Keresés

Részletes keresés

sutyi66 Creative Commons License 2012.01.07 0 0 109

Még mindig sokszor használom. Azóta sikerült egy nagyobbat is venni. Azt mérete miatt nem sokat használom, de mikor az kell, jó hogy van.

Fergej Creative Commons License 2010.02.03 0 0 108
Sziasztok, két nagyszerű kukta receptgyüjteményt találhattok az alábbi linken
http://www.fagormintabolt.hu/letoltes.html
tuutuu Creative Commons License 2009.10.22 0 0 107

Komolyra fordítva, a lének mindegy lenne, mikor sózom, de a benne főtt anyagoknak nagyon nem mindegy...

Teszem azt, a szokásos darabka lábszár kifő, de ha sótlan, sózhatom, de messze nem lesz olyan, amilyennek lennie kellene.

Ha már belefőztem, meg is enném, ugyebár..

Előzmény: tuutuu (106)
tuutuu Creative Commons License 2009.10.22 0 0 106

az "nyers só". :-))

 

Bübű, én a levesbe kétszer oldott sót használok...:}}

 

( Mielőtt bárki szörnyethalna: az ún. "asztali só"t használom, annak jó nagy része föld...:}}

Ezért a szükséges 4 mérő sót előbb egy nagy tejfölöspohárban föloldom, aztán a leülepedett borzalomról az oldatot leöntöm a levesbe...:}})

Előzmény: Zitka (104)
tuutuu Creative Commons License 2009.10.22 0 0 105

De, szeretem,de tény,ami tény, az eredmény nem olyan...

Még az olyan levesemnél se tetszett, ami még kihűlés előtt baltával darabolandó sűrűségű volt ( valami olyasmi érzet, mintha nagyon jó minőségű kockalevest készítenék.)

 

De engem nem kell komolyan venni, én levesbolond vagyok...:}}}

Előzmény: Zitka (104)
Zitka Creative Commons License 2009.10.22 0 0 104

Nem szereted a nyers vizet? :-)))))

 

Egy kanadai levtárs mesélte, hogy a lánya az utósózást nem szereti, mert az "nyers só". :-))

Előzmény: tuutuu (103)
tuutuu Creative Commons License 2009.10.21 0 0 103

A többi vizet meg utólag hozzátöltheted.

 

Azért jobb, ha összefő, ami összetartozik....}}

Előzmény: Törölt nick (101)
tuutuu Creative Commons License 2009.10.21 0 0 102

Húslevest, kuktában??

Az nem épp az a műfaj...

Azt lassan, meg ilyesmi.

Csülkösbab, efféle..

De nincsen valami jel az oldalán?

A régieken ( a nyeles, súlyszelepes alumíniumokon nem volt, de az újabbakon ( legalábbis az enyémen) van egy benyomott jel.

De valóban, kétharmadig ( ha nem lapos, hanem magas fajta, akár háromnegyedig, de ott aztán vége).

 

Vagy akkor más miatt történhetett, vagy a víz volt benne sok?

 

Továbbá ne piszkáld a szelepet, mert ha leállítottad is a tüzet alatta, percek múlva is kifuthat, mert azonnal fölforr.

Csak akkor piszkáld, ha pl. a mosogatóban már hűtötted, ha kíváncsi vagy, jó lett-e az eredmény.

Előzmény: subtitle (100)
subtitle Creative Commons License 2009.10.21 0 0 100
Nekem olyan kérdésem lenne, hogy mennyi vizet szabad beletölteni a kuktába, ha például húslevest szeretnék csinálni? Félig, harmadáig? Mert már jártam úgy, hogy a falra fröcskölte a bablevest a kis drága! Vagy akkor más miatt történhetett, vagy a víz volt benne sok?
sutyi66 Creative Commons License 2009.10.11 0 0 99

10 éve biztos hogy nekünk is van. Amit csak lehet, mindent benne főzök. Levesek : hús, bab, lencse. Pörköltek, húsos káposztát, kocsonyát. És mindig megalszik!! A lé mennyisége, mennyi benne a bűrke, fokhagymától függ hogy aldjon. ( a sima velőscsont leves is kocsonyás ).

