2002 olimpiai bajnok férfi műkorcsolyázója, aki 2003-ban vonult vissza az amatőr sporttól csípő sérülése miatt. Azóta tagja az amerikai Stars on Ice csapatának és már 2. éve szerepet vállal az orosz televízió Sztárok a Jégen (idén Ice Age) címmel futó műsorában.
Fontosabb eredményei:
2002. olimpiai bajnoki cím, négyszeres világbajnok és háromszoros Európa-bajnok
Egy jó hír azoknak, akik szeretnék őt látni korcsolyázni, május 28-án Pozsonyban lesz egy Alexei Yagudin - Star on The Ice nevű show, ahol a következőkkel lép jégre: Alexei, Slutskaya, Brezina, Navka/Kostomarov, Totmianina/Marinin, Leonova/Khvalko
Sajna, nem:( Ezt azóta is borzalmasan bánom... Volt egy olyan pillanatom és Dórinak is, hogy megbeszéltük, hogy nem megyünk és aztán jól nem mentünk.
Bezzeg Plushenko gálán voltunk, de minek? Steph is csak egyszer korizott és még fényképezésre sem volt lehetőség és persze jól eláztunk... de legalább egy jót dumáltunk Jaskával:))) Ez volt a pozsonyi látogatásunk csúcsa!:))
Hát, annyi, hogy kicsit túlerőlteti magát és szerintem meg van róla győződve, hogy ő egy gladiátor vagy terminátor, amiről még az orvosok sem tudják lebeszélni. Volt egy idő amikor szinte minden interjúja arról szólt, hogy milyen sérülései voltak és hol műtötték a testét:)))
Viszont most olvastam, hogy 4 programban korcsolyázott jelenleg az Ice Age gálán és pl. Kalingrad-ban már alig tudott a jégről lejönni. Úgyhogy, szeretett Yagunk ismét bizonyította, hogy egy nagy mazo! Komolyan, lassan már azt kell írnom róla, hogy élvezi, ha szenved és fáj mindene. Neki esnék Ilia Averbukh-nak is, hogy miért engedi, de azt is sejtem, hogy ha Yagu akarja, akkor muszáj neki engedni, mert nem hiszem, hogy lehetne neki nem engedni, ha ezt kitalálta. Bár van egy olyan mondása: "ha egy reggel úgy ébredek, hogy már nem fáj semmim, akkor már biztos meghaltam..."
Tatiana Totmaina-val kapcsolatban megjelent egy orosz cikk, ahol szóba került kedvencünk is, természetesen Lisa is. Az interjú szerint Tot egy élményként élte meg a terhességet és magát a szülést is. Állítólag Yagu Annabelle-nek vagy Nicole-nak nevezte volna el a gyerkőcöt, azért döntöttek a Jelizavéta mellett, mert ez jól hangzik Oroszországban is és Lisaként máshol is. Tot szerint Lisára nem fogják erőltetni a korcsolyázást. Mesélte azt is, hogy az első hónapban Yagu anyukája vigyázott a picire, azóta fogadtak mellé egy dadát. Amikor először mentek haza a picivel, akkor otthon Yagu vette át az irányítást, mert az anyuka kicsit félt, nem tudta, hogyan fogja meg a babát, de a mi kis kedvencünk pelust is cserélt neki, meg is fürdette. Arról sajnos nem esett szó a cikkben, hogy mi újság a labradorokkal, mert a gyerek már elkészült:) Szóval, eddig úgy néz ki, hogy Yagu még apukaként is beválik... http://www.sportsdaily.ru/articles/olimpiyskaya-chempionka-tatyana-totmyanina-v-amerike-druzey-net-33955