Életem első vásárolt vászon-olaj festménye. (azóta már 3 db van) Érdeklődnék tud e valaki valamit az alkotóról Reichel Géza és a festmény körül belül mennyit érhet a mai magyar piacon :)
Sziasztok. Ukrajnában élek, és Itteni barátaim kérték a segítségemet Európai kapcsolatok kiépítésére. Régiségekről van szó. főleg könyvek, egyedi darabok. 1600 as 1700 as évek. Talmud amiből egy két darab van összesen. stb. Lehet nem a legjobb hely az internet az ilyen kapcsolat megtalálásához, :D de nem kizárt hogy ez egy járható út. Várom az érdeklődőket.
Na ott van alább egy nemzetközi piactér. Ide beregelsz és pár jó fotóval felteszed a cuccot a neki megfelelő kategóriába. Nem irsz a leirásba semmi olyan dolgot ami miatt ezt nem lehetne külföldre kivinni. Aki megveszi úgyis tudja mit vesz. A mai fotókról egy rutinos piacteres úgyis tudja mit lát. Érdemes ezelőtt még a Paypalra is beregelni, mert azon keresztül tud biztonságosan fizetni a vevőd. Aztán elküldöd a tárgyat postai óton az árverés nyertesének. Ennyi.
A mamám hagyott rám egy ikont,az van a hátuljára írva hogy 'szigetcsépi ikon' Utánna néztem,és azt olvastam hogy ez elvileg Szentendrén a Görögkeleti Szerb Egyházművészeti Múzeumban található.
Akkor ami nálam van az egy másolat lehet ?
ha meg szeretnék válni tőle mennyi a reális ára ?
A segítséget előre is köszönöm,linkelnék egy képet is,hátha azzal előrébb van valaki:)
Nem néztem végig, azt hiszem egy szelencét vittek el 1,5m-ról indulva 4.6m-ért meg egy ( valószinüleg ritka ) vöröskeresztes medálra is sokan licitáltak, 5x-ös áron kelt el, a szép gyémántokért is nagy volt az érdeklődés. Sajnos az nem az én pénztárcám árkategóriája.
Sok puccos ékszerre ( Chopard stb ) nem is volt licit. Talán túl magas volt a kikiáltási ár ?
Kinéztem kb tiz szép régi ékszert a kisebb értéküek közül, na mindegyiknél rámlicitáltak többen is. Gondoltam, sokat fogok ma spórolni, aztán a végefele csodák csodájára egy 1800-as évek második felében készült ékszerre csak én licitáltam. Hozzám akart kerülni :-) Szerintem röhejes áron... az orex lakossági felvásárlású és leértékelt gépi nyakláncot is drágábban adják. Ez meg látta a kiegyezést és két világháborút.
Sajnos a szolitereket nem az én pénztárcámhoz szabták, de vannak kisebb századfordulós szecessziós meg art-deco medálok, brossok , gyűrűk 50 - 100 ezer ft között, amire ha csak néhány licit érkezik még akkor is megéri, mert gyönyörűek.
Viszont az árakat a várható kereslethez igazították, egyes tételeknék kifejezetten alacsony a kikiálltási ár. Pl. több 1 karát körüli szoliter gyűrűt is kínálnak fél millió forint alatt.
Örülnék neki. Én nem befektetési célból készülök oda, hanem hordani szeretném, amit kinéztem ( nő vagyok :-) Szépek ezek századfordulós medálok, kitűzők
Volt valaki BÁV ékszeraukción? Én csak orex ékszerliciten voltam, ott nem volt túl sok érdeklődő, csak a szebb darabokra volt 1-2 licit. Most lesz a BÁV ékszeraukció, kinéztem egy szép darabot és nagyon izgat, mekkora szokott lenni az érdeklődés.