Ha a " fütyülője " kivan tisztítva, és a helyén van, nem szabad hogy  " robbanjon " a készülék.

Mert nem nyitogatjuk gyakran, az íz, illat az ételbe marad, nem kell zep... ter edény. Ja és a húsleves első levét azt a ronda fekete habosat leöntöm. Erre a célra egy régi fazék van használatba. Talán 1 percig hagyom forrni.

Hideg vízzel lemosom, és mindig meleg vízzel teszem fel a kuktába minden fűszer, zöldséggel együtt. És nem kell annyit sikálni az edényt.

gőzgombóc Creative Commons License 2009.09.23 0 0 98
Köszi:)
Előzmény: Törölt nick (97)
Törölt nick Creative Commons License 2009.09.23 0 0 97
Nagyon jó neved van. Hétvégén pont gőzgombócot fogok csinálni. Nagyon régen volt már.:-)
Előzmény: gőzgombóc (96)
gőzgombóc Creative Commons License 2009.09.23 0 0 96
A fiamnál, aki már rég önálló életet él, alapeszköz a kukta:)!
Nagyon lerövidíti a főzési időt.
És tényleg nem ördöngősség:)
Előzmény: cicvarecki (95)
cicvarecki Creative Commons License 2009.09.23 0 0 95
Jól teszed, én is sokat használom:)!
(és nem olyan veszedelmes a használata sem:))
Előzmény: Törölt nick (94)
Törölt nick Creative Commons License 2009.09.23 0 0 94
Azt hiszem mégis csak veszek magamnak egy kuktát.:-)
gőzgombóc Creative Commons License 2009.05.08 0 0 93
Annál is inkább, mert nagy lángon szétdurran a kukta :)
Előzmény: Fergej (92)
Fergej Creative Commons License 2009.05.08 0 0 92
Na jó, majd kipróbáljuk! De gondolom akkor fokozottan kis lángon illik főzögetni.
Előzmény: gőzgombóc (90)
Fergej Creative Commons License 2009.05.08 0 0 91
A kisfiam kapásból megeszik hármat, és akkor még én és a feleségem még legalább ennyit... Nincs akkora mikróedényem:-)! (szerintem jövőre már a lányom is enni fogja a kukoricát)
Előzmény: Zitka (89)
gőzgombóc Creative Commons License 2009.05.08 0 0 90
A kukta nem azért gyorsfőző, mert esetleg fokozottabban lobogva főne benne az étel,
ami tönkretenné a minőségét, hanem a benne keletkező gőz, azaz a túlnyomás miatt, ami sietteti főzési folyamatot.
És kiváló kocsonya készíthető benne!
Sőt, Uram bocsá,'kiváló marhahúsleves is!
Kukoricát is számtalanszor főztem benne,és nincs szükség a zöld levelére
Előzmény: Fergej (88)
Zitka Creative Commons License 2009.05.07 0 0 89

Kell a kukta a kukoricához???

1 cső 700 W-on 2 perc alatt tökéletes a mikróban.

Ennyi idő alatt fel sem forr a víz a kuktában...

Előzmény: GuessLess (87)
Fergej Creative Commons License 2009.05.07 0 0 88
És milyen lett? Én úgy tudtam, hogy a jó kocsonya titka a lassú főzés, pedig a kukta más néven gyorsfőző. Nagyon szeretem a jó kocsonyát (sajnos már nincs szezonja), de mi meg sem próbáltuk még kuktában főzni. Te hogy csinálod, mi a titkod?
Előzmény: stefiadri (85)
GuessLess Creative Commons License 2008.07.07 0 0 87
Én is nagy kuktabarát vagyok, szinte mindent abban főzök, de most van egy dilemmám. Csöves kukoricát is lehet benne főzni szerintetek? És ha igen, vajon mennyi idő kell 6 csőnek? A héját is belefőzzem, mint ahogy a "rendes" fazékban szokás?

köszi előre is!
stefiadri Creative Commons License 2007.12.31 0 0 85
Most fől a kuktában az újévi kocsonya :-)
szysssz Creative Commons License 2007.12.29 0 0 84

A kukta kinyitása előtt meg kell várni, hogy a benne lévő energiák lecsendesüljenek.

