap alatt levitte a kivánt szintre a vércukrot, mindenféle gyógyszer nélkül. Tehát kinek van tapasztalata a rózsagyökérrel kapcsolatban?
Sziasztok! Abban kérném a segitséget, hogy kinek van valami tapasztalata a fenti adaptogén gyógynövényekről. Nagyon sok jót olvastam róla az interneten, de bizonytalan vagyok, érdemes-e venni, mivel elég drága. Mennyi idő alatt érezteti hatását, pl. stressz csökkentésben? Hat-e a magas vérnyomásra?