Hétfőn nem vette fel valaki az Utazás a holdba című tv játék első részét? Inke lászló, Körmendi János, stb. szenzációs szerintem. :-) Az M1-n adták le 9-kor.:-) Már évek óta keresem és kérem az MTV-t, hogy adják le. És erre lemaradok az első részről :-( Ha tudtok segíteni:keszthelyipeter@freemail.hu
Üdv mindenkinek! Én egy magyarkanizsai (vajdasági) tv-néző vagyok. Kb. két hete már, hogy saját antennával nézve a szegedi 26-os M1 nézhetetlen (nem az antennák a rosszak!). Van a városkánkban kábeltévé (azzal nincs probléma) de elég sok család még a padláson, háztetőn lévő antennákkal tévézik. Kérem szépen azt aki tudja írjon ide, írja meg, hogy mi történik az átjátszóadóval, karbantartás van-e vagy takarékoskodnak az energiával? Előre is köszönöm : Feci
Üdv mindenkinek! Én egy magyarkanizsai (vajdasági) tv-néző vagyok. Kb. két hete már, hogy saját antennával nézve a szegedi 26-os M1 nézhetetlen (nem az antennák a rosszak!). Van a városkánkban kábeltévé (azzal nincs probléma) de elég sok család még a padláson, háztetőn lévő antennákkal tévézik. Kérem szépen azt aki tudja írjon ide, írja meg, hogy mi történik az átjátszóadóval, karbantartás van-e vagy takarékoskodnak az energiával? Előre is köszönöm : Feci
Mekkora bu.i ez az M1! Kedvelt délutáni sorozat helyére be.eszi ezt a paraolimpiai összeállítást.
Ez baromira indokolatlan műsorváltozás, és én ezért kirúgnám a műsorigazgatót!
Ha mondjuk éppen valami magyar vonatkozású sportverseny lenne, megértem, hogy megváltoztatják a műsort. De ez egy riport összeállítás, amit ráérnének megismételni két vagy három hét múlva.
Gratulálok, így kell nézőket elkergetni!
Mire jó ez? Az, akit ezt a paralimpiai riportot nézte volna, az nem nézi, mert nem tud róla, hogy most van. Azok, meg akik a Derek, a fenegyerek c. sorozatot nézték volna, azok meg bosszankodnak, és fogadni mernék, hogy ez a mai rész le sem lesz vetítve....
Az ünnepek környékén többször tovább fennmaradtam, és vajon éjjel 1 körül mit látok az MTV1-en? Monoszkóp megy... :)))
Egyébként általában szeretm én az MTV-t, de néha akkora dilettáns húzásai vannak, hogy hihetetlen.
Más, ugyancsak most a téli szünet környékén megcsíptük az M2-n a Fekete város c. filmsorozat első epizódját. Hurrá, elvégre veretes mű, színvonalasan megfilmesítve. Aztán pár nap múlva eszembe jutott és hiányolni kezdtem a folytatást. Eléggé feltúrtam a műsorújságot, aztán megtaláltam azt a műsorszerkesztést, amire nemigen számítottam: a pár részes sorozatot heti gyakorisággal (ill. ritkasággal nyomják) Mint 1983-ban...
Űjraszinkron volt? Nem tűnt fel, annyira nem emlékeztem a régire, de afilm az csodálatos volt. Most egyébként teljesen át vagyok csábulva. Ma a Hiúság vására, holnap a Tűzvonalban. Nagyon jó hogy nincs benne az iszonyat sok reklám, ettől jobban bele birom élni magam a történetbe.
Most pl 1 fantasztikus színházi előadást láttam a Vígszínházból, Eszenyi Enikő rendezésében, Kamarás Ivánnal és Hegyi Brabarával. És köszönöm nekik az élményt. Bár a topik címe nem ezt sugallja, remélem, hogy eljut hozzájuk a z örömem. És remélem lesz még hasonló. Ezer éve nem láttam színházat sajnos.. Igazibul meg pláne.
De a múltkor az Országúton Fellini film is nagy élmény volt ismét.
Már elnézést, de mit kedvelsz TE az mtv-n? Már nem az az igényes, jó filmeket adó csatorna, ami úgy kb 1993-ig volt. Azóta szinte csak vegetál, próbál élni, rossz műsorokat ad, vacak, szóval tényleg szánalmas. Mondom ezt úgy, hogy nem is tudom, mikor kapcsoltam rá utoljára, merthogy csak a port.hu-n nézem át a műsorát, és eldöntöm, hogy na, a héten sem érdemes rákapcsolni. (igaz persze, hogy a többi csatornára sem, nem is szoktam, még jó, hogy van dvd-m, azzal elvagyok esténként).