 

Ez történhet klasszikusan: tűzről levéve legalább negyedóráig pihentetjük (a kukta mérete és a benne főzött étel ezt az időt módosíthatja) Ha a szelep súlyzárát megemelve nem sziszeg, bátran kinyitható mindenféle sérülés nélkül.

 

Lehet siettetni a folyamatot: a kuktára hideg vizet eresztünk, vagy a súlyszelep alá kanalat szúrva megemeljük azt. Ez utóbbi módszer hátulütője az, hogy tele lesz a lakásod az aktuális étel illatával.

 

Az első módszert javaslom, mert a maradék energiák hasznosíthatók. A másik kettőt csak akkor, ha az étel még utómunkálatokat kíván, vagy időhiányunk van.

szysssz Creative Commons License 2007.12.29 0 0 83

"Konyhás", vagy "1000 apró cikk" jellegű boltokban keresd. Ha ezekben nem találsz, nézz szét a fém edényalátét választék (ilyen nagyáruházakban is kapható) között. Többféle átmérőjű és rácsozottságú kapható. Törekedj arra,hogy minél kisebb rések legyenek rajta. A célnak nagyon megfelelők.

Illik tudni edényed lezáró részének (ott a legkisebb) átmérőjét. :))

 

Sok sikert!

Előzmény: Ba|oO (82)
Ba|oO Creative Commons License 2007.12.29 0 0 82
Először is szeretném megköszönni Neked, kedves szysssz, hogy segíted a kezdőket (mint amilyen én is vagyok)! Nem is tudom, hol lennék nélküled, komolyan...

És akkor a kérdés: karácsony előtt vettem a b. nejemnek egy készlet ákcijós kuktátot. Ellenberger nem volt benne/hozzá az általad itt és máshol is említett pároló rács. Tudsz esetleg valami bótot, ahol ilyesmit lehet külön is venni? (6 és 4 L-es kuktát vételeztünk)

Köszönettel,
Baloo
Előzmény: szysssz (18)
szysssz Creative Commons License 2007.12.22 0 0 81

Hogyis mondja az angol?: "én nem vagyok olyan gazdag, hogy olcsó ruhákat vásároljak"

Ez a gondolat kiterjesztve is igaz: kuktát csak olyat érdemes venni, ami szendvicsdtalpú, a fala vastag nemesacél, a fedele szilikongyűrűvel zárja az edényt. Igaz, hogy tizenezer HUF egy 4 literes is, de örökéletű.

Előzmény: TTAMAS (80)
TTAMAS Creative Commons License 2007.12.22 0 0 80
Valamelyik hiperszuper áruház árulta akcióban ezt a szinte teljesen használhatatlan kuktát. A fedele alaphelyzetben hajlított, zárt állásban a befelé hajló peremre símul. A kinyitása külön mutatvány (a fedőt megmártjuk a forró lében... rossz esetben a kezünket is...). Büntetni kellene érte...
Előzmény: Zitka (78)
nándi1 Creative Commons License 2007.12.19 0 0 79

nem is nyomás alatt gondoltam:)én is szoktam főzni és amit nekem mutatott az eladó abban nem volt gumitömítés még fel is hívta a figyelmem,hogy abba a fajtába nem kell és nem meggyőzni akarom magam csak sajnálom,hogyilyen ócskákat árulnak hejette de rászánok kicsit több pénzt és  fogok venni valami komolyabbat mert nagyon szeretünk benne főzni,másként jönnek elő az ízek és az öreg tyúkoknak nem kel másfél nap amíg megfő:)

 

Előzmény: Zitka (78)
Zitka Creative Commons License 2007.12.19 0 0 78

azt látom, hogy nagyon meg akarod győzni magadat arról, hogy a régi fajta a jó, DE!

EGyik kuktát sem lehet, és nem is szabad nyomás alatt kinyitni. Be kell tenni a mosogatóba, ráereszteni pár percig hidegvizet, aztán már szinte magától kinyílik. Nem nagy varázslat... :-)

A rozsdamentes, kifelé hajlú pereműben is van gumitömítés, csak nem nézted meg jól. :-)

Előzmény: nándi1 (77)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!