Odaértek a tüntetők a Batthyány-örökmécseshez, ahol ifj. Hegedűs Lóránt mond beszédet. Azt mondja, azért jöttek ide, mert ma a miniszterelnöki széket egy olyan szociopata állat bitorolja, aki nem átallja Batthyányhoz hasonlítani magát. (Index)
Nem gyalázkodási szándékkal nyitottam ezt a topikot, az eset kapcsán sokkal inkább érdekelnének az azzal kapcsolatos vélemények, hogy meddig mehet el valaki politikai ellenfelének gyalázásában...
Rém naív vagy, de elnézem neked (már elnézést a kendőzetlen véleményért, remélem nem sértődsz meg) :) Nem kell messze menni ifj. Hegedűstől (csak vissza egy generációt), hogy lásd: ez sajnos nem igaz (legalábbis a második fele)...
"Odaértek a tüntetők a Batthyány-örökmécseshez, ahol ifj. Hegedűs Lóránt mond beszédet. Azt mondja, azért jöttek ide, mert ma a miniszterelnöki széket egy olyan szociopata állat bitorolja, aki nem átallja Batthyányhoz hasonlítani magát. (Index) Nem gyalázkodási szándékkal nyitottam ezt a topikot,"
Szerintem ifj. Hegedűs Lóránt sem gyalázkodási szándékkal mondta GYF-ről, amit mondott, hanem azért mert ez a szintiszta igazság. Egy lelkész nem hazudik és nem gyalázkodik. Jelzem én mint ateista mondom és hiszem ezt.
Érdekes, engem pl. nem... igaz ott sem voltam (ez egyébként nem teljesen igaz, mert a Szabadság tértől mintegy 200 méterre buliztam épp aznap este, de vlahogy inkább elvágytam onnan, mint oda)...
Épeszű ember 4 évente a szavazófülkében buktat kormányt...
Épeszű ember nem rohangál Molotov-koktélokkal az utcán, nem gyújtja fel a köztévé székházát, de ha mégis megteszi, nem lepődik meg azon, hogy elég határozottan lesittelik...
Na látod, nem is olyan rossz definíció. Ki volt az, aki elvárta, hogy felálljanak a miniszterek, ha ő belépett? És auotkrácia: "Az autokrácia olyan kormányzati forma, amelyben a politikai hatalom egésze egyetlen személy (vagy személyek kis zárt csoportja) kezében összpontosul.
A hatalom birtoklását az autokrata többek közt a hagyománnyal, a kritikus erőforrások ellenőrzésével, vagy személyes karizmájával igazolhatja."
No, itt van... Mi volt a másik? ..................... (megalomania), az elmekóros tünetek ama csoportja, mely fokozott önérzetben, öntulbecslésben, fokozott jókedvben és az ezekkel kapcsolatos téveszmékben áll. A. N. tartalma igen különböző és a lehetőség határaitól egészen a legbarokkabb képtelenségekig ingadozik. A könnyü és muló maniakalis izgalom, melyben a betegek piperézik magukat, énekelgetnek, verselnek és ellentállhatatlanoskodnak, épp ugy mutatja a N. jellegző vonásait, mint a súlyos és rohamos butuló paralitikus, ki a világ összes kincsei birtokosának, az egész világ királyának, gyémántpaloták birtokában lévőnek mondja magát, ki mérhetetlen erő fölött rendelkezik, a világ minden nyelvén beszél stb. A N. igen jellegzetes fajtáját találjuk a kronikus tébolyodottság bizonyos számu eseteiben és pedig üldöztetési téveszmékkel kapcsolatosan. E betegek N.-ja rendesen káprázatokban és illuziókban gyökerezik: a betegek észre veszik, hogy az utcán mindenki tiszteleg előttük, jelentőséggel fixirozzák; azt képzelik, hogy magas családból születtek és hogy csak kicserélték, hogy nagy fölfedezéseket csináltak és ezek miatt üldöztetnek; ezekből kerülnek ki a reformátorok, vallásalapítók, tervezgetők és képtelenségek föltalálóinak végtelen sora.
