Keresés

Részletes keresés

anyabanya Creative Commons License 2007.11.04 0 0 31
magyarán.. a pedofil gyermekgyilkos szabadságához való alapjoga felülírja a meggyilkolandó gyermek élethez való jogát...Nem vágyom arra, hogy gyilkosainkat megalázzák a börtönökben, de arra igen, hogy a méltó büntetésbe beleférjen az is, hogy nincs helye kint, miként a meggyilkoltnak meg miatta nem lehet helye az élök közt...Tudod vannak ám ott bent furi figurák, ha leülsz beszélgetni olyannal, aki ült a csillagban mondjuk 8-10 évet, akkor bizony mesélhet olyanról, aki cseppet sem bánja, hogy hány embert ölt meg és már ott azon jár az agya miként fogja halálba kinozni azt, akit megölni szándékozik...egyébként is arra külön büszke, hogy ő nála könyörögtek a halálért...(amugy a cella társát is majdnem agyon vágta, mert rendetlen volt és fél centivel arrébb tette a felmosorongyot)...No ő, aki egyébiránt ma is totál biztosan állitja, hogy meggyilkoltak csak méltoan meglettek leckéztetve és aki amugy teljes melszéleséggel kiáll a mellett hogy még van, akit jogosan kell ily modon moresra tanitani, no ő bizony ezen elképzelés szerint max20 évenként oktatt igy 5-6 embert, aztán ugyis ujra kijön, ha megéli...de egy átlagéletbe igy is belefér 2 kör legalább...aztán majd egy nyugis szocotthon...
Előzmény: Libera nos, Domine! (26)
anyabanya Creative Commons License 2007.11.04 0 0 30

akkor mégegyszer, hátha nem törlik...

az nem lehet általános és természetes sehol, hogy a betegek találkoznak a halottakkal igy, mert engem bántana, ha az én (igy jobb, mert mikor azt irtam, hogy a Te azt ugye moderálták...) szóval, ha az én anyám vagy bármely szerettemet kezelnék igy, akkor az bizony megviselne engem...s tudom, hogy a méltoságát sértenék, akkor is, ha már nem él azzal, hogy merednek rá a tekintetek...

S azt is tudom, hogy sokan félnek a haláltól, föleg, ha leselkedik rájuk egy onkologiai problémánál és ilyenkor egy élettelen test tehetetlenségét látni az élőnek borzalom...Tehát belegondolván ebbe és hogy te azt irod, hogy..."mint EDDIG NEM EZ LETT VOLNA az altalanos" akkor én moderálván magam igy ismnétlem meg a törltetet hozzászólásom : te teljesen lelketlenül, mondhatni érzelmi fogyatékosként látod a dolgokat......hogy a fenébe lenne természetes ez...gondolj bele, hogy mit érezhet az ember, pl én, ha az anyja, akár az én anyám lenne a tepsin, akkor mit gondolna erről bárki, mit gondolnék én, akit érint a dolog

S mégegy, ami mellékesnek tünhet, de cseppet sem az. A halált nehéz feldolgozni, akkor is, ha az ment aki a kora miatt volt soros, de sajnos a halál az visz gyermeket, fiatalt, erőset, gyengét, beteget vagy csak ugy hirtelen, mert ugy alakul...A halál feldolgozását bizony megkönyiti az, ha az eltávozottat kellő méltosággal engedjük el. A hülye is tudja, hogy neki mindegy, hogy ruhába van vagy sem, hogy ovatosan teszik át egyik helyről a másikra vagy sem...de nekünk élöknek nem mindegy, hogy min megy át az, akit szerettünk a boncterembe kerüléstől az elbucsuztatásáig...S ennek az utolso utnak a méltóságát gyalázza az, ami pl Gyulán történik. S tapasztalatól tudom, hogy bizony fáj az is, ha az ember szembesül azzal, hogy azt, akit szeretett akkor bántották, alázták...