Mert még ha legalább a régi, nagyobb sikerű fimeket, film- és rajzfilmsorozatokat adná, de neeeem, inkább az olcsó és nézhetetlen vacakságokat.
Szóval tényleg nem értem, miért kedveled, mert még a nosztalgiára sem tud rendesen rájátszani.
Persze ha ott dolgozol, az a munkahelyed, és azért csíped, akkor bocsi...
AZ élő műsor mindig fontosabb! A műsort úgy KELL megtervezni, hogy számolunk hosszabbítással, vagy rugalmasan kell kezelni a műsorrendet. Valahogy a CNN-nél breaking news-nál soha nem számít mit szakítanak meg:) Egyébként a sportcsatornákon kívül nagyon kevés a sport aránya a többi tvadónál. A v3-nál is most azért tűnik soknak, mert megszerezte a kézi bl-t és hétvégkenként elég soxor adják. A tv2-nél csak box ment, de kb másfél éve szerintem sportműsornak nyoma sem volt ott. RTL válogatott meccsek (ritkán), plusz 3 hónaponta egy szombati box), meg márciustól-októberig az f1. Duna péntekenként magyar nb1-es meccs. A többi csatorna szóra sem érdemes. Ezért is örült az ember mikor az mtv megszerezte a jogait az egyik legizgalmasabb bajnokságnak, akkor rohadtul elvárná az ember, hogy azt normálisan megcsinálják. Kiváncsi lettem volna, hogy hányan akarták volna nézni a kosárhosszabbítást és hányan a stílust.
Nem akartam ennyire felborzolni a kedélyeket, csak meg szerettem volna védeni az MTV-t mert kedvelem. Úgy láccik a sportrajongó az nagyon , még a politikarajongónál is nagyonabb:))
"Pláne 1 köztv-nél sztem nagyon korrekt dolog, hogy betartja a programot."
Akkor is ezt írnád, ha a téged érdeklő film végéből nem adnák le az utolsó 20 percet, mert az illetékes elszabta a műsoridőt, és kezdődne mondjuk egy kosárlabda közvetítés?
Hát pont ez az, a műsoridőt valaki úgy tervezte, hogy nem számolt a kosárlabdában előforduló hosszabbítással! Hibázott, nem kicsit. Az meg, hogy van több sportadó, miért nem ők adták, elég nevetséges válasz. Ugye ott van mindjárt ellen indoknak a megvásárolt közvetítési jogok...
Miért nem adta a Stílust ennyi erővel más TV (mondjuk spektrum, vitál stb.), akiknek szintén beleillik a profíljukba. Ez a te érvelésed, csak fordítva. :)
Szerintem tudni kell kiszámolni az adásidőt, és úgy korrekt, ha be is tartják. És ez most nagyob jól áll a köztévéknél, rá is vagyok szokva, és örülök neki.
Sajnálom, hogy ti csalódtatok, és remélem, hogy nem lesz gyakori.
Bennem is fölmerült, vajon melyik filmcsatornán láttál sportot? (nem mintha számítana)
Viszont ezek szerint nálad a program betartása az szigorúan a műsoridő betartását jelenti és a közszolgálatiságnak nem része az, hogy egy megkezdett műsort végig leadjon, ugye?
Számomra érthetetlen módon a sport sokkal gyakrabban jelenik meg a filmes csatornákon is mint a film a sportcsatornákon. Aki nem sportcsatornán néz közvetítést az számoljon vele, hogy történhet ilyen. Pláne 1 köztv-nél sztem nagyon korrekt dolog, hogy betartja a programot. Amit az egyéb csatornák művelnek az már kimeríti a csalás és visszaélés gyanúját.
Általában egy országon belül egy csatorna szerzi meg az élő közvetítés jogát, a többi közül valamelyik legfeljebb megismételheti (a gyorsasági motoros vb-futamokat ugyan adta az m1 és az Eurosport is, de az mégiscsak nemzetközi, ráadásul utóbbi csatornánál a magyarnyelvű adásnak nincs önálló programja).
Mielőtt most megkérdezed, hogy akkor miért szegény m1-et b@szogatom és nem a másik négyet: ha már közvetít valamit, akkor ne felibe-harmadába tegye és ne a lényegnél szálljon ki, hanem csinálja meg végig. Baromira nem érdekel, hogy hány sportcsatorna van és azok hogyan szerkesztik a saját műsorukat.
Ha te filmet nézel és az utolsó negyedórát leveszik, akkor nekiállsz számolgatni, hogy hány csatornán adnak még filmeket??
Mivel én nem nézek sportot azt sem tudom, hogy azt mennyien szeretik. Nálunk van 3 önálló sportadó. Egyik sem adta csak a közszolgálati? Akkor minek vannak?