Az index hírei között szerepel ez is, ugyanúgy mint a túladóztatott magyarok is.
A köztisztveselők nehezen tudnak lemondani olyan előjogaikról, mint a 13. havi fizetés, karácsonyi jutalom, kedvezményes üdülések stb.
Magyarázza már meg nekem valaki, hogy miért kell ilyen, állítólag rossz gazdasági helyzetben kifizetni nekik 3,5 milliárdot, és ki hatalmazta fel őket arra, hogy ezt megtegyék?
Sajnálom, de az Üvegzseb-törvény értelmében és az adatvédelmi ombudsman ajánlásával minden, a közalkalmazottak adóforintokból történő jutalmazásával kapcsolatos információt egycsrillió évre titkosítottak, mert ugye nekik személyiségi jogaik vannak és seninek semmi köze hozzá, hogy ki, miért, mennyit kapott és különben is orbánbányák, bla, bla, bla ...
Rátapintottál a lényegre: Mondja már meg nekem egy hivatalnok, hogy mit tett azért, hogy több havi fizetésnek megfelelő jutalom jár neki! Segített valamelyik ügyfélnek, kidolgozott valami jogszabályt, ami könnyebbé tette az emberek életét stb.
Hiába, bazdmeg; muszáj valahogyan megjutalmazni azokat a szegény hivatalnokokat, akik munkaidejükben "hülyeségeket írogatnak", azon kívül meg "másokat fikáznak". Nyilvánvaló, hogy nem hétköznapi szintet végzik ezeket a tevékenységeket és ezzel a rendkívüli teljesítményükkel felbecsülhetetlen hasznot hoznak az országnak.
,,Jutalmazzák például a sok adót befizető magyar kisvállalkozásokat." ,, Hja, ez olyan lejárt kádári elv, ez való a fityisznek..." Pedig igaza van. Aki 11 havi adót rendesen befizet,annak elengedni a 12 havit. Vagy az állam 13. havit fizetne a vállalkozóknak.Így lenne csak igazságos az egész.
Nem tudom hogyan mérik a köztisztviselők teljesítményét, igaz olvastam már róla, de abból nem derült ki, így azért arra kiváncsi lennék, hogy munkájukkal mennyire járulnak hozzá a gazdasági mutatók növeléséhez.