MÉltoságot mindenkinek...méltoságot az élönek, az erősnek, a gyengének, a kiszolgáltatottnak, és méltoságot az elhunytnak, mert ő tényleg abszulute kiszolgáltatott...Csak azért mert a méltoság jogos jussa minden embernek. Egész egyszerüen, mert EMBER...(mellesleg még az állatnak, még a minket körülvevö természetnek is tartozunk azzal, hogy megadjuk neki a kellö figyelmet, tiszteletet...egész agyszerüen azért, mert EMBEREK vagyunk...)

Előzmény: geszthi (14)
sppriv Creative Commons License 2007.11.03 0 0 29
Hoppá. Kósa Lajos is felelős ezért a helyzetért, nem csak orbán. Zsóti barátod és annak finci kutyája hogy van?
Libera nos, Domine! Creative Commons License 2007.11.03 0 0 26
Ahogy mondod. De engem a Kádár-rendszerben sem szórakoztatott a halálbüntetés. (Egyébként vannak olyan elképzelések, hogy az Unióban az életfogytiglani és az extrém magas - gyakorlatilag szintén életfogytiglani - büntetéseket is betiltják, mivel alapjogokat sértenek. Ismétlem: nem korlátoznak, hanem sértenek.)
Előzmény: pindiy (24)
wizes Creative Commons License 2007.11.03 0 0 25
o)
Előzmény: pindiy (24)
pindiy Creative Commons License 2007.11.03 0 0 24
Reform bezzeg mehet, a halábüntetés visszaaállitása nem mehet....lyól is nézünk ki, ezentúl az életellenes büncselekményekért kórházi beutalót köll adni.....
Előzmény: Libera nos, Domine! (20)
Libera nos, Domine! Creative Commons License 2007.11.03 0 0 23
Az nem reform. A reform a biztosítás reformja.
Előzmény: tollas (21)
anyabanya Creative Commons License 2007.11.03 0 0 22
Tekintettel arra, hogy nem csak az elhunytakat boncolják, de a patologiai osztályra kerül sok egyéb is pl az onkologiai osztály anyagai is és sok dolog van, ami ugye csak a sulypontiban kerül ellátásra...s ott ugye egy egész megye betegeiről van szó...tehát ugye érthető az igény a nagyobb és fejlet léptesitményre..
Előzmény: Orbitron Megaharcos (18)
tollas Creative Commons License 2007.11.03 0 0 21

Itt már dübörög a reform, súlyponti lett a kórház.

Gazdaságos a dolog, hiszen úgyis előbb utóbb mindenki meghal, tehát felesleges finnyázni.

Előzmény: Libera nos, Domine! (20)
Libera nos, Domine! Creative Commons License 2007.11.03 0 0 20
Nahát. Többek között ezért van szükség egészségügyi reformra.
Előzmény: HarcsaLidi (-)
Orbitron Megaharcos Creative Commons License 2007.11.02 0 0 18

és ez 2 mrd-ba kerül... na húzzanak a véresbe!

2 mrd-ból az egész kórházat fel lehet újítani, nem egy logisztikai porblémát megoldani!

a hülyeség világít, sőt ragyog!

Törölt nick Creative Commons License 2007.11.02 0 0 17

Valami hasonló miatt ma bármelyik kórházat bezárathatná az ÁNTSZ.

Csak politikai utasításra nem teszi illetve adja meg rendszeresen az ideiglenes működési engedélyt.

überalles Creative Commons License 2007.11.02 0 0 16
Egy folyosón a halott és a beteg?

Jujuj! Nehogy elcseréljék őket....
lecso Creative Commons License 2007.11.02 0 0 15
De most a mocskos hullarabló kommunisták kirabolják az élőket is.
Jó kis reform.
geszthi Creative Commons License 2007.11.02 0 0 14
Ugy tesz a mocskos hullarablo jobboldal mint EDDIG NEM EZ LETT VOLNA az altalanos.

