Megfelelőnek találta brüsszeli tárgyalásán a schengeni övezetbe újonnan pályázó kilenc ország felkészültségét az EU schengeni előírások betartását ellenőrző munkacsoportja, így már csupán az Európa Parlament formális döntése szükséges belépésünkhöz. Információink szerint Magyarország kifejezetten jól szerepelt, és a nyugati határok már karácsony előtt formalitássá válnak.
Leszerelik a határátkelő-táblákat 2007. december 10. , 15:28 FigyelőNet
Megkezdték a hegyeshalmi határátkelő tábláinak leszerelését és az átkelő sávok átfestését a schengeni övezethez való csatlakozás munkálataiként. December 21-étől kilenc új európai uniós tagállam belső határa szűnik meg.
Ebben a cikkben nincsenek átfogó adatok a romániai kereseti viszonyokról, és a magyar jövedelmekkel való összehasonlításáról. Csak szórványos példák vannak.
Én is tudok olyan brit állampolgárról, aki többet keres Magyarországon (egy vidéki városban, ahol netkafét működtet), mint amennyit Nagy-Britanniában (miért kell ezt két "n"-nel írni?) keresett. Ettől függetlenül az igaz, hogy az előrelépéshez vissza kell venni azt, amit a magyar kormányok 2001 óta felelőtlenül szétosztogattak. Ez pedig nem jár gyors keresetnövekedéssel.
A liberalizmus viszont nem ezt mondja, hanem hogy mindenki boldoguljon, ahogy tud.
Ezért szoktam mondani (Horn Gáborral ellenkezve), hogy az SZDSZ nem klasszikus liberális, és különösen nem neoliberális (neokon) párt. Hanem baloldali liberális.
"anem él(c)tanulók, mi lesz a több mint fél millió kárpátaljai és vajdasági magyarral ?Erre, csak erre a "kis apróságra" el teccet feljteni felkészülni ?"
Ki akadalyoz meg hogy ujra nepszavaztassatok a Kettos Allampolgarsagrol? Valami oka van, hogy a Fidesz nem akarja, nem?
Sok okot tudnék erre mondani, de elég legyen annyi, hogy azért, hogy megköszönjék nekik, hogy azokon a munkahelyeken dolgoznak, ahol a munkanélküliek is dolgozhatnának.
De ha a másik szimpatikusabb akkor azért, mert Orbán azt mondta, hogy szövetségben kell lenni egymással a gazdagoknak és a szegényeknek.
Majd akkor toboroznak ujakat es van azert ennel hosszabb hatar is a lengyel -orosz. azert a schengeni hatarorizet nem ugyanaz mint tito idejen volt a lanczos kutya idoszakban a magyar jugoszlav vagy eppen a magyar osztrak hatar vedelme, hiszen a horvatok szinten az EU-ba akarnak menni, a romanok mar ott is vannak,a szerbek es a rovid ukran szakasz van.A schengeni hatar ugye eddig az osztrak magyar hatar volt , most a magyar roman lesz par evig oszt annyi.De azert csak sirj mert sirva vigad a magyar
ha amagyar melósnak lenne annyi esze, csak tisztességes, lepapirozott pénzért vállalok munkát, nem hízlalná a sok, munkaadó szemetet, aki évent 6 napot nyaral, az ő bérükből ellopott pénzen; de, ha a magyar munkavállaló ilyen hülye, akkor megérdemli, hogy nyögdíjas korában egy pohár aludttejre legyen elég a nyögdíja
Igen, sajnos még mindig sokkal jobban élünk, mint 5 és fél éve, és annál is, amit megengedhetnénk magunknak. Az persze igaz, amit Orbán mondott: hogy szegényeknek és a gazdagabbaknak szövetséget kellene kötniük egymással. Feltéve ha úgy érti, ahogy én: a gazdagabbaknak áldozatot kell hozniuk a legszegényebbekért.
Én speciel úgy vagyok vele: Hogyha megérem azt a kort mikortól is járna a nyögdij,nem szeretnék az állambácsiból megélni,mert akkor vmit nagyon elcsesztem!!!
buta fiú, a külügy gondoskodott róluk, míg szar orbánod csak demagogizál! igaz, mindannyian fizetjük, de, orbán azért meint fogja verni a nyálát, és, mindig talál hozzád hasonlót, hogy demegogizáljon; viszont baxol adót fizetni, csak téped a szád, fizesse rajtad kívül mindenki!
MO az adócsalók országa; minimálbéren bejeletve, a többit zsebbe kapja; ma már nem teheti meg, hogy az eü járulákot ne fizesse be, de, olyan marha, hogy nyögdíjjárulákot is minimálbér után fizet; én már nem fogom megélni, mikor panaszkodnak, hogy a nyögdíjból csak éhen lehet halni! de, megérdemlik!
szerinted az osztrák kedves sógorok miért hajtottak végre csapatösszevonásokat a keleti határaikon?
Mert már látják Jumurdzsákékat a kanyarba'. Szerinted mi lesz december 22.- én, ami nem volt 21.- én? A homlokára csap fél abszurdisztán, hogy bazze, nem kell tovább várni, mert Magyarország Schengen lett? Eddig nem vigyázták a délkeleti + ukrán határt? Na jó, ha te újfent és permanensen apokalipszisváró hangulatban vagy, a te dolgod. Én, ha megengeded inkább örülök a határnyitásnak.