Pardon, de egy icsit összekeveredett a pszihopátia és a szociopátia fogalma, de a szociopátia az előző egyik válfaja. Bocs. Kicsíptem az egész részt...
Tudom, csak az olvtárs elég érdekes verziót írt.:) Szinte elképzeltem, ahogyan elolvasva a megjegyzést néhány izraelita hívő leesett ijedtében a székről és elkezdett lapozni, hogy kikutassa az ominózus részt.:P
Sajnos van. Kóros tudati elváltozás. Mondjuk engem még egy politikusra emlékeztet, nem csak Ferkóciuszra.:) ........................ A szociopata antiszociális, kórosan torzult személyiségü ember.
A pszichopata a többi embert tárgynak tekinti, akiket manipulálni és kihasználni kell, úgy, ahogy többségünk egy csavarhúzót vagy egy papír zsebkendőt használ. A szociopata gyakran agresszív, nem érez empátiát mások iránt (bár megjátszhatja), és nem érez szégyent vagy megbánást a visszaélései miatt.
A szociopaták legnagyobb problémája, hogy nem tudják magukat különféle szerepekbe beleélni, mások helyébe képzelni. Ennek ellenére általában sikeresek, hiszen céljaikat keményen, sőt kíméletlenül megvalósítják. Egyidejűleg a szociopaták sima modorú, gyakran vonzó és spontán személyiségek, meggyőző beszélőkészséggel, csak hamar elunják magukat, állandó szükségletük van különböző impulzusokra. Hazudozók, manipulálják a többieket, nincs lelkiismeret-furdalásuk, gyenge az emocionális életük, érzéketlenek, csekély mértékben képesek kontrollálni viselkedésüket, impulzívak és felelőtlenek. Azt a tényt, hogy csak saját céljaikat követik, legtöbb esetben jól tudják titkolni. Jürgen Müller, a müncheni egyetem professzora a bajor közszolgálati televíziónak nyilatkozva azt mondta, hogy a szociopaták érzelmektől függetlenül mindig ugyanazon a teljesítőképességi szinten vannak, miközben a normális embereknél érzelmi terhelés esetén csökken a teljesítmény.
"A társadalomra, környezetre a pszichopátiás beteg jelenti a legnagyobb veszélyt és a szakembert ennek a kórképnek a gyógyítása kecsegteti a legkisebb reménnyel. A veszélyt az is növeli, hogy a pszichopátiás ember nem mindig elvetemült külsejű, riasztó szörnyeteg. Gyakran igen jó intellektusú, simulékony modorú ember, aki kedvességével még a szakembert is megtéveszti. A pszichopata embert leginkább a fejletlen erkölcsi ítélőképesség, a többi ember érzelmeinek figyelmen kívül hagyása, a megbánás és bűntudat hiánya jellemzi. Viselkedés szintjén a pszichopátiás személyiségvonások általában bűnözéssel, hazudozással, sekélyes érzelmi élettel párosulnak, ami gyakran a partner(ek) kihasználásával vagy promiszkuiditással (gyakori partnercsere), házasságszédelgéssel is párosul. A betegség okait a szakma még kutatja, valószínűsíthetően több tényező járul hozzá kialakulásához, ezek között a hátrányos szociális helyzet, bűnöző környezet, de emellett agyi működészavarokat, így a frontális és parietális (elülső és oldalsó) agylebenyek működési zavarát is elképzelhetőnek tartják a pszichiáterek és farmakopszichológusok.
Az antiszociális viselkedés, illetve a fentiekben leírt tünetek gyakran már gyerekkorban megjelennek és ezekkel érdemes szakemberhez fordulni, mivel felnőttkorra a patológiás viselkedés olyan mértékben rögzül, hogy túl sok eredmény már nem várható a beteg kezelésétől.A pszichopata személyiség klasszikus leírása megtalálható Dr. Hervey Cleckley The Mask of Sanity (Az épelméjűség mint álarc) című könyvében. A pszichopata tökéletesen szalonképes, pontosan tudja, mennyi szenvedést tud cselekedeteivel okozni környezetének, csak éppen nem törődik vele."