Bár Kóka János bejelentette, hogy az év végéig esedékes lemondását követően Kákosy Csabát, jelenlegi kabinetfőnökét látná szívesen a gazdasági tárca élén, Kákosyval szemben mind az MSZP-ben, mind az SZDSZ-ben komoly lobbicsoportok indultak be. (HÍRSZERZŐ)
Ha viszont Kókának nincs elég politikai szövetségese, azaz ereje ahhoz, hogy jól tudja menedzselni a váltást, akkor nem csak ő fog szívni, hanem az SZDSZ is. Éppen ezért nem is gondolom azt, hogy nem egyeztetett senkivel ennyire fontos kérdésekben. Ez ugyanis már nem csak sima butaság lenne a részéről, hanem teljes alkalmatlanság bármely politikai szerepre.
Mindenesetre vagy nem jó körben, vagy nem elég nagy körben egyeztetett. A lényeg ugyanaz: a heti egy-két pofon lassan három lesz, aztán négy... És ez valóban nem jót tesz az SZDSZ-nek, "sikernek" meg hm... negatív.
Nos, egy ilyen bulit célszerű megtervezni, és a terv része az optimális időzítés is. Bizonyára készült is valami terv, ám én ennek sajna még a nyomait sem bírom felfedezni. A hiba nyilván az én készülékemben van.
Ez már jó pár hete megjelent a Narancsban 1 hosszú cikk formájában (kb. szept. eleje), be is tettem akkor a linket 1 másik topikba, de most lusta vagyok előkeresni. De akit érdekel, keressen rá a cikkre.
Amig a sulinet volt a pénznyelő automata, addig az SZDSZ az oktatási tárcát osztotta magának. Aztán beindult az autópályaprojekt, akkor a gazdasági tárcát. Most, hogy az autópálya-építkezés lassan kifúj, vagy a körmükre ég, lásd M5, akkor megint az oktatási tárca kecsegtet több pénzzel, mert indul a táblaprogram.
Tényleg nem mind1. 2 hétel előre esteben mindenki (még Te és Én is) úgy vélné, Gyurcsány kirúgta az akadékoskodó párt elnökét a kormányából. Fél év előre esetben is előjött ez a feltételezés, ám így ez kissé viccesebb.
Nos, ha tényleg nem egyeztetett senkivel, akkor az tényleg hiba. Az előre bejelentés viszont nem az. Ha valamit előre megmondunk az tájékoztatás, útólag csak magyarázkodni lehet.
Ha viszont Kókának nincs elég politikai szövetségese, azaz ereje ahhoz, hogy jól tudja menedzselni a váltást, akkor nem csak ő fog szívni, hanem az SZDSZ is. Éppen ezért nem is gondolom azt, hogy nem egyeztetett senkivel ennyire fontos kérdésekben. Ez ugyanis már nem csak sima butaság lenne a részéről, hanem teljes alkalmatlanság bármely politikai szerepre.
Így van, Kóka hibát követett el. Sok hibát. Például az ÜT egyetértése nélkül megnevezte, hogy ki legyen az eü-i államtitkár és az ő utódja. Folyamatosan és feleslegesen beleszalad különböző pofonokba. Lassan a sikertelenség szimbólumává válik.
Kóka óriási politikai hibát követett el, hogy előre bejelentette lemondási szándékát, időt hagyva mind a szoci, mind SZDSZ-en belüli ellenfeleinek, hogy rendezzék soraikat.