Mondjuk az igaz, hogy az ANTSZ nem akarta bezaratni a debreceni Klinikat mert ott meg szerveket loptak ki halottakbol otthonra a diakok...
Tegnap Tyinko Creative Commons License 2007.11.02 0 0 11
Legalább a betegek ismerkednek a reformok eredményeivel.
Zicherman Istvan Creative Commons License 2007.11.02 0 0 10
Cytológiára a prosekturán át?
So original! So pretty!
Andris55 Creative Commons License 2007.11.02 0 0 9
Már azt hittem, hogy a mostansági reform során lett igy kialakiva
Előzmény: neménvagyok (6)
Noel Constantbaihee Creative Commons License 2007.11.02 0 0 8
Na de a másét is? Abban egyetértünk, hogy el kell búcsúztatni, meg kell nézni, gyerekekkel megnézetni, elköszönni, de kizárólag a saját halottunkkal!!
Előzmény: Törölt nick (2)
Kalóz Jack Creative Commons License 2007.11.02 0 0 7
A magyar társadalom lenyomata...
neménvagyok Creative Commons License 2007.11.02 0 0 6
igen, orbán volt a beruházó, az igazgató és páros hétvégék kivételével általában ő alakítja a halottakat is...
Előzmény: Andris55 (5)
Andris55 Creative Commons License 2007.11.02 0 0 5
Mióta is? Mikor alakitották ki az osztályt? A kórház igazgatója elfogadta a kiviteli terveket? Ki volt a beruházó?
Tesz-e? Tosza Creative Commons License 2007.11.02 0 0 4
Időnként összetalálkozik a mintavételre érkező beteg a halottal, ugyanis az aspirációs cytológiai szakrendelésre érkezők ott tudnak bemenni a patológiai osztályra, ahol a holttestek koporsóba való helyezése történik.

Három év óta most tűnt fel? Előtte hogy volt? Talán valami örökös "futott" össze az örökhagyóval?

Törölt nick Creative Commons License 2007.11.02 0 0 3
Az ÁNTSZ menjen a büdös p......a,ennek töredékéért bezárat a civil szektorban.

,,...az aspirációs cytológiai szakrendelésre érkezők ott tudnak bemenni a patológiai osztályra, ahol a holttestek koporsóba való helyezése történik"
Na,ott sem mernék elszundikálni a folyosón.
Commander Pepe Creative Commons License 2007.11.02 0 0 1
Legalább látja a beteg a jövőt.
ooloo Creative Commons License 2007.11.02 0 0 0
0
HarcsaLidi Creative Commons License 2007.11.02 0 0 topiknyitó
Egy folyosón a halott és a beteg a gyulai súlyponti kórházban
2007. november 2. 13:36

MNO
Gyulán veszélybe kerülhet az egész súlyponti kórház működése, ha a szabálytalan körülmények miatt az ÁNTSZ bezáratja a patológiai osztályt. Legalább kétmilliárd forintos felújításra lenne szükség ahhoz, hogy az előírásoknak megfelelően működjön a kórház kórbonctani részlege, az intézmény azonban ezt egyedül nem tudja vállalni, pályázataikat pedig rendre elutasítják.

Időnként összetalálkozik a mintavételre érkező beteg a halottal, ugyanis az aspirációs cytológiai szakrendelésre érkezők ott tudnak bemenni a patológiai osztályra, ahol a holttestek koporsóba való helyezése történik. Ilyen körülmények között dolgoznak a Békés megyei kórházban, az intézmény bővítésére ugyanis évek óta nem sikerül pénzt szerezni. Pályázataikat egymás után utasítják el a minisztériumban, miközben az osztály szűkössége szinte megoldhatatlan feladat elé állítja az orvosokat.

Az elkészített tervek szerint közel kétmilliárd forintra lenne szükség ahhoz, hogy az uniós előírásoknak megfelelő körülmények között dolgozzanak a kórbonctani osztályon. A patológia nemcsak a boncolások miatt fontos, hiszen a kórház működésének nélkülözhetetlen eleme.

Az osztály jelenlegi alapterülete 250 négyzetméter. Ennek legalább a háromszorosára volna szükség, mert most olyan laboratóriumi tevékenységeket is kénytelenek egy légtérben végezni, amelyeket egyébként tiltanak az előírások. Az orvosok szerint emiatt az ÁNTSZ bármikor bezárathatná a gyulai patológiai osztályt, ez azonban az egész súlyponti intézmény működését veszélyeztetné.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!