Nem kell ez a pártpropaganda! Senki nem néz itt le senkit.
Michnik se nézi le a felsoroltakat, csak liberális szemszögből bírálja őket... meg nem tetszik neki a Kaczynski féle múltba-vájkálás... de az már Walesa-nak sem tetszik.
Ugyan miért? Hol lehet itt igazságot tenni? Legyen a lengyelek feladata.
Horrorról meg szó sincs, a Michnik féle vízió nagy részben magvalósult, csak a jelenlegi erősen jobboldali kormánypolitika nem igazán az ő szájíze szerinti.
Lehet minden oldalról berzenkedni, de egy igazi demokrata belátja, hogy napjainkban a lengyelek döntő része Kaczynskiék, a szlovákok döntő része Fico-Slota, az oroszok döntő része Putyin mögött áll, Ukrajna "necces", nálunk meg
valószínüleg Orbán jön. Michnikkel ellentétben én nem sok közös vonást látok
bennük, ha csak azt nem, hogy mindegyikük nevéhez erős gazdasági növekedést
Jóval kevesebb tiltatja le a hiányadatokra vonatkozó számítást a választás előtt, meg szór szét a szélben 200 milliárdot az áfacsökkentéssel (sok száz trükk), meg 100 pontos médiashow-t csinál valódi kormányzás helyett (nem csináltunk semmit).
annyit azért érdemes lenne megtanulnod, hogy a vitapartner minősítése nem érv, sőt inkább annak hiányát jelzi. én tényeket írtam. te személyeskedsz, és azt gondolod, hogy a smiley használata viccessé teszi mondandódat. pedig nem, a smiley, tudod, olyan kilencvenes évek. szóval már nem is divat. ahogyan már nagybetűvel sem szokás írni a fórumokba (persze, én is használom néha, a helyén)
abban sem mindenki ért egyet, hogy az ami Lo.-ban van, horror. A gazdasági mutatóikat tekintve azt hiszem sokan örülnének annak a horrornak itt Mo.-n. de ez itt már off
A cikk egy lengyel helyzetkép, és az adja a jelentőségét, hogy egy nagy tekintélyű antikommunista ellenzéki írta, aki btw az Elbától keletre a legfontosabb liberális napilap főszerkesztője. A végén közli, hogy a lengyel horror nem egyedi jelenség, és valahol eldugva egy felsorolásban megemlíti Orbánt. Ha a hazai "jobbereknek" az egészből ez a két szó a lényeg, csak az ő színvonalukat mutatja. Ez pedig tényleg nem fontos,
sztem egyikőjüknek sem fontos, nem határoz. szóval elmúltak már azok az idők, amikor hasra kellett esni némi weyerbélázástól. (forrás leadja véleményét x-nek, x megírja egy külföldi lapban, forrás elkezdi lobogtatni lapot, hogy na látjátok, a külföldi média is). mindenkinek vannak barátai, itt is, ott is, ki így gondolja, ki úgy, infantilis egy ilyen michnik cikket úgy beállítani, mintha bármi jelentőssége lenne. nincs.
és azon már elgondolkoztál, hogy vajon Michnik miért megy oda, ha a demokráciára veszélyesnek tartja Orbánt? vagy akkor az ott nem ér a nevem? én inkább arra tippelek, hogy éppenséggel számára ez mégsem annyira fontos, mint egyes budapesti "értelmiséginek", akiknek véleményét szívességből beleszerkesztette cikkébe...
Támadni törvényesen is lehet: a parlamentben, a sajtóban, akár normális tüntetésen is. De nem úgy, mint a tavaly október 23-i söpredék: erőszakosan, garázdálkodva, tankot elkötve stb.
Magyar Nemzet: "....Orbán Viktor Václav Havel volt cseh köztársasági elnök személyes meghívására 2007. október 9-én Prágába utazik. A Fidesz elnöke a Szabadság és felelősség elnevezésű nemzetközi konferencián kerekasztal-beszélgetésen vesz részt, melyen az Európai Unió és Oroszország kapcsolata, valamint energiapolitikai kérdések lesznek napirenden…….
Majd magyarázatként a jelentés még hozzáteszi:
"......konferencián többek között felszólal Adam Michnik, az egykori antikommunista lengyel ellenzék kiemelkedő alakja és Paul Wolfowitz, a Világbank volt elnöke is...."
Ezexerint Orbán meg a sok sajtócselédje nem tudta, hogy minek nézi Havel és Michnik?
Nála nem lőtték ki az emberek szemét, mint Fletó alatt.
Talán azért, mert az Orbán-Torgyán álompárosnak kulturált, parlamenti politizálásra szocializálódott ellenzéke volt, nem pedig újnáci hordák, mint a mai koalíciónak.
szegény Michnik, talán beszél magyarul, hogy képés tájékozódni a zűrzavaros magyar belpolitikában? Vagy netán budapesti barátaira hagyatkozik véleménye megfogalmazésakor?
No, hogy mekkora baromságot írt, azt jól mutatja, hogy Putyin elvtárs itteni helytartója Gyurcsány, és hogy-hogy hogyhogynem a szoci-liberális koalíció a narancsos forradalom idején, amikor az egész nyugati világ Juscsenkónak drukkolt, Janukovicsot támogatta.
Én meg azt tartom veszélyesnek a demokráciára, aki úgy nyer választást, hogy saját bevallása szerint is hazudozott és trükközött a diadal érdekében. Épp ezért egy cikkem se jelenhetne meg az ÉS-ben.